Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » DesktopOK: Τα Εικονίδια στην Επιφάνεια Εργασίας σε Τάξη

DesktopOK: Τα Εικονίδια στην Επιφάνεια Εργασίας σε Τάξη

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Πόσες φορές έχει τύχει να αλλάξουν θέση τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας επειδή συνδέσαμε τον υπολογιστή σε μια άλλη οθόνη ή προτζέκτορα; Ή επειδή ένα παλιό παιχνίδι άλλαξε την ανάλυση; Η δωρεάν εφαρμογή DesktopOK κρατάει τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας πάντοτε τακτοποιημένα όπως τα θέλουμε, όσες αναλύσεις κι αν αλλάξουμε.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πως επηρεάζουν οι αλλαγές της ανάλυσης της οθόνης την επιφάνεια εργασίας

Μία HD οθόνη 16:9, όπως αυτές που βρίσκουμε στα περισσότερα laptop, συνήθως έχει μέγιστη ανάλυση 1366×768. Η επιφάνεια εργασίας προσαρμόζεται στη ανάλυση της εκάστοτε οθόνης.

DesktopOK Τα Εικονίδια στην Επιφάνεια Εργασίας Desktop σε Τάξη 16

Εάν όμως συνδέσουμε τον υπολογιστή μας σε μία άλλη οθόνη με διαφορετική ανάλυση, για παράδειγμα μία τηλεόραση η οποία είναι Full HD ή σε ένα προτζέκτορα οποίος υποστηρίζει χαμηλότερες αναλύσεις, τότε η διάταξη της επιφάνειας εργασίας θα αλλάξει.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί εάν δοκιμάσουμε να παίξουμε και ένα παλαιότερο παιχνίδι το οποίο απαιτεί χαμηλότερη ανάλυση οθόνης από αυτή που έχουμε.

DesktopOK Τα Εικονίδια στην Επιφάνεια Εργασίας Desktop σε Τάξη 17

Εάν δεν συνηθίζουμε να έχουμε πολλά εικονίδια τότε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Τι γίνεται όμως εάν η επιφάνεια εργασίας είναι γεμάτη με συντομεύσεις, αρχεία και φακέλους που τα έχουμε τοποθετήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνουμε πιο γρήγορα τη δουλειά μας;

Σε μια στιγμή, μπορούμε να χάσουμε την οργάνωση στα εικονίδια που μας πήρε ώρες, μπορεί και μέρες να φτιάξουμε ακριβώς όπως θέλουμε.

DesktopOK - Τα Εικονίδια στην Επιφάνεια Εργασίας σε Τάξη2

DesktopOK: Αποθηκεύοντας τη θέση στα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας

To DesktopOK είναι μία δωρεάν εφαρμογή η οποία μας δίνει την δυνατότητα να αποθηκεύσουμε αλλά και να επαναφέρουμε τη θέση για όλα τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας.

Δημιουργός της εφαρμογής είναι η ιστοσελίδα SoftwareOK. Στη σελίδα θα βρούμε πάνω από 40 μικρές και χρήσιμες εφαρμογές που θα μας βοηθήσουν με διάφορες εργασίες στα Windows, από την καλύτερη διαχείριση των φακέλων μας μέχρι μια εφαρμογή που φέρνει νιφάδες χιονιού στην επιφάνεια εργασίας.

DesktopOK Τα Εικονίδια στην Επιφάνεια Εργασίας Desktop σε Τάξη 15

Όπως και οι περισσότερες εφαρμογές του SoftwareOK, τo DesktopOK δεν χρειάζεται εγκατάσταση, είναι φορητή εφαρμογή (portable), ενώ διαθέτει και βελτιωμένη έκδοση για συστήματα 64-bit Windows.

DesktopOK Τα Εικονίδια στην Επιφάνεια Εργασίας Desktop σε Τάξη 14

Η εφαρμογή υποστηρίζει πολλές γλώσσες, μεταξύ αυτών και Ελληνικά. Όσο τρέχει, θα εμφανίζεται ένα εικονίδιο στην περιοχή ειδοποιήσεων (System Tray) της γραμμής εργασιών.

DesktopOK Τα Εικονίδια στην Επιφάνεια Εργασίας Desktop σε Τάξη 4

Η χρήση του DesktopOK είναι ιδιαίτερα απλή. Για να αποθηκεύσουμε την τρέχουσα θέση των εικονιδίων μας πατάμε το κουμπί που λέει ”Αποθήκευση” και είμαστε έτοιμοι.

DesktopOK - Τα Εικονίδια στην Επιφάνεια Εργασίας σε Τάξη5

Μπορούμε να αποθηκεύσουμε όσες διατάξεις εικονιδίων θέλουμε και για διαφορετικές αναλύσεις. Επίσης, εάν ο υπολογιστής είναι κοινόχρηστος κάθε χρήστης μπορεί να έχει τη δική του διάταξη.

Εάν θέλουμε η εφαρμογή να παίρνει αυτόματα αντίγραφα της επιφάνειας εργασίας μας τότε πρέπει να ενεργοποιήσουμε την αυτόματη αποθήκευση από το μενού ”Επιλογές” δίνοντας μας αρκετές επιλογές για να διαλέξουμε.

Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα η εφαρμογή να λαμβάνει αντίγραφο της επιφάνειας εργασίας κατά τον τον τερματισμό των Windows.

DesktopOK - Τα Εικονίδια στην Επιφάνεια Εργασίας σε Τάξη6

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και όταν θελήσουμε να επαναφέρουμε τη θέση των εικονιδίων της επιφάνειας εργασίας σε μία προηγούμενη κατάσταση.

Αφού επιλέξουμε μία προηγούμενη διάταξη, τότε πατάμε το κουμπί επαναφορά και είμαστε έτοιμοι. Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε επιλογές αυτόματης επαναφοράς από το μενού.

DesktopOK - Τα Εικονίδια στην Επιφάνεια Εργασίας σε Τάξη7

Επιπλέον λειτουργίες του DesktopOK

Πέρα από τη βασική λειτουργία της εφαρμογής για αποθήκευση και επαναφορά των εικονιδίων, τo DesktopOK διαθέτει εργαλεία και συντομεύσεις που σκοπό έχουν να κάνουν πιο χρηστική τη διαχείριση της επιφάνειας εργασίας.

DesktopOK - Τα Εικονίδια στην Επιφάνεια Εργασίας σε Τάξη8

Απόκρυψη εικονιδίων και γραμμής εργασιών

Από το μενού ”Εργαλεία” η εφαρμογή μας δίνει τη δυνατότητα να αποκρύψουμε όλα τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας μας επιλέγοντας τη λειτουργιά που μας βολεύει περισσότερο.

Αυτή η λειτουργία μπορεί να μας φανεί πολύ χρήσιμη σε περιπτώσεις που έχουμε εκτεθειμένη την οθόνη μας σε τρίτους (πχ. σε μία παρουσίαση).

DesktopOK - Τα Εικονίδια στην Επιφάνεια Εργασίας σε Τάξη9

Επίσης η εφαρμογή μας επιτρέπει να αποκρύψουμε ακόμα και τη γραμμή εργασιών.

Απόκρυψη του κέρσορα του ποντικιού

Με την ίδια λογική το DesktopOK μας δίνει την επιλογή να αποκρύψουμε τον δείκτη του ποντικού, επιλέγοντας το χρονικό διάστημα αδράνειας στο οποίο θα πραγματοποιείται αυτή η εντολή.

DesktopOK - Τα Εικονίδια στην Επιφάνεια Εργασίας σε Τάξη10

Διαχείριση ανοικτών παραθύρων

Μέσα από το μενού ”Εργαλεία” μπορούμε να διαχειριστούμε πολύ εύκολα τα ανοικτά παράθυρα, ενώ μας δίνεται η δυνατότητα να στείλουμε όλα τα ανοικτά παράθυρα στη περιοχή ειδοποιήσεων, απλά κάνοντας δεξί κλικ στο κουμπί ”κλείσιμο” σε κάθε ανοικτό παράθυρο.

DesktopOK - Τα Εικονίδια στην Επιφάνεια Εργασίας σε Τάξη11

Χρήση της ροδέλας του ποντικιού σε κάθε παράθυρο

Ένα άλλο πολύ χρήσιμο εργαλείο που μας παρέχεται μέσο αυτής της εφαρμογής είναι η δυνατότητα να έχουμε μόνιμη λειτουργία του τροχού του ποντικιού (scroll) σε κάθε ανοικτό παράθυρο χωρίς να το έχουμε ενεργό, απλά μεταφέροντας το ποντίκι πάνω του.

Αυτό μας γλιτώνει αρκετά κλικ, ειδικά σε περιπτώσεις που έχουμε ανοικτά πολλά παράθυρα παράλληλα μεταξύ τους.

DesktopOK Τα Εικονίδια στην Επιφάνεια Εργασίας Desktop σε Τάξη 12

Εκκίνηση της εφαρμογής μαζί με τα Windows

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η εφαρμογή λειτουργεί όσο είναι στην περιοχή ειδοποιήσεων. Για να τρέχει η εφαρμογή μαζί με τα Windows θα πρέπει από το μενού Επιλογές να επιλέξουμε ”Έναρξη του DesktopOK με τα Windows”.

Έτσι θα έχουμε ανά πάσα στιγμή στη διάθεση μας όλα τα παραπάνω εργαλεία καθώς και τις αυτοματοποιημένες λειτουργίες εάν τις έχουμε επιλέξει.

DesktopOK - Τα Εικονίδια στην Επιφάνεια Εργασίας σε Τάξη13

Σας βοήθησε το DesktopOK με τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας;

Αν δοκιμάσατε το DesktopOK και σας βοήθησε να δαμάσετε τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας, ή αν είχατε κάποιο πρόβλημα με συγκεκριμένες λειτουργίες, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps