Home » Software » Έξυπνα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script

Έξυπνα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Θέλετε να κατεβάσετε ένα βίντεο μέσα από το Facebook; Να ανοίξετε όλα τα μηνύματα μιας συζήτησης; Να προσκαλέσετε μαζικά τους φίλους σας να κάνουν like σε μια σελίδα; Ενώ οι ρυθμίσεις στο Facebook μας δίνουν αρκετές δυνατότητες, μπορούμε να εφαρμόσουμε ορισμένα πιο προχωρημένα κόλπα στο Facebook με τη χρήση script.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι τα Script στο Facebook;

Όταν μιλάμε για κόλπα στο Facebook με χρήση script, αναφερόμαστε κυρίως στο να τρέξουμε έτοιμο κώδικα γραμμένο στη γλώσσα προγραμματισμού JavaScript.

Δεν χρειάζεται να έχουμε την παραμικρή γνώση προγραμματισμού JavaScript ή οποιασδήποτε άλλης γλώσσας. Τα script αυτά τα έχουν δημιουργήσει άτομα  που έχουν μελετήσει σε βάθος τον κώδικα και τη λειτουργία του Facebook και έχουν αρκετή εμπειρία στον προγραμματισμό.

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 1

Φυσικά, αυτού του είδους τα script είναι ανεπίσημα από την πλευρά του Facebook, και δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο μέλλον. Ο κώδικας του Facebook αλλάζει συνεχώς, και μεγάλο ποσοστό από τα scripts που κυκλοφορούν στο Internet δεν λειτουργούν πλέον.

Επιπλέον, καθώς αυτά τα κόλπα στο Facebook είναι ανεπίσημα, υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο λογαριασμό σας, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και το ban, οπότε τα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.

Τέλος, τα script σε JavaScript μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για κακόβουλους σκοπούς. Έχουμε ελέγξει τα script που παρουσιάζουμε, για να βεβαιωθούμε πως είναι ασφαλή. Όμως στο Internet κυκλοφορούν και script που μπορούν να δώσουν τον έλεγχο του λογαριασμού σας σε τρίτους. Αν λοιπόν ψάχνετε για περισσότερα κόλπα στο Facebook από άλλες σελίδες, να είστε πολύ προσεκτικοί.

Κόλπα στο Facebook με Greasemonkey και Tampermonkey

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να εφαρμόσουμε κόλπα στο Facebook, ο οποίος αποδεδειγμένα λειτουργεί καλύτερα από άλλες μεθόδους, είναι να τρέξουμε σκριπτάκια μέσω του Greasemonkey και του Tampermonkey.

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 2

Το Greasemonkey είναι ένα πρόσθετο του Firefox το οποίο μας επιτρέπει να τρέξουμε αμέτρητα έτοιμα scripts, όχι μόνο για κόλπα στο Facebook, αλλά και για ανεπίσημες αλλαγές σε πολλές άλλες ιστοσελίδες, όπως το YouTube, η αναζήτηση της Google, και πολλαπλά online παιχνίδια.

Ενώ το ίδιο το Greasemonkey σαν πρόσθετο δεν κυκλοφορεί για άλλους browsers, θα βρούμε αντίστοιχα πρόσθετα που μπορούν να τρέξουν τα ίδια script, όπως το Tampermonkey για τον Chrome, το Violent Monkey για τον Opera, το NinjaKit για τον Safari (που έχει έκδοση και για Chrome) και το Mobile Tampermonkey για Android.

Σκριπτάκια Greasemonkey - Ατέλειωτες Δυνατότητες σε Κάθε Browser 04

Περισσότερες πληροφορίες για το Greasemonkey και τις εναλλακτικές του θα βρείτε στον οδηγό μας:
Greasemonkey: Ατέλειωτες Δυνατότητες σε Κάθε Browser

Θα πρέπει βέβαια να σας ενημερώσουμε πως όλα πρακτικά τα scripts του είδους έχουν γραφτεί ειδικά για το Greasemonkey. Αυτό σημαίνει πως στα εναλλακτικά πρόσθετα, όπως το Tampermonkey, η εκτέλεση των script μπορεί να έχει καθυστερήσεις ή να μην είναι εξίσου ομαλή.

Αν λοιπόν χρησιμοποιείτε Chrome και δεν έχετε καλή απόδοση στα script, αξίζει ενδεχομένως να βάλετε Firefox και Greasemonkey για να εφαρμόσετε τα κόλπα στο Facebook.

Εγκατάσταση Tampermonkey στον Chrome

Η εγκατάσταση του Tampermonkey στον Chrome γίνεται όπως για οποιοδήποτε επέκταση. Πηγαίνουμε στη σελίδα της επέκτασης, επιλέγουμε Προσθήκη και ύστερα Προσθήκη επέκτασης.

Έξυπνα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 04

Δεν θα χρειαστεί επανεκκίνηση του Chrome μετά την εγκατάσταση του Tampermonkey, η επέκταση είναι άμεσα στη διάθεσή μας.

Έξυπνα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 05-1

Εγκατάσταση Greasemonkey στον Firefox

Η εγκατάσταση του Greasemonkey είναι εξίσου απλή στο Firefox. Όπως σε όλα τα πρόσθετα, πηγαίνουμε στην σελίδα του Greasemonkey και πατάμε “προσθήκη”…

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 3

…και ύστερα “install”.

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 4

O Firefox μετά την εγκατάσταση θα ζητήσει να κάνει επανεκκίνηση. Μετά την επανεκκίνηση το πρόσθετο θα εμφανιστεί στην δεξιά γωνία, ψηλά, δίπλα στις ρυθμίσεις. Με ένα κλικ στο εικονίδιο το ενεργοποιούμε και το απενεργοποιούμε.

Έξυπνα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 05

Που βρίσκουμε script για κόλπα στο Facebook

Στην έρευνα για αυτό τον οδηγό δοκιμάσαμε πολλά script που υπόσχονταν προχωρημένα κόλπα στο Facebook, αλλά η πλειοψηφία αυτών δεν λειτουργούσε, καθώς όπως προαναφέραμε ο κώδικας του Facebook αλλάζει διαρκώς.

Τα script που λειτουργούσαν και τα οποία ξεχωρίσαμε για τον οδηγό τα βρήκαμε στο Greasyfork, που είναι μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες για scripts του Greasemonkey, και το οποίο μάλιστα είναι εν μέρη μεταφρασμένο στα Ελληνικά.

Όπως διαβάζουμε, όταν εγκαταστήσουμε ένα script (που η σελίδα το αναφέρει σαν “κώδικα”), θα εκτελείται αυτόματα όταν επισκεπτόμαστε μια ιστοσελίδα στην οποία εφαρμόζεται.

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 6

Θέλοντας λοιπόν να βρούμε scripts για το Facebook, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα αναζητήσουμε βάση της λέξης Facebook.

Τα αποτελέσματα που θα μας επιστραφούν, θα τα ταξινομήσουμε βάση των “συνολικών εγκαταστάσεων”. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσουμε τις πιθανότητες επιλογής κακόβουλου κώδικα.

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 7

Ύστερα θα επιλέξουμε το script που θέλουμε να τρέξουμε και θα μπούμε στην σελίδα του.

Πατώντας το κουμπί “Εγκατάσταση αυτού του κώδικα”…

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 8

…στο Tampermonkey στον Chrome θα ανοίξει ένα παράθυρο στο οποίο κάνουμε κλικ στο Install.

Έξυπνα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 09-1

Αντίστοιχα στο στο Greasemonkey στον Firefox επιλέγουμε “Εγκατάσταση” και o κώδικας θα φορτωθεί στο πρόσθετο μας.

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 9

Για να δούμε τα Script που έχουμε εγκαταστήσει και που είναι ενεργά στη σελίδα που βρισκόμαστε – στο Facebook, εν προκειμένω – στο Tampermonkey αρκεί να κάνουμε κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης.

Έξυπνα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 010-1

Στον Firefox θα χρειαστεί να κάνουμε κλικ στο βελάκι δίπλα από εικονίδιο του Greasemonkey, θα μας εμφανιστούν τα script που έχουμε εγκαταστήσει και είναι συμβατά με την σελίδα που έχουμε επισκεφτεί. Επιλέγοντας το όνομα του script το ενεργοποιούμε και το απενεργοποιούμε.

facebook script 10

Από τις τρεις σελίδες αποτελεσμάτων πολλά από τα scripts είτε δεν δουλεύουν πια ή έχουν θέματα δυσλειτουργίας.

Τα πιο ενδιαφέροντα κόλπα στο Facebook που τρέχουν σωστά στο Greasemonkey και το Tampermonkey είναι τα παρακάτω. Παρ' όλα αυτά, μπορείτε και εσείς από μόνοι σας να δοκιμάσετε οποιοδήποτε άλλο.

Κατέβασμα Facebook Videos

Κατά καιρούς έχουν υπάρξει πολλά κόλπα στο Facebook για το πως μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα βίντεο που βλέπουμε.

Το script του “Facebook Videos Downloader” χρησιμοποιεί την πιο επιτυχημένη και πιο ασφαλή μέθοδο.

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 11

Αφού εγκαταστήσουμε τον κώδικα του και το ενεργοποιήσουμε, θα παρατηρήσουμε πως σε κάθε video που έχει ανέβει στο Facebook στην δεξιά του πάνω γωνία υπάρχει με κόκκινα γράμματα η ένδειξη Download SD Video. Εάν το βίντεο έχει ανέβει και σε υψηλή ποιότητα τότε στην αριστερή πάνω γωνία θα υπάρχει και η ένδειξη Download HD Video.

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 12

Πατώντας σε μια από τις δύο ενδείξεις θα μεταφερθούμε στην σελίδα που το βίντεο φορτώνεται μόνο του. Κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο βίντεο και επιλέγοντας “αποθήκευση βίντεο ως” μπορούμε να το κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας.

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 13

Φυσικά και αυτή η τεχνική λειτουργεί μονάχα για βίντεο που έχουν ανέβει στο Facebook. Εάν επιθυμούμε να κατεβάσουμε βίντεο που έχουν ανέβει στο Youtube και έχουν φορτωθεί μέσω Facebook υπάρχουν άλλες μέθοδοι.

Παρουσίαση φωτογραφιών δίχως να τις ανοίξουμε

Το script του “Mouseover Popup Image Viewer” ανοίγει τις εικόνες κατευθείαν από την πηγή τους. Ακόμα και αν αυτές είναι αποθηκευμένες στο Facebook ή απλά προέρχονται από κάποια σελίδα και παρουσιάζονται ως thumbnails, λειτουργεί ακριβώς το ίδιο.

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 14

Η χρήση του είναι πολύ απλή. Αφού το εγκαταστήσουμε και το ενεργοποιήσουμε, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε το ποντίκι μας πάνω από μια εικόνα και τότε αυτή θα εμφανιστεί στην κανονική της μορφή δίχως να χρειαστεί να πατήσουμε πάνω της και να την ανοίξουμε.

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 15

Αυτή η τεχνική είναι πολύ βολική και μας εξοικονομεί χρόνο τόσο στην περίπτωση που απλά χαζεύουμε στο news feed μας όσο και αν θέλουμε να δούμε τις φωτογραφίες ενός album.

Απόκρυψη προτεινόμενων σελίδων

Το Facebook έχει αρκετές πληροφορίες και panel τα οποία δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου, και ένα από τα πιο εκνευριστικά είναι οι “Προτεινόμενοι φίλοι και σελίδες”.

Αν δεν θέλουμε να το βλέπουμε, αρκεί να εγκαταστήσουμε το Hide Recommendations on Facebook.

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 16

Με την εγκατάσταση και την ενεργοποίηση του script, το Facebook ποτέ ξανά δεν θα μας προτείνει κάτι.

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 17

Κόλπα στο Facebook με JavaScript Console

Ένα από τα δυνατότερα εργαλεία που μας παρέχουν οι browser είναι το web console. Η συγκεκριμένη “κονσόλα” αφορά κυρίως προγραμματιστές και web developers και μπορεί να χωριστεί σε δύο τομείς.

  • Καταγραφή πληροφοριών που σχετίζονται με την εκάστοτε σελίδα στην οποία θα το ανοίξουμε (αρχεία CSS, html, JavaScript αλλά και network request ή θέματα ασφαλείας)
  • Δυνατότητα αλληλεπίδρασης με την σελίδα μέσω εντολών σε JavaScript (JavaScript console)

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 18

Εμείς μέσω του JavaScript console του Chrome θα τρέξουμε κάποια scripts που θα αυτοματοποιήσουν τις κινήσεις μας στο facebook (δυστυχώς ο JavaScript console του firefox δεν λειτουργεί σωστά με τον κώδικα μας).

Στην ουσία τα κόλπα στο Facebook που θα πραγματοποιήσουμε αποτελούν τις ίδιες κινήσεις που κάνουν τα πρόσθετα τα οποία φορτώνουμε στους browser μας.

Απλούστατα ο κώδικας που θα χρησιμοποιήσουμε δεν έχει προσαρμοστεί για να εφαρμόζεται σε add on όπως το Greasemonkey και εμείς θα αλληλεπιδράσουμε απευθείας με το Facebook.

Το JavaScript console στον Chrome ανοίγει πατώντας την συντόμευση CTRL+Shift+J.

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 19

Όπως προαναφέραμε, και όπως μας προειδοποιεί και το Facebook, ο κώδικας JavaScript μπορεί να είναι κακόβουλος και να παραδώσει τον έλεγχο του λογαριασμού μας σε κάποιον τρίτο.

Προσοχή λοιπόν αν βρείτε κόλπα στο Facebook για κάποια εμφανή απάτη, όπως “Ποιος βλέπει το προφίλ μου στο Facebook“. Ποτέ μην τρέξετε κώδικα JavaScript από site τα οποία δεν εμπιστεύεστε, ή που αυτά που υπόσχονται είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά.

Άνοιγμα όλων των μηνυμάτων μιας συζήτησης αυτόματα

Το Chat του Facebook έχει αντικαταστήσει για πολλούς χρήστες όποιον messenger χρησιμοποιούσαμε στο παρελθόν, και είναι βολικό καθώς δεν χρειάζεται την εγκατάσταση κάποιου προγράμματος.

Πως μπορούμε άραγε όμως να ανοίξουμε μια τεράστια συζήτηση που έχουμε κάνει με έναν φίλο μας χωρίς να χρειαστεί να σκρολάρουμε με τις ώρες;

Στον οδηγό με τις βασικές ρυθμίσεις του Facebook είχαμε αναφέρει πως με το κατέβασμα δεδομένων μπορούμε να δούμε τοπικά όλες τις συζητήσεις μας. Όμως σε πραγματικό χρόνο με ποια κόλπα στο Facebook θα καταφέρουμε κάτι αντίστοιχο;

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 20

Για αρχή ανοίγουμε την mobile μορφή του Facebook (όχι το application) https://m.facebook.com/ (υπενθυμίζουμε πως χρησιμοποιούμε τον Chrome).

Ύστερα πηγαίνουμε στα μηνύματα και στην συγκεκριμένη συζήτηση που επιθυμούμε να ανοίξουμε.

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 21

Πατώντας Shift+Ctrl+J θα ανοίξει το JavaScript console. Κάνοντας αντιγραφή και επικόλληση τον παρακάτω κώδικα και πατώντας enter θα αρχίσει σιγά σιγά να ξεδιπλώνεται όλη η συζήτηση. Θα πάρει αρκετό χρόνο για αυτό θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί.

setInterval(function () {
 document.getElementById('see_older')
 .getElementsByClassName('content')[0].click();
 }, 500);

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 22

Η συγκεκριμένη τεχνική απαιτεί μια σταθερή σύνδεση στο internet.

Μαζική πρόσκληση φίλων για like σε σελίδα

Εάν διαχειριζόμαστε μια σελίδα ή αν θέλουμε να προσκαλέσουμε τους φίλους μας να κάνουν like σε κάποια άλλη, το Facebook για ακόμη μια φορά μας κάνει την ζωή δύσκολη, καθώς θα μας βάλει να κάνουμε κλικ έναν-ένα σε όλους τους φίλους μας.

Πηγαίνοντας στο προφίλ της σελίδας που θέλουμε να κάνουμε Like, και πατώντας “Προσκαλέστε φίλους να δηλώσουν ότι τους αρέσει η Σελίδα” κάτω από την εικόνα προφίλ, θα ανοίξει η λίστα των φίλων μας.

Προχωρημένα Κόλπα στο Facebook με χρήση Script 23

Αντί λοιπόν να πάμε και να προσκαλέσουμε τον κάθε φίλο μας ξεχωριστά, μπορούμε να τρέξουμε ένα κώδικα και να γίνουν όλα αυτόματα.

Για αρχή θα ανοίξουμε όλη την λίστα με τους φίλους μας. Θα κυλήσουμε την δεξιά μπάρα έως ότου εμφανιστούν όλοι.

Ύστερα, πατώντας Shift+Ctrl+J (υπενθυμίζουμε πως χρησιμοποιούμε τον Chrome), θα ανοίξει το JavaScript console. Κάνοντας αντιγραφή και επικόλληση τον παρακάτω κώδικα και πατώντας enter θα προσκληθούν όλοι οι φίλοι μας μονομιάς.

κόλπα στο facebook

javascript:var inputs = document.getElementsByClassName('uiButton _1sm'); for(var i=0; i<inputs.length;i++) { inputs[i].click(); }

Η μαζική πρόσκληση που στείλαμε έχει όριο 500 φίλων. Έτσι εάν ο αριθμός των φίλων μας είναι μεγαλύτερος, τότε θα πρέπει να επαναλάβουμε τα συγκεκριμένα κόλπα στο Facebook μέχρι να προσκληθούν όλοι.

Εσείς θα εφαρμόσετε τέτοια κόλπα στο Facebook;

Τα κόλπα στο Facebook με χρήση script είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εξαντλήσουμε πολλές από τις δυνατότητες που δεν μας παρέχονται σε πρώτο πλάνο.

Υπάρχουν πολλοί κώδικες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με διάφορες μεθόδους.

Ωστόσο δεν θα πρέπει να να ξεχνάμε πως η πλατφόρμα του Facebook είναι συχνά μεταλλασσόμενη. Μεταβλητές, κλάσεις, συναρτήσεις και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά του αλγόριθμου του Facebook μπορεί να αλλάξουν όνομα από την μια μέρα στην άλλη. Έτσι ο κώδικας που χρησιμοποιούμε σήμερα μπορεί αύριο να μην ισχύει.

Εσείς έχετε δοκιμάσει παρόμοια κόλπα στο Facebook; Χρησιμοποιείτε κάποιο συγκεκριμένο πρόσθετο; Γνωρίζετε κάποια άλλα χρήσιμα scripts; Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps