Οι περισσότερες δραστηριότητες που κάνουμε σε έναν υπολογιστή, μπορούν να γίνουν online μέσω κάποιας ιστοσελίδας. Οπότε ένας γρήγορος browser μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην εμπειρία χρήσης ενός υπολογιστή. Σε αυτόν τον οδηγό θα συγκρίνουμε τις ταχύτητες από τους πιο δημοφιλείς browsers, δοκιμάζοντας μια σειρά από αξιόπιστα benchmarks, που δοκιμάζουν κάθε πτυχή του browser.
Για να βλέπεις ΟΠΟΙΑ ταινία και σειρά θέλεις ΟΤΑΝ θέλεις, σε Ελλάδα ή εξωτερικό, και να μπλοκάρεις ενοχλητικές διαφημίσεις παντού στο ίντερνετ, βάλε Cyberghost μόνο με €2 το μήνα και με bonus +3 μήνες δωρεάν στη διετή συνδρομή:
Δείτε τις ενότητες του οδηγού:
Το νεότερο βίντεο του PCsteps
Τι θέλουμε να έχει ένας γρήγορος browser
Τα προγράμματα περιήγησης στο ίντερνετ, οι λεγόμενοι browsers, είναι απ' τις πιο σημαντικές εφαρμογές του υπολογιστή μας. Για την ακρίβεια, το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιούμε τον browser μας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.
Ειδικά στη σημερινή εποχή, οι browsers δε χρησιμοποιούνται απλώς για περιήγηση. Σχεδόν για κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιούμε, υπάρχει κάποια ιστοσελίδα στην οποία μπορούμε να κάνουμε online ό,τι κάνει και η εφαρμογή.
Έτσι έχουμε για παράδειγμα το web mail αντί για κάποιον e-mail client, ή το google docs αντί για κάποια σουίτα γραφείου. Άλλες φορές βλέπουμε βίντεο και ακούμε μουσική online αντί να κατεβάζουμε τα αρχεία.
Υπάρχουν ιστοσελίδες απ' τις οποίες μπορούμε να επεξεργαστούμε φωτογραφίες και βίντεο χωρίς να εγκαταστήσουμε κάποιο πρόγραμμα. Για να μην αναφέρουμε τις διάφορες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες αφιερώνουμε συνήθως αρκετό χρόνο.
Για κάποιον που κάνει όλες αυτές και άλλες τόσες εργασίες online, ένας γρήγορος browser είναι απαραίτητος. Αν ο browser μας είναι αργός, εκτός απ' το ότι καθυστερεί τις εργασίες μας, ταυτόχρονα μπορεί να γίνει και εκνευριστικός.
Φυσικά, οι περισσότεροι διαλέγουμε ποιον browser θα χρησιμοποιήσουμε ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του. Ελέγχουμε ποια πρόσθετα χρησιμοποιεί, πόσο μας αρέσει το περιβάλλον του, και γενικά επιλέγουμε βάσει προσωπικού γούστου.
Προφανώς μας ενδιαφέρει ο browser που θα διαλέξουμε να έχει γρήγορη απόκριση, όμως συνήθως συγκρίνουμε “με το μάτι”. Κανείς δε θα καθίσει να μετρήσει ποιος είναι ο πιο γρήγορος browser για να αποφασίσει τι να εγκαταστήσει.
Γι' αυτό λοιπόν υπάρχει αυτός ο οδηγός, για να μετρήσουμε τις ταχύτητες από τους πιο γνωστούς browsers. Για να συγκρίνουμε αντικειμενικά ποιος είναι ο πιο γρήγορος browser, επιλέξαμε μια σειρά από δωρεάν τεστ ταχύτητας.
Σαφώς, η ταχύτητα ενός browser συνδέεται και με το σύστημα στο οποίο είναι εγκατεστημένος. Για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ενός μέσου χρήστη, οι μετρήσεις έγιναν σε εικονική μηχανή με 2 πυρήνες και 4GB RAM.
Στη μηχανή εγκαταστήσαμε την τελευταία έκδοση των Windows 10 64-bit, την 1709.
Ο νικητής του 2016
Πέρυσι κάναμε ξανά έναν "αγώνα δρόμου" για να δούμε ποιος browser τρέχει πιο γρήγορα, και στις μετρήσεις μας είχαμε συμπεριλάβει τα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης.
Tο μεγαλύτερο μερίδιο χρήσης στην αγορά κατείχαν οι Chrome, Firefox, Opera, Edge, και Internet Explorer. Από τις δοκιμές μας εξαιρέσαμε τον Safari, που τρέχει ικανοποιητικά μόνο σε macOS.
Για όσους δεν θυμούνται τα αποτελέσματα του 2016, νικητής είχε βγει ο Chrome, αφού είχε καταφέρει να κατακτήσει την πρώτη θέση σε όλες σχεδόν τις μετρήσεις.
Δεύτερος ήταν ο Opera με πολύ μικρή διαφορά, ενώ ο Firefox βρισκόταν στην τρίτη θέση, με αρκετή διαφορά από τους δύο πρώτους.
Ο Edge, παρότι βρισκόταν στα πρώτα του βήματα, πλησίαζε επικίνδυνα τον Firefox, ενώ φήμες λένε ότι ο Internet Explorer ακόμα τρέχει.
Τι αλλάζει φέτος;
Φέτος το τοπίο δεν έχει αλλάξει καθόλου από άποψη ποσοστών χρήσης, και η μεγαλύτερη μερίδα χρηστών χρησιμοποιεί τον Chrome.
Ακολουθούν χιλιόμετρα πίσω Edge, Internet Explorer, και Firefox, ενώ ο Opera πιάνει ένα πολύ μικρό μερίδιο της αγοράς - όπως πάντα.
Ωστόσο, ίσως δούμε θεαματικές αλλαγές στις μετρήσεις ταχύτητας, καθώς οι πιο δημοφιλείς browsers έχουν βελτιώσει αρκετά από τα χαρακτηριστικά τους. Εξαιρείται για άλλη μια φορά ο Internet Explorer, για τον οποίον αναρωτιόμαστε γιατί υπάρχει ακόμα.
Το "φαβορί" για τις μετρήσεις μας φέτος είναι ο νέος Firefox Quantum, ο οποίος βγήκε πολύ πρόσφατα - μέσα στον Νοέμβριο του 2017 - και υπόσχεται ότι είναι ο πιο γρήγορος browser που κυκλοφορεί.
Επιπλέον, η Mozilla υποστηρίζει ότι ο ανανεωμένος Firefox είναι και πιο ελαφρύς, όμως σε αυτόν τον οδηγό δεν θα εξετάσουμε πόση μνήμη καταναλώνει ο καθένας. Μας ενδιαφέρει ξεκάθαρα μόνο η ταχύτητα.
Επίσης βελτιωμένος έρχεται και ο Edge, με την Microsoft να ισχυρίζεται από την πλευρά της ότι είναι πλέον ο πιο γρήγορος browser για Windows, αλλά και ο πιο ασφαλής.
Όπως προείπαμε, δεν μας νοιάζει ούτε η ασφάλεια, ούτε η μνήμη, ούτε και η ομορφιά σ' αυτόν τον οδηγό. Θέλουμε ταχύτητα και τη θέλουμε πάση θυσία.
Browser Benchmarks
Τα browser benchmarks είναι διάφορα τεστ στα οποία μετράται η επίδοση ενός browser, υπολογίζοντας την αποδοτικότητά του στην εκτέλεση διαφόρων εργασιών. Αυτά τα τεστ γίνονται συνήθως online και δεν απαιτούν πολύ χρόνο κατά την εκτέλεση.
Οι εκδόσεις των browser που δοκιμάζουμε είναι οι παρακάτω:
- Chrome 62.0.3202.94 Official Build (64-bit)
- Firefox Quantum 57.0 (64-bit)
- Opera 49.0.2725.47
- Microsoft Edge 41.16299.15.0
- Internet Explorer 11.64.16299.0
Όλοι οι browsers που χρησιμοποιήθηκαν στις δοκιμές ήταν καθαροί, χωρίς επιπλέον πρόσθετα που μπορεί να επιβαρύνουν την απόδοσή τους. Επίσης, οι μετρήσεις έγιναν στην ίδια εικονική μηχανή για όλα τα προγράμματα περιήγησης.
Κάθε μέτρηση πραγματοποιήθηκε πολλαπλές φορές, και τα αποτελέσματα δείχνουν τον μέσο όρο.
JetStream
Το JetStream συγκεντρώνει μια σειρά από μετρήσεις JavaScript και το τελικό αποτέλεσμα είναι ο συνδυασμός αυτών των μετρήσεων.
Σε αυτό το benchmark, ο πιο γρήγορος browser είναι αυτός που έχει το μεγαλύτερο σκορ.
Ο Edge βγήκε πρώτος σε αυτή τη μέτρηση με αρκετά μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους, πράγμα που μας εξέπληξε.
Chrome, Firefox, και Opera έχουν μηδαμινές διαφορές μεταξύ τους, οπότε μπορούμε να πούμε ότι ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση. Τελευταίος και καταϊδρωμένος είναι ο Internet Explorer, αλλά δεν μας κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση.
Octane
Το Octane είναι ένα benchmark που δημιούργησε η Google, όπου και σε αυτό το τεστ υπολογίζεται η ταχύτητα ενός browser στη JavaScript.
Για τον έλεγχο το Octane χρησιμοποιεί μια σειρά από επιμέρους τεστ, που βασίζονται στις πιο περίπλοκες διαδικτυακές εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιεί ο μέσος χρήστης.
Όπως και στο JetStream, έτσι και εδώ, όσο μεγαλύτερο είναι το αποτέλεσμα, τόσο το καλύτερο.
Θα περίμενε κανείς ότι ο Chrome θα έρθει πρώτος, αφού το συγκεκριμένο benchmark είναι της Google. Ωστόσο την πρώτη θέση πήρε ξανά ο Edge.
Με ελάχιστη διαφορά ακολουθούν κατά πόδας με τη σειρά Opera, Firefox, και Chrome. Δεν χρειάζεται να επισημάνουμε ότι ο Internet Explorer είναι στον πάτο της λίστας. Είναι πλέον αυτονόητο.
Kraken
Το Kraken είναι το θρυλικό θαλάσσιο τέρας που έμοιαζε με γιγάντιο καλαμάρι και έσπερνε τον τρόμο στις θάλασσες διαφόρων μυθιστορημάτων.
Εκτός αυτού, Kraken είναι το όνομα που επέλεξε η Mozilla για το JavaScript benchmark που δημιούργησε.
Αυτό το benchmark μετράει κυρίως χρόνους κωδικοποίησης ήχου, εικόνας, κρυπτογράφησης, και άλλα. Πρόκειται για ένα πιο απλό τεστ, που βασίζεται σε καθημερινά σενάρια χρήσης ενός browser.
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα τεστ, ο πιο γρήγορος browser σε αυτό το benchmark είναι αυτός που θα έχει το μικρότερο σκορ. Είναι μάλλον ο μοναδικός τρόπος για να αποκτήσει και ο Internet Explorer μια φορά τη μεγαλύτερη ράβδο στο γράφημα.
Ο Firefox βγήκε με πολύ μικρή διαφορά πρώτος. Βέβαια κάποιος μπορεί να πει ότι είναι φυσικό, εφόσον το benchmark είναι της Mozilla. Ωστόσο, είδαμε σε προηγούμενες εκδόσεις του browser ότι δεν γίνονται διακρίσεις, καθώς είχε πατώσει στις μετρήσεις του Kraken.
Επόμενος είναι ο Edge, και επίσης με πολύ μικρή διαφορά ακολουθούν Opera και Chrome.
WebXPRT 2015
Αυτό το benchmark περιλαμβάνει έξι επιμέρους HTML5 και JavaScript τεστ.
Εν ολίγοις, χρησιμοποιεί διάφορα σενάρια για να αντικατοπτρίσει εργασίες που μπορεί να εκτελούμε καθημερινά στον browser μας. Έτσι, ίσως να αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες μετρήσεις για να δούμε πόσο γρήγοροι είναι οι browser σε πραγματικά σενάρια.
Για άλλη μια φορά, το μεγαλύτερο σκορ είναι το καλύτερο.
Εδώ νίκησε με διαφορά ο νέος Firefox. Opera και Chrome σχεδόν ισόπαλοι πίσω του, ενώ αρκετά πίσω έμεινε ο Edge, που μέχρι στιγμής φαινόταν ότι πάει να κάνει την έκπληξη.
HTML5 Test
Τέλος, με την HTML5 να αποτελεί το μέλλον της HTML, δε θα μπορούσε να λείπει ένα benchmark που να μετράει κατά πόσο την υποστηρίζει ένας browser.
Το HTML5 Test δίνει έναν ή περισσότερους πόντους για κάθε χαρακτηριστικό της HTML5 που υποστηρίζει το κάθε πρόγραμμα.
Παρόλο που δεν είναι ένα ξεκάθαρο τεστ ταχύτητας, έχει σημασία πόσα απ' αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να αξιοποιήσει ο browser μας.
Το μέγιστο σκορ είναι 555 και φυσικά, όσο μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο.
Εδώ Chrome και Opera ισοβαθμούν στην πρώτη θέση, επιτρέποντας τη μεγαλύτερη υποστήριξη της HTML5. Τρίτος ήρθε ο Firefox, με τον Edge λιγάκι πιο πίσω.
Ο Internet Explorer και πάλι τελευταίος, αφού υποστηρίζει μόλις 312 απ' τα 555 χαρακτηριστικά της HTML5. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πέρυσι υποστήριζε περισσότερα (345). Ομολογουμένως δεν περιμέναμε να πρωτοτυπήσει ο browser, και να που μας εξέπληξε.
Ο πιο γρήγορος browser
Ενδιαφέρουσες οι μετρήσεις, αλλά πού καταλήγουμε; Ποιος είναι τελικά ο πιο γρήγορος browser;
Δεν ξέρουμε τι έκανε η Microsoft στη νέα έκδοση του Edge, αλλά φαίνεται να λειτούργησε - τουλάχιστον όσον αφορά την ταχύτητα. Ο Edge βγαίνοντας πρώτος σε δύο από τα τέσσερα τεστ που αφορούν την ταχύτητα, κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση.
Μήπως τελικά να μην χρησιμοποιούμε τον Edge μόνο μετά το format για την εγκατάσταση νέου browser;
Όσον αφορά τους υπόλοιπους, δεύτερος βγήκε ο Opera, τρίτος ο Firefox Quantum, και τελευταίος ο Chrome. Ωστόσο να τονίσουμε ότι οι διαφορές μεταξύ τους είναι μηδαμινές, ακόμα και σε σύγκριση με τον Edge.
Ποιον browser χρησιμοποιείτε;
Είναι γεγονός ότι ο Firefox Quantum κατάφερε να ξεπεράσει σε ταχύτητα τον Chrome - τουλάχιστον στις δοκιμές μας - παρότι μέχρι πρόσφατα δεν ήταν διόλου ανταγωνιστικός. Θα λέγαμε ότι η Mozilla ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των χρηστών που έμεναν πιστοί στον παλιό καλό Firefox.
Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι το outsider της Microsoft πήρε την πρωτιά σε απόσταση αναπνοής από τα φαβορί.
Βέβαια η ταχύτητα δεν αποτελεί το μοναδικό κριτήριο για να διαλέξουμε browser, ειδικά όταν μιλάμε για τόσο μικρές διαφορές, που δεν είναι καν ορατές στη χρήση.
Το θέμα της ασφάλειας είναι εξίσου σημαντικό, όπως σημαντική είναι και η κατανάλωση της μνήμης RAM για παλαιότερους υπολογιστές.
Υπάρχουν και ακόμα πιο βασικά κριτήρια, όπως οι επεκτάσεις που υποστηρίζει ο browser.
Σε αυτό το κομμάτι ο Edge πάσχει, σε αντίθεση με τον Chrome και τον Firefox. Επίσης, είναι σημαντικό το ότι δεν τα πήγε τόσο καλά στο benchmark που χρησιμοποιεί πραγματικά σενάρια για να μετρήσει την ταχύτητα.
Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως να μην είναι ο πιο γρήγορος σε καθημερινή χρήση, οπότε ας μη βιαστούμε να αλλαξοπιστήσουμε από όποιον browser χρησιμοποιούμε ήδη.
Εσείς ποιος πιστεύετε ότι είναι ο πιο γρήγορος browser και πόσο συχνά τον χρησιμοποιείτε; Γράψτε μας στα σχόλια αν είστε ικανοποιημένοι από τον browser σας και αν θα τον αλλάζατε για κάποιον πιο γρήγορο.
Το κανάλι του PCsteps στο YouTube






Υποστηρίξτε τη λειτουργία του PCsteps
Θέλετε να υποστηρίξετε το PCsteps στη λειτουργία του, για να δημοσιεύουμε καθημερινά υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο σχετικά με την τεχνολογία?
Μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε τον οδηγό με τους φίλους σας, και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
- Pigogo.gr Επιστροφή χρημάτων σε κάθε σου online αγορά από 450+ επώνυμα ηλεκτρονικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, με μία δωρεάν εγγραφή!
- E-shop.gr
- E-Lenovo
- Media Markt
- Public
Με κάθε σας αγορά, και χωρίς να χρεώνεστε τίποτα επιπλέον, το site μας θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και τις αμοιβές των συνεργατών.
Αν προτιμάτε αγορές από την Κίνα, για να πετύχετε καλύτερες τιμές, συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα κινέζικα e-shop:
Δείτε τι να προσέχετε στις αγορές από Κίνα για να αποφύγετε το τελωνείο.
Για την πλήρη προστασία όλων σας των συσκευών με Windows, Android, iOS, και MacOS, το PCsteps εμπιστεύεται, χρησιμοποιεί, και προτείνει τα προϊόντα ασφαλείας της Bitdefender.
Μάλιστα, μπορείτε σε αποκλειστικότητα να δοκιμάσετε το Bitdefender Internet Security δωρεάν για 90 ημέρες.
Οι μοναδικοί browser που χρησιμοποιώ είναι ο Firefox (κύριως) και ο Internet Explorer (δευτερεύων). Αν και έχω Windows 10, ο Edge με απογοήτευσε πλήρως (κυρίως εμφάνιση) και έτσι τον απεγκατέστησα...
Καλησπερα και συγχαρητηρια για το αρθρο Ελενα. Η προσωπικη μου αποψη ομως διαφερει απο τα αποτελεσματα σου, χωρις να θελω να κανω τον εξυπνο, θεωρω τον Opera γρηγοροτερο απο ολους με διαφορα μετα τον Mozilla και μετα τον Chrome, ασχετα που δεν τον χρησιμοποιω στο λαπτοπ γιατι δεν με βολευει, σε μικροτερα συστηματα ομως με χαμηλοτερη υπολογιστικη ισχυ ειναι προτιμωτερο να τον χρησιμοποιουμε(ειδικα σε συσκευες android). Εκανα και εγω τις μετρησεις με ανοιχτο τον chrome ενω εκανα τεστ στον mozilla με πολυ διαφορετικα αποτελεσματα ομως.
Ο λογος ειναι γιατι ο Chrome οταν ειναι ανοιχτος αναγκαζει το λειτουργικο να τρεχει γρηγοροτερα με τα αποτελεσματα να ποικιλουν(καντε το ιδιο και θα δειτε).Οι μετρησεις εγιναν σε λαπτοπ HP Probook 6470b με i5-3210M, 8gb ram, windows 7 ultimate(64bit).
72.666 mozilla jetstream
57.431 chrome jetstream
Octane Score: 20413 mozilla
Octane Score: 9448 chrome
RESULTS (means and 95% confidence intervals)
-----------------------------------------------
Total: 1590.4ms +/- 9.0% mozilla kraken(το μικροτερο ειναι καλυτερο)
RESULTS (means and 95% confidence intervals)
-----------------------------------------------
Total: 2152.1ms +/- 8.4% chrome kraken(το μικροτερο ειναι καλυτερο)
robohornet RH-A1:0067.75 mozilla
robohornet στον chrome κολησε 3 φορες χωρις αποτελεσμα
HTML5 Your browser scores 464 out of 555 points MOZILLA
HTML5 YOUR BROWSER SCORES 521 OUT OF 555 POINTS CHROME
Μονο σε ενα περναει τον Mozilla ο Chrome την HTML5
Καταρχας πολυ ωραιο αρθρο για αλλη μια φορα.!
Δε θα ελεγα οτι η διαφορα του Firefox με τον Chrome ειναι τοσο μεγαλη...με βαση τη χρηση που κανω καποια χρονια τωρα....εκτος και αν ο chrome δεν αντεχει 2-3 προσθετα.
Επισης προφανως θα χρησιμοποιησουμε Firefox αφου σεβεται την ιδιωτικοτητα σου και ειναι ανοιχτου κωδικα!Περα απο αυτο κρασαρει πολυ πιο σπανια απο chrome...εχω καιρο να δοκιμασω opera...οποτε δεν εχω αποψη.
καλό το άρθρο αλλά απουσιάζει ο καλύτερος,κατά τη γνώμη μου,Maxthon
Εδω και 12 χρονια εχω για βασικο τον οπερα αλλα και ο firefox υπαρχει στο συστημα μου αλλα δεν τον πολυχρησιμιοποιω. Πλεον ο οπερα με με την chrome engine και τα καλουδια που παντα ειχε ο οπερα και επισης με τα extetion που παιρνει απο τον chrome ειναι ενας πολυ δυνατος συνδυασμός.
Τον Maxthon τον χρησιμοποιεί το 0,44% των αναγνωστών του PCsteps. Δεν μπορεί να "απουσιάζει" ένας browser τον οποίο δεν χρησιμοποιεί σχεδόν κανείς.
Ο borwser torch σε ποια θεση ειναι;
Τα δικά μου αποτελέσματα με http://browserbench.org/JetStream/
1]vivaldi =161
2]opera=157
3]chrome=147
4]firefox=144
Kαλησπερα είμαι στον opera,δεν είμαι κανένας ειδικός παρολου που έκανα τις ρυθμίσεις του Chrome σε παλιό άρθρο του Άγγελου είμαι υπέρ του Opera!
Πήγε το μάτι μου πρώτα στην εικόνα με τo γράφημα όπου ο Explorer έχει το μεγαλύτερο σκορ και λέω τι στο... καλό;
Αλλά μετά διάβασα ότι όσο μικρότερο τόσο το καλύτερο...
Με παραξένεψε το Opera που βγήκε δεύτερο, και μάλλον θα περίμενα τον Firefox πιο γρήγορο.
Επίσης, κάτι τέτοια σαν το ζέσταμα του Firefox γίνονται μερικές φορές στους υπολογιστές και μας τρελαίνουν.
Όσον αφορά το τελευταίο, πιστεύω πως θα έπρεπε να βγει ένα benchmark στο οποίο να συναγωνίζονται ο Internet Explorer και ο Edge για το ποιος είναι πιο γρήγορος στο κατέβασμα των άλλων τριών!
Maxthon μάγκες!!!
Ευκαιρία να γίνει γνωστός λοιπόν...
Από θέμα μνήμης γιατί δεν έγινε τεστ;
Ποιος είναι ο πιο φαγάνας RAM και CPU;
Αν δεν έγινε γνωστός σε 11 χρόνια - είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος από τον Chrome - δεν πρόκειται να γίνει τώρα.
Hello there!
Ίσως γίνει σε κάποιο άλλο άρθρο, βασικός σκοπός αυτού του άρθρου ήταν η ταχύτητα. 😀
Ααααχχχ,μας πληγώνεις!
Χρησιμοποιώ τον Opera, αλλά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:
Δεν παίζει μερικά ενσωματωμένα βίντεο, ενώ οι άλλοι φυλλομετρητές τα παίζουν.
Π.χ το βίντεο εδώ:
http://www.zougla.gr/media/article/dimosiografi-tis-ert-amfisvitoun-on-air-ton-lampi-tagmatarxi
Δείχνει να το φορτώνει, αλλά ποτέ δεν το φορτώνει:
http://imgur.com/oaYldXH
Έχω την τελευταία έκδοση του Opera και ενημερωμένη;
Το λειτουργικό μου είναι Windows 7 64-bit...
Καμιά ιδέα, κα Ελένη Σωτήρη;
Πότε κάποιο σχόλιο τίθεται σε αναμονή έγκρισης;
Ρώτησα κάτι για τον Opera, κα Ελένη Σωτήρη, και
Hold on, this is waiting to be approved by Pcsteps.
maxthon για πάντα με τεχνολογία μακράν καλύτερη και ταχύτητα. από τους άλλους crome
Έχει ελληνικό μενού για εμάς τους αδαείς της βαρβαρικής;
Κάπου σε ξέρω εσένα...
Ρούμελη;
Όταν περιέχει συνδέσμους, πρέπει να το ελέγξουμε για να δημοσιευτεί.
Αν ψάχνεις για ελαφρύ browser, δες εδώ:
https://www.pcsteps.gr/29510-%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%86%CF%81%CF%8D%CF%82-browser-windows-linux/
Οι Chrome και Firefox καταναλώνουν πολλή RAM και CPU για να είναι πιο γρήγοροι σε σύγχρονους υπολογιστές.
ΟΚ, Αρχηγέ...
Περίεργο, κι εγώ έχω Opera και μου φορτώνει κανονικά το συγκεκριμένο βίντεο. Γενικά δεν είχα ποτέ θέμα με βίντεο. Μήπως κάποια επέκταση σου δημιουργεί πρόβλημα;
Το βρήκα...
Είχα τσεκαρισμένο στο menu το opera turbo...
Tώρα που το ξετσεκάρισα το φόρτωσε...
Το βρήκα...
Είχα τσεκαρισμένο στο menu το opera turbo...
Tώρα που το ξετσεκάρισα το φόρτωσε....
χαχα τα περισσότερα addons δεν εχουν ουτε Αγγλικά. Κινέζικα μόνο. Γενικά όμως είναι καλός και ο Maxthon. Οσον αφορα το τεστ συμφωνω. Πρωτος ο Chrome δευτερος ο Opera και 3ος ο Firefox. Πριν καποια χρονια ο firefox ηταν ο καλυτερος με διαφορα αλλα οχι πλεον
οι αποκλισεις που εχει ο κρωουμ μπορει να εφερναν στην πρωτη θεση τον οπερα που ειναι πιο σταθερος...
Πόσοι χρησιμοποιούν Yandex;
Πρώτη φορά το ακούω.
Πολύ καλό άρθρο με μεγάλο ενδιαφέρον. Εγώ έχω παρατηρήσει ότι στην ταχύτητα παίζει ρόλο και η πλατφόρμα πάνω στην οποία είναι στημένο ένα σάιτ ή ακόμα και ο σέρβερ. Μπορεί να είναι ιδέα μου ή τυχαίο αλλά πολλές φορές που αργεί κάτι στο chrome το ανοίγω με mozilla και ανοίγει γρηγορότερα ή και το αντίθετο.
Παίζει να είμαι ο μοναδικός που το χρησιμοποιώ στην Ελλάδα.
Οι Ρώσοι!
Ήταν το πρώτο πράγμα που απεγκατέστησα από το Lenovo μου.
τον χρησιμοποίησα αλλα μου φάνηκε πολυ εφετζίδικος και βαρύς ..
για χρονια χρησιμοποιούσα chrome αλλα τωρα εχω opera που νομιζω οτι στο μελλον θα αυξήσει πολυ τα ποσοστα του μιας και προσφέρει πολλα και απο οτι εχω ακουσει μπηκαν ως μετοχοι και κινεζοι
δυστυχως το chrome εχει σταματησει για το 32bit.χρησιμοποιει μονο 64bit σε linux
Εχω και τους δύο chrome και firefox ειναι ορατό ότι ο chrome ειναι ταχύτερος. Αυτό όμως που με ενοχλεί στον chrome πολύ είναι ο τρόπος που εχει τα bookmarks του. Ενω στον firefox ευκολα και ανετα περνάς από το ενα σαιτ στο άλλο
Μπράβο για το τεστ! O Chrome και φαίνεται και είναι γρηγορότερος. Εγώ θα έλεγα και σταθερός σε επιδόσεις και λειτουργία για όσο καιρό και αν τον δουλεύεις. Αντίθετα δυο browsers που δοκίμασα πολλές φορές, επειδή μου άρεσαν σε εμφάνιση κυρίως, o Opera και ο Vivaldi, παρουσίαζαν προβλήματα με την αναπαραγωγή κάποιων βίντεο ή με το flash...(ειδικά ο Vivaldi δυστυχώς) και με την πάροδο του χρόνου γίνονταν ή μου έδιναν την εντύπωση τουλάχιστον ότι βάραιναν από άποψη πλοήγησης στις σελίδες. Ο Firefox επίσης λίγο...κοιμισμένος. Ο Chrome όμως πάντα «σπαθί»! Ας μην παινεύονται οι άλλες εταιρίες browser ότι έχουν τις καλύτερες επιδόσεις. Και τα benchmark αλλά και η πράξη, όπως πιστεύω εγώ, δείχνουν τον Chrome ως πιο καλό εργαλείο να κάνεις τη δουλειά σου και σίγουρα ως τo πιο πετυχημένο -μέχρι στιγμής- «παρακλάδι» του Chromium...
Πολύ καλό άρθρο για ενημέρωση των τρεχουσών κύριων εφαρμογών.
Ανυπομονώ να δω κάποια σημαντική εξέλιξη στην απόδοση και γενικότερα στο μέλλον του αγαπημένου Firefox, αλλά απ'όσο δείχνουν τα πράγματα, αυτός τείνει να ακολουθεί τον Chrome πλέον.
Για εμένα προσωπικά, ο Firefox είναι και θα παραμένει εγκατεστημένος στο σύστημά μου, για να παρακολουθώ τις αλλαγές και για να τον χρησιμοποιώ ως τρίτο.
Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω και να προσαρμοστώ στον Chrome, στον Maxthon και τώρα προς το παρόν παραμένω στον Vivaldi, αν και το σύστημα διαχείρισης των σελιδοδεικτών είναι ακόμα άθλιο σε σχέση με το FF.
O Opera αν δεν κάνω λάθος χρησιμοποιεί το ίδιο engine με τον Chrome γι' αυτό και συγκλίνουν τόσο πολύ στα benchmarks
Ναι, δεκάδες browsers έχουν σαν βάση τον Chromium, συμπεριλαμβανομένου του Opera αλλά και του Vivaldi.
https://www.pcsteps.gr/103230-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-browser-%CE%BA%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%B9-chrome-firefox/
O Torch είναι ένας Chrome με μερικές επιπλέον δυνατότητες. Θεωρητικά θα έχει λίγο χαμηλότερη απόδοση από τον Chrome λόγω των ενσωματωμένων προσθέτων.
https://www.pcsteps.gr/103230-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-browser-%CE%BA%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%B9-chrome-firefox/
Τα άτομα στην Microshoft έκαναν καλή δουλειά
Τώρα κατεβάζω τον Chrome λίγο πιο γρήγορα
πραγματι ο μονος που ειναι και γρηγορος και δεν κολαει. η αιτιολογια οτι τον εχουν λιγοι ....ε δεν στεκει. Μaxthon λοιπον. πολυ γρηγορος ο opera. αλλα δεν τον θεωρω αρκετα ευχρηστο. οσο για τον firefox αστα καλιτερα. οσο δεν κολαει ..... δραμα.
για περιβαλλον windows εχει πληρως Εληνικο. για linux οχι
Η ομάδα του Internet Explorer σας εύχεται ευτυχισμένο το νέο έτος. <3
Όσο γρήγοροι και να είναι οι Browsers υπάρχει και κάτι άλλο πάνω από αυτό : Ο Πάροχος που είναι και ο πρώτος εκτελεστής της ταχύτητας στο Internet σε σημείο που μερικές φορές ακόμα και ο Internet Explorer βαριέται από την καθυστέρηση. Πάντως πιο πάνω από την ταχύτητα βάζω και την ασφάλεια (και πιστεύω ότι ο Chrome είναι πολύ καλός σε αυτή και ταυτόχρονα σαφώς και γρήγορος)
Edge και ξερό ψωμί, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι βρίσκουν οι άλλοι και βάζουν άλλον browser στο pc τους .
Νομίζω ότι η micro$oft με τα win 10 και τον edge έκαναν πολλά βήματα μπροστά, congratulations στην συγγραφέα του άρθρου .
xaxaxa φοβερη δικαιολογια.
opera πληρης οσο ο firefox, πολυ λειτουργικος και φυσικα ο πιο γρηγορος. καποιοι προσπαθουν να ,ας πεισουν για τον chrome.
Το chrome ειναι μια πολυ καλη εφαρμογη και αγαπημενη μου αλλα και η opera ειναι πολυ καλη αλλα μου ελεγε συνεχεια να κανω επανεκκινηση οταν εμπαινα απο εκει. Οταν ειχα μπει απο τον firefox μου κολλαγε συννεχεια στο facebook στο twitter αλλα και σε οποια σελιδα εμπαινα. Το internet explore και αυτη καλη εφαρμογη δεν την λεω οσο το chrome. Oταν ειχα μπει απο το microsoft edge αττη λιγο μα παρα πολυ λιγο κολλαει. τελικα η Καλυτερες μου εφαρμογες ειναι το chrome η opera και το microsoft edge γιατι δεν κολλανε καθολου. οι χειροτερες μου εφαρμογες ειναι το firefox και το internet explore γιατι κολλανε πολυ.
Δεν χρησιμοποιώ κάποιο πρόγραμμα για μέτρηση. Αυτό που βλέπω εγω ειναι οτι σε σχέση με chrome - frefox - opera, το Edge στα windows 10 ειναι ο ποιο γρήγορος. Ακόμα και στο φόρτωμα του όταν κάνω κλικ ειναι σχεδων άμεσο. Άνοιγμα 15-20 καρτέλες ταυτόχρονα (που το συνηθίζω συχνά) και δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Ελενα μου εχω θεμα με τον opera και ειπα να σε ρωτησω εδω μπηπως με βοηθησεις.Εδω και λιγες μερες οταν θελω να κανω download ενα αρχειο δεν μου το κατεβαζει ολοκληρο ενω μου δειχνει οτι εχει ολοληρωθει και μου εχουν σπασει τα νευρα.Αναγκαζομαι μπαινω μεσω chrome οπου δεν εχω τον λογαριασμο μου.Μου κατεβαζε ο eagle get συνεχως κατι auto updates αλλα δεν τα ανοιγα λες παιζει ρολο αυτο;
O Firefox έχει ένα μειονέκτημα σε σχέση με τους άλλους. Τα εικονίδια των "Top Sites" δεν σε αφήνει να τους αλλάξεις θέση. Σε όλους τους άλλους browsers μπορείς.
Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να βρω τρόπο.
Αν γνωρίζει κανείς ας μου πει κι εμένα.
Οι μετρήσεις που αναφέρεις για τον Firefox είναι προ ή μετά τον πρόσφατο quantum; Γιατί αυτός τρέχει πάρα πολύ γρήγορα σε σχέση με τον παλαιότερο.
Καλησπέρα Γιάννη. Μάλλον έκανες skip στο κομμάτι με τα αποτελέσματα, γιατί παραπάνω αναφέρουμε αναλυτικά τις εκδόσεις που χρησιμοποιήθηκαν:https://www.pcsteps.gr/105949-%ce%bf-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%cf%81%ce%ae%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%82-browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-windows-10/#Browser_Benchmarks
Επίσης, στο τι αλλάζει φέτος αφιερώθηκε ένα μεγάλο κομμάτι στον Firefox Quantum, όπως και στο κλείσιμο του άρθρου. 🙂
εγω στον chrome χρησιμοποιω το extension ''infinity'' εαν μπορεσεις να το προσθεσεις στον firefox καλως, αλλιως μπορεις να βρεις κατι αντιστοιχο
Προσωπικά χρησιμοποιώ τον chrome λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρει (συγχρονισμός κωδικών, ιστορικού, ενεργών tabs κ.α. με το κινητό, το tablet κτλ) και γενικότερα τη δύναμη που έχει κανείς με τη Google με έναν μόνο λογαριασμό. Ωστόσο αναγνωρίζω οτι ο edge ειναι πιο γρήγορος και πιο ελαφρύς.
Εγώ με γυμνό μάτι νομίζω ότι ο νέος Firefox είναι ο πιο γρήγορος (και με 4-5 addons φορτωμένος) με ελάχιστη διαφορά από τον edge. Πάντως και οι δύο σίγουρα, όπως εδειξαν και τα τεστ σας, έχουν ξεπεράσει τον Chrome.
Εγώ χρησιμοποιώ τον νέο Firefox. Το μόνο αρνητικό του είναι η μεγάλη κατανάλωση μνήμης, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ό, τι διαφημιζοταν από την Mozilla τόσο καιρό. Θεωρώ ότι έχει να κάνει με την εντελώς διαφορετική αρχιτεκτονική που χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά (με πολλές διεργασίες αντί μιας) και θα το φτιάξουν το θέμα στα επόμενα update. Αλλά έστω κι έτσι είναι ο καλύτερος για μένα αυτή τη στιγμή βάσει ταχύτητας, πρόσθετων, εμφάνισης.
Συγχαρητήρια για το άρθρο. Πολύ ενδιαφέρον. Θα πρότεινα στην ομάδα σας να κάνετε και άλλα συγκρτικά τεστ όχ μόνο με λογισμικό αλλά και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με τεχνολογία.
Καλησπέρα σας. Η φράση:
"Επίσης, είναι σημαντικό το ότι δεν τα πήγε τόσο καλά στο benchmark που χρησιμοποιεί πραγματικά σενάρια για να μετρήσει την ταχύτητα."
τα λέει όλα όσον αφορά το αποτέλεσμα των μετρήσεων.
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι το πιο σημαντικό benchmark είναι το WebXPRT 2015, στο οποίο ο Edge... πάτωσε, βγαίνοντας λίγο καλύτερος από τον internet explorer (!!!).
Δηλαδή η σκέψη μου είναι, μήπως θα έπρεπε να μπει κάποιος συντελεστής βαρύτητας, όσον αφορά την σημασία του κάθε benchmark;
Το ότι ο Edge κέρδισε 2 από τα 4 benchmarks, τι να τον κάνουμε, την στιγμή που στο πιο σημαντικό πατώνει και μάλιστα με διαφορά(!!);
Είναι εν μέρει σωστό αυτό που λες, όμως ακόμα κι αν βάζαμε κάποιον συντελεστή βαρύτητας, δεν υπάρχει τρόπος να γίνει αντικειμενικό το αποτέλεσμα. Ο συντελεστής θα ήταν εντελώς αυθαίρετος, πράγμα που σημαίνει ότι και πάλι δεν θα καταλήγαμε πουθενά. Έτσι κι αλλιώς, οι μετρήσεις σε benchmarks είναι απλώς μετρήσεις. Σε καθημερινά σενάρια και από υπολογιστή σε υπολογιστή μπορούν να αλλάξουν αρκετά πράγματα. Υπάρχουν αμέτρητα benchmarks, αλλά είναι αδύνατον να τα τρέξουμε όλα. Γι' αυτό διαλέξαμε πέντε από τα πιο δημοφιλή.
Πάντως το ότι βγήκε νικητής ο Edge δεν σημαίνει κάτι, όπως τονίζουμε και προς το τέλος του οδηγού. Όπως δεν σημαίνει κάτι και το 0.0001 δευτερόλεπτο (πχ) που μπορεί να είναι πιο γρήγορος ο X browser απ' τον Y. Σε μετρήσεις τόσο κοντά, οι διαφορές δεν είναι καν ορατές σε πραγματικά σενάρια.
Καλησπέρα και σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Θα έχουμε υπόψιν την πρότασή σου για μελλοντικούς οδηγούς.
Έβαλα μόλις πρόσφατα τον νέο Firefox για τις ανάγκες του οδηγού, αλλά και για να δοκιμάσω τα νέα του χαρακτηριστικά. Ομολογουμένως μου φαίνεται όντως γρηγορότερος στη χρήση. Θεωρώ ότι τη σήμερον ημέρα που η RAM σε κάθε νέο σύστημα είναι άφθονη, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να προσπαθούμε να την κρατήσουμε χαμηλά. Προσωπικά, εφόσον ένα πρόγραμμα μου προσφέρει την ταχύτητα που θέλω, δεν με ενδιαφέρει να καταναλώνει και λίγη RAM - σε λογικά πλαίσια πάντα.
Πράγματι ο Chrome είναι ο πιο "ώριμος" όλων, για να το θέσω έτσι. Το ότι κατέχει τη μεγαλύτερη μερίδα στην αγορά αναγκαστικά τον κάνει και πιο δημοφιλή μεταξύ των developer. Ωστόσο και ο νέος Firefox απ' ό,τι είδα επιτρέπει τον συγχρονισμό κωδικών, ενεργών tabs, κτλ, με όλες τις συσκευές. Παρότι κι εγώ χρησιμοποιώ Chrome ως βασικό browser, οφείλω να πω ότι η Mozilla έκανε καλή δουλειά στην τελευταία έκδοση.
Καλησπέρα ,
Σε ένα κόσμο που ο υπολογιστής είναι ένα χρηστικό μέσο τόσο αναγκαίο δεν βρίσκω την ανάγκη να φορτώσω ένα επιπλέον πρόγραμμα για φυλομετρητή .
Πιστεύω ότι ο edge καλύπτει πάνω από τον μέσο όρο τις ανάγκες του μέσου χρήστη ,οπότε γιατί να υπάρχει και λόγος άλλη εγκαταστασης;
Τα πάει περίφημα, και σε άλλο άρθρο του pcsteps είχε και την χαμηλότερη κατανάλωση σε ρεύμα ( πολύ cool για laptop )και μνήμη ram .
Τι άλλο θέλετε ;
Όταν πρωτοκυκλοφόρησε δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Πλέον φαίνεται ότι έχει στρώσει, οπότε σαφώς είναι μία αξιόλογη εναλλακτική για κάποιον που δεν θέλει αμέτρητες επεκτάσεις, ή συγχονισμό με android/linux/κτλ.
Δεν ξέρω σε ποιο άρθρο αναφέρεσαι, και μπορεί όντως να καταλαμβάνει λίγη RAM, αλλά για το ρεύμα τι ακριβώς εννοείς; Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις οικονομία στο ρεύμα λόγω browser. xD
Έχεις δίκιο Ελένη. Προφανώς, πηγαίνοντας σε διάφορες παραπομπές του άρθρου σου, τη στιγμή που επανήλθα, προσπέρασα τις γραμμές που αναφέρεται ο Firefox Quantum.
Προφανώς φίλε, όσοι προτιμούν -και μιλώ για τον εαυτό μου, αλλά θα συμφωνούν και άλλοι μαζί μου- τον Firefox τον επιλέγουμε, γιατί ο Chrome και οι υπόλοιποι είναι ρουφιανάκια, ενώ ο Firefox δεν στέλνει τις πληροφορίες του πουθενά. Άλλωστε, είναι ο μοναδικός που διαφημίζεται με αυτό το σλόγκαν. Όπως επίσης δεν χρησιμοποιούμε ως μηχανή ανζήτησης το Google που είναι αρχιρουφιάνος. Τα win 10 και ο Edge μπορεί να προσφέρουν βολικά πράγματα, αλλά αναρωτήσου γιατί ο Μπιλάκης τα πρόσφερε δωρεάν; "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες"...
Στη πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά εγώ χρησιμοποιώ τον slimjet με μηχανή chrome και φυσικά ευχάριστη έκπληξη στην ταχύτητα ο Firefox Quantum ο οποίος συναγωνιζεται πλέον άνετα τον chrome τελευταίος αλλά όχι κακός ο Edge.
Είχε βγάλει η Microsoft ένα βίντεο στο οποίο είχε βάλει τα ίδια λαπτοπ και ένα loop με βίντεο από YouTube και το laptop που έτρεχε με Edge έκλεισε τελευταίο, ο Linus ατό επανέλαβε με τα ίδια laptop και το αποτέλεσμα ήταν "λιγάκι" διαφορετικό
Καλησπέρα ,
Ήταν ενημέρωση της Microsoftτο κάνω copy/paste από την ιδια,
Περιηγηθείτε περισσότερο χωρίς χρέωση
Το Microsoft Edge, ως το πρόγραμμα περιήγησης που έχει σχεδιαστεί για τα Windows 10, είναι βελτιστοποιημένο για να προσφέρει εξαιρετική απόδοση στον υπολογιστή σας. Με καλύτερη αποδοτικότητα ενέργειας σε σχέση με άλλα προγράμματα περιήγησης, μπορείτε να εξασφαλίσετε έως 53% μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, όταν περιηγείστε στο web με το Microsoft Edge.
Το Pc steps έχει αρκετά άρθρα για την ανωνυμία .
Εάν θέλεις να κρατήσεις την ανωνυμία σου είναι δύσκολο και χρειάζεται να ξέρεις τα κατατόπια .
Εφόσον έχεις ip σε βρίσκουν έστω και δυσκολία εφόσον δουλέψεις αρκετά πάνω σε αυτό .
Όλοι μας ζούμε κ΄ είμαστε σε ένα κόσμο που παρακολουθούμαστε ,το ξέρουμε άλλωστε .
Η επιλογή των προγραμμάτων του καθενός μας στο pc του είναι ασφαλώς, προσωπική υπόθεση .
Δε διαφωνώ Τάσο και έχω "καταβροχθίσει" τα άρθρα του Pc steps -νάναι καλά τα παιδιά. Απλά νιώθω καλύτερα να τους ζορίζω λιγάκι από το να τους κάνω την παρακολούθηση ευκολότερη. Το DuckDuckGo όμως ως μηχανή αναζήτησης δε σε παρακολουθεί και δε μεταφέρει πουθενά τις αναζητήσεις σου, σε αντίθεση με το Google που έχει παραδεχτεί ότι συνεργάζεται με τις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Δεν το λένε μόνο οι ίδιοι, αλλά και πολλοί ειδικοί του χώρου. Οπότε, δε χάνω τίποτε να μην έχω τον Chrome και το Google. Αντίθετα, πιστεύω ότι κάτι κερδίζω.
Καλησπέρα. Θα ήταν χρήσιμο πιστεύω και ένα τεστ με τον χρόνο φόρτωσης-εκκίνησης του κάθε browser σε μία σελίδα (όπως το google μιας και είναι η πιο δημοφιλής αρχική σελίδα), από το διπλό κλικ για το άνοιγμα του browser μέχρι την πλήρη φόρτωση της σελίδας.
Θα με ενδιέφερε πολύ, αν μπορούσατε να το προσθέσετε.
Ο firefox είναι επίσης πρώτος σε 2 τεστ και επειδή στο τελευταίο τεστ είναι πιο πάνω από τον edge δεν θα έπρεπε να πάρει αυτός το στέμμα του νικητή?
Ως προς τη χρήση, επειδή τους χρησιμοποιώ και τους 2, ο firefox έχει καλύτερο user interface και περισσότερα πρόσθετα. Ο edge σε κάποιες σελίδες όπως το facebook πολλές φορές "παγώνει", πράγμα που δεν μου έτυχε ποτέ στον firefox.
Κατά τη γνώμη μου, ο firefox είναι ξεκάθαρα ο νικητής.
Άθροιστικά, ο Edge συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς. Σαφώς, θα μπορούσαμε να βάλουμε συντελεστή βαρύτητας στο τελευταίο τεστ, όμως η τιμή του θα ήταν αυθαίρετη. Έτσι, η καλύτερη επιλογή ήταν το συνολικό άθροισμα των επιμέρους μετρήσεων.
Όπως αναφέρω όμως και στο τέλος, το ότι σκόραρε παραπάνω δεν έχει καμία σημασία εντέλει. Είναι απλές μετρήσεις σε benchmarks.
Δοκιμάσαμε να μετρήσουμε τον χρόνο εκκίνησης των browser, όμως στην περίπτωση του Edge, δεδομένου ότι είναι app και όχι πρόγραμμα, δεν καταφέραμε να βγάλουμε αξιόπιστη μέτρηση. Έτσι δεν συμπεριλάβαμε τη μέτρηση. Ο Chrome είχε την ταχύτερη εκκίνηση όμως, αν θυμάμαι σωστά, ενώ ο Mozilla την πιο αργή.
Εγώ νομίζω ότι με σώζει ο Firefox γιατί έχω πάνω απο 30 tabs ανοιχτά.. ούτε με Chrome ούτε με Edge τα σήκωνε αυτά. Ο Firefox ενεργοποιεί τα tabs όταν τα επισκέπτομαι και όχι όταν ανοίγω τον browser. Δεν ξέρω τώρα αν έχει αλλάξει κάτι.
Και πόση μνήμη σου καταναλώνει με 30 tabs ?
Σε άλλο άρθρο γράφεται ότι ο γρηγορότερος είναι ο brave (ή ο cyberfox x64). Ισχύει ακόμα ?
https://www.pcsteps.gr/197731-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82-browser/
1.5 με 2GB, τη στιγμή που σε άλλους φτάνουν χαλαρά τα 3.
Καλησπέρα Γιάννη. Το παρόν άρθρο κάνει τη σύγκριση ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς browsers. O Brave δεν είναι ανάμεσά τους, οπότε δεν τον χρησιμοποιήσαμε για τη σύγκριση, και κατά συνέπεια δεν γνωρίζουμε αν θα έπαιρνε την πρωτιά.
Έχεις adblock ή adblock plus ενεργό με τα 30 tabs ?
Είχα αλλά το έβγαλα. Αν είχε δεν θα ταν στα 1.5 με 2GB λογικά..