Home » Software » Παιχνίδια » Τα Καλύτερα Δωρεάν Παιχνίδια στο iPhone και iPad

Τα Καλύτερα Δωρεάν Παιχνίδια στο iPhone και iPad

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Οι περισσότερες iOS συσκευές έχουν ιδανικές προδιαγραφές για όλα τα είδη παιχνιδιού, και οι εποχές που χρειαζόμασταν ένα καλό PC με ισχυρή κάρτα γραφικών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αν το gaming καλά κρατεί στην καθημερινότητά σας, δείτε μερικά από τα καλύτερα δωρεάν παιχνίδια στο iPhone και το iPad.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

H διαφορά του free game με το freemium

Tα δωρεάν παιχνίδια στο iOS όπως είχαμε δει και με το gaming στο Android, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η μία είναι τα εντελώς δωρεάν παιχνίδια (free games) και η δεύτερη είναι τα freemium.

Το freemium είναι ένας συνδυασμός των λέξεων “free” και “premium”, και ως είδος παιχνιδιού έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, ειδικά στις φορητές συσκευές.

Πρόκειται για εκείνο το game που προσφέρει δωρεάν κατέβασμα και συμμετοχή στο παιχνίδι έως κάποιο όριο, μικρό ή μεγάλο, ανάλογα το app και τον σχεδιαστή.

Κατόπιν προσφέρει αγορές εντός της εφαρμογής, και αυτονόητα από εκεί και μετά θεωρείται ως πληρωμένο παιχνίδι. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια παρέχουν αρκετές ώρες ενασχόλησης με το game, χωρίς την άμεση ανάγκη αγοράς.

Η επιλογή για να παρουσιάσουμε μερικά από τα καλύτερα δωρεάν παιχνίδια στο iPhone και iPad, έγινε βάσει της δημοτικότητας και της βαθμολογίας τους στο Apple App Store, καθώς και του προσωπικού μας γούστου.

Virtual Table Tennis

Αν μας αρέσει η επιτραπέζια αντισφαίριση, κοινώς το πινγκ-πονγκ, τότε το Virtual Table Tennis σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λείπει από την iOS συσκευή μας. Από προσωπική εμπειρία με συχνή χρήση, το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Το εξαιρετικό game διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η μία αφορά το iPhone και η άλλη έκδοση είναι σε HD για το iPad. Το παιχνίδι τρέχει σε iOS 7.0 ή νεότερη έκδοση.

Αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει τους χρήστες σε αυτό το παιχνίδι, είναι η δυνατότητα να στέλνουμε το μπαλάκι στο αντίπαλο τερέν με αληθοφανή εσωτερικά ή εξωτερικά “φάλτσα”. Το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο όπως στο πραγματικό τραπέζι.

Αυτό το επιτυγχάνουμε με λίγο εξάσκηση στο δάχτυλό μας στην αρχή. Ειδάλλως, μπορούμε να μάθουμε αυτήν την εντυπωσιακή και εύκολη τεχνική στις δοκιμές που μας προσφέρει το game, πριν ξεκινήσει ο αγώνας.

Το Virtual Table Tennis διακρίνεται και για την ισχυρή online κοινότητά του. Αν δεν θέλουμε να αναμετρηθούμε με τους προκαθορισμένους αντιπάλους, μας επιτρέπει να παίξουμε online τουρνουά με αντιπάλους ανά την υφήλιο.

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα εύκολη για να την κατανοήσουμε. Ωστόσο, ξεκινά προαιρετικά με μια μικρή πρακτική εξάσκηση. Επιπλέον, το παιχνίδι περιλαμβάνει προηγμένες επιλογές και για τους φανατικούς παίκτες του πινγκ-πονγκ.

Ως freemium παιχνίδι, το Virtual Table Tennis στην ατελείωτη δωρεάν έκδοσή του, μας προσφέρει μόνο την απλή ρακέτα. Τις “επαγγελματικές” θα πρέπει να τις ξεκλειδώσουμε με κόστος που ξεκινά από τα $0,99.

Κριτικές των χρηστών

Tο Virtual Table Tennis είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα δωρεάν παιχνίδια στο iPhone και iPad, και αν μας αρέσει το πινγκ πονγκ, είναι από εκείνα τα game που δεν θα τα βαρεθούμε ποτέ.

Galaxy on Fire 3

Με το Galaxy on Fire 3 γινόμαστε μαχητές στο διάστημα. Ταυτόχρονα είμαστε πιλότοι πολλών και διαφορετικών εξελιγμένων σκαφών της ομοσπονδίας του γαλαξία μας. Το app είναι σχετικά μεγάλο, με μέγεθος που υπερβαίνει τα 1,2 GB.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι με εξαιρετικά γραφικά και ήχο. Επιπλέον, οι αποστολές στο διάστημα είναι τεράστιες, και οι εχθροί του γαλαξία είναι πολλοί.

Στο παιχνίδι υπάρχουν διαστημικοί σταθμοί ανεφοδιασμού και στις αποστολές μας συναντούμε φιλόξενους και μη πλανήτες.

Υπάρχει ποικιλία στα σκάφη, τα οποία ωστόσο ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν από τους αδίστακτους πειρατές του Γαλαξία.

Παρ' όλα αυτά, διαθέτουμε στα σκάφη μας ένα εξαιρετικό οπλοστάσιο από λέιζερ για να τους κατατροπώσουμε, έτσι ώστε να τους οδηγήσουμε ενώπιον του διαγαλαξιακού συμβουλίου των πρεσβυτέρων.

Κριτικές και απαιτήσεις συστήματος

Το διαστημικό και “φευγάτο” Galaxy on Fire 3 θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα δωρεάν παιχνίδια στο iPhone και το iPad. Η έκδοση που παρουσιάσαμε ενημερώθηκε στις 6 Ιανουαρίου.

Για να το απολαύσουμε, η iOS συσκευή μας θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 2GB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου. Απαιτείται iOS 8.4.1 ή νεότερη έκδοση, και είναι συμβατό με iPhone 5S/iPad 4 και άνω.

Pac-Man Lite

To Pac-Man είναι από τα πιο γνωστά video-games, και από το 2008 κατέχει το ρεκόρ Γκίνες, ως το πιο επιτυχημένο arcade παιχνίδι όλων των εποχών.

Οι κάπως μεγαλύτεροι ίσως θα θυμόμαστε τον εθισμό που είχε προκαλέσει το παιχνίδι της ιαπωνικής Namco στις αρχές των 80's. Τρέχαμε στα μπιλιαρδάδικα για να το παίξουμε με κέρματα στις τεράστιες παιχνιδομηχανές εκείνης της εποχής.

Το game παραμένει το ίδιο εθιστικό και σήμερα, με τη διαφορά ότι το παίζουμε δωρεάν και με την άνεσή μας, μέσα από το iPhone και iPad.

Το Pac-man Lite στις iOS συσκευές βρίσκεται στην ίδια μορφή όπως το γνωρίζαμε. Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, ενώ η χαρακτηριστική του μουσική ίσως να ξυπνήσει σε πολλούς τις εφηβικές τους αναμνήσεις.

Κριτικές των χρηστών

Το θρυλικό game θεωρείται ακόμα και στις μέρες μας από όλους τους χρήστες, ως ένα από τα πιο διασκεδαστικά δωρεάν παιχνίδια στο iPhone και το iPad.

Στο Apple Store διατίθεται και η νέα έκδοση “Pac-Man 256”, που μπορούμε να την κατεβάσουμε από εδώ. Για όλες τις εκδόσεις απαιτείται  iOS 7.0 ή νεότερη έκδοση. Είναι συμβατό με το iPhone, iPad, και iPod touch.

Real Racing 3

Οι αγώνες ταχύτητας είναι γνωστό ότι συγκινούν πολλούς μικρούς και μεγάλους. Πόσο μάλιστα όταν μεταφέρονται στη συσκευή μας μέσα από τα παιχνίδια racing, καθιστώντας πρωταγωνιστές εμάς τους ίδιους.

To Real Racing 3 θεωρείται από χιλιάδες χρήστες ως ένα από τα κορυφαία δωρεάν παιχνίδια στο iPhone, στον τομέα του racing.

Σε αυτό βέβαια συμβάλλει και η Electronic Arts, που είναι πολύ γνωστή από τα PC games, και είναι αναμφίβολα ένας από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές παιχνιδιών.

Η εφαρμογή είναι στα 793 ΜΒ και θεωρείται ως η μικρότερη σε σχέση με τα υπόλοιπα γνωστά παιχνίδια ταχύτητας, που συνήθως απαιτούν πάνω από 1 GB.

Ο χειρισμός του game είναι εξαιρετικά απλός, και στην αρχή θα μας καθοδηγήσει με απλά βήματα το ίδιο το παιχνίδι.

Το game ταχύτητας συνοδεύεται από ιδιαίτερα ρεαλιστικά γραφικά και ήχο, που βοηθούν την αδρεναλίνη μας να εκτιναχθεί στα ύψη. Έτσι, μπορούμε να βυθιστούμε για τα καλά μέσα στο παιχνίδι με τη χρήση του γυροσκοπίου της συσκευής.

Οι δωρεάν πίστες και κατηγορίες αυτοκίνητων είναι αρκετές, και θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να τα εξαντλήσουμε. Το παιχνίδι συνοδεύεται από ενδιαφέρουσα Βρεταννική Drum & Bass μουσική, την οποία ωστόσο μπορούμε να απενεργοποιήσουμε.

Κριτικές και απαιτήσεις συστήματος

To Real Racing 3 της Electronic Arts είναι ένα από τα καλύτερα και ρεαλιστικά δωρεάν παιχνίδια στο iPhone και iPad, που κυκλοφορούν για racing. Η έκδοση που παρουσιάσαμε ενημερώθηκε στις 23 Ιανουαρίου.

Για να το απολαύσουμε στον μέγιστο βαθμό, η συσκευή μας θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 1 GB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου, και το iOS 7.0 ή νεότερη έκδοση.

Microsoft Solitaire Collection

Το Solitaire της Microsoft είναι η γνωστή σε όλους μας Πασιέντζα. Είναι ένα από τα πιο γνωστά παιχνίδια στο PC, και βρίσκεται στο προσκήνιο του gaming για περισσότερα από 25 χρόνια.

Είναι ίσως το μοναδικό παιχνίδι που θεωρείται υπεύθυνο για απώλεια χιλιάδων ωρών εργασίας στα γραφεία σε όλον τον κόσμο. Μάλιστα το 2006 υπήρξαν απολύσεις των υπάλληλων του δημαρχείου της Νέας Υόρκης, εξαιτίας του Solitaire.

Τον Οκτώβριο του 2012, η Microsoft μετονόμασε το παιχνίδι σε Solitaire Collection, και είναι η έκδοση που βλέπουμε σήμερα και στις iOS συσκευές μας.

Εκτός από την Πασιέντζα, περιλαμβάνει Spider, Κυψέλες, Tripeaks, και Πυραμίδα. Υπάρχουν επίσης καθημερινές προκλήσεις και να ξεκλειδώσουμε και άλλα είδη πασιέντζας.

Το παιχνίδι παραμένει ακόμη το ίδιο εθιστικό, και είναι εύκολο και απλό. Όμως η Microsoft μας καθοδηγεί με ειδική ενότητα βοήθειας βήμα προς βήμα, έως ότου το κατανοήσουμε πλήρως.

Φυσικά καλό είναι να προσέχουμε μην το παρακάνουμε και εκτεθούμε, ειδικά στο γραφείο.

Κριτικές των χρηστών

Το Microsoft Solitaire Collection είναι αναμφίβολα ένα απολαυστικό παιχνίδι για να περάσει ευχάριστα η ώρα. Θεωρείται από πολλούς χρήστες ως ένα από τα πιο διασκεδαστικά δωρεάν παιχνίδια στο iPhone και το iPad.

Το παιχνίδι της Microsoft απαιτεί iOS 8.0 ή νεότερη έκδοση. Είναι συμβατό με το iPhone, iPad, και iPod touch.

Modern Combat 5

Το Modern Combat 5 είναι ένα FPS (first person shooter) παιχνίδι, που έχει σχεδιαστεί από την Gameloft. Δεν είναι μικρό app και απαιτούνται 1,2 GB αποθηκευτικού χώρου για να το εγκαταστήσουμε.

Το game βολών είναι στα σίγουρα ένα από τα καλύτερα δωρεάν παιχνίδια στο iPhone και iPad. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι απαιτεί συνεχή σύνδεση στο ίντερνετ και δεν μπορούμε να παίξουμε offline.

Aν δεν έχουμε ίντερνετ, είναι αδύνατη η πρόσβαση στο παιχνίδι και στις single-player αποστολές. Σε αυτήν την περίπτωση, το παιχνίδι θα “παγώσει” και δεν θα δούμε την μπάρα της online σύνδεσης που δείχνει η εικόνα.

Στην ιστορία του παιχνιδιού, ο πλανήτης βρίσκεται σε αναρχία, και εμείς είμαστε ο αρχηγός μιας εκστρατείας που απαρτίζεται από μισθοφόρους επαγγελματίες, που τους επιλέγουμε μέσα στο παιχνίδι.

Στην έκδοση του iOS είδαμε ότι υπάρχουν και αρκετοί γυναικείοι ρόλοι και χαρακτήρες, που μάχονται και ταυτόχρονα διοικούν τους εκπαιδευμένους μισθοφόρους.

Η περιπέτεια ξεκινά από τη Βενετία και οι αποστολές μας είναι ρεαλιστικές, με το game να προσφέρει εξαιρετικά γραφικά και ήχο. Το παιχνίδι διαθέτει πολύ βαρύ οπλοστάσιο και η απεικόνιση των όπλων είναι ιδιαίτερα ρεαλιστική.

Κριτικές και απαιτήσεις συστήματος

Εμείς εντυπωσιαστήκαμε από τα γραφικά, τον ήχο, και τη δράση του παιχνιδιού στο iPad. Την ίδια άποψη φαίνεται να έχουν και χιλιάδες χρήστες.

Για να απολαύσουμε το Modern Combat 5 στο μάξιμουμ της απόδοσης, η iOS συσκευή μας θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 2GB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου.

Επιπλέον, χρειάζεται το iOS 8.0 ή νεότερη έκδοση. Το παιχνίδι είναι συμβατό με το iPhone, iPad, και iPod touch.

Star Wars™: Galaxy of Heroes

To Star Wars είναι προϊόν της Electronics Arts και πρόκειται για τη μεταφορά στο iOS των γνωστών ταινιών της LucasFilm και Disney.

Το app είναι μικρό και δεν θα απαιτήσει παραπάνω από 150 ΜΒ.

Το παιχνίδι ξεκινά με την παρουσίαση των ηρώων και με την εμφάνιση μερικών συμπαθητικών τεράτων.

Όπως είναι φυσικό, η δράση περιλαμβάνει το γνωστό οπλοστάσιο με τα φωτόσπαθα του Star Wars, καθώς επίσης και τους γνωστούς ήρωες των περίφημων ταινιών.

Αποστολή μας είναι σε κάθε κάθοδο από το αστρόπλοιο Millennium Falcon, να αναμετρηθούμε με τους εχθρούς της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας. Τελικός προορισμός μας η μεγάλη αναμέτρηση στη “σκοτεινή πλευρά” με τον Darth Vader.

Ωστόσο είναι freemium παιχνίδι, και θα απαιτηθεί να πληρώσουμε το κατιτίς για να φθάσουμε έως εκεί.

Κριτικές των χρηστών

Το παιχνίδι έχει φανατικούς οπαδούς στο εξωτερικό και θεωρείται πολύ εθιστικό. Στα σχόλια διαβάσαμε ότι υπάρχουν ενήλικες χρήστες που το παίζουν ανελλιπώς κάθε μέρα για παραπάνω από έναν χρόνο.

Η έκδοση του app που δοκιμάσαμε ενημερώθηκε στα μέσα Νοεμβρίου. Για να τρέξει το παιχνίδι χρειαζόμαστε iOS 8.0 και άνω. To Star Wars είναι συμβατό με το iPhone, iPad, και iPod touch.

Maximum Car

Το Maximum Car διαφέρει αρκετά από τα συνήθη racing games, καθότι είναι διασκεδαστικό και η αποστολή μας είναι να αναπτύξουμε ιλιγγιώδη ταχύτητα, τρομοκρατώντας οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα μας.

Το παιχνίδι είναι γρήγορο και δεν θεωρείται άδικα ως ένα από τα καλύτερα δωρεάν παιχνίδια στο iPhone και iPad. Ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό, συνοδευόμενο και από Heavy Metal μουσική.

δωρεάν παιχνίδια στο iPhone 10

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι αδηφάγο με την μπαταρία, και αν θέλουμε ατελείωτες ώρες διασκέδασης με το AirPlay στην TV, θα χρειαστεί να τροφοδοτούμε την iOS συσκευή μας με ρεύμα.

δωρεάν παιχνίδια στο iPhone 11

Απαιτήσεις συστήματος

Το Maximum Car δεν έχει πολλές απαιτήσεις, καθότι τρέχει και σε iOS 6.0 ή νεότερη έκδοση. Είναι συμβατό με το iPhone, iPad, και iPod touch.

Smash Hit

To Smash Hit είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι που τα “σπάει”. Το μεγαλύτερο τμήμα του παιχνιδιού είναι δωρεάν και δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη για αγορές εντός της εφαρμογής. Μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.

Η αποστολή μας είναι να σπάμε ό,τι εμπόδια συναντάμε στην πτήση μας. Όσο είμαστε γρήγοροι και εύστοχοι, τόσο αυξάνουμε τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το τρισδιάστατο περιβάλλον και η μουσική στο game είναι εξαιρετικά.

To Smash Hit είναι ένα από τα πιο πρωτότυπα παιχνίδια εκτόνωσης που κυκλοφορούν στο Apple App Store. Πρόκειται από εκείνα τα games που δεν τα βαριόμαστε σύντομα.

Κριτικές των χρηστών

Είναι ίσως από τα λίγα παιχνίδια που δεν έχει αρνητικές κριτικές, και επιπλέον δεν απαιτούνται ιδιαίτερες προδιαγραφές στη συσκευή μας.

Τρέχει και σε iOS 6.0 και μεταγενέστερο, ενώ είναι συμβατό με το iPhone, iPad, και iPod touch.

Flick Shoot

Τo Flick Shoot είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι ποδοσφαίρου, που μας φέρνει αντιμέτωπους με τους τερματοφύλακες.

Η εφαρμογή έχει δύο εκδόσεις. Η μία είναι το Flick Shoot, που είναι παλαιότερη και κατά την άποψή μας καλύτερη. Η άλλη έκδοση είναι το Flick Shoot 2, που είναι νεότερη και έχει περισσότερες επιλογές.

Οι αποστολές του παιχνιδιού είναι μεμονωμένα games, όπου από διαφορετικές θέσεις κάνουμε σουτ κατά βούληση προς την αντίπαλη εστία. To Flick Shoot προσφέρει διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού, που τους επιλέγουμε πριν ξεκινήσουμε το game.

Όσο πιο πολλά γκολ επιτυγχάνουμε εις βάρος του τερματοφύλακα, τόσο πιο πολύ θα διαρκεί το παιχνίδι. Αν βάζουμε καλά φάλτσα και είμαστε συνεχώς εύστοχοι, ίσως να κρατήσει ώρες το παιχνίδι, υπό τις ιαχές του κοινού.

Ωστόσο σε τακτά διαστήματα αντικαθίσταται ο γκολκίπερ με κάποιον άλλον, που είναι “ιπτάμενος”. Το γκολ τότε δυσκολεύεται, αλλά ταυτόχρονα δημιουργείται και μια ενδιαφέρουσα πρόκληση.

Κριτικές των χρηστών

Αν είμαστε φίλοι του ποδοσφαίρου, το Flick Shoot είναι ένα απολαυστικό παιχνίδι για να περάσει ευχάριστα η ώρα.

Το απλό ποδοσφαιρικό game θεωρείται από πολλούς χρήστες ως ένα από τα πιο διασκεδαστικά δωρεάν παιχνίδια στο iPhone και το iPad.

Εσείς έχετε αγαπημένα δωρεάν παιχνίδια στο iPhone?

Τα δωρεάν παιχνίδια στο iPhone και iPad είναι χιλιάδες. Αναμφίβολα υπάρχουν πολλά ακόμη games μέσα στο Apple App Store, που ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους, αλλά είναι πρακτικά αδύνατον να αναφερθούν όλα.

Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας τα δικά σας αγαπημένα δωρεάν παιχνίδια στο iPhone, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps