Home » Internet » Η ΑΠΑΤΗ του "Ποιος Βλέπει Το Προφίλ Μου Στο Facebook"
Ποιος Βλέπει Το Προφίλ Μου Στο Facebook - Υπάρχει Τρόπος Α6

Η ΑΠΑΤΗ του “Ποιος Βλέπει Το Προφίλ Μου Στο Facebook”

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ορισμένοι χρήστες του Facebook επιθυμούν διακαώς να μάθουν ποιος κοιτάζει το προφίλ, τις αναρτήσεις, και τις φωτογραφίες τους στο κοινωνικό δίκτυο. Το επιθυμούν τόσο πολύ, που είναι διατεθειμένοι να δοκιμάσουν οποιαδήποτε εφαρμογή-απάτη υπόσχεται να τους αποκαλύψει “ποιος βλέπει το προφίλ μου στο Facebook”. Σε αυτό τον οδηγό θα δούμε γιατί ΚΑΜΙΑ από αυτές τις εφαρμογές και υπηρεσίες δεν λειτουργεί, γιατί είναι ΟΛΕΣ τους απάτες, και τι κίνδυνοι υπάρχουν αν την πατήσουμε και χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε από αυτές.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η απάτη του “ποιος βλέπει το προφίλ μου στο Facebook”

Εκτός από το να συνδεθούμε με φίλους, γνωστούς, και συνεργάτες, το Facebook μπορεί να γίνει και μέσο για να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους. Σε αυτό το πλαίσιο, υποθέτουμε, ορισμένοι χρήστες θα ήθελαν πολύ να δουν το ποιος βλέπει το προφίλ τους.

Κοινωνικά δίκτυα όπως το επαγγελματικό LinkedIn παρέχουν επί πληρωμή τη δυνατότητα να δούμε ποια άλλα μέλη επισκέπτονται το προφίλ μας. Όμως το Facebook ουδέποτε πρόσφερε μία τέτοια δυνατότητα, και ούτε πρόκειται να την προσφέρει στο μέλλον.

Αυτό δεν το λέμε εμείς. Το λέει το επίσημο κέντρο βοήθειας του Facebook. Κατά λέξη:

Όχι, στο Facebook δεν μπορείτε να παρακολουθείτε ποιος βλέπει το προφίλ σας. Ούτε οι εφαρμογές τρίτων δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Αν εντοπίσετε κάποια εφαρμογή που ισχυρίζεται ότι προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, αναφέρετέ τη.

Μάλιστα, το θέμα του “ποιος βλέπει το προφίλ μου στο Facebook” έχει αποτελέσει τη βάση ακόμα και για πρωταπριλιάτικες φάρσες, που ισχυρίζονταν πως η δυνατότητα αυτή θα προστεθεί στις επίσημες εφαρμογές του Facebook για Android και iOS.

Ποιος Βλέπει Το Προφίλ Μου Στο Facebook 2ν

Επειδή όμως δυστυχώς οι σχετικές ψεύτικες αναρτήσεις παραμένουν στα αντίστοιχα site, και πολύς κόσμος δεν προσέχει την ημερομηνία, καταλήγουν τελικά να διαιωνίζουν το μύθο πως μπορεί κανείς να δει ποιος βλέπει το προφίλ του στο Facebook.

Το τελικό συμπέρασμα είναι πως αφού το ίδιο το Facebook δεν παρέχει την συγκεκριμένη πληροφορία σε οποιαδήποτε εφαρμογή ή υπηρεσία μέσω του επίσημου API, είναι απλά ακατόρθωτο. Και οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί με όποιον το υπόσχεται.

Γιατί εφαρμογές και υπηρεσίες υπόσχονται το ακατόρθωτο

Δεν θέλει μεγάλη φαντασία για να κατανοήσουμε γιατί ορισμένοι επιτήδειοι ισχυρίζονται πως μπορούν να σου πουν ποιος βλέπει το προφίλ σου στο Facebook. Είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει αρκετούς, και ένας εύκολος τρόπος να τραβήξουν την προσοχή.

Στην καλύτερη περίπτωση, απλά θα κερδίσουν τζάμπα likes, τα οποία θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν με κάποιο άλλο τρόπο.

Στη χειρότερη περίπτωση, πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να κλέψει το username και το password του λογαριασμού.

Ποιος Βλέπει Το Προφίλ Μου Στο Facebook 2νν

Σε ορισμένες περιπτώσεις, κακόβουλοι χρήστες μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν αυτές τις ανεπιθύμητες εφαρμογές τους για να βρουν τη φυσική μας διεύθυνση, και όχι μόνο.

Σε γενικές γραμμές, όποιες εφαρμογές και υπηρεσίες υπόσχονται το “ποιος βλέπει το προφίλ μου στο Facebook” καθώς και τις φωτογραφίες μου, είναι μια κανονική απάτη.

Η καλύτερη ενέργεια μας

Ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνουμε κλικ στους συνδέσμους με αυτές τις υπηρεσίες και εφαρμογές. Ειδάλλως, ενδέχεται να εκθέσουμε τον λογαριασμό μας σε κίνδυνο.

Αν έχουμε εγκαταστήσει κάποια επέκταση στον browser που δίνει τέτοιες απατηλές υποσχέσεις, πρέπει να την καταργήσουμε άμεσα. Επιπλέον, πρέπει να αλλάξουμε τα συνθηματικά της πρόσβασής μας στον λογαριασμό Facebook.

Ποιος Βλέπει Το Προφίλ Μου Στο Facebook 10α

Σε κάθε περίπτωση, άνθρωποι είμαστε και μπορεί κάποια στιγμή να κάναμε το λάθος και έχουμε εγκαταστήσει μια τέτοια εφαρμογή ή να έχουμε χρησιμοποιήσει μια σχετική υπηρεσία.

Εφόσον συμβαίνει κάτι τέτοιο, μπορούμε να κάνουμε ανάκληση της πρόσβασης εφαρμογών στον λογαριασμό μας, καθώς και αναφορά στο κοινωνικό δίκτυο.

Για να υποβάλουμε σχόλια ή να αναφέρουμε μια εφαρμογή που θεωρούμε ότι μας παραπλάνησε, ακολουθούμε τα παρακάτω απλά βήματα.

Πατάμε πάνω δεξιά στο Facebook και μετά διαδοχικά στο Ρυθμίσεις και απόρρητο, και έπειτα ξανά στις Ρυθμίσεις.

Ποιος Βλέπει Το Προφίλ Μου Στο Facebook 5μν

Επιλέγουμε Ασφάλεια και σύνδεση.

Κάνουμε κλικ στις Εφαρμογές και ιστότοποι στο αριστερό μενού.

Ποιος Βλέπει Το Προφίλ Μου Στο Facebook 5μνλ

Αναζητούμε την εφαρμογή ή την υπηρεσία που υπόσχεται δήθεν να μας αποκαλύψει “ποιος βλέπει το προφίλ μου στο Facebook”.

Πατάμε Προβολή και επεξεργασία.

Στο κάτω μέρος, κάνουμε κλικ στο “Πείτε μας τη γνώμη σας”.

Ποιος Βλέπει Το Προφίλ Μου Στο Facebook 5μνλα

Επιλέγουμε το πρόβλημα που θέλουμε, εν προκειμένω το “Σπαμ”, και πατάμε διαδοχικά το Επόμενο και Τέλος.

Υπάρχει τρόπος να δω ποιος βλέπει το προφίλ μου στο Facebook?

Όπως αναφέραμε, καμία από αυτές τις επεκτάσεις, τις εφαρμογές, ή τις ιστοσελίδες, δεν κάνει αυτό που ισχυρίζεται.

Στο παρελθόν υπήρχαν και “καινοτόμες” μέθοδοι για να βλέπουμε το προφίλ. Για παράδειγμα, αυτή της αναζήτησης της παραμέτρου “InitialChatFriendsList” στον κώδικα της σελίδας του Facebook. Αυτό όμως έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια.

Ακόμη και σήμερα, υπάρχουν γνωστά ξένα site που παρουσιάζουν κάποιες άλλες μεθόδους. Όλες ανεξαιρέτως απλά είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το ποιος βλέπει το προφίλ μας στο Facebook, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps