Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Κατέβασμα Τραγουδιών: Δωρεάν Λήψη & Αποθήκευση Mp3/Playlist Από Spotify
FEATURED Κατέβασμα Τραγουδιών Αυτόματη Λήψη Playlist & Mp3 Από Spotify Χωρίς Συνδρομή

Κατέβασμα Τραγουδιών: Δωρεάν Λήψη & Αποθήκευση Mp3/Playlist Από Spotify

Το Spotify μας προσφέρει αμέτρητα τραγούδια για να ακούμε μουσική μέσω Internet. Όμως, η υπηρεσία επιτρέπει την offline ακρόαση μόνο με συνδρομή και δεν μπορούμε να αποθηκεύουμε τα κομμάτια. Δείτε την καλύτερη και πιο εύκολη μέθοδο για να κάνουμε δωρεάν το κατέβασμα τραγουδιών σε όλα τα άλμπουμ και τις λίστες αναπαραγωγής της υπηρεσίας, πάντα για προσωπική μας χρήση.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Είναι νόμιμη η λήψη και αποθήκευση Mp3;

Όπως έχουμε αναφέρει και στο κατέβασμα ταινιών μέσω Torrent, υπάρχουν προϋποθέσεις με τις οποίες είναι 100% νόμιμο το κατέβασμα Mp3. Αυτό συμβαίνει όταν κατεβάζουμε μουσική η οποία φέρει τον χαρακτηρισμό copyright free.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιος αυτοματοποιημένος τρόπος να διαπιστώσουμε ποια τραγούδια είναι ελεύθερα από πνευματικά δικαιώματα, για να είναι νόμιμο το κατέβασμα Mp3. Θα πρέπει λοιπόν να κάνουμε την προσωπική μας έρευνα.

Επιπλέον, εφόσον μας ενδιαφέρει το κατέβασμα Mp3 και ειδικά αν μένουμε σε χώρες του εξωτερικού με αυστηρή νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα, όπως είναι η Γερμανία και η Ιαπωνία, είναι φρόνιμο να χρησιμοποιήσουμε ένα ισχυρό VPN.

Δωρεάν κατέβασμα τραγουδιών από το Spotify στο PC

H μέθοδος για το κατέβασμα Mp3 από το Spotify βασίζεται στο πιο αποτελεσματικό και εύκολο online εργαλείο, το Spotify downloader.

Μας επιτρέπει να κάνουμε με μερικά κλικ όλων των ειδών τις λήψεις για προσωπική χρήση, ακόμη και αν δεν έχουμε premium λογαριασμό στη δημοφιλή υπηρεσία streaming.

Spotify Mp3 κατέβασμα τραγουδιών

Το εργαλείο προσφέρει το μαζικό κατέβασμα τραγουδιών, άλμπουμ, και λιστών αναπαραγωγής, καθώς και την αποθήκευση τους ως αρχείο zip όπου επιθυμούμε. Επιπλέον, τη λήψη μεμονωμένων κομματιών από οπουδήποτε μέσα στην εφαρμογή του Spotify ή τον web player.

Επίσης, δεν περιορίζει τον αριθμό των κομματιών που μπορούμε να κατεβάσουμε, καθώς επιτρέπει ταυτόχρονη και απεριόριστη λήψη mp3, τόσο από πλήρεις λίστες αναπαραγωγής, όσο και από τα άλμπουμ.

Εναλλακτικά, το Spotify downloader διαθέτει και userscript στον browser, για να κάνουμε ακόμη πιο γρήγορο και εύκολο κατέβασμα τραγουδιών με ένα μόνο κλικ. Προσθέτει βολικά κουμπιά λήψης μέσα στο Spotify-Web Player, είτε για μαζική λήψη, είτε για μεμονωμένη.

Spotify Mp3 κατέβασμα τραγουδιών 2

Επίσης, το online εργαλείο προσθέτει όλα τα μεταδεδομένα, όπως εικόνα εξωφύλλου, καλλιτέχνες, και ημερομηνία κυκλοφορίας στα κομμάτια που κατεβάζουμε.

Λήψη / αποθήκευση μέσω αντιγραφής συνδέσμων

Ανοίγουμε την εφαρμογή του Spotify ή τον web player της υπηρεσίας στο PC. Κατόπιν, βρίσκουμε το κομμάτι, το άλμπουμ, ή τη λίστα αναπαραγωγής που θέλουμε να κατεβάσουμε, και κάνουμε διαδοχικά κλικ στις τρεις τελείες > Κοινοποίηση > Αντιγραφή συνδέσμου.

Spotify Mp3 κατέβασμα τραγουδιών 2α

Στη συνέχεια, ανοίγουμε το Spotify downloader στον browser, επικολλούμε τον σύνδεσμο στο σχετικό πεδίο, βεβαιωνόμαστε ότι εμφανίστηκε το πράσινο τσεκ στα δεξιά, και κάνουμε κλικ στο Submit.

Από εκεί και μετά, απλά περιμένουμε λίγο μέχρι να κάνει την επεξεργασία το εργαλείο, και να μας εμφανιστούν τα κουμπιά της λήψης.

Spotify Mp3 κατέβασμα τραγουδιών 3

Κατόπιν, απλά επιλέγουμε το Download ZIP αν θέλουμε το μαζικό κατέβασμα του άλμπουμ ή της λίστας αναπαραγωγής. Εναλλακτικά, κατεβάζουμε μόνο τα κομμάτια που θέλουμε πατώντας στα διπλανά κουμπιά λήψης.

Μόλις ολοκληρωθεί το κατέβασμα mp3, το εργαλείο θα μας ανοίξει αυτόματα το παράθυρο για να αποθηκεύσουμε ή να μετονομάσουμε το αρχείο λήψης όπως επιθυμούμε.

Τέλος, αν έχουμε κάνει μαζικό κατέβασμα τραγουδιών και αποθήκευση σε zip, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αποσυμπιέσουμε το αρχείο, έτσι ώστε να μεταφέρουμε τα κομμάτια στο κινητό ή όπου αλλού θέλουμε.

Επίσης, καλό είναι να θυμόμαστε ότι η μαζική λήψη mp3 που θέλουμε να κάνουμε από το Spotify, αφορά κομμάτια από άλμπουμ ή playlist. Αν πρόκειται για διάσπαρτες λίστες από την αναζήτηση που κάναμε, τότε η αντιγραφή του συνδέσμου δεν θα μας φέρει αποτέλεσμα. Θα δούμε ένα κόκκινο πλαίσιο.

Αυτό λύνεται εύκολα, καθώς το μόνο που πρέπει κάνουμε είναι να προσθέσουμε αυτά τα κομμάτια ή τις διάσπαρτες λίστες σε μια νέα δικιά μας λίστα αναπαραγωγής.

Spotify Mp3 κατέβασμα τραγουδιών 6

Κατόπιν, απλά πατάμε στις τρεις τελείες που είδαμε προηγουμένως και αντιγράφουμε τον σύνδεσμο για να μας κάνει μετά το κατέβασμα με επιτυχία το εργαλείο.

Λήψη / αποθήκευση μέσω userscript

Μπορούμε να κάνουμε ακόμη πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά το κατέβασμα τραγουδιών από το Spotify, χωρίς αντιγραφή συνδέσμων και τυχόν μικρά σφάλματα ή καθυστερήσεις.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει πρώτα να προσθέσουμε την επέκταση του Violentmonkey, που έχουμε περιγράψει και για την απαγόρευση των Ad Blockers στο YouTube. Την προσθέτουμε από εδώ.

Μόλις μας εγκατασταθεί το Violentmonkey και είναι πλέον ενεργό στον browser, πατάμε εδώ για να μας ανοίξει η σελίδα του Spotify Downloader userscript. Κατόπιν, κάνουμε κλικ στο Install this script

…και μετά, στην ένδειξη “already have…install it!” που παρατηρούμε στο κάτωθι στιγμιότυπο.

Αυτή η ενέργεια θα μας ανοίξει μια καρτέλα του Violentmonkey, όπου απλά πατάμε στο Install.

Αυτό θα ενεργοποιήσει μόνιμα τα βολικά κουμπιά λήψης μέσα στο Spotify-Web Player στον browser, για να κάνουμε μαζικό κατέβασμα τραγουδιών, ή μεμονωμένες λήψεις.

Σε αυτό το σημείο καλό είναι να θυμόμαστε ότι αν βλέπουμε το κουμπί της μαζικής λήψης στα δεξιά, όπως παρατηρούμε στο παραπάνω στιγμιότυπο, αυτό σημαίνει ότι το Spotify Downloader θα είναι σε θέση να μας κάνει τη λήψη και την αποθήκευση του zip στο PC.

Αν βλέπουμε το κουμπί του μαζικού κατεβάσματος στο κέντρο, δίπλα στο “Ακολούθησε”…

Spotify Mp3 κατέβασμα τραγουδιών 3αα

…αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί πρώτα να βάλουμε τα συγκεκριμένα κομμάτια σε μια νέα λίστα αναπαραγωγής που θα δημιουργήσουμε εκείνη την ώρα.

Spotify Mp3 κατέβασμα τραγουδιών 3ααm

Ειδάλλως, αν ξεχαστούμε και πατήσουμε στο κουμπί της μαζικής λήψης, το Spotify Downloader θα αστοχήσει καθώς δεν θα βλέπει κάποιο άλμπουμ ή λίστα αναπαραγωγής. Αυτό θα λυθεί μόλις τα προσθέσουμε στη δικιά μας playlist.

Γιατί να μην κατεβάσω Mp3 μέσω Torrent ή από το YouTube;

Αν αναρωτιόμαστε γιατί να μην κατεβάσουμε τα Mp3 απευθείας μέσω Torrent ή με μετατροπή YouTube σε Mp3, η απάντηση είναι οι έτοιμες λίστες.

Όπως ήδη θα γνωρίζουμε, αν έχουμε χρησιμοποιήσει το Spotify ή άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες, ένα χαρακτηριστικό τους είναι πως μπορούμε να βρούμε έτοιμες Playlists άλλων χρηστών.

Αυτές οι λίστες αναπαραγωγής μπορούν να περιέχουν όλα τα τραγούδια που θέλουμε, αλλά να μας επιτρέψουν να ανακαλύψουμε και νέα τραγούδια που δεν γνωρίζαμε.

Έτσι, ενώ με άλλες μεθόδους θα πρέπει να διαλέξουμε μόνοι μας ένα-ένα τα κομμάτια, με το κατέβασμα Mp3 από έτοιμες λίστες μπορούμε να εμπλουτίσουμε πολύ πιο γρήγορα και χωρίς κόπο τη συλλογή μας.

Είναι χρήσιμο το δωρεάν κατέβασμα τραγουδιών του Spotify;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps