Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Εκκαθάριση Δίσκου: Οι Καλύτερες Μέθοδοι Για Περισσότερο Χώρο
Οι Καλύτερες Μέθοδοι Για να Κάνω Εκκαθάριση Δίσκου Σε Βάθος 3

Εκκαθάριση Δίσκου: Οι Καλύτερες Μέθοδοι Για Περισσότερο Χώρο

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Δεν είναι ποτέ καλό το να φτάσει ένα αποθηκευτικό μέσο στα όρια της χωρητικότητάς του. Εκτός από την έλλειψη χώρου, μειώνονται σημαντικά και οι επιδόσεις του, είτε πρόκειται για συμβατικό μηχανικό δίσκο, είτε για σύγχρονο SSD, αν και για διαφορετικούς λόγους. Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε τις καλύτερες μεθόδους για να κάνουμε εκκαθάριση δίσκου σε βάθος και να ξεφορτωθούμε άμεσα τα περιττά και ασήμαντα αρχεία που καταλαμβάνουν χώρο στο Windows PC.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Εκκαθάριση δίσκου στα Windows

Οι σκληροί δίσκοι γίνονται όλο και μεγαλύτεροι, αλλά αν χρησιμοποιούμε μονάδα SSD, όλοι γνωρίζουμε ότι προσφέρει πολύ λιγότερο χώρο από τους παραδοσιακούς μηχανικούς σκληρούς δίσκους.

Φυσικά, αν οι μόνοι δίσκοι που υπήρχαν ήταν οι μηχανικοί, το θέμα της χωρητικότητας ίσως δεν θα μας απασχολούσε και τόσο. Δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να γεμίσουμε 4TB, τα οποία πλέον ξεκινούν από τα 80 ευρώ περίπου.

Αν όμως ο δίσκος μας είναι παλιός ή αντίθετα έχουμε έναν σύγχρονο SSD αλλά χαμηλής χωρητικότητας, είναι πολύ εύκολο να χτυπήσει κόκκινο. Ευτυχώς, ο καθαρισμός σκληρού δίσκου είναι μια απλή διαδικασία.

Έτσι, εάν ο δίσκος μας γεμίζει επικίνδυνα και έχει περιορισμένο χώρο, τα Windows 10 προσφέρουν πολύ καλά εργαλεία για τη διαγραφή ανεπιθύμητων και προσωρινών αρχείων, και τη βελτιστοποίηση του χώρου αποθήκευσης.

Η χρήση αυτών των εργαλείων, εκτός του ότι θα μας βοηθήσει να ανακτήσουμε επιπλέον χώρο, θα βελτιώσει και τη συνολική απόδοση του υπολογιστή, λύνοντας και κάποια προβλήματα χωρητικότητας κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων.

Καθαρισμός σκληρού δίσκου με το Storage Sense

Ένα ενσωματωμένο εργαλείο των Windows είναι το Storage Sense (Έλεγχος αποθήκευσης). Μας επιτρέπει να διαγράφουμε γρήγορα ανεπιθύμητα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων αρχείων εγκατάστασης μετά από μια αναβάθμιση, αλλά και προσωρινά αρχεία.

Παρόλο που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με μη αυτόματο τρόπο, το ενσωματωμένο εργαλείο των Windows 10 μας δίνει τη δυνατότητα να αυτοματοποιήσουμε την εκκαθάριση δίσκου.

Για να ρυθμίσουμε το Storage Sense, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις των Windows 10 και ακολουθούμε τα απλά βήματα που παραθέτουμε σε εικόνες:

καθαρισμός-σκληρού-δίσκου-σε-βάθος-02α

Εκκαθάριση Δίσκου 20μ

Εκκαθάριση Δίσκου 20νν

Σε αυτό το σημείο μπορούμε να χρησιμοποιούμε το αναπτυσσόμενο μενού του ελέγχου αποθήκευσης για να επιλέξουμε πόσο συχνά θέλουμε την αυτόματη εκκαθάριση δίσκου.

Εκκαθάριση Δίσκου 21μ

Από εκεί και μετά, το εργαλείο θα εκτελείται αυτόματα στο χρονοδιάγραμμα που καθορίσαμε.

Επίσης, μπορούμε να ορίσουμε μερικές ακόμη παραμέτρους στην ίδια καρτέλα του ελέγχου αποθήκευσης όπως παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

Εκκαθάριση Δίσκου 22μ

Καλό είναι να θυμόμαστε πως ο φάκελος “Στοιχεία Λήψης” ενδέχεται να περιέχει πολύτιμα αρχεία που έχουμε κατεβάσει από το Internet.

Αν λοιπόν έχουμε ενεργοποιήσει την αυτόματη διαγραφή, θα πρέπει να φροντίσουμε να μεταφέρουμε σε άλλους φακέλους τα αρχεία που ενδεχομένως να χρειαστούμε στο μέλλον. Ή να ορίσουμε ένα μεγάλο όριο για τη διαγραφή.

Τέλος, στην ενότητα “Τοπικός δίσκος (C :)”, κάνουμε κλικ στα “Προσωρινά αρχεία”, για να επιλέξουμε ποια από τα αρχεία temp θέλουμε να διαγραφούν και πότε.

Εκκαθάριση Δίσκου 22μμμ

Διαγραφή προηγούμενων εκδόσεων των Windows

Ελέγχουμε αν υπάρχει η επιλογή για διαγραφή προηγούμενων εκδόσεων των Windows. Εάν αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη, ενδέχεται να μπορούμε να ελευθερώσουμε χώρο έως και 20GB.

Εκκαθάριση Δίσκου 22μνν

Σε αυτή την ενότητα του δίσκου, μπορούμε να ελέγξουμε όλα τα στοιχεία που καταλαμβάνουν χώρο στον σκληρό δίσκο.

Εκκαθάριση Δίσκου 22μλ

Εκκαθάριση Δίσκου 22μκ

Ενδέχεται να εντοπίσουμε αρκετά που θέλουμε να καταργήσουμε, έτσι ώστε να βελτιστοποιήσουμε τον χώρο αποθήκευσης.

Για παράδειγμα, κάνοντας κλικ στην κατηγορία “Στοιχεία συστήματος και δεσμευμένα στοιχεία”…

…θα δούμε πόσο χώρο χρησιμοποιούν τα αρχεία συστήματος και πόσο η εικονική μνήμη. Επιπλέον, τα αρχεία αδρανοποίησης και η επαναφορά συστήματος.

Εκκαθάριση δίσκου με τον κλασσικό τρόπο

Εάν το σύγχρονο Storage Sense δεν μας βολεύει, μπορούμε πάντα να ελευθερώσουμε χώρο χρησιμοποιώντας το παλιό εργαλείο των Windows για την εκκαθάριση σκληρού δίσκου. Και αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να ξεφορτωθούμε τα προσωρινά αρχεία και άλλα περιττά δεδομένα.

Έτσι, αρκεί να κάνουμε δεξί κλικ πάνω στη μονάδα δίσκου που θέλουμε, να επιλέξουμε Ιδιότητες…

εκκαθαριση δισκου windows 10 aαααααβββ

…και στο παράθυρο που ανοίγει να κάνουμε κλικ στο κουμπί “Εκκαθάριση Δίσκου”.

Τσεκάροντας το κουτάκι, επιλέγουμε τα στοιχεία που θέλουμε να διαγραφούν. Δίπλα στο καθένα βλέπουμε τον χώρο που θα απελευθερωθεί.

Αναλόγως πόσα αρχεία έχουν συγκεντρωθεί στον υπολογιστή, ο καθαρισμός σκληρού δίσκου με αυτή τη μέθοδο μπορεί να διαγράψει από μερικές δεκάδες MB, μέχρι ολόκληρα GB.

Για να τρέξουμε τον απλό καθαρισμό, αρκεί να πατήσουμε το ΟΚ. Για ακόμα βαθύτερο καθαρισμό, μπορούμε να κάνουμε κλικ στην “Εκκαθάριση αρχείων συστήματος”.

εκκαθαριση δισκου windows 10 aαααααββββ

Με την επιλογή αυτή, ο καθαρισμός σκληρού δίσκου θα διαγράψει στοιχεία όπως τα αντίγραφα των ενημερώσεων του Windows Update, αυξάνοντας σημαντικά το χώρο που θα απελευθερωθεί.

Τέλος, αν έχουμε πραγματικά μεγάλο πρόβλημα χώρου, πηγαίνοντας στην καρτέλα “Περισσότερες επιλογές” μπορούμε να επιλέξουμε τη διαγραφή παλαιότερων σημείων επαναφοράς συστήματος.

Με τη διαδικασία αυτή θα διαγραφούν όλα τα σημεία επαναφοράς εκτός από το πιο πρόσφατο.

Η κίνηση αυτή θα απελευθερώσει μεν αρκετό χώρο, ενδεχομένως της τάξης των GB, αλλά θα έχουμε περιορισμένες επιλογές για επαναφορά συστήματος, σε περίπτωση που κάτι δεν λειτουργεί σωστά.

Απεγκαθιστώντας προγράμματα

Όπως είναι φυσικό, η κατάργηση εφαρμογών που δεν χρειαζόμαστε πλέον ή σπάνια χρησιμοποιούμε, παραμένει πάντα ένας αποτελεσματικός τρόπος για την εκκαθάριση δίσκου.

Αν έχουμε πολλά προγράμματα εγκατεστημένα στον υπολογιστή μας, και κάποια από αυτά είναι ιδιαίτερα ογκώδη – πχ κάποια παιχνίδια με μέγεθος 15GB ή και μεγαλύτερο – η απεγκατάσταση προγραμμάτων είναι η πρώτη λογική κίνηση όταν ο δίσκος αρχίζει να γεμίζει.

Παρ΄ όλα αυτά, η κατάργηση προγραμμάτων των Windows συχνά αφήνει υπολείμματα φακέλων, αρχείων, και καταχωρήσεων μητρώου.

εκκαθαριση δισκου windows 10 aαααααββ

Ως εκ τούτου, για πιο βαθύ καθαρισμό σκληρού δίσκου, καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μια από τις καλύτερες ειδικές εφαρμογές για απεγκατάσταση προγραμμάτων που είδαμε σε προηγούμενο οδηγό.

Απεγκατάσταση Προγραμμάτων Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές
Απεγκατάσταση Προγραμμάτων: Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές

Η απεγκατάσταση προγραμμάτων μέσα από τα Windows, με τον uninstaller του εκάστοτε προγράμματος, συχνά είναι ανεπαρκής. Ανάλογα με την εφαρμογή, η απεγκατάσταση μπορεί να αφήσει…

Αναλύοντας το περιεχόμενο του δίσκου

Υπάρχουν περιπτώσεις που ένας δίσκος μπορεί να είναι γεμάτος, και να μην έχουμε την παραμικρή ιδέα πού έχουν χαθεί όλα τα GB.

Αν μας συμβαίνει κάτι τέτοιο, ένα πρόγραμμα ανάλυσης δίσκου θα μας δείξει ποιοι φάκελοι περιέχουν τα περισσότερα και μεγαλύτερα αρχεία.

εκκαθαριση windows update

Δύο εξαιρετικά τέτοια προγράμματα είναι τα Treesize και Disk Savvy. Μπορείτε να δείτε τον οδηγό μας:

Μέγεθος Φακέλων στο Δίσκο: Ποιοι Πιάνουν πιο Πολύ Χώρο?

Μπορεί οι σκληροί δίσκοι να μην αναγράφουν την πραγματική τους χωρητικότητα, αλλά όσο πάνε γίνονται και μεγαλύτεροι. Αν όμως ο δίσκος μας έχει παραγεμίσει, μια…

Πρέπει να θυμόμαστε πως όσο μεγάλοι και αν είναι οι φάκελοι των Windows ή των αρχείων εφαρμογών, ποτέ δεν σβήνουμε τίποτα χειροκίνητα στο εσωτερικό τους. Αν κάποιο πρόγραμμα είναι μεγάλο, το καταργούμε από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων ή από κάποιο ειδικό πρόγραμμα απεγκατάστασης.

Αντίθετα, αν ένας φάκελος “Movies” πιάνει 250+ GB, είναι καλή ιδέα ο καθαρισμός σκληρού δίσκου να ξεκινήσει απευθείας μέσα από το πρόγραμμα ανάλυσης δίσκων.

Διαγραφή διπλών αρχείων στον δίσκο

Σε όλους τυχαίνει να έχουμε στον δίσκο ζευγάρια, τριάδες, ή και τετράδες αρχείων, με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο και διαφορετικά ονόματα.

Με κάποιο από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για την εκκαθάριση διπλών αρχείων και διαγραφή διπλών φωτογραφιών, όπως το dupeGuru, είναι θέμα δευτερολέπτων να βρούμε τα περιττά αντίγραφα, και να τα διαγράψουμε με ασφάλεια.

Σύγκριση Αρχείων Και Διαγραφή Διπλών Αρχείων Σε WindowsLinuxMac
Διαγραφή Διπλών Φωτογραφιών & Εκκαθάριση Διπλών Αρχείων

Τα διπλά αρχεία πιάνουν χώρο στο δίσκο χωρίς λόγο, και μας δυσκολεύουν να βρούμε το αρχείο που πραγματικά θέλουμε. Πρόβλημα επίσης αποτελούν συχνά οι διπλές…

Καθαρισμός προσωρινών αρχείων εφαρμογών

Η εκκαθάριση δίσκου σίγουρα θα μας απομακρύνει τα προσωρινά αρχεία του συστήματος. Όμως, οι browser έχουν τα δικά τους προσωρινά αρχεία από το Internet, τα οποία δεν τα αγγίζει η εκκαθάριση δίσκου.

Για πιο επιθετικό καθαρισμό του συστήματος, μία από τις καλύτερες επιλογές είναι το BleachBit, ένα δωρεάν πρόγραμμα ανοικτού κώδικα. Εκτός από τα αρχεία των Windows, το πρόγραμμα αυτό θα καθαρίσει τη σαβούρα από μια πληθώρα τρίτων προγραμμάτων.

Για την αναλυτική χρήση του BleachBit αλλά και άλλων παρόμοιων εφαρμογών, δείτε τον οδηγό μας:

Καθαρισμός Windows Οι Καλύτερες Εφαρμογές Τύπου CCleaner A1
Καθαρισμός Windows: Οι Καλύτερες Εναλλακτικές του CCleaner

Στο παρελθόν, ο καθαρισμός Windows ήταν πρακτικά συνώνυμος με το δημοφιλές CCleaner και πολλοί από εμάς θεωρούμε ακόμη ότι είναι το ιδανικότερο εργαλείο. Όμως, ίσως…

Αν χρειάζομαι απεγνωσμένα χώρο στον δίσκο

Τα αρχεία αδρανοποίησης και η επαναφορά συστήματος που είδαμε προηγουμένως στον σύγχρονο έλεγχο αποθήκευσης καταλαμβάνουν πολύ μεγάλο χώρο στο δίσκο.

Έτσι, αν χρειαζόμαστε μια δραστική εκκαθάριση δίσκου γιατί θέλουμε απεγνωσμένα και άλλο ελεύθερο χώρο, τα βήματα που ακολουθούν θα μας βοηθήσουν.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι ενώ αυτές οι ενέργειες θα μας εξοικονομήσουν σίγουρα πάρα πολύ χώρο, κάποιες από αυτές θα μειώσουν ή θα απενεργοποιήσουν μερικές δυνατότητες των Windows. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

Αφαίρεση του αρχείου hiberfil.sys

Αν χρησιμοποιούμε την αδρανοποίηση (Hibernation) στα Windows 10, καλό είναι να την αντικαταστήσουμε με την αναστολή λειτουργίας (Sleep). Βέβαια, πολλά νέα συστήματα την έχουν πλέον απενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Η αδρανοποίηση όταν είναι ενεργή, απαιτεί αρκετά GB χώρου για να αποθηκεύσουμε τις πληροφορίες μνήμης στο αρχείο hiberfil.sys. Πρόκειται για ένα κρυφό και προστατευμένο αρχείο συστήματος, το μέγεθος του οποίου εξαρτάται από το πόση μνήμη RAM έχουμε.

Σε αντίθεση με την αδρανοποίηση, η αναστολή λειτουργίας αποθηκεύει την κατάσταση του μηχανήματος απευθείας στη μνήμη RAM. Τα Windows δεν τερματίζονται πλήρως, αλλά εισέρχονται σε κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης η οποία είναι αμελητέα έως μηδαμινή. Επιπλέον, επιτρέπει στο σύστημα να επανέλθει πολύ πιο γρήγορα.

Έτσι, αν ο δίσκος μας εξαντλείται, η απενεργοποίηση της και η απομάκρυνση του αρχείου hiberfil.sys θα μας απελευθερώσει σημαντικό χώρο.

Για να απενεργοποιήσουμε την αδρανοποίηση, ανοίγουμε τη γραμμή εντολών, είτε με το PowerShell ως διαχειριστές κάνοντας δεξί κλικ στην Έναρξη των Windows, είτε με το Windows Terminal.

εκκαθαριση δισκου windows 10 a

Πληκτρολογούμε ή αντιγράφουμε και επικολλούμε την ακόλουθη εντολή για να απενεργοποιήσουμε την αδρανοποίηση και πατάμε Enter:

powercfg /hibernate off

εκκαθαριση δισκου windows 10 aααααα

Μόλις ολοκληρώσουμε αυτά τα βήματα, η αδρανοποίηση δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη, αλλά θα έχουμε εξοικονομήσει περισσότερο χώρο για την αποθήκευση άλλων αρχείων.

Αν δεν μας βολεύει η αναστολή λειτουργίας, μπορούμε πάντα να ενεργοποιήσουμε ξανά την αδρανοποίηση ακολουθώντας τα ίδια βήματα στη γραμμή εντολών, εισάγοντας την ακόλουθη εντολή:

powercfg /hibernate on

Ρύθμιση ή απενεργοποίηση επαναφοράς συστήματος

Ανεξαρτήτως του πόσα σημεία επαναφοράς συστήματος έχουμε, το σύστημα έχει κρατημένο ένα 3% του δίσκου για την αποθήκευσή τους. Αν λοιπόν ο δίσκος μας έχει χτυπήσει κόκκινο, μπορούμε να μειώσουμε τον μέγιστο χώρο που θα δεσμεύει η υπηρεσία.

Βέβαια, με λιγότερο χώρο το σύστημα θα κρατάει λιγότερα σημεία επαναφοράς. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε λιγότερες επιλογές σε περίπτωση που κάτι αρχίσει να δυσλειτουργεί στα Windows. Πόσο μάλλον αν το απενεργοποιήσουμε εντελώς.

Έτσι, αν η δραστική εκκαθάριση δίσκου είναι πιο σημαντική από τις δυνατότητες των πολλών σημείων επαναφοράς, απλά πατάμε στα στοιχεία συστήματος που είδαμε προηγουμένως στον έλεγχο αποθήκευσης.

Κατόπιν, στη διαχείριση επαναφοράς συστήματος και στις καρτέλες που θα μας ανοίξουν τροποποιούμε τον χώρο όπως επιθυμούμε.

εκκαθαριση δισκου windows 10 aααα

Όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα, μπορούμε να εξοικονομήσουμε σημαντικό χώρο αν προχωρήσουμε και άλλο, απενεργοποιώντας την επαναφορά. Όμως, δεν συνιστούμε αυτή την ενέργεια για τους λόγους που αναφέραμε προηγουμένως.

Εκκαθάριση δίσκου με το Compact OS

Το Compact OS είναι ένα εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για τη συμπίεση και τη μείωση του αποτυπώματος της εγκατάστασης των Windows 10 και των εφαρμογών. Είναι ιδανικό για συσκευές με περιορισμένο χώρο αποθήκευσης.

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να ανακτήσουμε γρήγορα μερικά GB χώρου. Ιδίως όταν πρόκειται για Laptop με μικρό SSD, ή δεν έχουμε ικανό εξωτερικό χώρο αποθήκευσης.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να θυμόμαστε ότι η τροποποίηση αρχείων συστήματος είναι επικίνδυνη. Μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη ζημιά στο λειτουργικό, εάν κάνουμε κάποια εσφαλμένη ενέργεια με τις εντολές που ακολουθούν.

Έτσι, ανοίγουμε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστές. Εισάγουμε την ακόλουθη εντολή για να συμπιέσουμε την εγκατάσταση των Windows 10 μαζί με τις εφαρμογές και πατάμε Enter:

compact.exe /compactOS:always

εκκαθαριση δισκου windows 10 aαααααβ

Αφού ολοκληρώσουμε αυτά τα βήματα, η διαδικασία θα μας ανακτήσει περίπου 2GB αποθηκευτικού χώρου χωρίς να επηρεάσει σημαντικά την απόδοση.

Όταν αυτή η λειτουργία δεν μας είναι πλέον απαραίτητη, μπορούμε πάντα την διακόψουμε εισάγοντας την ακόλουθη εντολή:

compact.exe /compactOS:never

Εκκαθάριση δίσκου απενεργοποιώντας τον δεσμευμένο χώρο

Τα Windows 10 περιλαμβάνουν μια δυνατότητα γνωστή ως “Reserved Storage”, που είδαμε στην αρχή στα “Στοιχεία συστήματος και δεσμευμένα στοιχεία” του Storage Sense.

Είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων κατά τη διάρκεια ενημερώσεων και αναβαθμίσεων. Ωστόσο, η απενεργοποίηση του αφαιρεί αρκετά GB χώρου.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι μόλις απενεργοποιήσουμε αυτή τη λειτουργία, δεν θα δούμε αμέσως τον επιπλέον χώρο που αποδεσμεύτηκε. Αυτό θα συμβεί στην επόμενη ενημέρωση δυνατοτήτων των Windows 10.

Επίσης, αυτή η ενέργεια ενδείκνυται μόνο σε περίπτωση που έχουμε εξαντλήσει όλες τις προηγούμενες μεθόδους και δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Διαφορετικά, δεν συνιστούμε την απενεργοποίηση του δεσμευμένου χώρου αποθήκευσης.

Ο λόγος είναι ότι η αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης θα έχει περιορισμένες δυνατότητες.

Έτσι, αφού είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να προχωρήσουμε, ανοίγουμε το PowerShell ως διαχειριστές.

εκκαθαριση δισκου windows 10 a

Εισάγουμε διαδοχικά τις ακόλουθες εντολές και πατάμε διαδοχικά Enter:

Get-WindowsReservedStorageState
Set-WindowsReservedStorageState -State disabled

εκκαθαριση δισκου windows 10 mj

Αφού ολοκληρώσουμε αυτά τα βήματα, ο δεσμευμένος χώρος αποθήκευσης θα απενεργοποιηθεί στα Windows 10, επιτρέποντάς μας να ανακτήσουμε περίπου 7GB χώρου μετά την επόμενη ενημέρωση δυνατοτήτων των Windows 10.

Εσείς πώς κάνετε εκκαθάριση δίσκου?

Ο καθαρισμός σκληρού δίσκου είναι μια καλή συνήθεια, που μπορεί να απελευθερώσει αθροιστικά πάνω από 10GB, ή και ακόμα περισσότερα. Βέβαια, αν οι δίσκοι μας γεμίζουν επειδή ο φάκελος Movies κοντεύει το Terabyte, ο καθαρισμός σκληρού δίσκου μπορεί να βοηθήσει μόνο μέχρι ένα σημείο.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για την εκκαθάριση δίσκου, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#318 - Κουμπί Πανικού Στο Android, Κρυφό Παιχνίδι Στο Instagram, Μετάφραση PDF Αρχείων
QuickSteps
GamingSteps#20240316 - Bug Διαγράφει Κόσμους Στο Minecraft, Νεότερα Για το PlayStation Pro, Summer Game Fest 2024
GamingSteps