Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Μπλοκάρισμα Εικόνων Edge, Συμπίεση Βίντεο Android 13, Χρωματισμός Εικόνων Photoshop
QuickSteps#276 - Μπλοκάρισμα Εικόνων Στον Edge, Συμπίεση Βίντεο Στο Android 13, Χρωματισμός Εικόνων Στο Photoshop

Μπλοκάρισμα Εικόνων Edge, Συμπίεση Βίντεο Android 13, Χρωματισμός Εικόνων Photoshop

Αυτή την εβδομάδα, εντοπίζουμε το ID του λογαριασμού μας και χρησιμοποιούμε τις προβολές του Steam. Βλέπουμε το ιστορικό ειδοποιήσεων, συμπιέζουμε βίντεο, και αλλάζουμε την εμφάνιση του widget της Google στο Android 13. Μπλοκάρουμε την προβολή εικόνων στον Microsoft Edge. Προσθέτουμε χρώμα σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες με το Photoshop.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Τι είναι και πώς χρησιμοποιώ τις προβολές του Steam

Αν και μπορούμε να επεκτείνουμε το παράθυρο του Steam ώστε να καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη, δεν έχουμε τη δυνατότητα να το μικρύνουμε όσο θέλουμε. Η Valve έχει θέσει ένα συγκεκριμένο όριο στο μικρότερο δυνατό μέγεθος του client, ώστε να αποτρέπει τη λανθασμένη προβολή του περιεχομένου.

QuickSteps#276 - Μπλοκάρισμα Εικόνων Στον Edge, Συμπίεση Βίντεο Στο Android 13, Χρωματισμός Εικόνων Στο Photoshop

Ωστόσο, η εταιρεία έχει προσθέσει στον client τρεις διαφορετικές προβολές. Η προεπιλεγμένη είναι η “Κανονική προβολή”, την οποία βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα. Οι άλλες δύο προβολές είναι η “Ελαχιστοποιημένη μορφή” και η “Λειτουργία Big Picture”.

Στην Ελαχιστοποιημένη μορφή μπορούμε να βλέπουμε μόνο τη συλλογή παιχνιδιών. Αυτή η προβολή διατηρεί τη γραμμή μενού του client και ακριβώς από κάτω εμφανίζει το πλαίσιο αναζήτησης και ένα αναδυόμενο μενού επιλογών.

Κάτω από αυτά τα δύο στοιχεία, υπάρχει το κύριο πλαίσιο στο οποίο μπορούμε να δούμε το περιεχόμενο που αφορά την ενότητα του Steam που έχουμε επιλέξει.

Όσον αφορά την Λειτουργία Big Picture, αυτή η προβολή είναι το άκρως αντίθετο της Ελαχιστοποιημένης μορφής. Όταν ρυθμίσουμε τον client σε αυτήν την προβολή, τότε καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη και το περιβάλλον της εφαρμογής αλλάζει ριζικά, θυμίζοντας περισσότερο το UI των κονσολών για παιχνίδια.

Αυτό το είδος προβολής είναι ιδανικό για έξυπνες τηλεοράσεις ή όταν παίζουμε με χειριστήριο στο PC.

Για να αλλάξουμε την προβολή του Steam, κάνουμε κλικ στην “Προβολή” και διαλέγουμε την προβολή της αρεσκείας μας.

Τέλος, για να κλείσουμε τη Λειτουργία Big Picture στον client για υπολογιστή, πρέπει να πατήσουμε το “A” στο χειριστήριο ή τον συνδυασμό πλήκτρων “Alt + Enter” στο πληκτρολόγιο.

Πώς εντοπίζω το ID του λογαριασμού μου στο Steam

Κάθε χρήστης του Steam έχει ένα μοναδικό ID με έκταση 17 ψηφία, το οποίο χρησιμεύει για την ταυτοποίηση του χρήστη κατά την εκτέλεση διάφορων διαδικασιών, όπως η σύνδεση του λογαριασμού με υπηρεσίες οι οποίες δεν ανήκουν στη Valve.

Εύρεση ID από τον client για PC

Αρχικά, τρέχουμε το Steam, κάνουμε κλικ στο βέλος δίπλα στο όνομα μας, και πατάμε τις “Λεπτομέρειες λογαριασμού”.

Η εφαρμογή θα ανοίξει τη σελίδα του λογαριασμού μας και κάτω από το όνομα θα υπάρχει το Steam ID.

Εντοπισμός ID μέσω της εφαρμογής του Steam για κινητά

Πρώτα από όλα, κατεβάζουμε την εφαρμογή του Steam από το Play Store, την τρέχουμε, και πραγματοποιούμε σύνδεση με τον λογαριασμό μας.

Έπειτα, πατάμε την εικόνα προφίλ.

Στη συνέχεια, πατάμε το κουμπί “Προβολή προφίλ”.

Μετά, πατάμε το κουμπί “Επεξεργασία προφίλ”.

Ανάμεσα στις διαθέσιμες πληροφορίες θα δούμε το “ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ URL”, τόσο στο πλαίσιο όσο και στο τέλος του συνδέσμου θα υπάρχει το Steam ID μας.

Πώς βλέπω το ιστορικό ειδοποιήσεων στο Android 13

Οι ειδοποιήσεις είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό κάθε λειτουργικού συστήματος. Ωστόσο, ειδικά στην περίπτωση του κινητού, μπορεί να λαμβάνουμε έναν αρκετά μεγάλο όγκο ειδοποιήσεων και με σκοπό να επικεντρωθούμε στις πιο σημαντικές, ενδεχομένως διαγράφουμε τις περισσότερες.

Ευτυχώς, το Android 13 έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει όλες τις ειδοποιήσεις και στη συνέχεια να παρέχει πρόσβαση σε αυτές μέσω των ρυθμίσεων. Όμως, για να κάνει κάτι τέτοιο το λειτουργικό σύστημα, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε τη σχετική ρύθμιση.

Αρχικά, σύρουμε προς τα κάτω την μπάρα ειδοποιήσεων και πατάμε στις “Ρυθμίσεις ειδοποιήσεων”.

Στη συνέχεια, πατάμε το βελάκι πάνω αριστερά.

Μετά, εντοπίζουμε και πατάμε τις “Σύνθετες ρυθμίσεις”.

Έπειτα, μπαίνουμε στο “Ιστορικό ειδοποιήσεων” και ενεργοποιούμε τον μοναδικό διακόπτη που υπάρχει στη οθόνη.

Από εδώ και στο εξής, για να δούμε όλες τις ειδοποιήσεις που έχουμε λάβει, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις, στην αναζήτηση πληκτρολογούμε “Ιστορικό ειδοποιήσεων”, και πατάμε το πρώτο αποτέλεσμα.

Πώς συμπιέζω βίντεο σε κινητό ή tablet που τρέχει Android 13

Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί αρκετά και πλέον μπορούμε να πραγματοποιούμε εγγραφή βίντεο υψηλής ανάλυσης με το κινητό ή το tablet. Ωστόσο, τα αρχεία που προκύπτουν από την εγγραφή τέτοιων βίντεο είναι ιδιαίτερα μεγάλα σε όγκο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής να γεμίζει με σχετικά γρήγορους ρυθμούς.

Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς μπορούμε να συμπιέσουμε βίντεο με κινητό ή tablet το οποίο τρέχει Android 13, ώστε να απελευθερώσουμε αποθηκευτικό χώρο. Αρχικά, εγκαθιστούμε την εφαρμογή “Video Compressor-Video to MP4”.

Έπειτα, τρέχουμε την εφαρμογή και πατάμε το “Compress”.

Στο πλαίσιο που θα ανοίγει πατάμε “Αποδοχή”, ώστε να μπορεί το Video Compressor-Video to MP4 να κάνει ανάγνωση των αρχείων που έχουμε στη συσκευή και να αποθηκεύει τα συμπιεσμένα αρχεία που δημιουργεί.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε το βίντεο που επιθυμούμε να συμπιέσουμε.

Μετά, διαλέγουμε την ποιότητα που θέλουμε να έχει το συμπιεσμένο βίντεο και πατάμε “SAVE”.

Στην καταχώρηση της κάθε ανάλυσης μπορούμε να δούμε κατά πόσο θα μειωθεί το μέγεθος του βίντεο και το πιθανό μέγεθος που θα έχει το τελικό αρχείο.

Πώς αλλάζω την εμφάνιση του widget της Google στο Android 13

Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Android 13 είναι ότι επιτρέπει να προσαρμόζουμε το περιβάλλον χρήσης με βάση το προσωπικό μας γούστο. Αυτό ισχύει τόσο για το περιβάλλον του λειτουργικού συστήματος, όσο και των εφαρμογών που εγκαθιστούμε στη συσκευή μας.

Η εφαρμογή της Google, συνήθως, είναι προεγκατεστημένη στις περισσότερες ROM οι οποίες είναι βασισμένες στο Android 13. Χάρη σε αυτήν την εφαρμογή, μπορούμε να προσθέτουμε στην αρχική οθόνη του κινητού ένα widget το οποίο επιτρέπει να πραγματοποιούμε άμεσα αναζητήσεις.

Εάν δεν μας αρέσει η προεπιλεγμένη εμφάνιση του widget, την οποία βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα, μπορούμε να την αλλάξουμε μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής της Google.

Αρχικά, τρέχουμε την εφαρμογή, πατάμε την εικόνα πάνω δεξιά, και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Στη συνέχεια, πατάμε το “Γραφικό στοιχείο αναζήτησης”.

Έπειτα, επιλέγουμε την “Προσαρμογή γραφικού στοιχείου”.

Τέλος, πραγματοποιούμε τις αλλαγές που επιθυμούμε και πατάμε “Αποθήκευση”.

Πώς μπλοκάρω την εμφάνιση των εικόνων στον Microsoft Edge

Πλέον, οι περισσότερες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν εικόνες για να εμπλουτίσουν το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων τους. Αυτό όμως δημιουργεί ένα βασικό πρόβλημα. Οι εικόνες είναι η κύρια αιτία της αργής φόρτωσης των ιστότοπων.

Με εξαίρεση τους οδηγούς, όπως αυτοί που δημοσιεύουμε στο PCsteps, συνήθως αγνοούμε τις φωτογραφίες των άρθρων. Οπότε, δεν υπάρχει λόγος να αφήνουμε τον browser να τις φορτώνει.

Το μπλοκάρισμα των εικόνων θα μειώσει τον χρόνο φόρτωσης των ιστοσελίδων και τη μνήμη RAM που χρησιμοποιεί ο browser. Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς μπλοκάρουμε τις εικόνες στον Microsoft Edge.

Αρχικά, κάνουμε κλικ στις τελείες πάνω δεξιά και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Έπειτα, πατάμε το “Cookies και δικαιώματα τοποθεσίας”.

Στη συνέχεια, εντοπίζουμε και κάνουμε κλικ στις “Εικόνες”.

Τέλος, απενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στην “Εμφάνιση όλων (προτείνεται)”.

Πώς προσθέτω χρώματα σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες με το Photoshop

Για να προσθέσουμε χρώμα σε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων. Επίσης, χρειάζεται να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.

Από την άλλη, έχουμε την επιλογή να απευθυνθούμε σε κάποιον επαγγελματία, ο οποίος θα αναλάβει να χρωματίσει τις φωτογραφίες για εμάς, έναντι του ανάλογου χρηματικού ποσού.

Ωστόσο, με τη βοήθεια διάφορων AI εργαλείων και ορισμένων νέων λειτουργιών του Photoshop μπορούμε να προσθέσουμε χρώμα σε οποιαδήποτε ασπρόμαυρη εικόνα θέλουμε, εύκολα, γρήγορα, και δωρεάν.

Η Adobe έχει προσθέσει στο Photoshop τα Neural Filters που με τη βοήθεια μηχανικής μάθησης μπορούν να εκτελούν εξελιγμένες εργασίες, σε ελάχιστο χρόνο. Ένα από αυτά τα νέα φίλτρα βοηθά στον εύκολο χρωματισμό εικόνων.

Αρχικά, ανοίγουμε τη φωτογραφία στην οποία θέλουμε να προσθέσουμε χρώμα, κάνουμε κλικ στο “Filter”, και πατάμε τα “Neural Filters”.

Έπειτα, εντοπίσουμε την κατηγορία “COLOR” και ενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στο “Colorize”.

Αν θέλουμε, μπορούμε να προσαρμόσουμε τα χρώματα χρησιμοποιώντας τις διάφορες ρυθμίσεις που παρέχει το Photoshop. Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα θα εφαρμόζει τις αλλαγές χρωματίζοντας επανειλημμένα την ασπρόμαυρη φωτογραφία, ώστε να βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο χρόνος που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρωματισμού εξαρτάται από το μέγεθος του αρχείου, καθώς και το πόσο περίπλοκη είναι η φωτογραφία και πόσο ισχυρό σύστημα διαθέτουμε.

Μόλις είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, επιλέγουμε το “New layer” στο “Output” και κάνουμε κλικ στο “OK”. Με αυτόν τον τρόπο, το πρόγραμμα θα δημιουργήσει ένα νέο layer με τη χρωματισμένη εικόνα, διατηρώντας το layer με την αυθεντική ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Στην ακόλουθη εικόνα μπορείτε να δείτε την ασπρόμαυρη φωτογραφία που χρησιμοποιήσαμε για τις ανάγκες του οδηγού και την τελική έγχρωμη εικόνα που δημιούργησε το Photoshop.

QuickSteps#276 - Μπλοκάρισμα Εικόνων Στον Edge, Συμπίεση Βίντεο Στο Android 13, Χρωματισμός Εικόνων Στο Photoshop

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps