Ένα τεράστιο πλεονέκτημα των σύγχρονων browser είναι οι επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να προσθέσουν αμέτρητες δυνατότητες και να μας διευκολύνουν αφάνταστα. Στο άρθρο συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες επεκτάσεις Chrome και επεκτάσεις Firefox, που αναλαμβάνουν πλήθος εργασιών, από τη διαχείριση κωδικών, μέχρι την αυτόματη μετάφραση, και την αποστολή μηνυμάτων.
Για να βλέπεις ΟΠΟΙΑ ταινία και σειρά θέλεις ΟΤΑΝ θέλεις, σε Ελλάδα ή εξωτερικό, και να μπλοκάρεις ενοχλητικές διαφημίσεις παντού στο ίντερνετ, βάλε Cyberghost μόνο με €2 το μήνα και με bonus +3 μήνες δωρεάν στη διετή συνδρομή:
Στον οδηγό δεν θα αναφερθούμε σε επεκτάσεις Chrome και επεκτάσεις Firefox που μπλοκάρουν διαφημίσεις, για τις οποίες ετοιμάζουμε ξεχωριστό οδηγό.
Επίσης, δεν θα αναφερθούμε σε εξειδικευμένες επεκτάσεις, όπως πχ το Firebug, που απευθύνονται σε πολύ συγκεκριμένους χρήστες.
Δείτε τις ενότητες του οδηγού:
- Τι είναι οι επεκτάσεις στους browsers
- Πώς να εγκαταστήσουμε και να διαχειριστούμε επεκτάσεις Chrome
- Πώς να εγκαταστήσουμε και να διαχειριστούμε επεκτάσεις Firefox
- Οι καλύτερες επεκτάσεις Chrome
- Αξιολογήσεις ιστοσελίδων με το Web Of Trust
- Άμεση Μετάφραση Google
- Διαχείριση κωδικών με το LastPass
- Εργαλεία YouTube με το Magic Actions for YouTube
- Βελτιωμένη νέα καρτέλα
- Καταγραφή βίντεο και εικόνας με το TechSmith Snagit
- Αναστολή καρτελών με το The Great Suspender
- Παρακολούθηση email με το MailTrack
- Μακροεντολές στο internet με το iMacros
- Γρήγορη αποστολή ιστοσελίδων και εικόνων μέσω Viber
- Άμεση επεξεργασία εικόνας με το pic2pixlr
- Άμεσα μηνύματα Facebook, Whatsapp, Skype, Hangouts με το Infozzy
- Κατέβασμα βίντεο με το YouTube Center
- Επιπλέον scripts με το Tampermonkey
- Οι καλύτερες επεκτάσεις Firefox
- Αξιολογήσεις ιστοσελίδων με το Web Of Trust
- Άμεση μετάφραση με το Google Translator
- Διαχείριση κωδικών με το LastPass
- Εργαλεία YouTube με το Magic Actions for YouTube
- Λήψη YouTube βίντεο και καταγραφή οθόνης με το Video DownloadHelper
- Καταγραφή screenshot με το Nimbus Screen Capture
- Αναστολή καρτελών με το OneTab
- Γρήγορη πρόσβαση στα email με το Gmail Notifier Plus
- Μακροεντολές στο internet με το iMacros
- Προεπισκόπηση καρτελών με το Tab Scope
- Επιπλέον scripts με το Greasemonkey
- Καλές οι επεκτάσεις Chrome και οι επεκτάσεις Firefox, αλλά με μέτρο
- Ξέρετε άλλες χρήσιμες επεκτάσεις Chrome ή επεκτάσεις Firefox;
Το νεότερο βίντεο του PCsteps
Τι είναι οι επεκτάσεις στους browsers
Οι επεκτάσεις (extensions) είναι μικρά προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί συνήθως από ανεξάρτητους προγραμματιστές, τα οποία εγκαθιστούμε στο Browser και προσθέτουν διάφορες επιπλέον δυνατότητες.
Υπάρχουν πολλαπλές κατηγορίες τόσο για τις επεκτάσεις Chrome όσο και για τις επεκτάσεις Firefox. Συνολικά περιέχουν δεκάδες χιλιάδες προτάσεις, για ό,τι εργασία μπορούμε να φανταστούμε.
Μόνο οι επεκτάσεις Firefox ξεπερνούν τις 16.250, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.
Η Google δεν δίνει κάποιο συνολικό αριθμό για τις επεκτάσεις Chrome, αλλά πολύ συχνά οι επεκτάσεις που παράγονται για τον ένα browser, παράγονται και για τον άλλο, είναι λογικό λοιπόν να υπάρχουν αντίστοιχα πολλές επεκτάσεις Chrome.
Τι διαφορά έχουν τα πρόσθετα (add-ons) από τις επεκτάσεις (extensions)
Τις επεκτάσεις Chrome θα τις βρούμε στο ομώνυμο μενού, που είναι υπομενού στα Περισσότερα εργαλεία. Γενικά δεν θα τις συναντήσουμε με κάποιο άλλο όνομα.
Όμως, ο Firefox αναφέρει τον όρο Add-ons στο μενού, και την αντίστοιχη μετάφραση "Πρόσθετα" στη σελίδα των ρυθμίσεων.
Στην πραγματικότητα, τα πρόσθετα είναι μια γενικότερη κατηγορία, η οποία περιλαμβάνει τις επεκτάσεις Firefox, τα θέματα (themes), και plug-ins όπως το Flash, το Quicktime, και το Silverlight.
Σε γενικές γραμμές, πάντως, όταν αναφερόμαστε σε πρόσθετα Firefox, συνήθως εννοούμε τις επεκτάσεις Firefox.
Πώς να εγκαταστήσουμε και να διαχειριστούμε επεκτάσεις Chrome
Για να εγκαταστήσουμε μία νέα επέκταση στο Chrome, μπαίνουμε στο Chrome Web Store, το αποθετήριο που διαθέτει για επεκτάσεις, εφαρμογές (διαφορετικού τύπου προγράμματα στο Chrome), παιχνίδια, και θέματα, για εξατομίκευση.
Μπορούμε να περιηγηθούμε στις διάφορες κατηγορίες στα αριστερά, να κάνουμε αναζήτηση…
ή να επιλέξουμε φίλτρα για να βρούμε αυτό που θέλουμε.
Πατώντας πάνω σε μία επέκταση εμφανίζεται ένα πλαίσιο με screenshot, και πληροφορίες για αυτή. Κάνουμε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη”...
...και στη συνέχεια στο “Προσθήκη εφαρμογής”, αφού διαβάσουμε τις άδειες που ζητάει και τις αποδεχτούμε.
Από τη σελίδα chrome://extensions/ που θα τη βρούμε στο μενού του Chrome → Περισσότερα εργαλεία → Επεκτάσεις...
...μπορούμε να διαχειριστούμε τις εγκατεστημένες επεκτάσεις Chrome.
Τσεκάρουμε το κουτάκι για να απενεργοποιήσουμε μία επέκταση (χωρίς να τη διαγράψουμε), ενώ με το εικονίδιο του κάδου την απεγκαθιστούμε. Σε κάποιες επεκτάσεις Chrome μπορούμε να κάνουμε επιπλέον ρυθμίσεις από το σύνδεσμο “Επιλογές”.
Όλες (σχεδόν) οι επεκτάσεις Chrome εμφανίζουν και ένα εικονίδιό τους στην γραμμή εργαλείων πάνω δεξιά, δίπλα στη γραμμή διεύθυνσης:
Από το εικονίδιο αυτό μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις διάφορες λειτουργίες, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε επέκτασης.
Επίσης, αν κάνουμε δεξί κλικ πάνω σε ένα εικονίδιο, έχουμε τη δυνατότητα να μεταφερθούμε κατευθείαν στη σελίδα της επέκτασης στο Chrome Web Store, να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις, να διαγράψουμε την επέκταση, να την αποκρύψουμε, ή να πάμε στην διαχείριση επεκτάσεων.
Πώς να εγκαταστήσουμε και να διαχειριστούμε επεκτάσεις Firefox
Η σελίδα όπου είναι συγκεντρωμένες όλες οι επεκτάσεις Firefox, αλλά και θέματα για εξατομικευμένη εμφάνιση, δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο όνομα, απλά λέγεται “Πρόσθετα Firefox”.
Όπως προαναφέραμε, πρόσθετα είναι το γενικότερο σύνολο, που περιλαμβάνει τις επεκτάσεις Firefox, τα θέματα, και τα plug-ins.
Μπορούμε να επιλέξουμε “Επεκτάσεις” ή “Θέματα” στο πάνω μέρος, να τις ταξινομήσουμε με βάση τις προβολές, τις λήψεις και τις αξιολογήσεις...
...και να περιηγηθούμε στις διάφορες κατηγορίες προσθέτων.
Πατώντας στον τίτλο ενός προσθέτου, μπορούμε να δούμε επιπλέον πληροφορίες και screenshots.
Για να το εγκαταστήσουμε, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη στον Firefox”, είτε από τη σελίδα του προσθέτου, είτε από την λίστα με όλες τις επεκτάσεις Firefox.
Αφού γίνει η λήψη, θα εμφανιστεί μήνυμα στο οποίο πατάμε “Install”. Κάποιες επεκτάσεις Firefox απαιτούν επανεκκίνηση του browser για να ολοκληρωθεί η εγκατάστασή τους.
Για να διαχειριστούμε τα εγκατεστημένα μας πρόσθετα, πηγαίνουμε στο μενού του Firefox και πατάμε “Add-ons”.
Στις επιλογή "Επεκτάσεις" μπορούμε να διαχειριστούμε τις επεκτάσεις Firefox, να ρυθμίσουμε τις επιλογές τους, να τις απενεργοποιήσουμε, ή να τις αφαιρέσουμε.
Επίσης, επιλέγοντας “Λήψη περισσότερων προσθέτων” από τη στήλη δεξιά, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά σε προτεινόμενα πρόσθετα. Η καρτέλα “Εμφάνιση” χρησιμεύει στο να επιλέξουμε το θέμα που θα χρησιμοποιούμε.
Οι περισσότερες επεκτάσεις Firefox εμφανίζουν το εικονίδιό τους στη γραμμή εργαλείων, δεξιά από τη γραμμή διεύθυνσης. Από εκεί έχουμε πρόσβαση στις διάφορες λειτουργίες του εκάστοτε προσθέτου.
Επίσης, αν κάνουμε δεξί κλικ σε αυτό, μπορούμε να το μετακινήσουμε στο μενού ή να το αποκρύψουμε.
Οι καλύτερες επεκτάσεις Chrome
Στο “κατάστημα” της Google υπάρχει τεράστια πληθώρα από επεκτάσεις Chrome. Εμείς ξεχωρίσαμε αυτές που θεωρήσαμε πιο χρήσιμες για να παρουσιάσουμε.
Αξιολογήσεις ιστοσελίδων με το Web Of Trust
Το Web Of Trust μας δείχνει με ειδικό εικονίδιο στα αποτελέσματα της αναζήτησης αλλά και στη γραμμή εργαλείων, κατά πόσο μία ιστοσελίδα είναι αξιόπιστη, με βάση τις αξιολογήσεις των χρηστών της υπηρεσίας Web Of Trust.
Άμεση Μετάφραση Google
Ενώ ο Chrome διαθέτει ενσωματωμένες δυνατότητες μετάφρασης, η επίσημη επέκταση του Google Translate μας επιτρέπει να μεταφράζουμε ταχύτατα τυχόν άγνωστες λέξεις που συναντάμε στο internet.
Απλά επιλέγουμε μία λέξη και κάνουμε κλικ στο εικονίδιο της μετάφρασης που θα εμφανιστεί δίπλα ή στο εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων.
Αμέσως βλέπουμε την μετάφραση στη γλώσσα μας, ενώ μπορούμε να επιλέξουμε τι θα συμβαίνει όταν επιλέγουμε μια λέξη ή φράση.
Διαχείριση κωδικών με το LastPass
Το LastPass είναι ένας από τους καλύτερους password managers. Δηλαδή αναλαμβάνει να αποθηκεύει ισχυρούς κωδικούς για όλους τους λογαριασμούς μας, και έτσι δεν χρειάζεται να τους θυμόμαστε. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε μόνο είναι ο “τελευταίος κωδικός”, για την είσοδο στο ίδιο το LastPass.
Έτσι, πετυχαίνουμε σημαντικά μεγαλύτερη ασφάλεια γιατί ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στην ηλεκτρονική ασφάλεια είναι η χρήση του ίδιου ή παρόμοιου κωδικού σε όλους τους λογαριασμούς μας, πόσο μάλλον αν είναι τα γενέθλιά μας.
Για αναλυτικές πληροφορίες όσον αφορά το LastPass, δείτε τον οδηγό μας:
Εργαλεία YouTube με το Magic Actions for YouTube
Όλα τα χρήσιμα εργαλεία για το YouTube συγκεντρωμένα σε μία επέκταση. Συμπεριλαμβάνει αυτόματη αλλαγή σε υψηλή ποιότητα, αυτόματη επανάληψη, διάφορα εφέ στα βίντεο, δυνατότητα αύξησης/μείωσης έντασης με τη ροδέλα, νυχτερινή λειτουργία, καταγραφή screenshot, και άλλα.
Πλέον, κάτω από τα βίντεο θα εμφανίζεται μία γραμμή εργαλείων με τις παραπάνω επιλογές σε εικονίδια.
Μπορούμε να προσαρμόσουμε όλες τις ρυθμίσεις από τις επιλογές της επέκτασης.
Βελτιωμένη νέα καρτέλα
Οι παρακάτω επεκτάσεις Chrome προσφέρουν μία βελτιωμένη νέα καρτέλα, στη θέση της κλασικής, που έχει μια απλή αναζήτηση Google και τα site που επισκεπτόμαστε συχνότερα.
Momentum
To Momentum το έχουν επιλέξει περίπου 1,5 εκατομμύρια χρήστες και μας δίνει μια νέα καρτέλα με μινιμαλιστικό design και όμορφες εικόνες για φόντο.
Την πρώτη φορά, αφού την εγκαταστήσουμε, θα ζητήσει το όνομά μας:
και το email μας.
Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε λογαριασμό πατάμε το κουμπί “Stay logged out” κάτω δεξιά.
Μπορούμε να ορίσουμε κάποιον στόχο που έχουμε για αυτή τη μέρα, υπενθυμίσεις για πράγματα που πρέπει να ολοκληρώσουμε στα “Todo”, να ορίσουμε ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε συχνά και να κάνουμε αναζήτηση στο Google.
Επίσης, πάνω δεξιά εμφανίζεται ο καιρός στην τοποθεσία μας, και χαμηλά μία αποφθεγματική φράση.
Infinity
Το Infinity προσφέρει κι αυτό ωραίες background φωτογραφίες, αναζήτηση στο Google, και συντομεύσεις για διάφορες ιστοσελίδες, εφαρμογές και άλλα. Μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε τις δικές μας συντομεύσεις, πατώντας στο κουμπί με το “+”.
Start
Και με το Start έχουμε ωραίες εικόνες φόντου, αναζήτηση και καιρό, αλλά γρηγορότερη πρόσβαση σε ιστοσελίδες και εφαρμογές όπως ειδοποιήσεις Facebook, μηνύματα Gmail, και τις κορυφαίες μας ιστοσελίδες.
Αν η νέα καρτέλα με το Start μας φαίνεται συνωστισμένη, μπορούμε να αλλάξουμε τον αριθμό των πλαισίων από τις ρυθμίσεις.
Καταγραφή βίντεο και εικόνας με το TechSmith Snagit
Το TechSmith Snagit είναι μία εξαιρετική επιλογή όσον αφορά την καταγραφή στιγμιοτύπου οθόνης και βίντεο.
Ενώ βρισκόμαστε σε μία ιστοσελίδα που θέλουμε να καταγράψουμε, απλώς κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του Snagit και θα εμφανιστούν οι διαθέσιμες επιλογές στα δεξιά.
Με την πρώτη επιλογή “Region” έχουμε τη δυνατότητα να αποθηκεύσουμε ως εικόνα ένα μέρος της οθόνης.
Πατώντας το “Visible” θα καταγραφεί το ορατό τμήμα της ιστοσελίδας και με το “Scrolling” ολόκληρη η ιστοσελίδα, όσο μεγάλη και να είναι, κυλώντας προς τα κάτω.
Σε κάθε περίπτωση, μετά την καταγραφή της εικόνας, θα μεταφερθούμε στο στάδιο επεξεργασίας της. Για να την αποθηκεύσουμε πατάμε στο κουμπί με τις τρεις τελείες και στη συνέχεια “Download”.
Η καταγραφή βίντεο γίνεται επιλέγοντας “Screen”, κάτω από την επικεφαλίδα “VIDEO”.
Έπειτα επιλέγουμε ποιο παράθυρο θέλουμε να καταγράψουμε, το ίδιο το Chrome, κάποιο άλλο παράθυρο, ή ολόκληρη την οθόνη.
Εναλλακτικά, ScreenCastify
Το ScreenCastify είναι επίσης μια πολύ καλή επέκταση, χρησιμεύει στην βιντεοσκόπηση της οθόνης. Για αναλυτικές πληροφορίες, δείτε τον οδηγό μας:
Αναστολή καρτελών με το The Great Suspender
To The Great suspender είναι μία από τις πιο χρήσιμες επεκτάσεις Chrome, ειδικά για υπολογιστές με περιορισμένη μνήμη RAM.
Η δουλειά της είναι να αναστέλλει τη λειτουργία ανοιχτών καρτελών που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μειώνοντας έτσι τη χρήση της μνήμης.
Για να επανέλθουμε σε μια καρτέλα που έχει ανασταλεί, κάνουμε κλικ πάνω της για να επαναφορτωθεί.
Δείτε αναλυτικά τη χρήση του The Great Suspender στον οδηγό μας:
Εναλλακτικά, OneTab
Κάνοντας κλικ στο εικονίδιό του OneTab, όλες οι ανοιχτές καρτέλες θα κλείσουν και θα εμφανιστούν ως link στη καρτέλα του OneTab.
Από εκεί μπορούμε φυσικά να τις επαναφέρουμε πατώντας “Restore all” ή να τις αποθηκεύσουμε.
Παρακολούθηση email με το MailTrack
Μπορεί το Gmail να μην διαθέτει αναφορά παράδοσης ή ανάγνωσης, όμως το MailTrack μπορεί να μας αποκαλύψει αν ένα μήνυμα που στείλαμε έχει ανοιχθεί, ή αν ο παραλήπτης έχει κάνει κλικ σε ένα σύνδεσμο που περιέχει.
Αφού το εγκαταστήσουμε, θα χρειαστεί να συνδεθούμε με το λογαριασμό μας Google…
...και να επιλέξουμε το δωρεάν ή το επί πληρωμή πακέτο. Ουσιαστικά η διαφορά τους είναι ότι το ένα εμφανίζει υπογραφή κάτω από κάθε νέο email που λέει ότι στάλθηκε με το MailTrack (την οποία μπορούμε να σβήνουμε χειροκίνητα).
Στα μηνύματα που διαβάστηκαν θα εμφανίζονται ✔✔. Επίσης, αν θέλουμε μπορούμε να επιλέξουμε να λαμβάνουμε και email από τις ρυθμίσεις.
Προσοχή όμως: αν ανοίξουμε ένα δικό μας email από τον δικό μας λογαριασμό, από συσκευή χωρίς το MailTrack, τότε θα επισημανθεί ως αναγνωσμένο (με ✔✔).
Μακροεντολές στο internet με το iMacros
Το iMacros είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο που μας βοηθάει σε χρονοβόρες και επαναλαμβανόμενες διαδικασίες. Μπορούμε να καταγράψουμε μακροεντολές για να αυτοματοποιούν διαδικασίες, να εξάγουν δεδομένα, και πολλά άλλα.
Στο μέλλον θα ετοιμάσουμε άρθρο ειδικά για αναλυτική παρουσίαση του iMacros. Μέχρι τότε, θα βρείτε χρήσιμα tutorials στην επίσημη σελίδα του.
Γρήγορη αποστολή ιστοσελίδων και εικόνων μέσω Viber
Με την επίσημη επέκταση του Viber μπορούμε να στέλνουμε απευθείας εικόνες μέσω Viber, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο που εμφανίζεται στη γωνία…
Μπορούμε επίσης να στείλουμε ένα link πατώντας το εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων ενώ βρισκόμαστε στην επιθυμητή ιστοσελίδα. Ή ακόμα να στείλουμε το επιλεγμένο κείμενο πατώντας στο εικονίδιο που εμφανίζεται δίπλα.
Να σημειωθεί ότι είναι απαραίτητη η τελευταία έκδοση του Viber να είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή μας.
Για εγκατάσταση του Viber σε διανομές Linux, δείτε τον οδηγό μας:
Άμεση επεξεργασία εικόνας με το pic2pixlr
Το Pixlr Editor είναι ένα από τα καλύτερα εναλλακτικά προγράμματα του Photoshop. Δουλεύει online και παρέχει αρκετά προχωρημένα εργαλεία για την επεξεργασία φωτογραφιών.
Δείτε το άρθρο του PCsteps για το Pixlr Editor εδώ.
Στη σουίτα Pixlr περιλαμβάνονται επίσης τα προγράμματα Pixlr O-Matic, για εύκολα εφέ, και Pixlr Express, με διάφορα εργαλεία, εύκολα για τον μέσο χρήστη.
Η επέκταση pic2pixlr δημιουργεί επιλογές στο μενού του δεξιού κλικ και μπορεί να στείλει κατευθείαν μία φωτογραφία σε κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα για επεξεργασία.
Δείτε άλλες εναλλακτικές του Photoshop στον οδηγό μας:
https://www.pcsteps.gr/367-5-dorean-enallaktikes-efarmoges-tou-photoshop/
Άμεσα μηνύματα Facebook, Whatsapp, Skype, Hangouts με το Infozzy
Το Infozzy συνδυάζει τις περισσότερες υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων και κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επιτρέπει να μπαίνουμε σε αυτές και να βλέπουμε τις ειδοποιήσεις μας από μικρά παράθυρα “επάνω” από το παράθυρο του browser.
Θα χρειαστεί να ενεργοποιήσουμε τα “panels”, ή “πίνακες” από τις πειραματικές λειτουργίες του Chrome. Αρχικά μπαίνουμε στη σελίδα chrome://flags/#enable-panels και αλλάζουμε την κατάσταση του στοιχείου “Πίνακες” από “Προεπιλογή” σε “Ενεργή”.
Στη συνέχεια θα χρειαστεί να επανεκκινήσουμε το Chrome. Αν οτιδήποτε πάει στραβά, επιστρέφουμε στο chrome://flags/ και πατάμε το κουμπί “Επαναφορά προεπιλογών”.
Το Infozzy αντικαθιστά την νέα καρτέλα με μια δικιά του, με συντομεύσεις για τις εφαρμογές που προαναφέραμε.
Υπάρχουν επίσης σύνδεσμοι για τις πιο συχνές μας ιστοσελίδες.
Κατέβασμα βίντεο με το YouTube Center
Για να κατεβάσουμε βίντεο από το YouTube μέσω επέκτασης, θα χρειαστεί να την εγκαταστήσουμε χειροκίνητα. Και αυτό γιατί η Google δεν επιτρέπει σε επεκτάσεις Chrome να πραγματοποιούν λήψεις από το YouTube (που ανήκει επίσης στην Google), για ευνόητους λόγους.
Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται στον παρακάτω οδηγό για να εγκαταστήσετε το YouTube Center.
https://www.pcsteps.gr/50332-κατέβασμα-βίντεο-youtube-chrome/
Επιπλέον scripts με το Tampermonkey
Καλές οι επεκτάσεις Chrome, αλλά την πραγματική ελευθερία δυνατοτήτων την προσφέρουν τα scripts με το Tampermonkey, αντίστοιχο του Greasemonkey για Chrome.
Η επέκταση μας επιτρέπει να τρέχουμε προσαρμοσμένα scripts, για να προσθέσουμε λειτουργικότητα σε πολλές ιστοσελίδες. Ειδικά για το YouTube και το Facebook θα βρούμε χιλιάδες έτοιμα scripts. Επίσης υπάρχει πληθώρα scripts για online παιχνίδια.
Διαβάστε περισσότερα στον οδηγό μας:
Οι καλύτερες επεκτάσεις Firefox
Μέχρι και πριν λίγα χρόνια, οι επεκτάσεις Firefox ήταν πολλαπλάσιες από τις επεκτάσεις Chrome. Πλέον, όμως, οι περισσότερες δημοφιλείς επεκτάσεις είναι διαθέσιμες και για τους δύο browsers.
Αξιολογήσεις ιστοσελίδων με το Web Of Trust
Η επέκταση του Web of Trust λειτουργεί στον Firefox με τον ίδιο τρόπο όπως και στον Chrome. Σε κάθε αναζήτηση εμφανίζει ένα εικονίδιο για το κατά πόσον η σελίδα θεωρείται ασφαλής, βάσει των αξιολογήσεων των χρηστών.
Άμεση μετάφραση με το Google Translator
Ο Firefox δεν έχει τις ενσωματωμένες δυνατότητες μετάφρασης του Chrome, και η επέκταση Google Translator έρχεται να γεφυρώσει αυτό το κενό. Αρκεί να επιλέξουμε μια άγνωστη λέξη και το εικονίδιο της μετάφρασης, για να δούμε πιθανές μεταφράσεις.
Διαχείριση κωδικών με το LastPass
Όσοι εκτιμούμε την ασφάλεια των λογαριασμών μας, αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε παντού τον ίδιο λογαριασμό, και ιδιαίτερα τα γενέθλιά μας.
Το LastPass θα δημιουργήσει ισχυρούς κωδικούς για κάθε λογαριασμό μας, και θα τους αποθηκεύει για να μην χρειάζεται να τους απομνημονεύσουμε. Ο μόνος κωδικός που θα χρειάζεται να θυμόμαστε είναι αυτός για το LastPass, ο "τελευταίος κωδικός".
Για αναλυτικές πληροφορίες όσον αφορά το LastPass και την χρήση του δείτε εδώ.
Εργαλεία YouTube με το Magic Actions for YouTube
Ενώ το Magic Actions είναι διαθέσιμο επισήμως για τον Chrome, δεν θα το βρούμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Mozilla για τις επεκτάσεις Firefox. Θα πρέπει να το εγκαταστήσουμε με μια πλάγια μέθοδο.
Αρχικά, στην ιστοσελίδα http://www.chromeactions.com/#pan κάνουμε κλικ στο κουμπί “ADD TO FIREFOX”.
Πατάμε “Να επιτρέπεται” στο μήνυμα που θα εμφανιστεί.
Θα γίνει λήψη του απαραίτητου αρχείου. Στη συνέχεια πατάμε “Install”.
Πλέον, κάτω από τα βίντεο θα εμφανίζεται μία γραμμή εργαλείων με διάφορες επιλογές, τις οποίες μπορούμε να προσαρμόσουμε από τη σελίδα των ρυθμίσεων.
Λήψη YouTube βίντεο και καταγραφή οθόνης με το Video DownloadHelper
Το Video DownloadHelper είναι μία από τις πιο χρήσιμες αποκλειστικές επεκτάσεις Firefox, και δεν θα το βρούμε για άλλο browser.
Ενώ βρισκόμαστε στο βίντεο που θέλουμε να κατεβάσουμε, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του προσθέτου. Θα εμφανιστεί μία λίστα με όλες τις διαθέσιμες επιλογές.
Έπειτα, διαλέγουμε την ποιότητα και τον επιθυμητό τύπο του αρχείου.
Σαν extra bonus, με το Video DownloadHelper μπορούμε να καταγράψουμε την οθόνη μας σε βίντεο. Αρκεί να πατήσουμε στο κουμπί με τον κύκλο:
Και στη συνέχεια “Start capture”. Η καταγραφή σταματάει με το εικονίδιο “Stop” στη γραμμή εργαλείων.
Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι για τη μετατροπή βίντεο είναι απαραίτητο ξεχωριστό πρόγραμμα.
Εναλλακτικά, Youtube Video and Audio Downloader
To YouTube Video and Audio Downloader είναι μια πολύ καλή εναλλακτική για το κατέβασμα βίντεο. Απλώς κάνουμε κλικ στο εικονίδιο την ώρα που βρισκόμαστε στο επιθυμητό βίντεο.
Με το “Quick Download” θα γίνει λήψη του βίντεο κατευθείαν, με τις επιλογές που έχουμε ορίσει. Αυτές τις επιλογές τις ρυθμίζουμε πατώντας το κουμπί με τις τρεις γραμμές.
Με το “Download Links” θα εμφανιστούν όλες οι διαθέσιμες επιλογές περί ποιότητας και τύπου αρχείου.
Όμως για να κάνουμε μετατροπή σε mp3 θα χρειαστεί επιπλέον πρόσθετο.
Καταγραφή screenshot με το Nimbus Screen Capture
Το Nimbus Screen Capture είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή όσον αφορά την καταγραφή στιγμιοτύπου. Ενώ είμαστε σε μία ιστοσελίδα που θέλουμε να καταγράψουμε, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο, και θα εμφανιστούν οι διαθέσιμες επιλογές.
- Visible part of page: Καταγράφει μόνο το τμήμα της οθόνης που είναι ορατό εκείνη τη στιγμή
- Fragment page: Μπορούμε να κάνουμε κλικ σε ένα νοητό πλαίσιο που θέλουμε να καταγράψουμε
- Selected area: Κρατάμε και σέρνουμε το ποντίκι για να επιλέξουμε την επιθυμητή περιοχή για αποθήκευση
- Entire page: Καταγράφει ολόκληρη την σελίδα, κυλώντας προς τα κάτω
- Blank screen: Απλώς εμφανίζει λευκή, κενή εικόνα (για πρόσθεση σχημάτων, κ.ά.)
- Android version: Μας μεταφέρει στην σελίδα της εφαρμογής για Android στο Google Play
Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να επεξεργαστούμε την καταγεγραμμένη εικόνα.
Εναλλακτικά, Easy Screenshot
Η λογική του Easy Screenshot είναι παρόμοια με του Nimbus. Πατώντας στο εικονίδιο της επέκτασης, εμφανίζεται μια σειρά από επιλογές.
- Capture Web Page Region: Μπορούμε να επιλέξουμε μία περιοχή της ιστοσελίδας κρατώντας πατημένο και σέρνοντας το ποντίκι. Πατάμε Enter για να επικυρώσουμε την επιλογή μας ή Escape για να την ακυρώσουμε.
- Capture Whole Web Page: Καταγράφει ολόκληρη την ιστοσελίδα, κυλώντας προς τα κάτω.
- Capture Visible Web Content: Καταγράφει μόνο το ορατό εκείνη τη στιγμή τμήμα της ιστοσελίδας.
- Capture Screen Region: Καταγράφει όλη την οθόνη, σαν το Print Screen. Πατάμε Enter για να επικυρώσουμε ή Escape για να ακυρώσουμε το screenshot.
Σε κάθε περίπτωση, θα έχουμε τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε την εικόνα πριν την αποθηκεύσουμε.
Αναστολή καρτελών με το OneTab
Ο Firefox δεν έχει δική του έκδοση του The Great Suspender, υποστηρίζει όμως το OneTab.
Η λειτουργία του είναι ίδια όπως και στον Chrome, κάνοντας κλικ στο κουμπί του OneTab, όλες οι ανοιχτές καρτέλες εμφανίζονται σαν link σε αυτό.
Από εκεί μπορούμε φυσικά να τις επαναφέρουμε πατώντας “Restore all” ή να τις αποθηκεύσουμε.
Γρήγορη πρόσβαση στα email με το Gmail Notifier Plus
Το Gmail Notifier Plus μας προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στα email μας, αφού με μόνο ένα κλικ μπορούμε να δούμε όλα τα μηνύματα, χωρίς καν να αλλάξουμε καρτέλα.
Επίσης, θα λαμβάνουμε ειδοποιήσεις για νέα εισερχόμενα μηνύματα.
Τέλος, μπορούμε να συντάξουμε εμείς ένα email απευθείας από το παράθυρο του προσθέτου.
Μακροεντολές στο internet με το iMacros
Αν έχουμε κάποια επαναλαμβανόμενη ενέργεια να κάνουμε στο browser, το iMacros μας επιτρέπει να καταγράψουμε μια μακροεντολή για να την αυτοματοποιήσουμε.
Στο μέλλον θα ετοιμάσουμε άρθρο με αναλυτική παρουσίαση του iMacros. Μέχρι τότε, θα βρείτε χρήσιμα tutorials στην επίσημη σελίδα του.
Προεπισκόπηση καρτελών με το Tab Scope
Το Tab Scope μας επιτρέπει την προεπισκόπηση μιας καρτέλας πηγαίνοντας τον δείκτη του ποντικιού πάνω της. Ουσιαστικά είναι η ίδια λειτουργικότητα που έχει ενσωματωμένη ο Microsoft Edge.
Επιπλέον, μπορούμε να περιηγηθούμε μπροστά/πίσω στις καρτέλες, να κάνουμε επαναφόρτωση, να καρφιτσώσουμε καρτέλες και άλλα, χρησιμοποιώντας τα μικρά κουμπιά που εμφανίζονται αν μετακινήσουμε το ποντίκι στο πάνω μέρος της προεπισκόπησης.
Τέλος, μπορούμε να κυλίσουμε (scroll) στην προεπισκόπηση με τη ροδέλα, ακόμα και να κάνουμε κλικ σε links ή κουμπιά.
Επιπλέον scripts με το Greasemonkey
Το Greasemonkey είναι η original επέκταση που επέτρεπε την εκτέλεση scripts στο browser. Επεκτάσεις όπως το Tampermonkey του Chrome ουσιαστικά αντιγράφουν τη λειτουργικότητα του Greasemonkey.
Περισσότερες πληροφορίες για αυτή την έξοχη επέκταση θα βρείτε στον οδηγό μας:
Καλές οι επεκτάσεις Chrome και οι επεκτάσεις Firefox, αλλά με μέτρο
Μπορεί οι επεκτάσεις και τα πρόσθετα να προσθέτουν αμέτρητες επιπλέον δυνατότητες σε έναν browser, αλλά αν τον παραφορτώσουμε με 50 διαφορετικές επεκτάσεις να τρέχουν ταυτόχρονα, η βασική δυνατότητα που θα του προσθέσουν είναι η ταχύτητα της χελώνας.
Είναι σημαντικό να προσέξουμε ώστε να κρατήσουμε μόνο τις επεκτάσεις και τα πρόσθετα που μας είναι απαραίτητα, και να αφαιρούμε οτιδήποτε δεν χρειαζόμαστε.
Ειδικά για τον Chrome, μπορούμε άμεσα να δούμε ποιες επεκτάσεις τον επιβαρύνουν περισσότερο, και να ζυγίζουμε αν αξίζει να τις κρατήσουμε. Δείτε τον σχετικό μας οδηγό:
Ξέρετε άλλες χρήσιμες επεκτάσεις Chrome ή επεκτάσεις Firefox;
Χρησιμοποιείτε άλλες ενδιαφέρουσες επεκτάσεις Chrome που παραλείψαμε; Γνωρίζετε άλλες χρήσιμες επεκτάσεις Firefox που αξίζει να αναφερθούν; Είχατε κάποιο πρόβλημα με τις επεκτάσεις Chrome ή τις επεκτάσεις Firefox που παρουσιάσαμε στον οδηγό; Γράψτε μας στα σχόλια.
Όπως προαναφέραμε, επεκτάσεις για το μπλοκάρισμα διαφημίσεων ή script θα τις εξετάσουμε σε ξεχωριστό οδηγό.
Το κανάλι του PCsteps στο YouTube






Υποστηρίξτε τη λειτουργία του PCsteps
Θέλετε να υποστηρίξετε το PCsteps στη λειτουργία του, για να δημοσιεύουμε καθημερινά υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο σχετικά με την τεχνολογία?
Μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε τον οδηγό με τους φίλους σας, και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
- Pigogo.gr Επιστροφή χρημάτων σε κάθε σου online αγορά από 450+ επώνυμα ηλεκτρονικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, με μία δωρεάν εγγραφή!
- E-shop.gr
- E-Lenovo
- Media Markt
- Public
Με κάθε σας αγορά, και χωρίς να χρεώνεστε τίποτα επιπλέον, το site μας θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και τις αμοιβές των συνεργατών.
Αν προτιμάτε αγορές από την Κίνα, για να πετύχετε καλύτερες τιμές, συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα κινέζικα e-shop:
Δείτε τι να προσέχετε στις αγορές από Κίνα για να αποφύγετε το τελωνείο.
Για την πλήρη προστασία όλων σας των συσκευών με Windows, Android, iOS, και MacOS, το PCsteps εμπιστεύεται, χρησιμοποιεί, και προτείνει τα προϊόντα ασφαλείας της Bitdefender.
Μάλιστα, μπορείτε σε αποκλειστικότητα να δοκιμάσετε το Bitdefender Internet Security δωρεάν για 90 ημέρες.
Παναγιώτη, συγχαρητήρια για το πλήρες και πολύ χρήσιμο άρθρο σου.
Μπράβο, μικρέ...
Τα σέβη μου...
Ευχαριστώ πολύ!
Ευχαριστώ!
Αν και χρησιμοποιώ και γνωρίζω ήδη μερικές από τις επεκτάσεις, η λίστα είναι καταπληκτική. Περιμένουμε το version 2 του άρθρου.
Συγχαρητήρια συνονόματε, πολύ καλό άρθρο! Μία ακόμα πολύ ωραία επέκταση περίπου στην ίδια κατηγορία με το Momentum είναι το Google Art Project, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε καταπληκτικούς πίνακες και έργα κάθε φορά που ανοίγουμε μια νέα καρτέλα.
Συγχαρητήρια στον Παναγιώτη για το πρώτο του άρθρο στο PCsteps.
Προσωπικά απέκτησα τον πρώτο μου υπολογιστή στη Γ' Γυμνασίου, τέτοια εποχή περίπου, αλλά δεν συνδέθηκα στο Internet μέχρι τη Β' Λυκείου. Άλλες εποχές τα 90s...
Συγχαρητήρια Παναγιώτη, καλή αρχή! Να προσθέσω κι εγώ το λιθαράκι μου. Earth View from Google Earth https://chrome.google.com/webstore/detail/earth-view-from-google-ea/bhloflhklmhfpedakmangadcdofhnnoh για τρομερές δορυφορικές εικόνες!
Εξοχο άρθρο με ιδιαίτερη σημασία εφ΄ όσον προέρχεται από νέο παιδί. Θερμά συγχαρητήρια και εύχομαι ό,τι καλύτερο από εδώ και πέρα.
Ευχαριστώ πολύ!
Το Earth View είναι πολύ ωραίο, έχει φανταστικές φωτογραφίες που με τίποτα δεν θα καταλάβαινα ότι είναι πραγματικές!
Σας ευχαριστώ για τα θετικά σχόλια!
Ευχαριστώ!
Πώς ήτανε τότε το internet;
Χαίρομαι που σας άρεσε!
Ευχαριστώ για τα θετικά σχόλια!
Γενικώς υπάρχουν τώρα τελευταία πολλές τέτοιες επεκτάσεις που αλλάζουν την νέα καρτέλα: https://chrome.google.com/webstore/category/collection/customize_your_new_tab_page
Δεν υπήρχε η Google και κάναμε αναζητήσεις από το Altavista, chat στο Mirc σε μια περίοδο που μπορούσες ακόμα να κάνεις φίλους μέσα από το chat (και δεν έψαχναν όλοι για γκόμενες) και ασύλληπτα αργή ταχύτητα, maximum 4,5-5KB/s. Ένα αρχείο 1MB ήθελε 3-4 λεπτά για να κατέβει.
Ευχαριστώ πολύ!
Ισχύει, είναι ωραίο και το Google Art Project. Γενικώς τώρα τελευταία υπάρχουν πολλές επεκτάσεις που αλλάζουν την νέα καρτέλα: https://chrome.google.com/webstore/category/collection/customize_your_new_tab_page
Καλησπέρα
υπάρχει αντίστοιχο earth view για τον firefox?
Συγχαρητήρια Παναγιώτη! Καλή συνέχεια εύχομαι! Θα ήθελα να προσθέσω κι εγώ κάτι:
Για εξαιρετικές κι επαγγελματικές (δωρεάν) φωτογραφίες από το unsplash.com Unsplash Instant (Chrome) και Resplash (Firefox)
Για περισσότερη ασφάλεια και ανωνυμία σε Chrome και Firefox: Disconnect, Disconnect Search, Https Everywhere και ZenMate Security & Privacy VPN
Για βελτιωμένη χρήση καρτελών στον Firefox χρήσιμα είναι τα New Tab Tools και Tab Mix Plus
Τέλος, για όποιον θέλει να δώσει μία γεύση Chrome στον Firefox πολύ χρήσιμα είναι τα Beyond Australis και Shortcuts for Google™ Products.
Αγαπαμε pcsteps....Συγχαρητήρια Παναγιώτη για το αρθρο!!!!!
uBlock Origin μακράν το καλύτερο adblock...και η πιο βασική επέκταση σε ένα browser.
Ευχαριστουμε για το αναλυτικο αρθρο. Εγω βασικα χρησιμοποιω τον firefox για αυτα τα 2 addon: 1. Multirow bookmarks toolbar PLUS (ολα τα bookmark σε πολλες σειρες, τα κουμπια διευθυνσεων δλδ) 2. Tab mix plus (πολλα option για διαχειρηση tabs + multirow και εδω) Αξιζει να τα βαλετε και αυτα μεσα στα αρθρα σας, εγω τα εχω βαλει
Δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο με το Earth View, αλλά υπάρχει το New Tab Tools https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/new-tab-tools/ και το New Tab Wallpapers https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/new-tab-wallpapers/ καθώς και αυτό https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/customize-aboutnewtab/ για την αλλαγή της εικόνας της νέας καρτέλας.
Επίσης υπάρχει αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή επεκτάσεων: https://addons.mozilla.org/En-uS/firefox/collections/diegocr/new/
Ενδιαφέροντα ακούγονται, θα τα έχουμε στο νου μας σε μια ανανέωση του άρθρου.
Χαίρομαι που σας άρεσε!
Ευχαριστώ πολύ!
Είναι αρκετά ενδιαφέρουσες αυτές που προτείνατε, θα τις έχουμε υπ' όψιν μας για μια μελλοντική ανανέωση της δημοσίευσης.
Πολύ καλό άρθρο που ξεκινά από τα βασικά και φτάνει σε πολύ καλό και υψηλό επίπεδο (άρα είναι για όλους).
Εγώ σαν χρήστης Chrome χρησιμοποιώ και τα Print Friendly & PDF (που μπορείς να σώσεις κομμάτι της σελίδας σε μορφή pdf (αφαιρώντας περιττά πράγματα) για να μπορέσεις να τα διαβάσεις ή να τα σώσεις εύκολα)
Ακόμα χρησιμοποιώ το Session Manager όπου αποθηκεύω τις διευθύνσεις των ανοιγμένων σελίδων κάποιας στιγμής για να τις ξανανοίξω όποτε άλλοτε θέλω.
Αυτά από μένα ...
πολλή και καλή δουλειά, μπράβο Πάνο και Άγγελε !!!
Καταρχήν συγχαρητήρια για το άρθρο. Εγώ που έχω avira μου έχει βάλει ένα extension στο chrome, το avira browser safety, και είναι σαν το web of trust. Το ίδιο συμβαίνει και με το avast. Να το βγάλω και να βάλω web of tust ή να το αφήσω;
κρατα το αυτονομο το web trust. Αυριο ισως αλλαξεις Avirus να μην εξαρτασαι
Μπραβο σας και καλή συνέχεια 🙂
Συγχαρητήρια Παναγιώτη για το άρθρο. Συνέχισε έτσι!
Καλησπέρα σας ,
Τον browser Edge η επέκταση web of trust, είναι διαθέσιμη ;
Όχι, δεν υπάρχει για Edge.
ΟΚ ! ,ευχαριστώ πολύ .
Υπαρχει καποια επεκταση στον Chrome ή στον Firefox που να κανει την περιηγηση στο ιντερνετ πιο ασφαλης? Δηλαδη να μπλοκαρει ιους, spyware κλπ με παρομοιο τροπο με το antivirus. Ειδα αυτό αλλα δεν ξερω αν ειναι καλο. Εσεις ξερετε?
http://www.bitdefender.com/solutions/trafficlight.html
Ναι αυτό είναι αρκετά καλό.
Οποτε μπορω να σβησω το antivirus που βαραινει τον υπολογιστη? Να εχω μονο την επεκταση δηλαδή. Αλλωστε μονο για ιντερνετ είναι ο υπολογιστης. Τι πιστευεις?
Δεν θα σου το πρότεινα. Μία επέκταση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το antivirus. Βάλε το πολύ ελαφρύ bitdefender http://www.bitdefender.com/solutions/free.html
To εχω δοκιμασε το Bitedefender σαν antivirus και ηταν πολύ βαρυ. Καταναλωνε πολύ μνημη RAM. Δεν ισχυει το 60 MB RAM που λεει το αρθρο στα ¨ελαφρια antivirus." 180 ΜΒ RAM καταναλωνει όπως και το AVAST. Μεχρι στιγμης εχω βρει ένα antivirus που καταναλωνει 60 MB RAM Και είναι το 360 Total Security. Αλλα δεν ξερω αν είναι καλο. Εσυ το ξερεις?
Ναι είναι αρκετά καλό, μεταξύ άλλων χρησιμοποιεί και την μηχανή της bitdefender.
Α οκ. Αν ξερεις καποιο άλλο παντως που να είναι ακομα πιο ελαφρυ πες μου 🙂
δε νομιζω χρειαζεσαι extension, ενα AV με realtime web shield ειναι οκ. το avast το κανει, το 360 το κανει. αλλα να ξεριες για το 360 οταν το χα βαλει εγω κανα χρονο πριν δυο, εχει ενα μειονεκτημα, αν βρει ιο και λειεπιες απο το πισι το βγαζει αυτοματα με αντιστροφη μετρηση που σημαινει ισως ψαχνεις να βρεις τα αρχεια σου μετα και να λειεπι κατι και να μη ξερεις τι γινεται. (και το avira ισως εχει δε θυμαμαι που ειναι ελαφρυ και αυτο)
A μαλιστα. Εσυ ξερεις καποιο antivirus σαν το 360 τοσο ελαφρυ? Θα θελα να κανω καποιες δοκιμες να δω ποιο είναι πιο ελαφρυ αλλα δεν ξερω ποια να δοκιμασω
το avira ειναι ελαφρυ θεωρειται αλλα δε ξερω αν πια εχουν μεσα ακομα το realtime web shield. παλια παντως το ειχε στο free version . πρεπει να το εγκαταστησεις να το δεις σιγουρα η απο το σαιτ τους αν το λενε. επισης δε νομιζω οτι το avast ειναι περισσοτερο απο 40 ΜΒ μνημη. τουλαχιστον σε μενα τοσο λεει. οποτε θα προτεινα avast
https://uploads.disquscdn.com/images/64566550a31c3fd6555b4ce73276813092e9ef4e93138a4e3393d7ca61cfde01.png
Οκ. Το Avast το εβαλα αρκετες φορες και παλι 180 MB με 200 MB δειχνει. Και όταν το απεγκαθισω παει γρηγορα ο υπολογιστης. Όταν το εχω μεσα αργει. Θα δοκιμασω το Avira. Σε ευχαριστω παντως
Χαιρετε. Υπαρχει κανενα προσθετο για firefox (αλλά και chrome) που να βελτιωνει την ταχυτητα του αισθητα; Ευχαριστω!
Καλησπέρα,
Δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο, αλλά υπάρχει διάφορε ρυθμίσεις που μπορεί να έχουν αυτό το αποτέλεσμα. Ρίξε μια ματιά στους σχετικούς οδηγούς μας:
https://www.pcsteps.gr/140126-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CF%89-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%BF-chrome-flags/
https://www.pcsteps.gr/164338-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CF%89-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%BF-firefox-about-config/
https://www.pcsteps.gr/747-%CE%B3%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82-firefox/