Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Πλήρης και Δωρεάν Διαχείριση Λογαριασμών Social Media

Πλήρης και Δωρεάν Διαχείριση Λογαριασμών Social Media

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η ισχυρή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα αποτελεί ζωτικό κομμάτι της επιτυχίας οποιασδήποτε ιστοσελίδας, προσωπικής ή εταιρικής. Στον οδηγό θα δούμε μια δωρεάν υπηρεσία για να κάνουμε δημοσιεύσεις στα δημοφιλέστερα δίκτυα με ένα κλικ, να προγραμματίζουμε post, να παρακολουθούμε τα στατιστικά, και γενικά να έχουμε πλήρη διαχείριση λογαριασμών αυτόματα και απλά.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ισχυρή και πλήρης παρουσία στα σημαντικότερα δίκτυα

Η επιτυχία στα social media δεν έρχεται τυχαία, κάνοντας σκόρπιες δημοσιεύσεις σε διάφορες ώρες και ελπίζοντας να έχουν απήχηση.

Από τη συχνότητα των δημοσιεύσεων μέχρι τον προγραμματισμό τους για συγκεκριμένες ώρες αιχμής, η διαχείριση λογαριασμών στα social media είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

διαχείριση social media δωρεάν αυτόματα 01

Προφανώς, αν έχουμε μια μικρή ή ακόμα και μεσαία ιστοσελίδα δεν χρειάζεται να προσλάβουμε social media manager.

Με τη χρήση του κατάλληλου εργαλείου, όμως, μπορούμε να οργανώσουμε τη διαχείριση λογαριασμών πολύ καλύτερα σε σχέση με το να κάνουμε login μεμονωμένα σε κάθε δίκτυο.

Buffer: Η δωρεάν λύση για τη διαχείριση λογαριασμών social media

Για να χρησιμοποιήσουμε το Buffer, το μόνο που χρειάζεται είναι να μπούμε στη σελίδα https://buffer.com/ και να κάνουμε μια δωρεάν εγγραφή.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 01

Μπορούμε να συνδεθούμε με το λογαριασμό Facebook, Twitter, LinkedIn, ή απλά με ένα έγκυρο e-mail.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 02

Αν επιλέξαμε την εγγραφή με το e-mail, to Buffer θα μας ζητήσει να συνδέσουμε τους λογαριασμούς μας των social media.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 03

Στο παράδειγμα θα συνδέσουμε το Facebook, το οποίο θα ανοίξει ως pop-up. Οι βασικές πληροφορίες που ζητάει η εφαρμογή Buffer δεν είναι διαφορετικές από αυτές που ζητούν οι περισσότερες εφαρμογές.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 04

Εφόσον όμως θα χρησιμοποιούμε το Buffer για δημοσιεύσεις στο λογαριασμό μας, είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που αξίζει να επιλέξουμε τη δημόσια κοινοποίηση των δημοσιεύσεων.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 05

Φυσικά θα πρέπει να δώσουμε πρόσβαση στο Buffer και στις επαγγελματικές σελίδες Facebook που διαχειριζόμαστε.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 06

Αν θέλουμε, μπορούμε να περιορίσουμε τις δυνατότητες που θα παρέχουμε στην εφαρμογή, όμως δεν έχουμε κάποιο σπουδαίο κέρδος κάνοντας κάτι τέτοιο.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 07

Επιστρέφοντας στην ιστοσελίδα του Buffer, επιλέγουμε αν θέλουμε να κάνει τις δημοσιεύσεις στη σελίδα ή το προφίλ μας.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 08

Στο επόμενο βήμα, επιβεβαιώνουμε τη χρονική ζώνη, καθώς και αν θέλουμε η ώρα να φαίνεται σε 12ωρη ή 24ωρη μορφή.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 09

Τέλος, μπορούμε να επιλέξουμε τις καλύτερες ώρες δημοσιεύσεων, ή να ορίσουμε τις δικές μας ώρες.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 10

Κάνοντας κλικ στο Find my optimal times, το Buffer θα μας ρωτήσει πόσες φορές την ημέρα θέλουμε να κάνουμε δημοσιεύσεις.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 11

Ο αριθμός αυτός είναι προσωπική μας επιλογή, ανάλογα με το πόσο συχνά ανανεώνουμε το περιεχόμενο της σελίδας μας, και την ποσότητα ποιοτικού υλικού που έχουμε για δημοσίευση.

Στη συνέχεια, το Buffer θα μας προτείνει τις ιδανικές ώρες δημοσιεύσεων. Οι ώρες αυτές προκύπτουν από τα στατιστικά των μελών του Buffer στη χρονική ζώνη που έχουμε επιλέξει, με βάση το πότε οι δημοσιεύσεις έχουν τη μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με το κοινό (like, κοινοποιήσεις, κλικ, κλπ).

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 12

Βέβαια, αν έχουμε ήδη φροντίσει να βρούμε τις ιδανικές ώρες δημοσίευσης μέσα από το Facebook και τις αντίστοιχες ιδανικές ώρες για Tweeting, είναι ενδεχομένως καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά μας στατιστικά, παρά αυτά που προτείνει το Buffer. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να πειραματιστούμε.

Τέλος, επιλέγουμε αν θέλουμε να καταγράφονται τα κλικ στις δημοσιεύσεις του Buffer, που είναι απαραίτητο για να συγκεντρώσουμε τα δικά μας στατιστικά.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 13

Προσθήκη δημοσίευσης

Έχοντας ολοκληρώσει την εγγραφή και την προσθήκη του πρώτου μας δικτύου, μπορούμε να εισάγουμε την πρώτη μας δημοσίευση.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 14

Για άρθρα που έχουμε ήδη δημοσιεύσει, αρκεί να γράψουμε μια περιγραφή και να προσθέσουμε το σύνδεσμο. Το buffer θα μετατρέψει αυτόματα το σύνδεσμο σε συντομευμένη μορφή buff.ly, ενώ θα εμφανίσει τον τίτλο, τη σύντομη περιγραφή του άρθρου, και την κεντρική εικόνα.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 15

Αν θέλουμε, μπορούμε από τα βελάκια να επιλέξουμε άλλες εικόνες του άρθρου…

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 16

…ή να κάνουμε κλικ για να ανεβάσουμε μια εικόνα εκτός άρθρου.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 17

Τέλος, με το Add to Queue προγραμματίζουμε τη δημοσίευση για την επόμενη ελεύθερη θέση. Από το βελάκι δίπλα στο Add to Queue μπορούμε να επιλέξουμε αν θέλουμε μια δημοσίευση να την προγραμματίσουμε στην αρχή της σειράς, να τη δημοσιεύσουμε άμεσα εκτός σειράς, ή να προγραμματίσουμε μια διαφορετική ώρα.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 17a

Επιπλέον διαχείριση λογαριασμών και ταυτόχρονες δημοσιεύσεις

Για να συνδέσουμε επιπλέον δίκτυα και δυνατότητες κοινοποίησης, κάνουμε κλικ στο Connect More.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 17b

Το Buffer υποστηρίζει τη διαχείριση λογαριασμών στα τέσσερα μεγαλύτερα δίκτυα, Facebook, Twitter, LinkedIn, και Google+.To Facebook μας επιτρέπει επίσης να κοινοποιούμε σε προφίλ ή σε ομάδα εκτός από σελίδα, και το LinkedIn επίσης έχει την επιλογή προφίλ.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 18

Το Google+ δεν υποστηρίζει δημοσιεύσεις σε προσωπικό προφίλ εδώ και χρόνια, και είναι άγνωστο αν αυτό θα αλλάξει ποτέ. Το Pinterest είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο για πληρωμένα μέλη.

Σαν δωρεάν μέλη μπορούμε να κάνουμε μόνο τέσσερις επιλογές. Πχ το προφίλ, η σελίδα, και το group στο Facebook μετράνε σαν τρεις επιλογές, αν λοιπόν συνδέσουμε και τα τρία, έχουμε τη δυνατότητα να συνδέσουμε μία μόνο ακόμα επιλογή, και θα αφήσουμε δύο δίκτυα έξω.

Μπορούμε βέβαια πάντα να αξιοποιήσουμε το IFFT για αυτόματες δημοσιεύσεις στο προφίλ μας του Facebook.

Αυτόματες Δημοσιεύσεις στα Social Media με το IFTTT

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας είναι ο αυτοματισμός. Γιατί να υποστούμε κάποια ανιαρή εργασία, όταν μπορούμε να την ρυθμίσουμε να γίνεται αυτόματα? Το…

Έχοντας περισσότερα από ένα δίκτυα, όταν εισάγουμε μια δημοσίευση προς προγραμματισμό, την εισάγουμε ταυτόχρονα σε όλα τα δίκτυα.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 19

Τα Facebook, LinkedIn και Google+ έχουν αρκετά μεγάλο όριο για την περιγραφή, γύρω στους 600 χαρακτήρες. Αν όμως έχουμε και το Twitter στη λίστα, το όριο πέφτει στους 140 χαρακτήρες, μείον μερικούς για τη διεύθυνση της δημοσίευσης.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 20

Ίσως λοιπόν συμφέρει καλύτερα να αφαιρέσουμε το Twitter, κάνοντας κλικ στο εικονίδιό του, και να φτιάξουμε ξεχωριστή δημοσίευση για το Τwitter, με δικό της κείμενο.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 21

Μπορούμε βέβαια πάντοτε να φροντίσουμε η περιγραφή να είναι αρκετά σύντομη ώστε να είναι εντός των ορίων και στο Twitter.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 22

Αν προγραμματίζουμε δημοσιεύσεις που θα ανεβάσουμε στη σελίδα μας στο μέλλον, μπορούμε να γράψουμε χειροκίνητα τον τίτλο, την περιγραφή, και να ανεβάσουμε φωτογραφία. Ακόμα κι αν δεν το κάνουμε, όμως, εφόσον  έχουμε ανεβάσει τη δημοσίευση πριν κάνει κοινοποίηση το Buffer, θα αντλήσει μόνο του τα απαραίτητα στοιχεία.

Στη δωρεάν έκδοση μπορούμε να προγραμματίσουμε μέχρι δέκα δημοσιεύσεις. Μπορούμε επίσης να τους αλλάξουμε θέση με drag and drop.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 23

Παρακολουθώντας τα στατιστικά

Από την καρτέλα Analytics θα δούμε τα στατιστικά για τις τελευταίες μας δημοσιεύσεις μέσα από το Buffer στο κάθε κοινωνικό δίκτυο.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 24

Τα περισσότερα από τα κουμπιά σε αυτή την ενότητα είναι για την πληρωμένη υπηρεσία του buffer. Σαν δωρεάν μέλη δεν μπορούμε να ταξινομήσουμε τις δημοσιεύσεις με βάση τις πιο δημοφιλείς, τις λιγότερο δημοφιλείς, τα είδη των δημοσιεύσεων και τις ημερομηνίες, ή να έχουμε πρόσβαση στις καρτέλες Analysis και Insights.

Ακόμα και έτσι, όμως, μπορούμε να δούμε πόσο καλά πήγαν οι πρόσφατες δημοσιεύσεις μας, και να έχουμε μια αρκετά καλή εικόνα για τα στατιστικά μας, με αναλυτικές πληροφορίες για την απήχηση της κάθε δημοσίευσης

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 25

Τροποποίηση του προγραμματισμού

Από την καρτέλα Schedule μπορούμε να δούμε τον τρέχοντα προγραμματισμό για κάθε κοινωνικό δίκτυο, να τον αλλάξουμε προσθέτοντας ή αφαιρώντας ημερήσιες δημοσιεύσεις, ή να τρέξουμε το Optimal Timing Tool για να δούμε τις προτάσεις του Buffer.

Διαχείριση λογαριασμών Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 26

Αξίζει να σημειωθεί πως αφού χρησιμοποιήσουμε το buffer για κάποιο διάστημα, το optimal timing tool θα λαμβάνει υπ' όψιν του και τα δικά μας στατιστικά για να εντοπίσει την καλύτερη ώρα δημοσίευσης.

Ενώ λοιπόν την αρχή εκ των πραγμάτων θα βασιστούμε στις ώρες για τη χρονική μας ζώνη, αξίζει να ξανατρέξουμε μετά από μερικές εβδομάδες το optimal timing tool, για αποτελέσματα στα μέτρα μας.

Πόσο κοστίζει ο πληρωμένος λογαριασμός Buffer?

Αν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις επιπλέον δυνατότητες, όπως η αυξημένη διαχείριση λογαριασμών, προγραμματισμός 200ων δημοσιεύσεων, αναλυτικότερα στατιστικά, δυνατότητα ημερολογίου δημοσιεύσεων, μπορούμε να αναβαθμίσουμε στην πληρωμένη έκδοση του Buffer, που κοστίζει 10 δολάρια το μήνα, ή 102 δολάρια αν προπληρώσουμε ένα χρόνο.

Διαχείριση Social Media Αυτόματα και Δωρεάν Buffer 01

Σας κάλυψε το Buffer για τη διαχείριση λογαριασμών Social Media?

Αν δοκιμάσατε το Buffer και σας άφησε ικανοποιημένους, ή αν προτιμάτε κάποια άλλη υπηρεσία για τη διαχείριση λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps