Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Ασφαλής Εγκατάσταση για Κάθε Εφαρμογή με το Unchecky

Ασφαλής Εγκατάσταση για Κάθε Εφαρμογή με το Unchecky

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Οι δωρεάν εφαρμογές κρύβουν παγίδες: η διαδικασία της εγκατάστασης συχνά θα προσπαθήσει να μας ξεγελάσει στο να επιτρέψουμε την εγκατάσταση adware και ανεπιθύμητων εφαρμογών. Με το Unchecky είναι δυνατή η ασφαλής εγκατάσταση για κάθε εφαρμογή, καθώς ξε-τσεκάρει τυχών “προτεινόμενο λογισμικό” και δήθεν “προσφορές”.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

–Read this post in English, on PCsteps.com

Λήψη και εγκατάσταση Unchecky

Για να κατεβάσουμε το Unchecky, αρκεί να επισκεφτούμε το http://unchecky.com/.

Ασφαλής Εγκατάσταση για Κάθε Δωρεάν Εφαρμογή με το Unchecky 01

Η εγκατάσταση του Unchecky είναι εύκολη, και δεν θα προσπαθήσει να εγκαταστήσει προσφορές ή εφαρμογές τρίτων – θα ήταν κάπως ειρωνικό, έτσι δεν είναι?

Πλέον, το Unchecky θα τρέχει στο σύστημα μας σαν υπηρεσία. Θα ξεκινάει αυτόματα με τα Windows και θα είναι πάντα ενεργό στο background.

Ασφαλής Εγκατάσταση για Κάθε Δωρεάν Εφαρμογή με το Unchecky 02

Αυτό ήταν, δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο.

Μια πλήρως ασφαλής εγκατάσταση με το Unchecky

Λοιπόν, πώς λειτουργεί το Unchecky?

Ας πούμε ότι θέλουμε να εγκαταστήσουμε μια από τις εφαρμογές της Freemake, όπως τον Freemake Video Downloader. Όλα τα προγράμματα της Freemake είναι δωρεάν, αλλά είναι επίσης γεμάτα με σκουπίδια τρίτων.

Ήδη από την αρχή, το Unchecky ανιχνεύει την πιθανώς ανεπιθύμητη προσφορά προγράμματος, και επιλέγει “Custom installation”. Πολύ συχνά η ασφαλής εγκατάσταση απαιτεί το custom installation, για να ξε-τσεκάρουμε τρίτα προγράμματα.

Ασφαλής Εγκατάσταση για Κάθε Δωρεάν Εφαρμογή με το Unchecky 03

Το ίδιο συμβαίνει και με το EaseUS Partition Master, το οποίο προσπαθεί να εγκαταστήσει και το EaseUS Todo Backup free.

Ασφαλής Εγκατάσταση για Κάθε Δωρεάν Εφαρμογή με το Unchecky 04

Με το Unchecky είναι επίσης δυνατή η ασφαλής εγκατάσταση του uTorrent / μTorrent, καθώς απενεργοποιεί μέχρι και το bundle που επιχειρεί να κατεβάσει.

Ασφαλής Εγκατάσταση για Κάθε Δωρεάν Εφαρμογή με το Unchecky 05

Που θα αποτύχει το Unchecky

Αν και χρήσιμο, το Unchecky δεν είναι τέλειο. Προς το παρόν δεν μπορεί να μας προστατέψει από malware “downloaders” ή “Accelerators”.

Για παράδειγμα, εάν προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε ένα YouTube video σε Mp3 με το ClipConverter, θα έχει την επιλογή “Download with accelerator and get recommendation offers” τσεκαρισμένη.

Ασφαλής Εγκατάσταση για Κάθε Δωρεάν Εφαρμογή με το Unchecky 08

Αυτή θα εγκαταστήσει το SalePlus adware στον υπολογιστή μας, κατά τη διάρκεια λήψης του mp3 αρχείου.

Ασφαλής Εγκατάσταση για Κάθε Δωρεάν Εφαρμογή με το Unchecky 09

Δυστυχώς, η τρέχουσα έκδοση του Unchecky δεν το ανίχνευσε με κανέναν τρόπο, και θα το αφήσει να περάσει, καταλήγοντας να έχουμε malware extensions στον browser μας.

Ασφαλής Εγκατάσταση για Κάθε Δωρεάν Εφαρμογή με το Unchecky 10

Είναι σημαντικό λοιπόν να διαβάζουμε κάθε οθόνη του installer προτού πατήσουμε “Επόμενο” / Next  ή “Δέχομαι” / I agree. Έτσι είναι δυνατή η πραγματικά ασφαλής εγκατάσταση για κάθε εφαρμογή.

Πως να απενεργοποιήσουμε το Unchecky

Το Unchecky είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για να χρησιμοποιήσουμε μετά το format του σκληρού δίσκου και την επανεγκατάσταση των Windows. Καθώς εγκαθιστούμε όλα τα προγράμματα μας, το Unchecky φροντίζει να είναι ασφαλής η εγκατάσταση για το καθένα από αυτά.

Εντούτοις, δεν εγκαθιστούμε προγράμματα κάθε μέρα – και αν το κάνουμε, δεν θα έπρεπε. Οπότε, το να έχουμε το Unchecky να τρέχει συνεχώς στο σύστημα μας, ακόμα κι όταν δεν εγκαθιστούμε εφαρμογές, δεν ωφελεί σε τίποτα.

Δυστυχώς, το Unchecky προσφέρει μόνο μια επιλογή “Αναστολή υπηρεσίας”, η οποία θα δουλέψει μόνο προσωρινά. Την επόμενη φορά που θα εκκινήσουμε τον υπολογιστή μας, το Unchecky θα είναι και πάλι σε λειτουργία.

Ασφαλής Εγκατάσταση για Κάθε Δωρεάν Εφαρμογή με το Unchecky 11

Επίσης, δεν θα εμφανιστεί στα συνηθισμένα μέρη για την εκκίνηση εφαρμογών μαζί με τα Windows, όπως το MSconfig στα Windows 7 και η διαχείριση εργασιών στα Windows 8.1.

Ασφαλής Εγκατάσταση για Κάθε Δωρεάν Εφαρμογή με το Unchecky 12

Ο μόνος τρόπος να το απενεργοποιήσουμε χωρίς να το απεγκαταστήσουμε, είναι μέσα από τις “υπηρεσίες”. Πατάμε Windows key + R και γράφουμε:

services.msc

Ασφαλής Εγκατάσταση για Κάθε Δωρεάν Εφαρμογή με το Unchecky 13

Έπειτα, πρέπει να βρούμε την υπηρεσία Unchecky, να ανοίξουμε τις ιδιότητες της, και να επιλέξουμε “Μη αυτόματα” σαν τύπο εκκίνησης.

Ασφαλής Εγκατάσταση για Κάθε Δωρεάν Εφαρμογή με το Unchecky 14

Με αυτόν τον τρόπο, το Unchecky θα είναι απενεργοποιημένο στην εκκίνηση.

Την επόμενη φορά που χρειαζόμαστε τις υπηρεσίες του Unchecky για μια ασφαλή εγκατάσταση, μπορούμε ξανά να πάμε στις υπηρεσίες, να κάνουμε δεξί κλικ στο Unchecky και να επιλέξουμε “Εκκίνηση”.

Ασφαλής Εγκατάσταση για Κάθε Δωρεάν Εφαρμογή με το Unchecky 15

Πλέον το Unchecky λειτουργεί ξανά, μέχρι να κάνουμε επανεκκίνηση.

Ασφαλής Εγκατάσταση για Κάθε Δωρεάν Εφαρμογή με το Unchecky 16

Σας άρεσε το Unchecky?

Πιστεύετε πως είναι δυνατή η ασφαλής εγκατάσταση εφαρμογών με το Unchecky? Ή θεωρείτε ότι τίποτα δεν αντικαθιστά το να διαβάζουμε προσεκτικά την κάθε οθόνη στην εγκατάσταση? Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps