Home » Software » Browsers » YouTube Adblock: Πώς Παρακάμπτω Την Απαγόρευση Των Ad Blockers - Όλοι Οι Browsers
FEATURED YouTube Adblock Πώς Παρακάμπτω Την Απαγόρευση Των Ad Blockers a2

YouTube Adblock: Πώς Παρακάμπτω Την Απαγόρευση Των Ad Blockers – Όλοι Οι Browsers

Το YouTube ξεκίνησε και στην Ελλάδα τις ειδοποιήσεις για την απαγόρευση των ad blockers. Μόλις παρέλθει αυτή η περίοδος των προειδοποιήσεων, η υπηρεσία θα αποκλείει τους χρήστες όταν ανιχνεύει ενεργό ad blocker. Δείτε το πρώτο εργαλείο ανοικτού κώδικα που αφαιρεί όχι μόνο το αναδυόμενο παράθυρο της προειδοποίησης, αλλά διαθέτει και μη ανιχνεύσιμο YouTube Ad blocker που σχεδιάστηκε για να λειτουργεί και όταν οριστικοποιηθεί η ολική απαγόρευση.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Επίλυση YouTube Adblock

Αυτές τις ημέρες, το YouTube εισήγαγε μια λειτουργία κατά του αποκλεισμού διαφημίσεων, η οποία ειδοποιεί τους χρήστες με αναδυόμενο παράθυρο και διακόπτει προσωρινά την προβολή των βίντεο. Αν δεν το έχουμε παρατηρήσει ήδη, είναι βέβαιο ότι θα μας εμφανιστεί ξαφνικά και σε ανύποπτο χρόνο.

Η ειδοποίηση μας ενημερώνει ότι έχει ανιχνεύσει ad blocker που δεν επιτρέπεται πλέον από το YouTube, και μας παροτρύνει να επιτρέψουμε τις διαφημίσεις ενεργοποιώντας τη συνδρομή επί πληρωμή. Ευτυχώς, προς το παρόν, το κλείσιμο της ειδοποίησης επιτρέπει την προβολή του βίντεο.

Ωστόσο, αν αγνοήσουμε επανειλημμένα αυτή την προειδοποίηση και δεν παύσουμε/εξαιρέσουμε τον YouTube ad blocker που χρησιμοποιούμε, τότε η υπηρεσία θα προχωρήσει στον αποκλεισμό μας από την αναπαραγωγή βίντεο.

Παρ' όλα αυτά, η κοινότητα αποκλεισμού διαφημίσεων εργάζεται πάνω σε αυτόν περιορισμό, και έχει ήδη εμφανιστεί μια ισχυρή και πολύ εύκολη μέθοδος για να παρακάμψουμε την επερχόμενη ολική απαγόρευση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, είναι ένα απόλυτα ασφαλές έργο ανοικτού κώδικα. Έτσι, για να το αξιοποιήσουμε, πρέπει πρώτα να προσθέσουμε την επέκταση του δημοφιλούς Tampermonkey.

Αν δεν την έχουμε ήδη, πατάμε εδώ για να μας ανοίξει η σελίδα του open source εργαλείου, και αρχικά επιλέγουμε το Tampermonkey για τον browser που χρησιμοποιούμε.

YouTube Adblock YouTube 2

Μόλις μας εγκατασταθεί το Tampermonkey στον browser, πηγαίνουμε ξανά στη σελίδα του GitHub, και λίγο πιο κάτω εντοπίζουμε Install the Script: Click Here and Press Install, όπως παρατηρούμε στο παραπάνω στιγμιότυπο, και του κάνουμε κλικ.

Αυτό θα ενεργοποιήσει αυτόματα μέσα στο Tampermonkey το script που θα καταργήσει την προειδοποίηση για το YouTube Adblock, και ταυτόχρονα θα μας παρέχει και τον μη ανιχνεύσιμο τρόπο του αποκλεισμού των διαφημίσεων του YouTube.

Στη συνέχεια, θα δούμε ότι μας άνοιξε μια καρτέλα του Tampermonkey, όπου απλά πατάμε στην Εγκατάσταση.

Κατόπιν, πατάμε στο εικονίδιο της επέκτασης στον browser, κάνουμε κλικ στον Πίνακα Ελέγχου…

YouTube Adblock YouTube 5αα

…και βεβαιωνόμαστε ότι το script Remove Adblock Thing έχει εγκατασταθεί και είναι ενεργοποιημένο.

Τώρα, μας έμεινε μόνο το τελικό και πολύ βασικό βήμα, όπου πρέπει να παύσουμε/εξαιρέσουμε από το YouTube, τον ad blocker που χρησιμοποιούμε. Επιπλέον, τυχόν άλλες επεκτάσεις που μπορεί να αποκλείουν διαφημίσεις. Φυσικά, τα κρατάμε όλα ενεργά για τις άλλες ιστοσελίδες.

Αυτό ήταν όλο. Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή, το εργαλείο θα καταργήσει την εμφάνιση του ενοχλητικού αναδυόμενου παράθυρου της επερχόμενης απαγόρευσης, και ταυτόχρονα θα αποκλείει και τις διαφημίσεις στο YouTube.

Όπως είναι φυσικό, κανείς δεν γνωρίζει αν η Google θα λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει αυτό το open source εργαλείο. Ως εκ τούτου, καλό είναι να βάλουμε την GitHub σελίδα του στα αγαπημένα μας, για τυχόν ενημερώσεις και επιδιορθώσεις που κυκλοφορήσουν στο μέλλον.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι;

Πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο αν η επερχόμενη κατάργηση του τρέχοντος συστήματος των YouTube AdBlock επεκτάσεων, θα επηρεάσει περισσότερο τον Chrome.

Όπως περιγράψαμε σε προηγούμενο οδηγό για το Manifest V3, το πιο πιθανό είναι οι αλλαγές να ισχύουν για όλους τους browsers που βασίζονται σε Safari, Firefox, και Chromium όπως Edge, Brave, Vivaldi, Opera, κλπ.

Ωστόσο, το δημοφιλές uBlock Origin έχει ήδη μια λύση για την επερχόμενη ολική απαγόρευση των YouTube Adblock επεκτάσεων. Τη διαθέτει στη σελίδα του στο Reddit. Παρότι δεν είναι και τόσο βολική για τους απλούς χρήστες, δεν χάνουμε τίποτα να την έχουμε και αυτή στα αγαπημένα μας.

Επίσης, ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης είναι η κοινή χρήση του βίντεο που προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε, κάνοντας διαδοχικά κλικ στην Κοινοποίηση > Ενσωμάτωση.

Στη συνέχεια, αν και είναι άβολο, απλά παρακολουθούμε το βίντεο στον mini-player που εμφανίζεται.

Είναι χρήσιμο το κρυφό YouTube Ad blocker;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#304 - Αποφυγή Διοδίων Χάρτες Google, Ανενεργές Προεγκατεστημένες Εφαρμογές Χωρίς Root
QuickSteps
GamingSteps#20231209 - Ρεκόρ Για Το Grand Theft Auto VI, God of War Ragnarok Valhalla DLC, The Game Awards 2023
GamingSteps