Είτε χρησιμοποιούμε ενεργά το Google Drive, είτε το έχουμε να κάθεται μόνο και μόνο επειδή ήρθε δωρεάν μαζί με το Gmail, τώρα μπορούμε να αυξήσουμε μόνιμα τη χωρητικότητά του κατά 2GB, απλά ελέγχοντας τις ρυθμίσεις ασφαλείας. Η διαδικασία παίρνει λιγότερο από δύο λεπτά, και τα 2GB είναι μόνιμα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Διαφημίστε την επιχειρησή σας στο site του PCsteps, ή και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Η νέα συνήθεια της Google για την ημέρα ασφαλέστερου Internet

Όπως είδαμε στον σχετικό οδηγό για την ασφαλή πλοήγηση στο Internet, η ημέρα ασφαλούς Internet γιορτάζεται κάθε Φεβρουάριο, την δεύτερη ημέρα της δεύτερης εβδομάδας.

Ασφαλής Πλοήγηση στο Internet - Τι να Προσέχουμε Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 01

Τον Φεβρουάριο του 2015, η Google μας προσκάλεσε να ελέγξουμε τις ρυθμίσεις ασφαλείας του λογαριασμού μας, και σαν ανταμοιβή μας έδωσε +2GB στο Google Drive, από τα 15GB στα 17GB.

Φέτος, και πάλι αφορμή με την Ημέρα Ασφαλούς Internet, η Google επαναλαμβάνει την ίδια προσφορά. Το καλύτερο είναι πως δικαιούμαστε τα +2GB και στις δύο περιπτώσεις, είτε είχαμε τρέξει τον έλεγχο και το 2015, είτε αν τον τρέχουμε για πρώτη φορά.

Αυτή τη φορά, όμως, το χρονικό περιθώριο είναι πιο στενό για να κάνουμε τον έλεγχο. Το 2015 είχαμε χρόνο από τις 10 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 17. Φέτος, θα πρέπει να έχουμε κάνει τον έλεγχο μέχρι και την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, για να διεκδικήσουμε τα +2GB.

Ο έλεγχος ασφαλείας του Google λογαριασμού μας

Το μόνο που χρειάζεται είναι να μπούμε στη σελίδα:
https://security.google.com/settings/security/secureaccount

Google Drive 2GB Δωρεάν για Όλους Ισχύει ως τις 11-2 01

Το πρώτο που θα μας ζητηθεί να ελέγξουμε είναι οι πληροφορίες ανάκτησης, που είναι οι μέθοδοι με τις οποίες μπορούμε να ανακτήσουμε το λογαριασμό μας σε περίπτωση που ξεχάσουμε τον κωδικό.

Google Drive 2GB Δωρεάν για Όλους Ισχύει ως τις 11-2 02

Για να περάσουμε αυτό το βήμα, είναι απαραίτητο να έχουμε προσθέσει το κινητό μας τηλέφωνο στο λογαριασμό μας της Google. Αλλιώς, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον έλεγχο.

Μόλις προσθέσουμε το τηλέφωνο και το επιβεβαιώσουμε – θα μας στείλει η Google ένα κωδικό με SMS – μπορούμε να προχωρήσουμε.

Google Drive 2GB Δωρεάν για Όλους Ισχύει ως τις 11-2 03

Στο επόμενο βήμα ελέγχουμε την πρόσφατη δραστηριότητα, πότε ήταν η τελευταία φορά που συνδεθήκαμε στο λογαριασμό μας και από που.

Google Drive 2GB Δωρεάν για Όλους Ισχύει ως τις 11-2 04

Αν όλα είναι εντάξει, και αναγνωρίζουμε πως ήμασταν εμείς που είχαμε πρόσβαση στο λογαριασμό σε όλες τις περιπτώσεις, κάνουμε κλικ στο Όλα εντάξει.

Αλλιώς, αν κάποια είσοδος στο λογαριασμό φαίνεται ύποπτη, επιλέγουμε “Κάτι δεν πάει καλά”.

Το τρίτο βήμα είναι τα Δικαιώματα Λογαριασμού. Εδώ θα δούμε τις συσκευές και τις εφαρμογές στις οποίες έχουμε δώσει άδεια να συνδέονται στον Google λογαριασμό μας, καθώς και τις ιστοσελίδες στις οποίες έχουμε κάνει log-in με το λογαριασμό μας.

Google Drive 2GB Δωρεάν για Όλους Ισχύει ως τις 11-2 05

Όποιο από αυτά δεν θέλουμε, μπορούμε να το καταργήσουμε πριν προχωρήσουμε. Αν δεν έχουμε συνδεθεί πουθενά με το λογαριασμό μας της Google, δεν θα εμφανιστεί αυτό το βήμα.

Τέλος, μόνο για όσους έχουμε ενεργοποιήσει την επαλήθευση σε δύο βήματα, θα εμφανιστούν ένα ή δύο επιπλέον βήματα.

Το ένα βήμα είναι αν έχουμε δημιουργήσει κωδικούς εφαρμογών, πχ για να λαμβάνουμε τα email μας στο Outlook ή το Thunderbird από το Gmail. Με την επαλήθευση σε δύο βήματα, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον κανονικό μας κωδικό.

Google Drive 2GB Δωρεάν για Όλους Ισχύει ως τις 11-2 06

Τέλος, βλέπουμε τις ρυθμίσεις της επαλήθευσης σε δύο βήματα, με όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Google Drive 2GB Δωρεάν για Όλους Ισχύει ως τις 11-2 07

Αυτό είναι και το τελευταίο βήμα. Στο τέλος βλέπουμε τη συνολική αναφορά, η οποία θα περιλαμβάνει από δύο μέχρι πέντε βήματα, αναλόγως αν έχουμε δώσει δικαιώματα λογαριασμού, αν έχουμε επαλήθευση σε δύο βήματα, και αν έχουμε δημιουργήσει κωδικούς εφαρμογών.

Google Drive 2GB Δωρεάν για Όλους Ισχύει ως τις 11-2 08

Εφόσον η διαδικασία έγινε σωστά, η Google αναφέρει ρητά την προσθήκη των 2GB στο Google Drive.

Θυμηθείτε, η προθεσμία είναι μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου 2016, οπότε αν σας ενδιαφέρει, μην το καθυστερήσετε.

Πότε θα λάβω τα 2GB παραπάνω?

Στην αντίστοιχη ενέργεια του 2015, χρειάστηκαν περισσότερες από 10 ημέρες για να αποδοθεί ο επιπλέον χώρος στο Google Drive. Αυτή τη φορά, όμως, η διαδικασία έχει επιταχυνθεί.

Το Google Drive θα γράφει ακόμα 15GB, αν εφαρμόζουμε αυτή τη μέθοδο για πρώτη φορά.

Google Drive 2GB Δωρεάν για Όλους Ισχύει ως τις 11-2 09

Αν όμως κάνουμε κλικ στην “Αναβάθμιση αποθηκευτικού χώρου”, θα δούμε πως γράφει 17GB.

Google Drive 2GB Δωρεάν για Όλους Ισχύει ως τις 11-2 10

Για όσους προλάβαμε την αντίστοιχη προσφορά το 2015, θα γράφει 19GB.

Google Drive 2GB Δωρεάν για Όλους Ισχύει ως τις 11-2 11

Εσείς διεκδικήσατε τα +2GB στο Google Drive?

Κάνατε τον πλήρη έλεγχο ασφαλείας της Google πέρσι ή και φέτος? Ή επειδή θέλει και το κινητό, δεν θελήσατε να μοιραστείτε (περισσότερα) προσωπικά στοιχεία με την εταιρεία που ήδη ξέρει τα πάντα για τις αναζητήσεις σας, και να βάλουν τα 2GB και το Google Drive εκεί που ξέρουνε? Γράψτε μας στα σχόλια.