Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Πώς Βλέπω Δωρεάν Ταινίες Από Torrent (Download ή Streaming)
Πώς Βλέπω Δωρεάν Τις Ταινίες από Torrent Χωρίς Λήψεις

Πώς Βλέπω Δωρεάν Ταινίες Από Torrent (Download ή Streaming)

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στις μέρες μας, το streaming των έργων είναι πιο βολικό από τη χρονοβόρα διαδικασία της λήψης των torrent. Όμως, αν δεν είμαστε χρήστες του Kodi, που είναι το μοναδικό μέσο για να δούμε άμεσα όλα τα torrent από ταινίες σε 4K-1080p, πρέπει να κατεβάζουμε τεράστια αρχεία για να έχουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Δείτε πώς επιταχύνουμε τις λήψεις των torrent, αλλά και πώς μπορούμε να τα βλέπουμε αμέσως χωρίς χάσιμο χρόνου στο κατέβασμα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Επιλογή torrent client για λήψεις

Για πολλούς από εμάς, προγράμματα όπως το qBittorrent, BitComet, uTorrent / μTorrent, και φυσικά το δημοφιλές BitTorrent, θεωρούνται ως τα απαραίτητα εργαλεία για να κατεβάζουμε ταινίες από torrent. Στο PCsteps έχουμε ήδη δει τους καλύτερους clients.

Όμως, τα προγράμματα αυτά είναι διαβόητα για το πώς προσπαθούν να μας ξεγελάσουν όσον αφορά το να εγκαταστήσουμε εφαρμογές τρίτων. Μάλιστα, κάποια από αυτά θεωρούνται και ως απειλή από κορυφαίες σουίτες προστασίας.

Επιπλέον, έχουν ενοχλητικές διαφημίσεις, ή το περιβάλλον τους δεν είναι 100% εξελληνισμένο. Βέβαια, υπάρχει τρόπος να ξεφορτωθούμε τις διαφημίσεις.

Από τη στιγμή, όμως, που υπάρχουν ταχύτερα λογισμικά δωρεάν με ελληνικό μενού, που συνδυάζουν έναν download manager με έναν torrent client χωρίς διαφημίσεις και περιττά προγράμματα τρίτων, δεν αξίζει να ασχοληθούμε με τους παραδοσιακούς torrent client.

Σε αυτή την περίπτωση, εκτός του ότι θα τα έχουμε όλα σε ένα, το κέρδος μας θα είναι η θεαματική μείωση του χρόνου των λήψεων. Ιδίως αν πρόκειται για ογκώδη torrent με ταινίες στην υψηλή ποιότητα των 1080p-4K.

Πώς Βλέπω Δωρεάν Τις Ταινίες από Torrent Χωρίς Λήψεις 3b

Φυσικά, αν είμαστε από τους χρήστες που τους αρέσει να κατεβάζουν συνεχώς πολλές ταινίες από torrent, για ακόμη ταχύτερα και πιο ασφαλή αποτελέσματα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το Real-Debrid.

Πρόκειται για μία υπηρεσία που χρησιμοποιεί το torrent caching για να μεταδώσει περιεχόμενο βίντεο. Υποστηρίζει αυτόματα την προσωρινή αποθήκευση torrent στο cloud, και όχι στη συσκευή μας. Επιπλέον, εγγυάται πως τα αρχεία είναι ασφαλή και κατεβαίνουν χωρίς corruption.

Στο PCsteps έχουμε παρουσιάσει τα πολλά πλεονεκτήματα του Real-Debrid. Εκτός από τις κορυφαίες παροχές στο Kodi, προσφέρει αναμφίβολα και την καλύτερη μέθοδο για ταινίες από torrent, έναντι οποιουδήποτε άλλου torrent client.

Ταινίες από torrent με τον FDM

Ο FDM θεωρείται ως ο κορυφαίος download accelerator και διαχειριστής λήψεων. Προσφέρει όλες τις λειτουργίες του δωρεάν. Διατίθεται για Windows, macOS, Android, και Linux.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης δεν θα επιχειρήσει να αλλάξει την αρχική σελίδα και την αναζήτηση του browser, ούτε να εγκαταστήσει προγράμματα τρίτων και adware.

Μόλις εγκατασταθεί o FDM στον υπολογιστή μας, αναλόγως τον browser που χρησιμοποιούμε, θα μας ζητήσει με αυτόματο τρόπο να προσθέσουμε και τη σχετική επέκταση.

Διατίθενται extensions για τους Chrome, Firefox, Edge, Safari, και Opera. Θα μας βοηθήσουν να κατεβάζουμε αμέσως τις ταινίες από torrent. Αρκεί μόνο ένα δεξί κλικ πάνω στο link για το κατέβασμα της ταινίας.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βεβαιωθούμε μέσα από τις ρυθμίσεις ότι είναι ο προεπιλεγμένος torrent client.

Πώς Βλέπω Δωρεάν Τις Ταινίες από Torrent Χωρίς Λήψεις 3ββ

Αυτό ήταν όλο. Από εδώ και μετά, είμαστε έτοιμοι να κατεβάσουμε ταινίες, προγράμματα, ή οτιδήποτε άλλο μέσω torrent, και όχι μόνο.

Μπορούμε αν θέλουμε να αλλάξουμε τον προεπιλεγμένο φάκελο προορισμού. Απλά επιλέγουμε πρώτα το torrent και μετά πατάμε στο σχετικό εικονίδιο της μετακίνησης.

Πώς Βλέπω Δωρεάν Τις Ταινίες από Torrent Χωρίς Λήψεις 4β

Όπως κάθε torrent client, έτσι και ο FDM διαθέτει την αυτόματη απενεργοποίηση ή αναστολή λειτουργίας του υπολογιστή όταν ολοκληρώνονται οι λήψεις. Επιπλέον, επιτρέπει την άμεση επανεκκίνηση των λήψεων από εκεί που είχαμε σταματήσει.

Όλες οι ταινίες από torrent που κατεβάζουμε θα βρίσκονται στη σχετική ενότητα των torrent. Επίσης, δίπλα θα βλέπουμε τις ενεργές λήψεις εκείνη την ώρα, ποιες έχουν ολοκληρωθεί, κ.α.

Στο κάτω τμήμα θα βλέπουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λήψεις. Για παράδειγμα, πόσους διαμοιραστές (seeders) έχει η ταινία που κατεβάζουμε, τον εκτιμώμενο χρόνο, κ.α.

Φροντίζουμε να κάνουμε seed το torrent

Οι seeders είναι χρήστες σαν εμάς που έχουν ήδη κατεβάσει ολόκληρη την ταινία και τη μοιράζονται με όσους θέλουν να την κατεβάσουν.

Όσο περισσότεροι είναι, τόσο πιο γρήγορα θα κατέβει το αρχείο, μέχρι το όριο της σύνδεσής μας, φυσικά. Ταινίες με μηδενικούς seeders μπορεί να μην ολοκληρωθούν ποτέ.

Ως εκ τούτου, μόλις το download ολοκληρωθεί, καλό είναι να μην αφαιρέσουμε ή μετακινήσουμε κατευθείαν το torrent από τον FDM, ή να κλείσουμε την εφαρμογή. Είναι ζωτικής σημασίας για το πρωτόκολλο BitTorrent να αφήσουμε τον torrent client να τρέχει, και να κάνουμε “seeding” στην ταινία.

Βλέπετε, όταν κατεβάζουμε ταινίες μέσω torrent ή magnet link, δεν τις κατεβάζουμε από κάποια ιστοσελίδα ή server. Τις κατεβάζουμε από άλλους χρήστες, πιθανότατα με διαφορετικούς clients, οι οποίοι κάνουν seeding στο torrent.

Πώς Κατεβάζω Ταινίες από Torrent, Νόμιμα και Δωρεάν 23

Αν κανένας δεν κάνει seeding σε ένα torrent, τότε το συγκεκριμένο torrent είναι νεκρό, και κανείς δεν μπορεί πλέον να το κατεβάσει.

Η καλή συμπεριφορά υπαγορεύει να αφήσουμε ένα torrent να κάνει seed μέχρι να έχουμε ανεβάσει τουλάχιστον διπλάσιο όγκο δεδομένων από αυτόν που κατεβάσαμε. Για μία ταινία 700MB, καλό θα ήταν να κάνουμε seeding μέχρι να έχουμε ανεβάσει 1,4GB.

Το upload

Βέβαια, το seeding απασχολεί το περιορισμένο upload μας, και αν δεν έχουμε ορίσει κάποιο όριο, μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά όλη μας τη σύνδεση.

Σε μία τέτοια περίπτωση, η προεπιλογή του FDM είναι μεταξύ 40 – 50KB/s, που είναι μια καλή ταχύτητα για τις περισσότερες ADSL συνδέσεις με 1Mbps upload. Αρκεί να βεβαιωθούμε ότι είναι ενεργοποιημένη.

Αν γενικά δεν έχουμε πολύ γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ και θέλουμε να κατεβάζουμε ταινίες από torrent την ώρα που κάνουμε άλλες online εργασίες στο PC, δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε τη λειτουργία “σαλιγκάρι” του FDM.

Επίσης, αυτή η επιλογή θα βοηθήσει, όχι μόνο να συνεχίσουμε το seeding χωρίς να επιβαρύνουμε το upload, αλλά και γενικότερα όλη την ταχύτητα της σύνδεσής μας.

Αν θέλουμε, μπορούμε να επιλέξουμε μία λιγότερο αργή λειτουργία λήψεων και upload, προτιμώντας τη χαμηλή ή τη μεσαία ταχύτητα.

Επίσης, μπορούμε να ορίσουμε εμείς το δικό μας όριο στο upload. Αυτό το επιτυγχάνουμε μέσα από τις ρυθμίσεις και στα όρια κυκλοφορίας.

Έτσι, αν έχουμε ταχύτερο upload, μπορούμε να αφήνουμε ανοιχτό τον FDM να κάνει seeding όταν δεν τον χρησιμοποιούμε. Αντίστοιχα, αν είναι περιορισμένο το upload, του αλλάζουμε το όριο.

Πάντως, πρέπει να αποφύγουμε το hit-and-run, δηλαδή να διαγράφουμε ένα torrent αμέσως μόλις κατεβάσαμε τα αρχεία του.

Σε δημόσια torrent είναι απλά μία εγωιστική τακτική. Αν όμως είμαστε γραμμένοι σε κάποιον ιδιωτικό tracker με δικό μας λογαριασμό, το hit-and-run είναι πιθανό να οδηγήσει στο να αποκλειστούμε από το site.

Torrent client χωρίς λήψεις

Είναι γεγονός ότι η λήψη των torrent ταινιών είναι μία διαδικασία χρονοβόρα.

Οι επίσημες στατιστικές λένε ότι είναι μία μέθοδος που ακολουθεί φθίνουσα πορεία, καθώς οι χρήστες προτιμούν ολοένα και περισσότερο το άμεσο streaming στις ταινίες από τα ουκ ολίγα μέσα.

Έτσι, στις μέρες μας, αντί να κατεβάζουμε το torrent της ταινίας, μπορούμε να το αναπαράγουμε απευθείας την ώρα που το εντοπίσαμε.

Η μόνη έξτρα ενέργεια που πρέπει να κάνουμε στην αναπαραγωγή είναι να αναζητήσουμε online και τον κατάλληλο ελληνικό υπότιτλο. Όπως ακριβώς θα κάναμε όταν κατεβάσαμε τις ταινίες από torrent και τις αποθηκεύσαμε στον σκληρό.

WebTorrent Desktop

Το WebTorrent είναι ένα open source P2P λογισμικό που λειτουργεί ως streaming torrent client απευθείας μέσα από τον browser ή ως εφαρμογή. Ιδίως το WebTorrent Desktop που θα αναφέρουμε, είναι πολύ γρήγορο, δωρεάν, και χωρίς διαφημίσεις.

Η υβριδική εφαρμογή γεφυρώνει τα δύο πρωτόκολλα WebRTC και BitTorrent. Είναι ιδανική για 4K-FHD ταινίες από torrent που έχουν πολύ μεγάλο όγκο. Επιλέγουμε το torrent και αμέσως ξεκινά η αναπαραγωγή με τον player της εφαρμογής ή τον VLC.

Το μικρό πρόγραμμα εγκατάστασης το κατεβάζουμε από εδώ. Δεν θα επιχειρήσει να αλλάξει την αρχική σελίδα και την αναζήτηση του browser, ούτε να εγκαταστήσει προγράμματα τρίτων και adware.

Διατίθεται για Windows, Mac, και Ubuntu.

Πώς Βλέπω Δωρεάν Τις Ταινίες από Torrent Χωρίς Λήψεις 8bb

Από εκεί και μετά, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αντιγράψουμε την διεύθυνση του magnet που θέλουμε, ή να ανεβάσουμε το αρχείο torrent στον WebTorrent Desktop.

Στην αντιγραφή της διεύθυνσης του magnet, το πρόγραμμα θα αναγνωρίσει αυτόματα αυτή την ενέργεια μόλις πατήσουμε στο “Open Torrent Address…”. Στη συνέχεια, πατάμε στο ΟΚ και στο “Start streaming” για να ξεκινήσει η άμεση αναπαραγωγή.

Στην περίπτωση που πρόκειται για torrent αρχείο που το έχουμε αποθηκευμένο στον σκληρό, το ανεβάζουμε πατώντας στην σχετική ένδειξη που παρατηρούμε στην εικόνα.

Αυτό ήταν όλο. Αν το torrent αρχείο ή το magnet δεν είναι τεράστιο, τότε ο player του Web torrent θα ξεκινήσει μέσα από το δικό του περιβάλλον.

Υπότιτλοι

Μόλις ξεκινήσει η αναπαραγωγή του torrent, ο player μας δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσουμε αμέσως τον υπότιτλο που έχουμε κατεβάσει, πατώντας στο σχετικό εικονίδιο.

Πώς Βλέπω Δωρεάν Τις Ταινίες από Torrent Χωρίς Λήψεις 10αα

Ασύρματη αναπαραγωγή

Επίσης, μας δίνει την δυνατότητα για ασύρματη αναπαραγωγή του torrent στην TV και σε όποια άλλη συσκευή υποστηρίζει το Airplay της Apple και το Cast της Google.

Για παράδειγμα, αναγνωρίζει αυτόματα αν έχουμε ενεργό TV Box και μας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσουμε για να αναπαράγουμε το έργο απευθείας στη τηλεόραση μας με ελληνικούς υπότιτλους…

…αλλά και να χρησιμοποιήσουμε το Kodi στο PC ως τον βασικό player του έργου στη τηλεόραση.

Όπως έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο οδηγό, εφόσον έχουμε πλήρως ενημερωμένα τα Windows 10 και η TV υποστηρίζει το Miracast, η ασύρματη αναπαραγωγή στις ταινίες από torrent, είναι εφικτή και μέσω της σύνδεσης των Windows.

Αν το torrent είναι πολύ μεγάλο αρχείο διότι επιλέξαμε κάποια 4K ταινία, τότε ο WebTorrent θα μας ενημερώσει ότι πρέπει να την αναπαράγουμε με τον VLC.

Πώς Βλέπω Δωρεάν Τις Ταινίες από Torrent Χωρίς Λήψεις 21a

Και εδώ δεν έχουμε παρά να αναζητήσουμε τον ελληνικό υπότιτλο που κατεβάσαμε, πατώντας στην σχετική ενότητα του VLC.

Αποθήκευση – Seeding

Είναι σημαντικό να αλλάξουμε την προεπιλεγμένη τοποθεσία που γίνονται οι λήψεις στις ταινίες από τον WebTorrent. Ιδίως αν έχουμε SSD και δεν θέλουμε να τον επιβαρύνουμε με τα μεγάλα αρχεία των 1080p-4K ταινιών και σειρών.

Αυτή την ρύθμιση την εντοπίζουμε πατώντας διαδοχικά στο “Edit > Preferences”.

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι και με τον WebTorrent προσφέρουμε seeding. Ως εκ τούτου, πρέπει αποφύγουμε το hit-and-run.

Ταινίες από torrent με Ace Stream

Το Ace Stream είναι άλλη μία υπηρεσία που επιτρέπει τη άμεση ροή πολυμέσων υψηλής ποιότητας με ανταλλαγή αρχείων μέσω δικτύων peer-to-peer (P2P).

Σε αντίθεση με τον WebTorrent, χρησιμοποιεί αποκλειστικά το πρωτόκολλο BitTorrent για την κοινή χρήση πολυμέσων μεταξύ των χρηστών. Επιπλέον, άλλη μία διαφορά είναι ότι δεν κατεβάζει τις ταινίες από τα torrent, καθώς κάνει απευθείας αναπαραγωγή μια και έξω.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν χάνουμε χρόνο περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι λήψεις ή να γεμίζουμε τον αποθηκευτικό χώρο μας. Φυσικά, τα μικρά αρχεία .torrent των ταινιών παραμένουν στον φάκελο για να τα δούμε ξανά εφόσον υπάρχουν seeds.

Στο PCsteps έχουμε αναλύσει την χρησιμότητα του λογισμικού όταν θέλουμε να δούμε όλους τους ζωντανούς αγώνες ποδοσφαίρου σε υψηλή ποιότητα.

Έτσι, αφού επισκεφτούμε την επίσημη ιστοσελίδα του Ace Stream, στη συνέχεια εγκαθιστούμε την εφαρμογή με τον συνήθη και απλό τρόπο, πατώντας διαδοχικά στις δύο σχετικές ενδείξεις που παρατηρούμε παρακάτω:

Πώς Βλέπω Δωρεάν Τις Ταινίες από Torrent Χωρίς Λήψεις 30α

Πώς Βλέπω Δωρεάν Τις Ταινίες από Torrent Χωρίς Λήψεις 30αα

Η αναπαραγωγή των torrent γίνεται από τον Ace Player, μία τροποποιημένη έκδοση του VLC με ελληνικό μενού. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε το torrent αρχείο να ανοίγει μονίμως με τον Ace Player.

Πώς Βλέπω Δωρεάν Τις Ταινίες από Torrent Χωρίς Λήψεις 31α

Από εκεί και μετά, αναζητούμε online τον υπότιτλο, έτσι ώστε να τον ανοίξουμε στη συνέχεια μέσα στον Ace Player και να ξεκινήσει η αναπαραγωγή του έργου χωρίς χρονοβόρες λήψεις.

Πώς κατεβάζω ταινίες νόμιμα και δωρεάν?

Για πολλούς από εμάς, τα αρχεία torrent και το πρωτόκολλο BitTorrent είναι συνώνυμα με την πειρατεία. Εντούτοις, υπάρχει τρόπος να κατεβάσουμε ταινίες από torrent δωρεάν και να είμαστε 100% νόμιμοι.

Βέβαια, αυτός ο τρόπος θα μας φανεί χρήσιμος μόνο αν είμαστε γνώστες της αγγλικής γλώσσας και μας αρέσουν οι παλιές κλασσικές ταινίες, τα Film Noir, κ.λ.π. Καμία από αυτές τις λίστες δεν πρόκειται να περιλαμβάνει πρόσφατα blockbuster.

Όμως, το γεγονός είναι πως υπάρχουν εκατοντάδες ταινίες τις οποίες μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν και νόμιμα.

Πώς Βλέπω Δωρεάν Τις Ταινίες από Torrent Χωρίς Λήψεις 35αα

Έτσι, οι ταινίες για τις οποίες το κατέβασμα είναι δωρεάν είναι αυτές που ανήκουν στο public domain. Στα έργα τέχνης που ανήκουν στο public domain είτε έχουν λήξει τα πνευματικά τους δικαιώματα, είτε τα έχει αρνηθεί ο δημιουργός, είτε δεν εφαρμόζονται εξαρχής, για κάποιο λόγο.

Η έκδοση του 1968 της ταινίας Night of the Living Dead, που χρησιμοποιήσαμε στον οδηγό, είναι ένα διάσημο παράδειγμα ταινίας που ανήκει στο public domain.

Είναι 100% νόμιμο να την κατεβάσουμε, ή ακόμα και να την δούμε στο YouTube, και μάλιστα εκ των υστέρων χρωματισμένη.

Δεν υπάρχει όμως μόνο μία τέτοια ταινία. Κάθε ταινία που κυκλοφόρησε πριν το 1923 ανήκει πλέον στο public domain, καθώς και αρκετές ταινίες που κυκλοφόρησαν αργότερα.

Μπορούμε να βρούμε μία λίστα σχετικών δωρεάν και νόμιμων ταινιών στη Wikipedia

Πώς Κατεβάζω Ταινίες από Torrent, Νόμιμα και Δωρεάν 27

…στο Moving Image Archive του Archive.org

Πώς Κατεβάζω Ταινίες από Torrent, Νόμιμα και Δωρεάν 28

…και στο Internet Movie Database (IMDb), μεταξύ άλλων.

Πώς Κατεβάζω Ταινίες από Torrent, Νόμιμα και Δωρεάν 30

Δεν θα βρούμε αρχεία torrent ή magnet links στις παραπάνω ιστοσελίδες. Όμως, μπορούμε να ψάξουμε torrent αυτών των ταινιών του public domain για να τις κατεβάσουμε.

Εσείς βλέπετε ταινίες από torrent?

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας για τις ταινίες από torrent, ή πώς προτιμάτε εσείς να βλέπετε δωρεάν ταινίες από το ίντερνετ, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps