Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Κατέβασμα Windows 8.1 Δωρεάν από τη Microsoft

Κατέβασμα Windows 8.1 Δωρεάν από τη Microsoft

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αν αγοράσαμε έναν υπολογιστή με προεγκατεστημένα τα Windows 8.1, συνήθως στη συσκευασία δεν περιλαμβανόταν ένα πλήρες DVD εγκατάστασης των Windows. Μόνο ένα recovery partition, με όλες τις άχρηστες έξτρα εφαρμογές του κατασκευαστή. Όμως η Microsoft επιτρέπει το κατέβασμα Windows 8.1 σε ISO, νόμιμα και δωρεάν, για καθαρή εγκατάσταση.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Θα λειτουργήσουν αυτά τα ISO με κλειδιά των Windows 8?

Τα τρέχοντα ISO των Windows 8.1 είναι 100% συμβατά με το κλειδί προϊόντος των Windows 8.

Έτσι κι αλλιώς, τα Windows 8 δεν μπορούν πλέον να δεχτούν Windows updates. Αν έχουμε ακόμα Windows 8, είναι ζωτικής σημασίας να αναβαθμίσουμε σε Windows 8.1. Τα “σκέτα” Windows 8 είναι πρακτικά νεκρά, ακριβώς όπως τα Windows XP.

Κατέβασμα Windows 8.1 από τη Microsoft

Για το κατέβασμα των Windows 7 η Microsoft μας έχει κάνει τη ζωή λίγο δύσκολη, ως είθισται. Σε μια σπάνια αναλαμπή, όμως, το κατέβασμα Windows 8.1 σε μορφή ISO είναι ιδιαίτερα απλό.

Το μόνο πρόβλημα είναι πως η Microsoft έχει δημιουργήσει μια ειδική εφαρμογή για Windows για αυτό το σκοπό. Αυτό σημαίνει πως είναι αδύνατο το κατέβασμα Windows 8.1 από Linux ή Mac OS, χωρίς τη χρήση virtual machine.

Χρειαζόμαστε λοιπόν μια οποιαδήποτε έκδοση των Windows. Από εκεί και πέρα αρκεί να μπούμε σε αυτή τη σελίδα και να κάνουμε κλικ στο πλήκτρο “Δημιουργία μέσου”, το οποίο θα βρούμε κάπου στα μισά της.

Κατέβασμα Windows 8.1 Δωρεάν από τη Microsoft 000001

Θα κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας την εφαρμογή mediacreationtool, μεγέθους 1,5MB περίπου.

Τρέχοντάς το, θα μας ζητηθεί να επιλέξουμε τη γλώσσα που μας ενδιαφέρει, την έκδοση των Windows 8.1, και αν θέλουμε την 32 ή την 64bit αρχιτεκτονική.

Κατέβασμα Windows 8.1 Δωρεάν από τη Microsoft 000002

Γενικά είναι αρκετά απλό στη χρήση. Μόνο μερικές επιλογές στην “Έκδοση” δεν είναι αυτονόητες.

Κατέβασμα Windows 8.1 Δωρεάν από τη Microsoft 000003

Τι είναι τα Windows 8.1 N

Οι εκδόσεις N είναι οι εκδόσεις των Windows ειδικές για την Ευρωπαϊκή ένωση.

Είναι πρακτικά πανομοιότυπες με τις απλές εκδόσεις Windows 8.1 και 8.1 Professional. Η μόνη τους διαφορά είναι πως δεν έχουν προεγκατεστημένο το Windows Media Player και τις metro εφαρμογές Μουσική, Βίντεο, και Skype.

Κατέβασμα Windows 8.1 Δωρεάν από τη Microsoft 000004

Φυσικά, μπορούμε να εγκαταστήσουμε τον Windows Media Player, το Skype και τις άλλες εφαρμογές. Απλά δεν έρχονται προεγκατεστημένες στο σύστημα.

Τα κλειδιά προϊόντος των εκδόσεων Windows 8 / 8.1 και Pro θα λειτουργήσουν κανονικά με τις αντίστοιχες εκδόσεις N.

Κατέβασμα Windows 8.1 σε ISO ή απευθείας σε USB?

Αφού έχουμε επιλέξει τη γλώσσα, την έκδοση και την αρχιτεκτονική, το πρόγραμμα θα μας ρωτήσει αν μας ενδιαφέρει το κατέβασμα Windows 8.1 απευθείας σε USB ή να το κατεβάσουμε σαν αρχείο ISO.

Κατέβασμα Windows 8.1 Δωρεάν από τη Microsoft 000007

Προτείνουμε το κατέβασμα Windows 8.1 σαν ISO, γιατί είναι η πιο ευέλικτη επιλογή. Μπορούμε είτε να γράψουμε το ISO σε USB με το Rufus είτε να το γράψουμε σε DVD μέσα από τα Windows

Ανάλογα με την έκδοση και την αρχιτεκτονική των Windows, το μέγεθος του ISO είναι μεταξύ 2,3 και 3GB. Σε μια μέσης ταχύτητας ADSL θα κάνει περίπου 30-40 λεπτά να κατέβει.

Κατέβασμα Windows 8.1 Δωρεάν από τη Microsoft 000008

Το ίδιο το πρόγραμμα θα ελέγξει πως το αρχείο έχει κατεβεί σωστά και χωρίς corruption, οπότε δεν είναι πρόβλημα το ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Download manager.

Πώς γίνεται το κατέβασμα Windows 8.1 με Bing?

Αν έχουμε αγοράσει ένα οικονομικό laptop που να είχε προεγκατεστημένα τα Windows 8.1 με Bing, καμία από τις εκδόσεις των Windows που παρέχει το πρόγραμμα της Microsoft δεν θα λειτουργήσει με το κλειδί προϊόντος που ήδη έχουμε.

Κατέβασμα Windows 8.1 Δωρεάν από τη Microsoft 000005

Μπορούμε επίσης να ελέγξουμε αν το laptop μας διαθέτει Windows 8.1 με Bing από τις ιδιότητες του συστήματος, με το κουμπί των Windows + Pause/Break.

κατέβασμα Windows 8.1 με bing

Αν αναρωτιέστε τι είναι τα Windows 8.1 με Bing, για εμάς ως χρήστες δεν έχουν σχεδόν καμία διαφορά με τα Windows 8.1 Home. Το μόνο που διαφέρει είναι πως στον Internet Explorer η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης είναι το Bing. Και μάλιστα δεν είναι καν κλειδωμένη, μπορούμε να την αλλάξουμε κανονικά.

Η πραγματική διαφορά των Windows 8.1 με Bing είναι πως οι OEM κατασκευαστές αποκτούν την άδεια σε πολύ χαμηλή τιμή, που ίσως να είναι και μηδενική. Αυτός είναι ο λόγος που το κλειδί προϊόντος των Windows 8.1 με Bing δεν είναι συμβατό με το ISO των Windows 8.1 Home και αντιστρόφως.

Πώς γίνεται λοιπόν το κατέβασμα Windows 8.1 με Bing? Δυστυχώς δεν είναι απλό.

Βλέπετε, υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι Windows 8.1 με Bing:

  • Windows 8.1 με Bing
  • Windows 8.1 με Bing Single Language
  • Windows 8.1 με Bing N
  • Windows 8.1 με Bing China

Η καθεμία από αυτές τις εκδόσεις θέλει ένα δικό της ξεχωριστό ISO, και το κλειδί για μία έκδοση δεν πρόκειται να λειτουργήσει για το ISO μιας άλλης έκδοσης.

Μέχρι στιγμής έχουμε βρει το αρχείο εικόνας μόνο για την απλή έκδοση Windows 8.1 με Bing, το οποίο ενδεχομένως να λειτουργήσει και για τα Windows 8.1 με Bing N.

Αν το laptop σας έχει την έκδοση Single Language ή China, δεν έχουμε βρει προς το παρόν κάποιο ISO που να μπορείτε να κατεβάσετε. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την αντιπροσωπεία του laptop σας για να σας στείλουν κάποιο DVD ανάκτησης. Το πιθανότερο είναι πως θα σας χρεώσουν κάποια χρήματα, συνήθως γύρω στα 30-40 ευρώ.

Το κατέβασμα Windows 8.1 με Bing μέσω torrent

Για να κατεβάσουμε τα Windows 8.1 με Bing θα χρειαστούμε έναν torrent client. Στο παράδειγμα χρησιμοποιούμε το qBittorrent, το οποίο είδαμε επίσης στον οδηγό για το κατέβασμα ταινιών μέσω Torrent.

Αυτά είναι τα magnet links για το κατέβασμα Windows 8.1 με Bing.

Windows 8.1 με Bing x86 (32bit)

SHA1: 63422A198729941F47E7F3563197B1F3AC8C5640

magnet:?xt=urn:btih:cc9748e655915fbe107ca6196cebda51d544a108&dn=Windows+8.1+with+Bing+-+AKA+CoreConnected+x86

Windows 8.1 με Bing x64 (64bit)

SHA1: BDC1E5FDBC1FAD5FE26155BAB6DAB7D95F434DEA

magnet:?xt=urn:btih:af8ffdaae70636719b0d70f1d30f1ba5359710b8&dn=Windows+8.1+with+Bing+-+AKA+CoreConnected+x64

Αρκεί να επιλέξετε το πλήρες magnet link, να κάνετε αντιγραφή, και να το επικολλήσετε στον torrent client της επιλογής σας.

κατέβασμα Windows 8.1 με bing 2

Το αρχείο που θα κατεβάσουμε με αυτή τη μέθοδο είναι τύπου IMG, όχι ISO, αλλά οι περισσότερες εφαρμογές για την εγγραφή DVD θα το αναγνωρίσουν χωρίς πρόβλημα.

Συνεχίζεται: Πώς να εγκαταστήσουμε τα Windows 8.1 χωρίς κλειδί προϊόντος

Το μειονέκτημα που έχουν αυτά τα ISO, έναντι πχ των ISO των Windows 7, είναι πως χρειάζεται οπωσδήποτε να εισάγουμε κλειδί προϊόντος κατά την εγκατάσταση.

Έτσι, είναι θεωρητικά αδύνατον να τα χρησιμοποιήσουμε πχ για να εγκαταστήσουμε Windows σε μια εικονική μηχανή.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος να προσπεράσουμε το κλειδί προϊόντος στην εγκατάσταση, τόσο για εγκατάσταση από USB όσο και από DVD.

Είχατε κάποιο πρόβλημα με το κατέβασμα Windows 8.1?

Αν οτιδήποτε στον οδηγό δεν λειτούργησε όπως το περιγράψαμε, και δεν μπορέσατε να κατεβάσετε τα Windows 8.1, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#318 - Κουμπί Πανικού Στο Android, Κρυφό Παιχνίδι Στο Instagram, Μετάφραση PDF Αρχείων
QuickSteps
GamingSteps#20240316 - Bug Διαγράφει Κόσμους Στο Minecraft, Νεότερα Για το PlayStation Pro, Summer Game Fest 2024
GamingSteps