Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Πώς Χρησιμοποιώ Το Laptop Ως Πρόσθετη Ασύρματη Οθόνη PC - Windows 11/10
FEATURED Πώς Χρησιμοποιώ Το Laptop Ως Πρόσθετη Ασύρματη Οθόνη PC

Πώς Χρησιμοποιώ Το Laptop Ως Πρόσθετη Ασύρματη Οθόνη PC – Windows 11/10

Είναι γνωστό ότι δύο οθόνες είναι πάντα καλύτερες από μία. Ωστόσο, αν διαθέτουμε ένα laptop, ίσως δεν χρειάζεται να ξοδευτούμε και να αγοράσουμε μια άλλη οθόνη PC, καθώς μπορούμε να μετατρέψουμε εύκολα τον φορητό σε πρόσθετο ασύρματο monitor του επιτραπέζιου υπολογιστή μας. Δείτε τα απλά βήματα για να επεκτείνουμε την επιφάνεια εργασίας με οποιοδήποτε laptop.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Laptop ως ασύρματη οθόνη PC μέσω των Windows

Με αυτή τη μέθοδο μέσω των Windows, το Miracast είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μας λειτουργήσει ο φορητός ως ασύρματη οθόνη PC. Έτσι, αρχικά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το υποστηρίζει το laptop αλλά και ο επιτραπέζιος υπολογιστής μας.

Πηγαίνουμε Ρυθμίσεις > Σύστημα > Προβολή σε αυτόν τον υπολογιστή. H διαδρομή είναι παρόμοια και στα Windows 10.

Εάν κάποιος από τους δύο υπολογιστές δεν υποστηρίζει το Miracast, θα δούμε αμέσως τη σχετική ειδοποίηση τόσο στα Windows 11, όσο και στα Windows 10.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν απογοητευόμαστε και πηγαίνουμε απευθείας στην επόμενη μέθοδο μέσω μιας μικρής και εξαιρετικής τρίτης εφαρμογής. Δεν απαιτεί την υποστήριξη του Miracast παρά μόνο σύνδεση στο οικιακό μας δίκτυο.

Έτσι, εφόσον ο φορητός και ο επιτραπέζιος υπολογιστής πέρασαν αυτό το τεστ και είναι συμβατοί, ξεκινάμε από το laptop, καθώς αυτό θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ως δεύτερη οθόνη PC.

Αρχικά, βεβαιωνόμαστε ότι είναι συνδεδεμένο στο ίδιο δίκτυο με τον κύριο υπολογιστή μας. Προαιρετικά, αν θέλουμε ακόμη καλύτερη ποιότητα εικόνας και ανταπόκριση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το δίκτυο 5GHz.

Στη συνέχεια, κάνουμε διαδοχικά κλικ Εφαρμογές > Προαιρετικές δυνατότητες > Προβολή δυνατοτήτων. Τα σκούρα στιγμιότυπα που ακολουθούν, αφορούν τις Ρυθμίσεις των Windows 11, και τα ανοιχτόχρωμα τις αντίστοιχες των Windows 10.

ασύρματη οθόνη Wireless Display

ασύρματη οθόνη Wireless Display 1

οθόνη PC 1aaa

Κατόπιν, εντοπίζουμε την επιλογή Ασύρματη οθόνη, επιλέγουμε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα της και κάνουμε κλικ στο Επόμενο στα Windows 11.

ασύρματη οθόνη Wireless Display 1α

οθόνη PC φορητός 1aaa

Στο επόμενο παράθυρο πατάμε στο κουμπί Εγκατάσταση.

ασύρματη οθόνη Wireless Display 1αα

Μετά από αυτό, τα Windows θα κατεβάσουν και θα εγκαταστήσουν αυτόματα τα απαραίτητα αρχεία για την ενεργοποίηση της Ασύρματης οθόνης στον φορητό μας Ανάλογα το σύστημα μας ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο για να δούμε την ένδειξη Εγκαταστάθηκε.

οθόνη PC φορητός 1aaaaa

Αφού εγκατασταθεί και ενεργοποιηθεί στο laptop η Ασύρματη οθόνη των Windows, πηγαίνουμε ξανά στο Ρυθμίσεις > Σύστημα > Προβολή σε αυτόν τον υπολογιστή. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, είναι παρόμοια η διαδρομή στα Windows 11/10.

Στη συνέχεια, προσαρμόζουμε τις τρεις ρυθμίσεις που θα δούμε εδώ σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, ανάλογα το τι επιθυμούμε στο θέμα της ασφάλειας και προσβασιμότητας.

οθόνη PC φορητός 1aaaaaα

Επέκταση

Κατόπιν, στον επιτραπέζιο υπολογιστή πατάμε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows +P για να ανοίξουμε τις επιλογές προβολής, και στη συνέχεια επιλέγουμε την Επέκταση.

Από την ίδια καρτέλα πατάμε και στο Περισσότερες ρυθμίσεις οθόνης για να ορίσουμε σε ποια θέση θέλουμε να είναι η νέα ασύρματη οθόνη του laptop που συνδέσαμε, έτσι ώστε να γνωρίζουμε που θα μετακινούμε το ποντίκι, ένα παράθυρο, ή μια εφαρμογή στην οθόνη του φορητού.

Μετά, πατάμε στο Εφαρμογή.

Από εκεί και μετά, είμαστε πλέον έτοιμοι να μετατρέπουμε το laptop ως μια πρόσθετη ασύρματη οθόνη PC, πατώντας στη σχετική ένδειξη κάτω δεξιά στη γραμμή εργασιών των Windows 11 και Windows 10 αντίστοιχα.

Laptop ως ασύρματη οθόνη PC μέσω εφαρμογής

Εφόσον κάποιος από τους υπολογιστές μας δεν είναι συμβατός με το Miracast, θα χρειαστούμε το SpaceDesk, ένα μικρό και αξιόπιστο λογισμικό για Windows και Android. Το έχουμε περιγράψει αναλυτικά σε παλαιότερο οδηγό σχετικά με τη χρήση του tablet ως 2η ασύρματη οθόνη.

FEATURED Πως Αξιοποιώ Το Tablet Ως 2η Ασύρματη Οθόνη Στο PC Α10μ
Πως Αξιοποιώ Το Tablet Ως 2η Ασύρματη Οθόνη Στο Windows PC

Η σύνδεση μιας δεύτερης οθόνης στο PC μπορεί να μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Έτσι, αν δεν έχουμε χώρο ή τα χρήματα να αγοράσουμε ένα δεύτερο monitor, μπορούμε να μετατρέψουμε το Android tablet και το iPad σε μια πρόσθετη ενσύρματη ή ασύρματη οθόνη με ήχο και Windows. Δείτε τα εύκολα βήματα για να επεκτείνουμε την επιφάνεια εργασίας με οποιοδήποτε tablet της αγοράς.

Καθώς εδώ έχουμε να κάνουμε αποκλειστικά με Windows, απλά πρέπει να κατεβάσουμε το SpaceDesk για την έκδοση των Windows που έχουμε, πατώντας εδώ.

Προσοχή μόνο, για τον επιτραπέζιο υπολογιστή κατεβάζουμε την έκδοση PRIMARY PC (server) που παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα…

…και για τον φορητό κατεβάζουμε την έκδοση Client.

Αφού κάνουμε τη λήψη του Spacedesk, απλά εκτελούμε το πρόγραμμα εγκατάστασης. Αποδεχόμαστε το EULA, την εξαίρεση στο Firewall, και ελέγχουμε ότι η τοποθεσία εγκατάστασης είναι σωστή.

Κατόπιν, βεβαιωνόμαστε ότι ο φορητός είναι συνδεδεμένος στο ίδιο δίκτυο με τον κύριο υπολογιστή μας. Προαιρετικά, αν θέλουμε ακόμη καλύτερη ποιότητα εικόνας και ανταπόκριση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το δίκτυο 5GHz.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε το Spacedesk στον επιτραπέζιο υπολογιστή μας, και από το κεντρικό παράθυρο της εφαρμογής ενεργοποιούμε τις δύο ενδείξεις που παρατηρούμε στο κάτωθι στιγμιότυπο.

Από εκεί και μετά, μόλις ανοίξουμε και το Spacedesk client στο laptop, θα δούμε ότι έχει αναγνωρίσει αυτόματα τον επιτραπέζιο υπολογιστή μας, όπου απλά πατάμε στο σχετικό εικονίδιο για να μετατραπεί ο φορητός μας σε πρόσθετη ασύρματη οθόνη PC.

Καθώς το ζητούμενο είναι να έχουμε δεύτερη ασύρματη οθόνη στο PC που να είναι επέκταση της κύριας οθόνης μας και όχι αντικατοπτρισμός, πρέπει στον επιτραπέζιο υπολογιστή να πατήσουμε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows + P για να ανοίξουμε τις επιλογές προβολής.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε την Επέκταση που δείξαμε προηγουμένως με εικόνες στη σχετική ενότητα, και μετά ορίζουμε σε ποια θέση θέλουμε να είναι η ασύρματη οθόνη του laptop που συνδέσαμε.

Βολεύει η χρήση του φορητού ως πρόσθετη οθόνη PC;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps