Το Google Drive είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες Cloud, που μας δίνει 15GB δωρεάν με την εγγραφή μας. Τώρα, όμως, μπορούμε να αυξήσουμε αυτό το χώρο σε 1TB, αξίας 9,99 δολαρίων το μήνα, χωρίς κανένα κόστος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνεισφέρουμε στις πληροφορίες του Google Maps, μέσω του Local Guides.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Διαφημίστε την επιχειρησή σας στο site του PCsteps, ή και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Εγγραφή στο πρόγραμμα Local Guides του Google Maps

Local Guides ονομάζει η Google την κοινότητα των ανθρώπων που προσθέτουν πληροφορίες για τοπικές επιχειρήσεις στο Google Maps, γράφουν κριτικές, ανεβάζουν φωτογραφίες, διορθώνουν σφάλματα, και απαντούν σε ερωτήσεις επισκεπτών.

Για να εγγραφούμε στο πρόγραμμα αρκεί να μπούμε στη σελίδα
https://www.google.com/local/guides/index.html

1TB δωρεάν στο Google Drive μέσω των Local Guides 01

Η μόνη απαίτηση πέραν από το να έχουμε λογαριασμό στη Google είναι να έχουμε ενεργοποιήσει το προφίλ μας στο Google+. Αν δεν είναι ενεργοποιημένο, θα μας ζητηθεί να το ενεργοποιήσουμε, κάνοντας κλικ στο Upgrade to Google+.

1TB δωρεάν στο Google Drive μέσω των Local Guides 02

Αν ήμαστε ήδη συνδεδεμένοι με το Google+, αρκεί να επιλέξουμε την πόλη μας, να επιβεβαιώσουμε πως είμαστε άνω των 18, και να τσεκάρουμε το κουτάκι πως δεχόμαστε να λαμβάνουμε email σχετικά με τους Local Guides.

1TB δωρεάν στο Google Drive μέσω των Local Guides 03

Κερδίζοντας πόντους ως Local Guide

Έχοντας εγγραφεί στο πρόγραμμα, πλέον μπορούμε να κερδίζουμε πόντους συμπληρώνοντας πληροφορίες για επιχειρήσεις στο Google Maps.

Μπορούμε να ανεβάσουμε φωτογραφίες…

1TB δωρεάν στο Google Drive μέσω των Local Guides 04

…να γράψουμε κριτικές…

1TB δωρεάν στο Google Drive μέσω των Local Guides 05

…να προσθέσουμε νέες επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις που απουσιάζουν…

1TB δωρεάν στο Google Drive μέσω των Local Guides 06

…να διορθώσουμε τυχών λανθασμένες πληροφορίες…

1TB δωρεάν στο Google Drive μέσω των Local Guides 07

…και να απαντήσουμε σε ερωτήσεις, αν υπάρχουν.

1TB δωρεάν στο Google Drive μέσω των Local Guides 08

Κάθε μία από τις παραπάνω ενέργειες αξίζει ένα πόντο, που σημαίνει πως πρακτικά από κάθε επιχείρηση μπορούμε να κερδίσουμε μέχρι και πέντε πόντους, αν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε και τις πέντε παραπάνω ενέργειες.

Για το γενικότερο συντονισμό τον ενεργειών μας, αρκεί μέσα από το Google Maps να πάμε στο μενού πάνω αριστερά και να επιλέξουμε “Οι συνεισφορές σας”.

1TB δωρεάν στο Google Drive μέσω των Local Guides 09

Αν έχουμε smartphone με πρόσβαση στο Internet και το Google Maps, εδώ θα βρούμε επιχειρήσεις που έχουμε επισκεφθεί πρόσφατα, για να μπορέσουμε άμεσα να δημιουργήσουμε κριτικές και να ελέγξουμε τις πληροφορίες.

1TB δωρεάν στο Google Drive μέσω των Local Guides 10

Είναι όμως ακόμα καλύτερα να μπούμε στην εφαρμογή Google Maps από το κινητό. Εκεί, εκτός από τις πληροφορίες για επιχειρήσεις, κριτικές, και φωτογραφίες, βλέπουμε και το επίπεδο που βρισκόμαστε με βάση τους πόντους.

1TB δωρεάν στο Google Drive μέσω των Local Guides 11

Να σημειωθεί πως οι πόντοι δεν αποδίδονται άμεσα, με το που θα κάνουμε μια κριτική ή θα ανεβάσουμε φωτογραφίες κλπ. Μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 24 ώρες για να εμφανιστούν.

Πότε θα έχω το 1 TB δωρεάν στο Google Drive?

Ανάλογα με τους πόντους που θα συγκεντρώσουμε, θα έχουμε συγκεκριμένες ανταμοιβές.

  • Level 1 (0-4 πόντοι): Συμμετοχή σε αποκλειστικούς διαγωνισμούς (για συσκευές Google) σε επιλεγμένες χώρες
  • Level 2 (5-49 πόντοι): Πρόσβαση νωρίτερα σε νέα προϊόντα και χαρακτηριστικά της Google
  • Level 3 (50-199 πόντοι): Θα εμφανιζόμαστε στο Google Maps με την επίσημη ένδειξη Local Guides
  • Level 4 (200-499 πόντοι): Σε αυτό το επίπεδο θα έχουμε πλέον το δωρεάν 1TB στο Google Drive.
  • Level 5 (500+ πόντοι): Οι κορυφαίοι Local Guides θα μπορούν να παρευρεθούν στην πρώτη συνάντηση των Local Guides το 2016, όπου θα γνωρίσουν άλλους κορυφαίους Guides από όλο τον κόσμο, θα επισκεφθούν τα γραφεία της Google, και θα μάθουν τις νεότερες πληροφορίες για το Google Maps

Συνεπώς, θα πρέπει να φτάσουμε τουλάχιστον στο επίπεδο 4, συγκεντρώνοντας 200 πόντους μέσα από κριτικές, φωτογραφίες, κλπ, ώστε να έχουμε το 1TB δωρεάν στο Google Drive.

Δεν είναι κάτι που θα γίνει σε μια μέρα, αλλά αν το βάλουμε στόχο, είναι απόλυτα εφικτό σε 2-3 εβδομάδες, ή και νωρίτερα.

Εσείς θα ασχοληθείτε με τους Local Guides για το 1TB στο Google Drive?

Θεωρείτε πως αξίζει αυτό το κίνητρο με τη χωρητικότητα του Google Drive για να συνεισφέρετε ενεργά στους Google Maps? Ή παραείναι μπελάς να συγκεντρώσετε 200 πόντους, και σας αρκούν τα 10-15GB που δίνουν πολλές υπηρεσίες cloud, εύκολα και ξεκούραστα? Γράψτε μας στα σχόλια.