Home » Hardware » Οδηγοί Αγοράς » Υπολογιστής Για Ελαφριά Χρήση: Παρουσίαση Σύνθεσης "Creator PC - Lvl 1"
featured Image shop

Υπολογιστής Για Ελαφριά Χρήση: Παρουσίαση Σύνθεσης “Creator PC – Lvl 1”

Η επιλογή ενός υπολογιστή είναι δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Αν κάποιος δεν έχει φτιάξει ποτέ ένα PC μόνος του, συνήθως καταφεύγει σε έτοιμες λύσεις που συχνά δεν είναι υψηλών προδιαγραφών. Στον νέο μηνιαίο οδηγό θα βλέπουμε μία σύνθεση PCsteps, την οποία έχουμε δημιουργήσει εμείς ύστερα από εμπειρία χρόνων, ώστε να σας βοηθήσουμε στην επιλογή του νέου σας συστήματος, μαζί με τη νέα υπηρεσία και τις εκπτώσεις που έχουμε στο PCsteps.shop.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Παρουσίαση

Στον μηνιαίο οδηγό αγοράς υπολογιστή του PCsteps μπορούμε να δούμε τις καλύτερες επιλογές με έτοιμα PC builds για κάθε χρήση, από 499 έως 12.174 ευρώ.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλύσουμε την σύνθεση Creator PC – Lvl 1, την οποία μπορούμε να βρούμε εδώ στα 749 ευρώ. Να σημειώσουμε εδώ ότι υπάρχει δυνατότητα για έως και 60 δόσεις. Το κόστος μεταφορικών ανέρχεται στα 15 ευρώ.

Πάμε να δούμε κομμάτι-κομμάτι όλο το hardware της σύνθεσης αυτής.

Επεξεργαστής

Αρχικά, για τον επεξεργαστή της σύνθεσης επιλέξαμε τον Intel Core i5-12400. Ο i5-12400 είναι ένας επεξεργαστής με 6 πυρήνες και 12 threads, βασική συχνότητα στα 2,5GHz με δυνατότητα να φτάσει έως τα 4,4GHz και έχει ενσωματωμένα γραφικά.

intel_core

Για ένα σύστημα που προορίζεται για εργασίες γραφείου όπως ελαφρύ video editing, Photoshop, κλπ, ο επεξεργαστής μας είναι αρκετός να ικανοποιήσει κάθε απαίτηση σε αυτό το εύρος τιμών.

Ψύκτρα Επεξεργαστή

Για να ψύξουμε τον Intel Core i5-12400, επιλέξαμε την BEQUIET CPU COOLER PURE ROCK 2 BLACK, η οποία είναι μία πολύ καλή VFM επιλογή για αερόψυξη. Διαθέτει έναν ανεμιστήρα Pure Wings 2 120mm με στροφές στα 1500 rpm, ο οποίος είναι κατάλληλα βελτιστοποιημένος για να μην παράγει πολύ θόρυβο. Η ψύκτρα μπορεί να ψύξει επεξεργαστές με TDP έως και 150W.

Κάρτα γραφικών

Το συγκεκριμένο PC δεν διαθέτει ξεχωριστή κάρτα γραφικών, αλλά στηρίζεται στα ενσωματωμένα γραφικά UHD 730 Graphics του i5-12400. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για οποιαδήποτε χρήση θελήσουμε, από ελαφρύ editing, παιχνίδια σε browsers, μέχρι και σε παιχνίδια, όπως League of Legends, CS:GO, Valorant, FIFA, Fortnite, σε 1080p με μέτρια ή χαμηλά settings, αναλόγως το παιχνίδι.

Μνήμη RAM

Στο σύστημα προσθέσαμε το σετ μνημών που κρίναμε ότι χρειάζεται κάποιο build για επαγγελματίες, δηλαδή 2x8GB μνήμες Fury Beast στα 3600MHz της Kingston, οι οποίες αποτελούν μια καλή και στάνταρ επιλογή για τα συστήματα μας.

Μητρική κάρτα

Όλο το hardware της σύνθεσης μας πατάει πάνω στην ποιοτική μητρική της ASROCK B760 Pro RS/D4, με όλες τις απαραίτητες εξόδους που χρειάζεται ένα σύστημα για την χρήση που προορίζεται, όπως θύρα HDMI και DisplayPort, 3 υποδοχές M.2 για SSD NVMe M.2, 6 θύρες USB 3.2, 4 υποδοχές για SATA III για τους HDD μας, και πολλά άλλα.

Αποθηκευτικός χώρος

Το σύστημα διαθέτει έναν M.2 NVMe 1ΤΒ δίσκο για τον κυρίως αποθηκευτικό χώρο, τον Samsung Series 980 Evo, ο οποίος είναι γρήγορος και ευρύχωρος για να εγκαταστήσουμε το λειτουργικό σύστημα, και τις επιπλέον εφαρμογές που χρειαζόμαστε για τις εργασίες μας. Αν το 1TB δεν μας αρκεί, προσφέρουμε την δυνατότητα για επιπλέον δίσκους με το ανάλογο κόστος.

Τροφοδοσία

Γνώμονας στην επιλογή του τροφοδοτικού για εμάς στο PCsteps είναι πάντοτε η ποιότητα και η αξιοπιστία, και όχι η χαμηλή τιμή ή τα πολλά Watt. Έτσι, για τη σύνθεσή μας, χρησιμοποιήσαμε το Be Quiet System Power 10 750W με πιστοποίηση 80 Plus Bronze, το οποίο είναι υπεραρκετό για το σύστημα, και μας επιτρέπει να προσθέσουμε οτιδήποτε άλλο θελήσουμε στο μέλλον.

Η Be Quiet διαθέτει προϊόντα υψηλών προδιαγραφών με εγγυημένα αποτελέσματα, και τα προτιμούμε συχνά στις συνθέσεις μας.

Κουτί

Τέλος, η σύνθεση μας στεγάζεται στο ευρύχωρο κουτί Pure Base 500 της Be Quiet, χρώματος μαύρο. Η θέση του τροφοδοτικού είναι στο κάτω μέρος του κουτιού, και είναι αποκλεισμένο από τα υπόλοιπα μέρη του, όπως συνηθίζεται.

Το μέγεθος του είναι Midi, διαθέτει πλαϊνό παράθυρο tempered glass για να είναι ορατό το εσωτερικό του, φίλτρα για τους ανεμιστήρες, δυνατότητα υδρόψυξης, και ένα τίμιο cable management για να έχουμε τα καλώδια όσο το δυνατόν πιο οργανωμένα. Δέχεται κάρτες γραφικών με μήκος έως 369mm και ψύκτρες επεξεργαστή με μέγιστο ύψος έως και 190mm.

OS & εγγύηση

Η σύνθεση αυτή, όπως και όλες όσες έχουμε δημιουργήσει στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, δεν διαθέτουν λειτουργικό σύστημα. Μπορείτε να προμηθευτείτε κλειδιά Windows, και όχι μόνο, εδώ. Επίσης, όλες οι συνθέσεις μας έρχονται με 3 χρόνια εγγύηση.

Εκπτώσεις Merch

Στο PCsteps.shop μπορούμε ακόμα να βρούμε σε μεγάλη έκπτωση όλο το merch του PCsteps.

Διαθέτουμε πέντε t-shirt με διαφορετικά σχέδια σε μεγέθη Small, Medium, Large, και Extra large, μία μάσκα PCsteps για να προστατευτούμε από την πανδημία που μας ταλαιπωρεί, και το νέο μας προϊόν, το καπέλο PCsteps.

Υπενθυμίζουμε ότι η προσφορά κουπονιού 10€ με αγορά ενός t-shirt δεν ισχύει όσο το merch βρίσκεται σε έκπτωση.

Υπηρεσία “Steps To Your New PC”

Εδώ και πολύ καιρό υπάρχει διαθέσιμη η νέα μας υπηρεσία “Steps To Your New PC” στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα PCsteps.shop.

Έτσι, αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τις έτοιμες συνθέσεις μας, τότε μπορεί να προχωρήσει με την αγορά της υπηρεσίας αυτής, ώστε η ομάδα του PCsteps να του δημιουργήσει μία νέα από την αρχή.

Η όλη διαδικασία έχει ως εξής. Αρχικά, προχωράμε σε εξόφληση της υπηρεσίας, είτε με τραπεζική κατάθεση, είτε με πληρωμή με κάρτα, και στη συνέχεια σας στέλνουμε ένα link με μία φόρμα Google. Η φόρμα αυτή έχει ερωτήσεις οι οποίες έχουν σχεδιαστεί συγκεκριμένα για να μάθουμε όλες τις προτιμήσεις σας.

Στη συνέχεια, με βάση τις απαντήσεις που βλέπουμε, προχωρούμε στην δημιουργία μίας σύνθεσης με γνώμονα πάντα την εύρεση VFM hardware σε όσο το δυνατόν πιο προσιτή τιμή.

Έπειτα, σας την αποστέλλουμε στο email σας, και εφόσον συμφωνείτε, προχωρούμε στην εξόφλησή της. Εδώ να σημειώσουμε ότι το αρχικό κόστος της υπηρεσίας, το οποίο είναι στα 25€, θα αφαιρεθεί από το τελικό ποσό. Η αποστολή της συναρμολογημένης σύνθεσης γίνεται μέσα σε 7 με 10 εργάσιμες ημέρες.

Σας άρεσε η παραπάνω σύνθεση?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, ή έχετε να προτείνετε επιπλέον ιδέες για custom συνθέσεις, μπορείτε να μας γράψετε στο Questions.pcsteps.gr.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#336 - Εξοικονόμηση Ενέργειας Και Ανίχνευση Wi-Fi Στο Android, Επαναφορά Services.msc Στα Windows 11
QuickSteps
GamingSteps#20240720 - Mod Επαναφέρει Τη Φήμη Στο The Witcher 3, Overwatch 2 Juno, FTC Για Xbox Game Pass
GamingSteps