Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Δημιουργία Κόμικς στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία

Δημιουργία Κόμικς στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η δημιουργία κόμικς μπορεί να είναι από απλό χόμπι μέχρι επάγγελμα πλήρους απασχόλησης, στην Ελλάδα ή και στο Εξωτερικό. Αν είσαι δημιουργικός, έχεις ιδέες, και θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα κόμικς για να τις εκφράσεις, δες τα καλύτερα δωρεάν εργαλεία για τη δημιουργία κόμικς στο Internet.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πώς θα επιλέξω το κατάλληλο Εργαλείο για εμένα;

Αν και υπάρχουν εκατοντάδες προγράμματα και εφαρμογές στο Internet που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία κόμικς, τα βασικά κριτήρια για να επιλέξουμε το κατάλληλο εργαλείο είναι μόνο δύο.

Η διαφορά μεταξύ Raster και Vector επεξεργαστή εικόνας

Η επιλογή ενός Raster ή Vector επεξεργαστή εικόνας είναι ίσως η σημαντικότερη απόφαση που πρέπει να πάρουμε προτού ξεκινήσουμε, καθώς έχει άμεση επίπτωση τόσο στην αισθητική των κόμικς μας, όσο και στις δυνατότητες που μας παρέχει για επεξεργασία και εκτύπωση.

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 2

Μια εικόνα Raster αποτελείται από pixels, δηλαδή μικρά τετράγωνα πληροφορίας τα οποία συνθέτουν από κοινού την τελική εικόνα.

Για παράδειγμα, Raster είναι όλες οι φωτογραφίες που τραβάμε με την ψηφιακή μας κάμερα και μπορούμε να δούμε το κάθε τετράγωνό τους ξεχωριστά κάνοντας απλώς ζουμ. Εδώ βρίσκεται και το μεγαλύτερο μειονέκτημα των εικόνων αυτών.

Μεγεθύνοντας ή αποθηκεύοντας μια μεγεθυμένη φωτογραφία παρατηρούμε πως θολώνει και χάνει την αρχική της ποιότητα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο υπολογιστής καλείται να συμπληρώσει τα κενά πληροφορίας που προκύπτουν από τη μεγέθυνση των pixels.

Με απλά λόγια, αν υποθέσουμε πως κάνουμε ζουμ σε μία μακρινή φωτογραφία της θάλασσας, ο υπολογιστής χωρίς να γνωρίζει την υφή τον κυμάτων προσπαθεί να τη μαντέψει με βάση τις γύρω πληροφορίες που του δίνονται.

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 3

Σε αντίθεση, μια εικόνα Vector δεν αποτελείται από τετράγωνα, αλλά από σημεία και μονοπάτια πληροφορίας.

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 4

Σε έναν επεξεργαστή εικόνας τύπου Vector λοιπόν, ζωγραφίζοντας μια γραμμή δε δημιουργούμε μία σειρά χρωματισμένων pixel, αλλά ένα σημείο στο οποίο ξεκινάει η γραμμή μας και ένα άλλο στο οποίο τελειώνει.

Έτσι το πρόγραμμα συμπληρώνει το κενό ανάμεσα από τα δύο σημεία και αναδημιουργεί τη γραμμή αυτή σε ό,τι μέγεθος του ζητήσουμε, εφόσον το μόνο που πρέπει να γνωρίζει είναι το που αρχίζει και τελειώνει το σχέδιό μας.

Βέβαια, η συγκεκριμένη απλή λογική έχει αναγκαστικά και τα ελαττώματά της. Τα προγράμματα αυτά αδυνατούν να αποτυπώσουν τη ζωντάνια των χρωμάτων και σκιών ή να χρησιμοποιήσουν εφέ που για τους επεξεργαστές Raster είναι αυτονόητα. Αυτό είναι και που δίνει στο τέλος την ανάλογη αισθητική στη δουλειά μας.

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 5

Έπειτα, πρέπει να σκεφτούμε με βάση το μέσο με το οποίο θα ζωγραφίζουμε: Ταμπλέτα ζωγραφικής ή ποντίκι υπολογιστή;

Στη δημιουργία κόμικς το σχέδιο μπορεί να αποτελείται τόσο από μετρημένες και καλαίσθητες, όσο και από άτσαλες γραμμές σαν μικρού παιδιού. Επομένως, ανάλογα το σε ποιο στυλ μας ενδιαφέρει να κινηθούμε, διαλέγουμε τον κατάλληλο τύπο επεξεργαστή εικόνας για να μας βοηθήσει.

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 6

Στην περίπτωση της ταμπλέτας τα πράγματα είναι πολύ απλά, καθώς ανεξαρτήτως του στυλ ή προγράμματος που διαλέξουμε, το σχέδιο θα αποτυπωθεί φυσικά, όπως θα το ζωγραφίζαμε και στο χαρτί.

Όμως, στην περίπτωση που δεν έχουμε ή δε μας ενδιαφέρει η αγορά ταμπλέτας, μόνο ο ένας από τους δύο τύπους προγράμματος θα μας δώσει το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Εφόσον μας ενδιαφέρει ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα και όχι η αισθητική μικρού παιδιού (που τα τελευταία χρόνια συναντάται συχνά στα κόμικς του Internet) το Vector είναι μονόδρομος.

Ο τρόπος λειτουργίας του μας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε εκ των υστέρων τις πινελιές μας κάνοντάς τες να φαίνονται πιο φυσικές και αφαιρώντας ό,τι χοντροκομμένο εισάγει στις κινήσεις μας το δύσχρηστο ποντίκι.

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 7

Σε αντίστοιχο Raster πρόγραμμα έχουμε μόνο μια ευκαιρία για να το επιτύχουμε αυτό. Αν δεν μας βγει με την πρώτη, τότε θα πρέπει να κάνουμε αναίρεση και να προσπαθούμε ξανά και ξανά μέχρι να τα καταφέρουμε.

Χόμπι ή Επάγγελμα;

Το δεύτερο και βασικό κριτήριο επιλογής, είναι ο στόχος. Μας ενδιαφέρει ως χόμπι ή σκοπεύουμε να βγάλουμε χρήματα από αυτό;

Το κάθε εργαλείο για τη δημιουργία κόμικς έχει τις δικές του δυνατότητες, τα δικά του υπέρ και κατά και απευθύνεται σε συγκεκριμένους χρήστες, αρχάριους, ερασιτέχνες, ή επαγγελματίες.

Εάν η ενασχόληση με τα κόμικς γίνεται ως χόμπι, τότε θα πρέπει να επιλέξουμε κάποιο ελαφρύ εργαλείο που παρέχει τα βασικά. Ένα φιλικό περιβάλλον για αρχάριους χρήστες, μία απλή παλέτα χρωμάτων και πινέλων, ένας βασικός επεξεργαστής κειμένου για τους διαλόγους μας και ικανοποιητικές επιλογές εξαγωγής αρκούν και με το παραπάνω.

Αν όμως μας ενδιαφέρει η δημιουργία κόμικς ως επάγγελμα, τότε οι απαιτήσεις αλλάζουν και ένα πρόγραμμα με μόνο τα βασικά εργαλεία δε θα μας βοηθήσει και πολύ.

Σε αυτήν την περίπτωση επιλέγουμε κάποιο πρόγραμμα με πληθώρα εργαλείων και εφέ, ρεαλιστικά πινέλα, προχωρημένες επιλογές χρωμάτων και επεξεργαστή κειμένου, με δυνατότητα διάταξης των καρέ μας σε ξεχωριστά στρώματα (layers), που να υποστηρίζει ταμπλέτα και να μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε κατευθείαν σε σελίδες, σαν σε κανονικό βιβλίο κόμικ δηλαδή (booklet).

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 8

Τα καλύτερα Δωρεάν Εργαλεία για Δημιουργία Κόμικς στο Internet

Τώρα που γνωρίζουμε πώς να επιλέξουμε το καταλληλότερο για εμάς εργαλείο, ας δούμε μερικά από τα καλύτερα που διατίθενται δωρεάν και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις αντίστοιχες πληρωμένες εναλλακτικές τους.

Προγράμματα

GIMP

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 9

Το Gimp, ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα από την GNU, δημιουργήθηκε και βελτιώνεται συνεχώς από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ένα από τα κορυφαία προγράμματα επεξεργασίας τύπου Raster. Μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική του παρουσίαση στον οδηγό μας:

GIMP: Ένα δωρεάν Photoshop για Windows και Linux

Το Adobe Photoshop είναι η κορυφαία εφαρμογή στην κατηγορία της, τόσο που χρησιμοποιείται και σαν φράση: “Κάνω Photoshop”. Παρ' όλα αυτά, για έναν αρχάριο χρήστη…

Άξιος ανταγωνιστής του Photoshop, διαθέτει ισχυρά εργαλεία που απευθύνονται σε επαγγελματίες, με περιβάλλον βέβαια λίγο περίπλοκο για τους αρχάριους χρήστες του.

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 10

Όσο δυσνόητες κι αν φαίνονται οι εργαλειοθήκες του στην αρχή, τα λίγα εργαλεία που μας είναι απαραίτητα μαθαίνονται εύκολα από εκπαιδευτικά βίντεο στο Youtube και στη σελίδα για κατέβασμα του GIMP παρακάτω, υπάρχει οδηγός του προγράμματος στα Ελληνικά.

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 11

Η ενσωμάτωση μερικών Vector δυνατοτήτων για χρήστες με ποντίκι καθώς και η υποστήριξη booklet μέσω ξεχωριστού plugin, το καθιστά ένα από τα καλύτερα προγράμματα για δημιουργία κόμικς.

Λήψη από εδώ: http://www.gimp.org/downloads/

δημιουργία κομικς Gimp

Inkscape

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 13

Αν το GIMP είναι το δωρεάν Photoshop, τότε το Inkscape είναι το δωρεάν Illustrator. Ανοιχτού κώδικα κι αυτό, δημιουργήθηκε το 2003 και είναι από τους καλύτερους δωρεάν Vector επεξεργαστές.

Η χρήση του είναι ίσως λίγο δύσκολη για αρχάριους, όπως και των περισσότερων Vector προγραμμάτων, μαθαίνεται όμως γρήγορα και μπορεί να δημιουργήσει ολοκληρωμένα καρέ με τη χρήση μερικών απλών σχημάτων και εφέ.

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 14

Η τεράστια γκάμα των επεκτάσεών του, ο πολύ καλός επεξεργαστής κειμένου και η ποικιλία των εφέ του είναι το αντίβαρο για τα δύο σοβαρά του μειονεκτήματα: την εξαγωγή αρχείων μόνο σε PNG και το ότι δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει σε απαιτητικές καταστάσεις.

Λήψη από εδώ: https://inkscape.org/en/download/windows/

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 15

MyPaint

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 16

Το ανοιχτού κώδικα MyPaint είναι μια πολύ καλή Raster επιλογή για αρχάριους χρήστες, που ζωγραφίζουν για πρώτη φορά σε πρόγραμμα.

Όχι μόνο μπορούμε να μάθουμε να το χρησιμοποιούμε μέσα σε λίγη ώρα πραγματικά απλώς παίζοντας με τα εργαλεία του, αλλά και παρέχει δωρεάν forums υποστήριξης και πολύ κατατοπιστικά εκπαιδευτικά βίντεο (δυστυχώς, μόνο στα Αγγλικά).

Αν και δε συνηθίζεται στην κατηγορία του, υποστηρίζει τη δυνατότητα πολλαπλών στρωμάτων και τα πινέλα με τις επιλογές τους είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές.

Στα μειονεκτήματά του συγκαταλέγονται οι φτωχές export επιλογές του, η έλλειψη επιλογής, fill, plugins και επεξεργαστή κειμένου, καθιστώντας το έτσι ένα πολύ καλό αλλά απλώς βασικό πρόγραμμα για τη δημιουργία κόμικς.

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 17

Παρ’ όλα αυτά, συνδυάζοντάς το με το GIMP και το Inkscape σε ό,τι το ίδιο υστερεί μπορούμε να πετύχουμε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Λήψη από εδώ, μετά την ετικέτα Latest relesase: https://github.com/mypaint/mypaint/releases

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 18

Comicado Lite

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 19

Το Comicado Lite της Jugilus, σχεδιασμένο εξαρχής για δημιουργία κόμικς, κατέχει σίγουρα την κορυφή της λίστας.

Αν και η ανάπτυξή του διακόπηκε για να πάρει τη θέση του το ακόμη Beta JugiPaint, λειτουργεί άψογα και παρέχει όλα τα εργαλεία που χρειάζεται ένας καλλιτέχνης κόμικς, επαγγελματίας ή αρχάριος.

Το περιβάλλον του είναι αρκετά δυσνόητο για κάποιον που ασχολείται για πρώτη φορά με τέτοιου είδους προγράμματα, παραμένει όμως απλό για οποιονδήποτε με την ελάχιστη εμπειρία.

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 20

Παρ’ όλα αυτά, παίζοντας για λίγη ώρα με τις εργαλειοθήκες του, ακόμα και ένας αρχάριος χρήστης θα καταλάβει κάτι παραπάνω από τα βασικά για την πρώτη του δημιουργία κόμικς.

Ελαφρύ πρόγραμμα, υποστηρίζει στρώματα, ξεχωριστή επεξεργασία για το κάθε καρέ, βασικό επεξεργαστή κειμένου, αρκετές επιλογές και ρυθμίσεις πινέλων.

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 21

Αν και Raster, είναι εξαιρετική επιλογή για χρήστες με ποντίκι, λόγω των Vector δυνατοτήτων του.

Δημιουργία Κόμικς 22

Για αρχάριους στη ζωγραφική χρήστες υπάρχει και η δυνατότητα pose, με την οποία εμφανίζεται ένα διαχειρίσιμο ανθρώπινο μοντέλο. Έτσι, ο καθένας μπορεί να αποτυπώσει με τις σωστές αναλογίες το ανθρώπινο σώμα στην στάση που ο ίδιος επιθυμεί.

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 23

Η επιλογή pose υπάρχει επίσης και για σκύλο, άλογο και ελέφαντα.

Βασικό μειονέκτημα του Comicado Lite είναι το κάτω του μετρίου export σε PNG και JPG μόνο.

Λήψη από εδώ: http://jugilus.com/comicado/comicado_main.php

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 24

Online εφαρμογές

Εκτός από τα προγράμματα που αναφέραμε, υπάρχουν και οι online εναλλακτικές οι οποίες λειτουργούν με αρκετά διαφορετική λογική. Χρησιμοποιώντας έτοιμα εικονίδια, χαρακτήρες και σκηνικά, η δημιουργία κόμικς γίνεται παιχνίδι και το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι απλώς φαντασία.

Βέβαια, οι ευκολίες αυτές δεν μπορούν παρά να έχουν και το αντίτιμό τους, δηλαδή τα δικαιώματα χρήσης που μας παρέχονται και θα τα δούμε σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά παρακάτω.

Strip Generator

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 25

Αυτό που κάνει το Strip Generator να ξεχωρίζει είναι η αλλόκοτη και μίνιμαλ αισθητική του. Οι διαθέσιμοι χαρακτήρες μιλάνε από μόνοι τους και μας βοηθάνε να πούμε την ιστορία που θέλουμε.

Στο site μπορούμε να διαμορφώσουμε τη δομή των καρέ ή της σελίδας μας, να επεξεργαστούμε χαρακτήρες και να εισάγουμε αντικείμενα και σχήματα στις δημιουργίες μας. Για τους διαλόγους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουτί λόγου, σκέψης καθώς και εισαγωγικούς-μεταβατικούς τίτλους.

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 26

Απευθύνεται σίγουρα σε χρήστες χωρίς απαιτήσεις, που αναζητούν έναν εύκολο και ξεχωριστό τρόπο να αποτυπώσουν τις ιδέες τους.

Στα μειονεκτήματα είναι η έλλειψη αποθήκευσης της δουλειάς μας, αν και μπορούμε να την εκτυπώσουμε ή να τη δημοσιεύσουμε στα social media. Όσο για τα δικαιώματα χρήσης, δηλαδή το να μπορούμε να πουλήσουμε και να επεξεργαστούμε εκτός site τα κόμικς μας, γίνεται μόνο με αίτημα στον δημιουργό του site.

Δοκιμή εδώ: http://stripgenerator.com/

MakeBeliefsComix

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 27

Το MakeBeliefsComix είναι τόσο απλό που ακόμα και ένα μικρό παιδί θα μπορούσε να δημιουργήσει άνετα σε αυτό. Η αισθητική είναι πολύ όμορφη και κλασσική για κόμικς.

Στη διάθεσή μας βρίσκονται πάνω από σαράντα χαρακτήρες για να επιλέξουμε και αρκετά φόντα, αντικείμενα, κουτιά λόγου και σκέψης, τίτλοι και οπτικά εφέ ήχου. Αφού τελειώσουμε μπορούμε να εκτυπώσουμε, να αποθηκεύσουμε σε PNG ή να στείλουμε σε email το έργο μας.

Ένα πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι το ότι το MakeBeliefsComix ήταν ασπρόμαυρο παλιά και μόλις τελευταία άρχισε να εμπλουτίζεται με έγχρωμες επιλογές. Έτσι μπορεί το τελικό μας κόμικ να αποτελείται από μισούς ασπρόμαυρους και μισούς έγχρωμους χαρακτήρες.

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 28

Τέλος, αν ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε τα πνευματικά δικαιώματα των κόμικς μας, υπάρχει αναρτημένος πίνακας τιμών για την κάθε χρήση.

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 29

Δοκιμή εδώ: http://www.makebeliefscomix.com/

Chogger

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 30

Για το Chogger θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι το Paint των Windows, αλλά για δημιουργία κόμικς.

Εκτός από τη δική μας ζωγραφική, στα καρέ μπορούμε να εισάγουμε δικές μας φωτογραφίες από το Internet ή κατευθείαν από την webcam μας.

Προσφέρει όλα τα εργαλεία του Paint, ξεχωριστή επεξεργασία του κάθε καρέ και βασική γκάμα κουτιών διαλόγου, σκέψης και τίτλων. Μετά τη δημοσίευση στο site μπορούμε να κατεβάσουμε το κόμικ μας σε μορφή PNG

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 31

Το Chogger αποτελεί μια απλή εναλλακτική για χρήστες που θέλουν να δημιουργήσουν online, χωρίς όμως να εξαρτώνται από το έτοιμο υλικό άλλων. Βασικό μειονέκτημα είναι η κάπως αργή απόκρισή του σε συγκεκριμένα βήματα δημιουργίας και ολοκλήρωσης των κόμικς μας.

Όσον αφορά τα δικαιώματα χρήσης, αποκτούνται έπειτα από αίτηση στον ιδιοκτήτη του site.

Δοκιμή εδώ: http://chogger.com/

Βοηθητική ορολογία

Πολλές φορές τυχαίνει να ψάχνουμε δίχως αποτέλεσμα κάτι, γιατί δεν γνωρίζουμε το πώς αυτό λέγεται. Το να ξέρουμε την αγγλική ορολογία έστω στα βασικά, μπορεί να μας ξεκλειδώσει τα κατάλληλα tutorials ή και να μας κατευθύνει σε τρόπους δημιουργίας που δεν γνωρίζαμε πως υπάρχουν.

Page form

Page form είναι στην ουσία η διάταξη των καρέ μας (panels). Αν και ο τρόπος δόμησης της σελίδας μας δεν έχει κανόνες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυποποιημένους τρόπους για να μας βοηθήσουν να εκφράσουμε τις ιδέες μας. Από τα πιο εντυπωσιακά page forms είναι το splash, όπου το βασικό καρέ μας επεκτείνεται και σε δεύτερη σελίδα, παραμένοντας όμως αυτόνομη ιστορία και στα δύο μέρη του.

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 32

Sound Effects

Τα ηχητικά εφέ στη δημιουργία κόμικς είναι ο όρος των οπτικοποιημένων ήχων. Η γροθιά για παράδειγμα, και ο παφλασμός μιας πέτρας που πέφτει στο νερό, αποτυπώνονται με έντονες λέξεις που προσπαθούν να μιμηθούν τους ήχους τους όπως BANG και SPLASH.

Δωρεάν Δημιουργία Κόμικς Πώς φτιάχνω comics στο Internet με Δωρεάν Εργαλεία 33

Caption

Αναφερθήκαμε στα captions νωρίτερα ως τίτλους. Οι τίτλοι ουσιαστικά είναι η φωνή του αφηγητή πλαισιωμένη από δικό της κουτί και λειτουργεί με πολλούς τρόπους στην εξέλιξη της ιστορίας μας. Από τα κλασσικότερα captions είναι τα μεταβατικά τύπου “την επόμενη μέρα” ή “εντωμεταξύ”.

Εσείς θα επιχειρήσετε να κάνετε το δικό σας Κόμικ;

Έχετε ασχοληθεί ξανά με τη δημιουργία κόμικς; Αν όχι, θα επιχειρήσετε μετά από αυτό το άρθρο; Γράψτε μας στα σχόλια για την πρώτη σας προσπάθεια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps