Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Προγράμματα Windows: 11 Απαραίτητες Εφαρμογές

Προγράμματα Windows: 11 Απαραίτητες Εφαρμογές

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Μόλις αγοράσαμε τον νέο μας υπολογιστή, ή μόλις τελειώσαμε την επανεγκατάσταση των Windows, και τώρα έχουμε ένα τελείως καθαρό σύστημα, γεμάτο όνειρα και προσδοκίες. Λοιπόν, τι πρέπει να εγκαταστήσουμε πρώτα? Σε αυτό τον οδηγό θα δούμε τα 11 καλύτερα προγράμματα Windows, που κάθε υπολογιστής πρέπει να έχει εγκατεστημένα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ένα δωρεάν antivirus

Το να έχουμε εγκατεστημένα Windows και να μπαίνουμε στο internet χωρίς antivirus, είναι εγκληματική αμέλεια.

Δεν έχει σημασία πόσο προσεχτικοί είμαστε, παραμένουμε ευάλωτοι σε drive-by downloads – δηλαδή ιούς και άλλα malware που μας μολύνουν μόνο και μόνο επειδή μπήκαμε σε μια μολυσμένη ιστοσελίδα, χωρίς να τρέξουμε τίποτα.

Αυτό δεν μπορεί να συμβεί μόνο σε ύποπτες σελίδες, αλλά ακόμα και σε απολύτως νόμιμα websites.

Έτσι, πριν καν ξεκινήσουμε να συζητάμε για άλλα προγράμματα Windows, πρέπει να εγκαταστήσουμε ένα καλό antivirus, για την ασφάλειά μας.

Η πρόταση με τις υψηλότερες αξιολογήσεις είναι το Bitdefender Antivirus Free, το οποίο έχει πάρει άριστα σε έρευνες ανεξάρτητων εργαστηρίων όπως το Av-Test.org

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 01

…και το AV-Comparatives, όπου κέρδισε περισσότερα βραβεία από οποιοδήποτε άλλο antivirus.

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 02

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τον οδηγό μας
Δωρεάν Antivirus 2015 – Τα καλύτερα και τα Χειρότερα

Εναλλακτικό δωρεάν antivirus

Το μόνο μειονέκτημα της δωρεάν έκδοσης του Bitdefender είναι ότι δεν έχει τη δυνατότητα whitelist, δηλαδή να θέσουμε συγκεκριμένα αρχεία ή φακέλους ώστε να μην ελέγχονται από το Antivirus. Θα πρέπει να αγοράσουμε το πληρωμένο Bitdefender Antivirus Plus για αυτή την λειτουργία.

Αναζητώντας ένα πλήρες δωρεάν antivirus με δυνατότητα whitelist, το Avira Free αποτελεί μια εξαίρετη επιλογή. Έχει επίσης κατακτήσει την κορυφαία βαθμολογία 6/6 για την προστασία στο Av-test.org

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 03

…και έχει επίσης κερδίσει πολλαπλά βραβεία στο AV-Comparatives.

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 04

Σε σύγκριση με το Bitedefender, χρησιμοποιεί ελαφρώς περισσότερους πόρους τους συστήματός, αλλά δεν είναι κάτι που θα επιβαρύνει σημαντικά έναν σύγχρονο υπολογιστή.

Δεν αρκεί ο Windows Defender στα Windows 8.1?

Τα Windows 8.1 έχουν το δικό τους ενσωματωμένο Antivirus. Όμως, το συγκεκριμένο antivirus έχει εξ' ορισμού τις χαμηλότερες δυνατότητες της αγοράς. Δείτε σχετικά τον αναλυτικό μας οδηγό:
Είναι καλό το Microsoft Security Essentials ως Antivirus?

Έναν malware scanner

Σε αυτό τον κόσμο που ζούμε, ένα απλό antivirus δεν είναι αρκετό για να μας προστατέψει από κάθε malware που κυκλοφορεί.

Καλώς ή κακώς, το να έχουμε δύο διαφορετικά antivirus να τρέχουν ταυτόχρονα, είναι αδύνατον, θα προξενήσει τεράστια προβλήματα στο σύστημα.

Γι' αυτό το λόγο, το δεύτερο από τα απαραίτητα προγράμματα Windows είναι ένας malware scanner, που έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί μαζί με το antivirus μας.

Ένας από τους καλύτερους malware scanner είναι το Malwarebytes Anti-Malware.

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 05

Ενώ το Malwarebytes έχει premium έκδοση, που προσφέρει συνεχή προστασία, το να έχουμε live προστασία και από το antivirus και από το malware scanner είναι πλεονασμός, και θα δεσμεύσει πολλούς πόρους του συστήματος.

Είναι καλύτερο λοιπόν να χρησιμοποιούμε το malware scanner χειροκίνητα κάθε φορά που κατεβάζουμε ένα αρχείο, και να κάνουμε πλήρες scan μία ή δυο φορές τον μήνα, προληπτικά.

Εναλλακτικός malware scanner

To μόνο πραγματικό μειονέκτημα του SUPERAntiSpyware, είναι το όνομά του. Ακούγεται χειρότερο και από εκείνα τα προγράμματα Windows που είναι απάτες και ισχυρίζονται ότι ο υπολογιστής μας έχει τρεις ντουζίνες “απειλές” με σκοπό να μας τρομοκρατήσει για να “Ενεργοποιήσουμε το αντίγραφό μας”

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 06

Παραβλέποντας όμως το γελοίο του ονόματος, το SUPERAntiSpyware είναι ένας από τους καλύτερους malware scanner στο Internet.

Με βάση την προσωπική μας εμπειρία, έχει καταφέρει να ξεφορτωθεί ιδιαίτερα επίμονα malware, που καμία άλλη εφαρμογή δεν έχει μπορέσει να αντιμετωπίσει.

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 07

Έναν καλύτερο browser

Ο Internet Explorer είναι ο τέλειος browser για να κατεβάσεις έναν καλύτερο browser.

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 08

Ομολογουμένως, στις τελευταίες του εκδόσεις ο Internet Explorer δεν είναι ο τρισάθλιος browser που ήταν στο παρελθόν. Όμως, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ένας εξαιρετικός browser. Ειδικά όταν εξακολουθεί να εμφανίζει εξαιρετικά σοβαρά θέματα ασφάλειας κατά καιρούς.

Βέβαια, η επιλογή browser είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα. Πραγματικά, δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι ο “ταχύτερος” browser, ή ποιος έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία add-ons. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μας αρέσει προσωπικά το περιβάλλον και η λειτουργικότητά ενός οποιουδήποτε browser.

Έτσι, μπορούμε να επιλέξουμε έναν από τους μεγάλους browsers, Google Chrome και Mozilla Firefox. Ή μπορούμε να δοκιμάσουμε τον Opera, πολλοί χρήστες πίνουν νερό στο όνομά του.

Εναλλακτικός browser

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσοι εναλλακτικοί browsers υπάρχουν εκεί έξω. Μόνο στο άρθρο για τον πιο ελαφρύ browser θα βρείτε σχεδόν μισή ντουζίνα ονόματα που πιθανώς να μην έχετε ξανακούσει.

ο πιο ελαφρύς browser για windows και linux 20

Ένας λόγος είναι ότι και ο Chromium (το project από το οποίο προέρχεται ο Chrome) και ο Firefox είναι εφαρμογές ανοιχτού κώδικα. Και έτσι, ο καθένας είναι ελεύθερος να χρησιμοποιήσει αυτό τον κώδικα και να φτιάξει τον δικό του browser.

Σαν αποτέλεσμα, έχουμε κλώνους του Chrome, όπως ο Torch και ο SRware Iron, και κλώνους του Firefox, όπως ο Waterfox και ο Palemoon. Αυτοί οι browsers κρατούν το γνωστό σε όλους περιβάλλον του Chrome και του Firefox, αλλά προσθέτουν επιπλέον χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

Προσοχή όμως, κατά την εγκατάσταση, για προγράμματα Windows τρίτων, που προσπαθούν να τρυπώσουν στον υπολογιστή μας, όπως το αισχρό ask.com toolbar.

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 09

Για έναν γνήσιο εναλλακτικό browser, και όχι κάποιο παράγωγο, ο Maxthon Cloud Browser είναι μια σεβαστή επιλογή.

Έπειτα, υπάρχει και ο Vivaldi, που δημιουργήθηκε από τον πρώην CEO του Opera, και βρίσκεται σε επίπεδο technical preview, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Μιας και δεν είναι ολοκληρωμένος ακόμα, ενδέχεται να έχει σοβαρά bugs, και δεν είναι η καλύτερη ιδέα να τον χρησιμοποιήσουμε για βασικό μας browser. Μόλις φτάσει στην πρώτη σταθερή εκδοχή, όμως, φαίνεται πως θα είναι μια καλή εναλλακτική.

Έναν καλύτερο media player

O browser δεν είναι το μόνο από τα ενσωματωμένα προγράμματα Windows που πρέπει να αντικαταστήσουμε.

Ο Windows Media Player δεν είναι κακή εφαρμογή. Έχει όμως σημαντικές ελλείψεις όσο αφορά την συμβατότητα. Για πολλούς τύπους αρχείων βίντεο και ήχου χρειάζεται να εγκαταστήσουμε επιπλέον codecs για να παίξουν στον Windows Media Player. Δεν παίζει καν DVD βίντεο χωρίς να κατεβάσουμε το ειδικό πρόσθετο.

Εφόσον χρειαζόμαστε επιπλέον πράγματα για να παίζουμε τα βίντεο και την μουσική μας, γιατί δεν κατεβάζουμε έναν καλύτερο media player?

dubstep_program

Ο VLC Media Player θα παίξει ό,τι του δώσουμε. Από AVI, MP4, MKV, και WMV ως FLV και WEBM βίντεο, υπάρχουν ελάχιστοι τύποι αρχείων που ο VLC δεν θα αναγνωρίσει αυτόματα με τα ενσωματωμένα του codecs.

Το ίδιο ισχύει και αρχεία ήχου, απο MP3 ως FLAC, και πολλούς άλλους τύπους αρχείων που μπορεί να μην τους έχετε ξανακούσει.

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 10

Μπορεί επίσης να κάνει εγγραφή βίντεο από το desktop μας, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν και πολλοί players.

Εναλλακτικός media player

Για ένα διάστημα, ο KMPlayer (Korean Media Player) ήταν ο αγαπημένος μας media player, ακόμα περισσότερο και από τον VlC. Τελευταία, όμως, έχει χαλάσει αρκετά.

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 11

Όχι, δεν νοιάζει για το “Best SF Movie! Terminator Genisys”. Ούτε μας ενδιαφέρουν οι διαφημίσεις που πετάει το πρόγραμμα συχνά-πυκνά. Αν θέλαμε τέτοια μηνύματα θα μέναμε στο YouTube, ευχαριστούμε πολύ.

Αντί αυτού, μπορούμε να κατεβάσουμε τον PotPlayer, ο οποίος είναι επίσης Κορεάτικης προέλευσης, έχει όλες τις προηγμένες λειτουργίες και ρυθμίσεις του KMplayer, αλλά ούτε ένα περιττό διαφημιστικό μήνυμα.

Ο Media Player Classic – Home Cinema είναι επίσης μια καλή και ελαφριά επιλογή.

Τέλος, εφόσον μας ενδιαφέρουν οι υπότιτλοι, τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει τον BSplayer, με την ενσωματωμένη λειτουργία αναζήτησης υποτίτλων.

Έναν καλύτερο image viewer

Χρειαζόμαστε αλήθεια κάποιον καλύτερο image viewer από το Photo Viewer των Windows? Ναι, χρειαζόμαστε. Δώστε στο Irfanview μια ευκαιρία, και δεν θα επιστρέψετε πότε στον προεπιλεγμένο Photo Viewer.

Το IrfanView είναι πολύ ελαφρύ, υποστηρίζει ένα κάρο τύπους αρχείων εικόνας – συμπεριλαμβάνοντας κινούμενα gifs – και μπορεί να ανοίξει βίντεο και mp3 αρχεία.

Επιπλέον επιτρέπει βασικές λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας όπως η περικοπή (crop) και η αλλαγή μεγέθους, ακόμα και να αλλάξουμε τη ονομασία της εικόνας καθώς την βλέπουμε, πατώντας F2.

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 11a

Το Irfanview έχει επίσης την επιλογή να προβάλει όλες τις εικόνες στην προκαθορισμένη ανάλυσή τους, ή να μεγεθύνουμε/συρρικνώσουμε αυτόματα τις εικόνες για να ταιριάζουν στην ανάλυση της οθόνης μας. Αντίθετα με τον Photo Viewer, ο οποίος συρρικνώνει αυθαίρετα τις περισσότερες εικόνες.

Είναι τυχαίο που το Irfanview έχει κατέβει πάνω από 76 εκατομμύρια φορές, και αυτό σε μόνο ένα από τα download mirrors? Όχι, δεν είναι.

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 11b

Εναλλακτικός image viewer

Υπάρχει πλήθος από προγράμματα Windows για την προβολή εικόνων. Μια εξαιρετική επιλογή είναι ο XnView, ο οποίος είναι διαθέσιμος και με installer και ως portable εφαρμογή που δεν χρειάζεται εγκατάσταση.

Το Zoner Photo Studio είναι επίσης ένας καλός image viewer, παρ' όλο που έχει αρκετά βαρυφορτωμένο περιβάλλον χρήσης.

Μια σουίτα γραφείου

Ίσως να μην το γνωρίζατε, αλλά η Microsoft κερδίζει περισσότερα χρήματα από τις πωλήσεις του Microsoft Office, παρά από τις πωλήσεις των Windows, ή του Xbox, ή από οτιδήποτε άλλο κάνουν.

Έτσι, δεν είναι τυχαίο το ότι δεν υπάρχουν προεγκατεστημένα προγράμματα Windows για τα αρχεία γραφείου. Το καλύτερο που έχουν τα Windows είναι το WordPad, και είναι πέρα για πέρα άχρηστο.

Καθώς το Microsoft Office δεν είναι φτηνό, η σουίτα Libreoffice περιέχει Writer (Word), Calc (Excel), Impress (Powerpoint), Draw (Visio), Base (Access), και Math (επεξεργαστής μαθηματικών), και πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον, στη χαμηλή τιμή του “τζάμπα”.

Προγράμματα Windows Libreoffice

Το Libreoffice μπορεί να ανοίξει και να επεξεργαστεί όλες τις επεκτάσεις αρχείων του Microsoft Office, τόσο τα παλιά DOC, XLS, και PPT όσο και τα νεότερα DOCX, XLSX, και PPTX.

Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε ένα PDF από ένα αρχείο, χωρίς την εγκαταστήσουμε ειδικά προγράμματα Windows.

Στο μόνο πράγμα που ίσως δυσκολευτεί το Libreoffice είναι σε αρχεία Word που περιέχουν ενσωματωμένες εικόνες. Είναι πιθανό να εμφανιστούν διαφορετικά απ' ότι εμφανίζονται στο Microsoft Word. Αλλά αυτό το πρόβλημα το έχουν όλες οι τρίτες σουίτες γραφείου.

Εναλλακτική σουίτα γραφείου

Το WPS Office έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με το Microsoft Office, διαθέτοντας μέχρι και το μενού τύπου Ribbon.

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 11bb

Παρ' όλα αυτά περιέχει μόνο εναλλακτικά προγράμματα για τα Word, Excel, και Powerpoint, όχι το Visio ή την Access.

Θα προσθέσει επίσης ένα υδατογράφημα σε εκτυπωμένα αρχεία και όταν δημιουργούμε PDF, εκτός και αν αγοράσουμε την professional έκδοση.

Για περισσότερες εναλλακτικές, δείτε τον οδηγό μας:
Δωρεάν Office – Οι καλύτερες Εναλλακτικές της Microsoft

Έναν PDF reader

Τα Windows 8 / 8.1 είναι οι πρώτες εκδόσεις των Windows που περιέχουν έναν προβολέα εγγράφων ο οποίος να μπορεί να ανοίξει αρχεία PDF. Όμως, είναι ένα από τα ανούσια “Metro” προγράμματα Windows που δουλεύουν μόνο σε πλήρη οθόνη, και όχι στο desktop.

Έτσι, ανεξαρτήτως από την έκδοση Windows που έχουμε, καλό είναι να εγκαταστήσουμε έναν PDF viewer.

Το Adobe Reader είναι δωρεάν,αλλά βαρύ και έχει κατά καιρούς μεγάλα κενά ασφαλείας. To PDF-XChange Viewer είναι πολύ καλύτερη επιλογή για να ανοίγουμε PDF.

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 11bc

Εκτός από τις απλές δυνατότητες προβολής PDF, το PDF-Xchange διαθέτει επίσης OCR (Optical Character Recognition), το οποίο μπορεί να “διαβάσει” την εικόνα κειμένου από το PDF και να τη μετατρέψει σε απλό κείμενο για να το επεξεργαστούμε.

Εναλλακτικός PDF reader

Ο Foxit reader είναι ένας από τους πιο δημοφιλής PDF readers. Ο κύριος λόγος που αποτελεί δεύτερη επιλογή μας, είναι γιατί δεν διαθέτει OCR.

Μια καλύτερη εφαρμογή συμπίεσης αρχείων

Ο Windows Explorer μπορεί να ανοίξει οποιοδήποτε αρχείο zip, αλλά δεν μπορεί να ανοίξει RAR, 7z ή οποιονδήποτε άλλον τύπο αρχείων συμπίεσης.

Το PeaZip μπορεί να ανοίξει και να αποσυμπιέσει πάνω από 150 διαφορετικούς τύπους συμπιεσμένων φακέλων, και μπορεί να δημιουργήσει και να μετατρέψει πάνω από μια ντουζίνα τύπους αρχείων.

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 11c

Είναι εξαιρετικά απίθανο να βρούμε έναν συμπιεσμένο φάκελο που το Peazip δεν θα μπορέσει να ανοίξει.

Εναλλακτική εφαρμογή συμπίεσης αρχείων

Το 7-zip επίσης υποστηρίζει αμέτρητους αλγόριθμους συμπίεσης, και μπορεί να κλειδώσει 7z και ZIP τύπους αρχείων, με την πρακτικά απαραβίαστη κρυπτογράφηση AES-256.

Ο λόγος που το 7zip αποτελεί εναλλακτική πρόταση είναι γιατί η τελευταία σταθερή έκδοση ήταν τον Νοέμβριο του 2010. Η τρέχουσα έκδοση είναι μόνο σε alpha και beta version και μπορεί να περιέχει bugs.

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 11d

Αν αναρωτιέστε γιατί δεν αναφέραμε το Winrar, είναι γιατί πρόκειται για shareware, χωρίς πλήρως δωρεάν έκδοση.

Ναι, μετά από 40 μέρες της δοκιμαστικής έκδοσης, εξακολουθεί να λειτουργεί. Γιατί όμως να ανεχόμαστε τα ενοχλητικά μηνύματα να αγοράσουμε την full έκδοση, όταν υπάρχουν εξαιρετικά freeware προγράμματα Windows για την ίδια δουλειά?

Εφαρμογή καθαρισμού των Windows

Τα Windows πραγματικά δεν τα καταφέρνουν καθόλου καλά όσον αφορά το σβήσιμο προσωρινών αρχείων που δεν χρησιμεύουν πλέον. Αυτά τα προσωρινά αρχεία συσσωρεύονται, και πριν το καταλάβουμε έχουμε μερικά gigabytes άχρηστων αρχείων, να γεμίζουν τον δίσκο μας.

Ο CCleaner είναι με διαφορά η καλύτερη εφαρμογή για να διαγράψουμε όλα αυτά τα περιττά αρχεία, και να κρατήσουμε το σύστημά μας ωραίο και καθαρό.

CCleaner - Καθαρισμός Windows, και Όχι Μονο 28

Θα μας βοηθήσει επίσης να απενεργοποιήσουμε προγράμματα εκκίνησης που επιβαρύνουν το σύστημά μας, και από την έκδοση 5.00.000 και μετά περιέχει επίσης αναζήτηση διπλών αρχείων.

Αλλά, ό,τι και να κάνετε μην τρέξετε τον καθαριστή μητρώου. Δεν θα επιταχύνει τον υπολογιστή σας καθόλου, και μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

CCleaner - Καθαρισμός Windows, και Όχι Μονο 32

Για περισσότερες πληροφορίες και για το βαθύτερο καθαρισμό με τον Ccleaner, δείτε τον οδηγό μας:
Καθαρισμός Windows – Τα Μυστικά του CCleaner

Για τις επιπλέον πλούσιες δυνατότητες του Ccleaner, δείτε τον οδηγό:
CCleaner – Ανακαλύψτε τις Πλήρεις του Δυνατότητες

Εναλλακτική εφαρμογή καθαρισμού των Windows

Αυτή είναι μια κατηγορία οπού μια εναλλακτική δεν έχει νόημα. Ο CCleaner είναι γρήγορος, ασφαλής, και θα απομακρύνει όλα τα βασικά άχρηστα αρχεία. Είναι με διαφορά η καλύτερη εφαρμογή για αυτή την δουλειά.

Υπάρχουν cleaners που μπορεί να καθαρίζουν λίγο βαθύτερα, αλλά η διαφορά θα είναι ελάχιστη, συχνά λιγότερο από 1 Megabyte. Δεν αξίζει τον ρίσκο να χρησιμοποιήσουμε ένα σχετικά άγνωστο cleaner, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο σύστημά μας.

Επίσης, είναι μερικοί πραγματικά κακοί cleaners εκεί έξω. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς είναι στην πραγματικότητα malware προγράμματα Windows, όπως το διαβόητο “PC Cleaner Pro” scam.

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 11f

Έτσι, κρατήστε τον CCleaner και θα είστε μια χαρά. Αν πραγματικά θέλετε κάτι εναλλακτικό, το Iobit Advanced Systemcare είναι μια ασφαλής επιλογή.

Μια εφαρμογή για chat και βιντεοκλήσεις

Σύμφωνα με το The Jetsons και μισό εκατομμύριο βιβλία / ταινίες / σειρές επιστημονικής φαντασίας, στο μέλλον κάθε απλό τηλεφώνημα θα είναι με κινούμενες εικόνες, με βίντεο κλήση ή με οθόνη ολογράμματος.

Εντάξει, μπορεί να μας χωρίζουν μερικά χρόνια από τα ολογράμματα στο σπίτι, αλλά η βίντεο κλήση είναι διαθέσιμη εδώ και τώρα, για τον καθένα με ένα υπολογιστή, webcam με μικρόφωνο, και μια μέση ADSL σύνδεση.

Και όμως, οι περισσότεροι από εμάς δεν δείχνουμε να ενδιαφερόμαστε για κλήσεις με βίντεο, και προτιμούμε τα SMS, το chat, ή έστω τα συμβατικά τηλεφωνήματα.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να έχουμε το Skype εγκατεστημένο, το όποιο είναι με διαφορά η πιο δημοφιλής εφαρμογή για βιντεοκλήσεις. Πέρα από αυτό έχει μια αρκετά καλή λειτουργία chat – κι ας εμφανίζει περίεργα προβλήματα κατά καιρούς.

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 12

Αν συνδεθούμε με έναν λογαριασμό Microsoft, θα βρούμε όλες τις επαφές μας στο MSN – που έχει κλείσει εδώ και χρόνια – ως Skype επαφές. Αν συνδεθούμε μεσώ Facebook μπορούμε να κάνουμε Facebook chat με τους φίλους μας.

Μπορούμε πρακτικά να χρησιμοποιούμε το Skype κάθε μέρα, χωρίς ποτέ να κάνουμε ούτε μια κλήση, μόνο για το chat.

Εναλλακτική εφαρμογή βιντεοκλήσεων

Αν χρησιμοποιούμε το Gmail ή το Google+, το Google Hangouts είναι μια αξιοπρεπής πλατφόρμα επικοινωνίας. Υπάρχει επίσης η επέκταση hangouts για τον Chrome.

Μια άλλη εφαρμογή που προσπαθεί να ανταγωνιστεί το Skype είναι το ooVoo. Αν αποφασίσετε να του δώσετε μια ευκαιρία και πείσετε τους φίλους να το εγκαταστήσουν, σιγουρευτείτε ότι θα ξετσεκάρετε το απαίσιο ask.com

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 13

Έναν torrent client

Το πρωτόκολλο BitTorrent είναι πιθανώς η καλύτερη μέθοδος για να κατεβάσουμε μεγάλα αρχεία από το διαδίκτυο.

Το χρησιμοποιούμε συχνά για να κατεβάσουμε ταινίες, αν και όχι πάντα νόμιμα. Όμως μπορούμε επίσης να κατεβάσουμε Windows 7 ISOs μέσω torrent, και τις περισσότερες διανομές Linux, όπως το Linux Mint, και τα δυο 100% νόμιμα.

Για να κατεβάσουμε ένα αρχείο torrrent χρειαζόμαστε έναν client. Η επιλογή μας είναι το qBittorrent. Δεν είναι τόσο γνωστό όσο το utorrent / μtorrent αλλά ούτε είναι φορτωμένο με ανεπιθύμητα προγράμματα Windows.

Δημιουργία Torrent και ανέβασμα με το qBittorrent 01

Εναλλακτικός torrent client

Το BitComet δεν είναι μόνο torrent client αλλά και Download Accelerator για κατέβασμα αρχείων μέσω http και ftp.

Αν δεν προσπαθούσε να περάσει εφαρμογές τρίτων κατά την εγκατάσταση, θα ήταν η πρώτη μας επιλογή.

Για να δείτε και άλλους αξιόλογους torrent clients, δείτε τον οδηγό μας:
Κατέβασμα Ταινιών / Προγραμμάτων – Οι Καλύτεροι Torrent Clients

Εγκατάσταση των παραπάνω εφαρμογών αυτόματα

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε σχεδόν όλες τις παραπάνω εφαρμογές, με το να κατεβάσετε και να τρέξετε ένα απλό αρχείο?

Έχουμε ήδη δει στο PCsteps το Ninite, που μπορεί να εγκαταστήσει αυτόματα δεκάδες δημοφιλή προγράμματα για Windows.

αυτόματη εγκατάσταση προγραμμάτων

Λοιπόν, αν θέλετε να εγκαταστήσετε τις παρακάτω εφαρμογές Windows:

  • • Avira Antivirus
  • • Google Chrome Browser
  • • Foxit Reader
  • • Irfanview
  • • Libreoffice
  • • Malwarebytes Anti-malware
  • • PeaZip
  • • qBittorrent
  • • Skype
  • • Vlc Media Player

…απλά κατεβάστε και τρέξτε αυτό το αρχείο.

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 14

Το Ninite θα κατεβάσει και τα 10 προγράμματα Windows, θα τα εγκαταστήσει αυτόματα, και θα αγνοήσει οποιαδήποτε ανεπιθύμητα προγράμματα τρίτων.

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 15

Αν επιθυμείτε λιγότερες, περισσότερες, ή απλά διαφορετικές επιλογές, είναι εξαιρετικά απλό.

Απλά πηγαίνετε στο https://ninite.com/, επιλέξτε όποια και όσα προγράμματα Windows θέλετε, και κάντε κλικ στο “Get Installer” για να κατεβάσετε τον προσωπικό σας installer.

Προγράμματα Windows - 11 Απαραίτητες Εφαρμογές 16

Δυστυχώς, το Ninite δεν υποστηρίζει το Bitdefender, το CCleaner ή κάποιες από τις εναλλακτικές μας επιλογές, και έτσι θα πρέπει να κατεβάσετε χειροκίνητα αυτά τα προγράμματα Windows.

Αυτά είναι τα μόνα προγράμματα Windows που χρειάζομαι?

Τα παραπάνω προγράμματα Windows είναι απαραίτητα για σχεδόν κάθε υπολογιστή, αλλά φυσικά δεν είναι οι μόνες εφαρμογές που γενικά θα χρειαστούμε.

Ανάλογα, με το τι κάνουμε στον υπολογιστή, υπάρχουν πολλαπλά άλλα προγράμματα Windows που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε από διαφορετικές κατηγορίες, από το GIMP ως εναλλακτικό για το Photoshop ως έναν partition manager.

GIMP Πώς να Φαίνεται και να Λειτουργεί Σαν το Photoshop Μετατροπή

Αυτά όμως είναι πιο εξειδικευμένα προγράμματα Windows, για συγκεκριμένες ανάγκες, που δεν αφορούν όλους τους χρήστες.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον οδηγό μας για τα 400+ καλύτερα δωρεάν προγράμματα Windows, για άλλες εφαρμογές που θα μπορούσαν να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Ποια είναι τα δικά σας απαραίτητα προγράμματα Windows?

Πιστεύετε ότι αφήσαμε έξω μια κατηγορία που θα ήταν χρήσιμη για όλους? Έχετε να προτείνετε άλλα προγράμματα Windows για τις ανωτέρω κατηγορίες? Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#275 - Κρυφά Δωρεάν Παιχνίδια, Παιχνίδια Steam Από Τον Υπολογιστή Στο Κινητό, Διαχείριση Χώρου
QuickSteps
GamingSteps#20230513 - Τα Πάντα Για Το Asus ROG Ally, Shooter Παιχνίδι Με Τον “Mickey Mouse”, Το 2024 Νέο Nintendo Switch
GamingSteps