Home » Internet » Διαφήμιση στο Internet » Δημοσιεύσεις στο Facebook: Ποια είναι η Καλύτερη Ώρα?

Δημοσιεύσεις στο Facebook: Ποια είναι η Καλύτερη Ώρα?

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το timing είναι κρίσιμο για τα social media. Είναι σημαντικό να βρούμε τις καλύτερες ώρες για να κάνουμε δημοσιεύσεις στο Facebook, ώστε να εμφανίζονται στο μεγαλύτερο ποσοστό των followers της σελίδας μας. Ευτυχώς είναι εύκολο να βρούμε πότε οι περισσότεροι followers είναι online, και να προγραμματίσουμε τις δημοσιεύσεις στο Facebook.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

–Read this post in English, on PCsteps.com

Αυτός ο οδηγός αφορά αποκλειστικά τις σελίδες στο Facebook, όχι τα προσωπικά προφίλ ή τα group, για τα οποία δεν υπάρχουν αντίστοιχες δυνατότητες.

Γιατί υπάρχει “καλύτερη ώρα” για τις δημοσιεύσεις στο Facebook

Όταν διαβάζουμε τις ενημερώσεις στην αρχική μας σελίδα του Facebook, συχνά θα παρατηρήσουμε ότι αναρτήσεις που ανέβηκαν το προηγούμενο βράδυ, είναι δίπλα σε αναρτήσεις που ανέβηκαν πριν λίγα λεπτά.

Δημοσιεύσεις στο Facebook Ποια είναι η Καλύτερη Ώρα πότε να δημοσιεύω στο Facebook 01

Πόσο σημαντικό είναι, λοιπόν, να βρούμε την πιο κατάλληλη ώρα για τις δημοσιεύσεις στο Facebook? Ουσιαστικά, αρκεί να δημοσιεύσουμε κάτι οποιαδήποτε στιγμή και αργά ή γρήγορα οι fans μας θα το δουν. Σωστά?

Καλώς ή κακώς, δεν λειτουργεί έτσι.

Βλέπετε, η δημοσίευση του Gismodo που έγινε πριν 19 ώρες έχει πάνω από 3250 likes, 123 σχόλια, και σχεδόν 800 κοινοποιήσεις.

Δημοσιεύσεις στο Facebook Ποια είναι η Καλύτερη Ώρα πότε να δημοσιεύω στο Facebook 02

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως το Facebook χρησιμοποιεί περίπλοκους αλγόριθμους που αποφασίζουν τι θα εμφανιστεί στην αρχική μας σελίδα, και τι όχι.

Άλλωστε, η προεπιλογή είναι να εμφανίζονται οι Κορυφαίες ανακοινώσεις, όχι οι πιο πρόσφατες.

Δημοσιεύσεις στο Facebook Ποια είναι η Καλύτερη Ώρα πότε να δημοσιεύω στο Facebook 03

Άρα λοιπόν, οι αλγόριθμοι του Facebook αλγόριθμοι πρέπει να αποφασίσουν ποιες ανακοινώσεις είναι «κορυφαίες», σύμφωνα με συγκεκριμένα στατιστικά των δημοσιεύσεων.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που μετράνε οι αλγόριθμοι, είναι το τι απήχηση είχε μια δημοσίευση από τους fans της σελίδας (μου αρέσει, κοινοποιήσεις, σχόλια).

Αλλά δεν είναι οι απόλυτοι αριθμοί που μετράνε. Οι αλγόριθμοι συνυπολογίζουν επίσης πόσο γρήγορα έγιναν αυτά τα likes και οι κοινοποιήσεις.

Μια δημοσίευση που έχει σχεδόν 180 Likes μέσα σε 40 λεπτά…

Δημοσιεύσεις στο Facebook Ποια είναι η Καλύτερη Ώρα πότε να δημοσιεύω στο Facebook 04

…θα εμφανιστεί ψηλότερα στην αρχική μας σελίδα μας από μια δημοσίευση που χρειάστηκε δύο ή τρεις ώρες για να φτάσει αυτό τον αριθμό.

Για αυτό τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό να βρούμε την πιο κατάλληλη ώρα για τις δημοσιεύσεις στο Facebook, την ώρα που οι περισσότεροι fans μας θα είναι συνδεδεμένοι.

Με αυτό τον τρόπο, μια ποιοτική δημοσίευση θα πάρει πολλά likes, κοινοποιήσεις και σχόλια, και θα συνεχίσει να προβάλλεται σε όλο και περισσότερους followers μας την ίδια μέρα, ή και την επόμενη.

Πότε να δημοσιεύω στο Facebook?

Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι περίπλοκο, όπως γκάλοπ και στατιστική ανάλυση, για να βρούμε πότε είναι online οι περισσότεροι fans μας. Το Facebook έχει έτοιμα τα νούμερα για εμάς.

Απλά πηγαίνουμε στη σελίδα που διαχειριζόμαστε στο Facebook και πατάμε στα “Στατιστικά στοιχεία”…

Δημοσιεύσεις στο Facebook Ποια είναι η Καλύτερη Ώρα πότε να δημοσιεύω στο Facebook 05

…και μετά επιλέγουμε την καρτέλα «Δημοσιεύσεις».

Δημοσιεύσεις στο Facebook Ποια είναι η Καλύτερη Ώρα πότε να δημοσιεύω στο Facebook 06

Αυτό το γραφικό μας δείχνει ποια ώρα ήταν οι fans μας συνδεδεμένοι στο Facebook την προηγούμενη εβδομάδα, κατά μέσο όρο.

Μετακινώντας τον κέρσορα πάνω στο γραφικό, έχουμε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. Τις τελευταίες 7 ημέρες, κατά μέσο όρο, οι περισσότεροι fans της σελίδας του PCsteps.gr ήταν online στις 8:00 το βράδυ.

Δημοσιεύσεις στο Facebook Ποια είναι η Καλύτερη Ώρα πότε να δημοσιεύω στο Facebook 07

Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε συγκεκριμένη ημέρα, για να προβάλουμε τα δικά της στατιστικά.

Δημοσιεύσεις στο Facebook Ποια είναι η Καλύτερη Ώρα πότε να δημοσιεύω στο Facebook 08

Να τονίσουμε ότι οι ώρες είναι για την τοπική μας ώρα και όχι την ζώνη ώρας των fans μας, αν έχουμε fans από το εξωτερικό.

Υπάρχει μία και μοναδική ιδανική ώρα δημοσίευσης?

Εξ' ορισμού, η καλύτερη ώρα για να δημοσιεύσουμε στο Facebook θα είναι μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, όπως στις 8:00 το βράδυ στο παράδειγμά μας.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημοσιεύουμε μόνο τότε, και όχι κάποια άλλη ώρα?Όχι απαραίτητα.

Αν κάνουμε μόνο μια δημοσίευση την ημέρα, τότε ναι, το να επιλέγουμε την συγκεκριμένη ώρα είναι καλή επιλογή.

Αν όμως κάνουμε αρκετές δημοσιεύσεις την ημέρα, δεν χρειάζεται να τις στριμώχνουμε όλες στην “ιδανική” ώρα. Μπορούμε να τις απλώσουμε σε άλλες ώρες που έχουν κίνηση μες τη μέρα.

Κοιτώντας το γραφικό, θα δούμε ότι 1:00 το μεσημέρι είναι επίσης καλή ώρα…

Δημοσιεύσεις στο Facebook Ποια είναι η Καλύτερη Ώρα πότε να δημοσιεύω στο Facebook 09

Στο δικό μας παράδειγμα, καθώς από τη 1:00 και μετά έχουμε σταθερά ανεβασμένο αριθμό fans online, αυτή είναι η ώρα που κοινοποιούμε τη δημοσίευση της ημέρας.

Δημοσιεύσεις στο Facebook Ποια είναι η Καλύτερη Ώρα πότε να δημοσιεύω στο Facebook 10

7:00 το βράδυ είναι επίσης καλή ώρα, από τα στατιστικά μας.

Δημοσιεύσεις στο Facebook Ποια είναι η Καλύτερη Ώρα πότε να δημοσιεύω στο Facebook 11

Είναι επίσης εμφανές πως δεν έχει αξία να κάνουμε δημοσιεύσεις στις 10:00 το βράδυ, γιατί από εκεί και μετά υπάρχει κατακόρυφη πτώση.

Δημοσιεύσεις στο Facebook Ποια είναι η Καλύτερη Ώρα πότε να δημοσιεύω στο Facebook 12

Έτσι λοιπόν, αν σκοπεύουμε να κάνουμε αρκετές δημοσιεύσεις, μπορούμε να τις κάνουμε μεταξύ 1:00 το μεσημέρι και 8:00 το βράδυ, για καλύτερα αποτελέσματα.

Αν μάλιστα χρησιμοποιούμε ένα διαχειριστή για τις δημοσιεύσεις στα Social Media, όπως το Buffer, μπορούμε να προγραμματίσουμε τις συγκεκριμένες ώρες για τις δημοσιεύσεις στο Facebook.

Φυσικά, στη δική σας σελίδα στο Facebook και στο δικό σας κοινό, αυτές η ώρες θα μπορούν να είναι τελείως διαφορετικές. Γι' αυτό, λοιπόν, δείτε τα στατιστικά της σελίδας σας, και προγραμματίστε ανάλογα.

Είδατε διαφορά κάνοντας δημοσιεύσεις στο Facebook στην καλύτερη ώρα?

Η αλλαγή της ώρας για τις δημοσιεύσεις στο Facebook επηρέασε τις δημοσιεύσεις σας, και την ανταπόκριση του κοινού της σελίδας σας? Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps