Home » Software » Browsers » Κατέβασμα Εικόνων Μαζικά στον Chrome

Κατέβασμα Εικόνων Μαζικά στον Chrome

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Έχει τύχει να βρείτε μια σελίδα με πολλές φωτογραφίες, και να θέλετε να τις κατεβάσετε όλες? Θα μπορούσαμε να κάνουμε “δεξί κλικ -> αποθήκευση εικόνας ως” στην καθεμία, αλλά υπάρχει και καλύτερος τρόπος. Με την επέκταση Fatkun Batch Download Image για τον Chrome, είναι δυνατό το μαζικό κατέβασμα εικόνων.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Γιατί επιλέξαμε το Fatkun Batch Download Image

Η πιο δημοφιλής επέκταση για το μαζικό κατέβασμα εικόνων στον Chrome είναι το Image Downloader, το οποίο έχουν εγκαταστήσει περισσότεροι από 300.000 χρήστες.

Κατέβασμα Εικόνων Μαζικά στον Chrome 01

Για αυτό τον οδηγό, όμως, επιλέξαμε το FatKun Batch Download Image. Μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές, έχοντας λιγότερο από ένα τρίτο του κοινού του Image Downloader, αλλά έχει καλύτερες κριτικές, με μέσο όρο 4,49/5 με 485 reviews.

Κατέβασμα Εικόνων Μαζικά στον Chrome 02

Ανεξαρτήτως των κριτικών, εγκαταστήσαμε και τις δύο επεκτάσεις, και η Fatkun μας άρεσε λίγο περισσότερο. Μπορείτε πάντως να δοκιμάσετε και τις δύο, και να επιλέξετε αυτή που προτιμάτε.

Πώς γίνεται το μαζικό κατέβασμα φωτογραφιών στον Chrome

Έχοντας εγκαταστήσει το Fatkun Batch Download Image, αρκεί να βρούμε μια ιστοσελίδα με φωτογραφίες που μας αρέσουν. Για τον οδηγό, επισκεφθήκαμε το https://www.reddit.com/r/earthporn, το οποίο περιλαμβάνει πανέμορφες φωτογραφίες από διάφορα τοπία.

Κατέβασμα Εικόνων Μαζικά στον Chrome 03

Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης, μπορούμε να επιλέξουμε είτε την τρέχουσα καρτέλα, είτε όλες τις ανοιχτές καρτέλες.

Κατέβασμα Εικόνων Μαζικά στον Chrome 04

Η επέκταση θα ανοίξει μια νέα καρτέλα, στην οποία θα μας δείξει όλες τις εικόνες που έχει εντοπίσει.

Κατέβασμα Εικόνων Μαζικά στον Chrome 05

Βέβαια, στο μαζικό κατέβασμα φωτογραφιών δεν μας ενδιαφέρουν οι μικρογραφίες ή τα γραφικά της ιστοσελίδας.

Αυτό είναι εύκολο να διορθωθεί, χρησιμοποιώντας τα ρυθμιστικά Min Width και Min Height. Μέσω αυτών ορίζουμε το ελάχιστο πλάτος και ύψος που πρέπει να έχει η κάθε φωτογραφία, αποκλείοντας έτσι τις άχρηστες μικρογραφίες.

Κατέβασμα Εικόνων Μαζικά στον Chrome 06

Εκτός από τις εικόνες που εμφανίζονται απευθείας στην ιστοσελίδα, η επέκταση θα ακολουθήσει επίσης συνδέσμους που δείχνουν απευθείας σε εικόνες, όπως αυτοί που χρησιμοποιούνται στο Reddit.

Κατέβασμα Εικόνων Μαζικά στον Chrome 07

Όμως, η επέκταση δεν πρόκειται να ακολουθήσει συνδέσμους που οδηγούν σε μια σελίδα που δείχνει την εικόνα. Σε αυτή την περίπτωση, όπως στις φωτογραφίες του Facebook, θα πρέπει να ανοίξουμε την κάθε εικόνα στη δική της καρτέλα, και στη συνέχεια να επιλέξουμε την επιλογή “All Tabs” στο Fatkun.

Όλες οι εικόνες που εμφανίζονται στην καρτέλα της επέκτασης είναι προεπιλεγμένες για να τις κατεβάσουμε. Μπορούμε να κάνουνε κλικ σε όσες δεν μας ενδιαφέρουν, για να τις αποεπιλέξουμε, ενώ με το κουμπί Toggle αντιστρέφουμε την επιλογή.

Κατέβασμα Εικόνων Μαζικά στον Chrome 08

Εφόσον έχουμε ολοκληρώσει την επιλογή μας, κάνουμε κλικ στο “Save Image”.

Η εφαρμογή μας προειδοποιεί πως αν έχουμε ενεργοποιημένη την επιλογή “Εμφάνιση ερώτησης για τη θέση αποθήκευσης κάθε αρχείου πριν από τη λήψη”…

Κατέβασμα Εικόνων Μαζικά στον Chrome 09

…τότε θα μας ζητηθεί να επιβεβαιώσουμε το φάκελο αποθήκευσης για κάθε εικόνα, που θα είναι πρόβλημα αν έχουμε επιλέξει να κατεβάσουμε 100 ή περισσότερες εικόνες.

Βέβαια, η επιλογή αυτή είναι απενεργοποιημένη σαν προεπιλογή στον Chrome, οπότε αν δεν την έχουμε αλλάξει, μπορούμε να προχωρήσουμε κάνοντας κλικ στο Save Image.

Κατέβασμα Εικόνων Μαζικά στον Chrome 10

Η επέκταση θα δημιουργήσει ένα νέο φάκελο με βάση τον τίτλο της ιστοσελίδας, και θα κατεβάσει όλες τις εικόνες σε αυτόν.

Κατέβασμα Εικόνων Μαζικά στον Chrome 11

Μπορούμε επίσης να κάνουμε κλικ στην επιλογή “More Options”, για να φιλτράρουμε τις εικόνες με βάση το σύνδεσμό τους, να τις κατατάξουμε ανά σελίδα ή ανά μέγεθος, καθώς και να τις μετονομάσουμε αυτόματα.

Κατέβασμα Εικόνων Μαζικά στον Chrome 12

Τέλος αν μας ενδιαφέρει το μαζικό κατέβασμα εικόνων τύπου animated gif, το Fatkun Batch Download Image θα δείχνει τις εικόνες με πλήρη κίνηση.

Κατέβασμα Εικόνων Μαζικά στον Chrome 13

Προτιμάτε κάποια άλλη μέθοδο για το μαζικό κατέβασμα εικόνων?

Αν σας άρεσε το Fatkun Batch Download Image, ή αν προτιμάτε κάποια άλλη επέκταση ή εφαρμογή για το μαζικό κατέβασμα εικόνων από μια ιστοσελίδα, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps