Home » Technology Explained » Bing Chat AI: Έξυπνα Κόλπα Στη Γλώσσα Μας - Σε Όλους Τους Browsers
FEATURED Bing Chat AI Έξυπνα Κόλπα Στη Γλώσσα Μας Και Σε Όλους Τους Browsers ΑΣ4a

Bing Chat AI: Έξυπνα Κόλπα Στη Γλώσσα Μας – Σε Όλους Τους Browsers

Η OpenAI κυκλοφόρησε το GPT-4 που φέρνει σημαντικές αναβαθμίσεις και νέες δυνατότητες. Παρότι επίσημα είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές ChatGPT Plus, μπορούμε να το αξιοποιήσουμε απολύτως δωρεάν μέσω του Bing Chat της Microsoft. Στον οδηγό θα δούμε πώς να εκμεταλλευτούμε τον βοηθό AI που δίνει άμεσες απαντήσεις σε κάθε ερώτημα ή αναζήτηση που κάνουμε στη γλώσσα μας, και δημιουργεί αυτόματα το κείμενο για κάθε εργασία μας σε όλους τους τομείς.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πώς αξιοποιώ το Bing Chat με GPT-4

Η Microsoft χρησιμοποιεί πλέον το GPT-4 της OpenAI για τη δημιουργία κειμένου και εικόνων στο Bing Chat, το οποίο εκτός των άλλων, μας δίνει και το πλεονέκτημα της αλληλεπίδρασης με συνδέσμους και ενημερωμένα δεδομένα από το Internet.

Ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης στο PC είναι άμεσα προσβάσιμος μέσω του Bing/new ή μέσω του Bing.com/chat.

Επιπλέον, αποκλειστικά μέσα από το σχετικό κουμπί Discover του Microsoft Edge στα δεξιά, που μας εμφανίζει την πλαϊνή μπάρα του βοηθού της τεχνητής νοημοσύνης.

OpenAI ChatGPT Bing Chat GPT-4 5αμ

Η νέα εμπειρία του Discover είναι διαθέσιμη μόνο μέσω του Microsoft Edge. Όμως, όπως θα δούμε παρακάτω, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον βοηθό συνομιλίας της επίσημης σελίδας της Microsoft στον Chrome και όλους τους κλώνους του.

Αν έχουμε ενημερωμένα Windows 11, η πρόσβαση είναι εφικτή και απευθείας μέσα από το πεδίο αναζήτησης του λειτουργικού, στη γραμμή εργασιών.

Παρομοίως, στην Android συσκευή θα χρειαστούμε την επίσημη εφαρμογή Bing – Your AI copilot, όπου ο βοηθός συνομιλίας λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.

OpenAI ChatGPT Bing Chat GPT-4 7

Όπως αναφέραμε στην αρχή, το κύριο πλεονέκτημα του Bing Chat σε σχέση με το ChatGPT και άλλων chatbots, είναι ότι μπορεί να κάνει αναζήτηση στο Web για πρόσφατες πληροφορίες.

Στη συνέχεια, μπορεί να επεξεργαστεί αυτές τις πληροφορίες σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των συγκριτικών πινάκων.

Έτσι, για να αξιοποιήσουμε με τον πιο αποδοτικό τρόπο το Bing Chat, θα χρειαστεί να του δώσουμε το κατάλληλο έναυσμα – κίνητρο. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια ερώτηση, μια οδηγία, ή ακόμα και μια ημιτελής πρόταση στην οποία το μοντέλο θα δημιουργήσει μια συμπλήρωση.

Οι καλές προτροπές είναι σημαντικές καθώς δίνουν το πλαίσιο που απαιτείται για να βοηθήσουν το Bing Chat αλλά και όλα τα κορυφαία γλωσσικά μοντέλα AI που δημιουργούν κείμενο, να δώσουν μια κατάλληλη απάντηση.

Είναι σημαντικό να είμαστε σαφείς και συγκεκριμένοι σχετικά με το τι ψάχνουμε ή τι θέλουμε να μάθουμε. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση λέξεων-κλειδιών, αλλά και φράσεων που περιγράφουν με ακρίβεια το αντικείμενο της ερώτησης μας.

Επίσης, καλό είναι να αποφύγουμε τη χρήση αόριστων λέξεων ή φράσεων που μπορούν να δημιουργήσουν σύγχυση. Όσο πιο καλά δομημένο είναι το κείμενο μας, τόσο πιο καλά θα είναι τα αποτελέσματα

Για παράδειγμα, μπορούμε να δώσουμε στον ψηφιακό βοηθό ένα ρόλο πρώτα, όπως π.χ. “ας υποθέσουμε ότι είσαι ειδικός τεχνολογίας”, ή να μας το εξηγήσει σαν να είμαστε πέντε χρονών.

Επιπλέον, ένα από τα πιο αποδοτικά κόλπα, είναι του ζητήσουμε να ελέγξει την απάντησή του για σφάλματα. Αυτό μπορεί να διορθώσει κάποιες σημαντικές ανακρίβειες, και ίσως πρέπει να το κάνουμε πάντα αν πρόκειται για κρίσιμες εργασίες μας.

Για παράδειγμα, ρωτήσαμε το Bing Chat αν τροφοδοτείται από το GPT-4 για τη δημιουργία κειμένου και εικόνων, και η απάντηση του μας εξέπληξε καθώς ήταν παντελώς ανακριβής και άκυρη.

OpenAI ChatGPT Bing Chat GPT-4 20

Όταν του είπαμε να ελέγξει την απάντηση του για τυχόν ανακρίβειες και λανθασμένες εκτιμήσεις, μας εξέπληξε ξανά καθώς η αυτοαξιολόγηση ανέτρεψε εντελώς την πρώτη λανθασμένη απάντηση και κατέληξε σε μια απόλυτα σωστή και εμπεριστατωμένη αναθέωρηση.

Στο Bing Chat μπορούμε να πληκτρολογήσουμε έως και 2000 χαρακτήρες, και ανάλογα με τον τρόπο σύνταξης της ερώτησης, ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft θα απαντήσει ανάλογα.

Όπως έχουμε περιγράψει σε προηγούμενο οδηγό, το Bing Chat AI δημιουργεί πλέον και εικόνες εκτός από κείμενο.

OpenAI ChatGPT Bing Chat GPT-4 2aa

Έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη του Bing Chat θα αναγνωρίσει το γενικότερο νόημα της ερώτησης μας, όπερ σημαίνει ότι θα μας εμφανίσει στο κάτω τμήμα μερικές ακόμη πιθανές προτάσεις όπως παρατηρούμε στα στιγμιότυπα.

Εφόσον δεν ικανοποιηθούμε με τις απαντήσεις, τότε προχωράμε με τις δικές μας προτροπές.

OpenAI ChatGPT Bing Chat GPT-4 2aaμ

Στην απάντηση του Bing Chat, μπορούμε να τοποθετήσουμε το δείκτη του ποντικιού στο Μάθετε περισσότερα ή στις αριθμημένες παραπομπές που θα δούμε, έτσι ώστε να αποκτήσουμε online πρόσβαση στις πηγές.

OpenAI ChatGPT Bing Chat GPT-4 2aaμσa

Επίσης, θα παρατηρήσουμε μια σειρά αριθμών στην κάτω δεξιά γωνία της απάντησης. Υποδεικνύουν τον αριθμό των ερωτημάτων μιας συγκεκριμένης συνεδρίας.

Μόλις τελειώσουμε με ένα θέμα, είναι καλή ιδέα να κάνουμε κλικ στο κουμπί “Νέο θέμα” (σκούπα) στα αριστερά για να αποτρέψουμε την ενδεχόμενη σύγχυση του chatbot.

OpenAI ChatGPT Bing Chat GPT-4 2aaμσaα

Τέλος, μπορούμε πάντα να επιλέξουμε το στυλ της συνομιλίας μέσα από τρεις επιλογές. Παραθέτουμε συνοπτικά πώς λειτουργούν.

  • Δημιουργικότητα: Δίνει στο Bing Chat να έχει περισσότερη ελευθερία για πρωτότυπες απαντήσεις. Είναι ή καλύτερη επιλογή αν θέλουμε να αξιοποιήσουμε το νέο μοντέλο GPT-4 για τη δημιουργία εικόνων.
  • Ισορροπημένο: Επιτρέπει στο chatbot να δημιουργεί πιο ουδέτερες απαντήσεις χωρίς να παίρνει θέση. Αυτή η επιλογή συνήθως μας δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα.
  • Ακριβής: Το Bing Chat εστιάζει σε πιο σύντομες και λιγότερο περιεκτικές απαντήσεις, αλλά ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Πώς χρησιμοποιώ τη Σύνθεση του Discover

Όταν ανοίγουμε την καρτέλα Discover του Microsoft Edge στο PC, εκτός από τη Συνομιλία, θα παρατηρήσουμε και την ένδειξη Σύνθεση.

Επιτρέπει να ζητήσουμε από το Bing AI να μας δημιουργήσει εύκολα και γρήγορα σημειώσεις, καθώς και λίστες εργασιών από τυχόν πληροφορίες που βλέπουμε στην οθόνη μας, αλλά και για οποιοδήποτε θέμα επιθυμούμε.

Μόλις την ανοίξουμε θα δούμε διάφορες επιλογές, όπως Τόνος, Μορφή, κ.λ.π.

Έτσι, για τη δημιουργία κειμένου, η Σύνθεση Bing απαιτεί να περιγράψουμε εν συντομία το θέμα στο πλαίσιο “Γράψτε για”. Εάν υπάρχουν λεπτομέρειες που θέλουμε να συμπεριληφθούν, μπορούμε να τις καθορίσουμε. Έχουμε περιθώριο 2.000 χαρακτήρων.

Στην ενότητα Τόνος, επιλέγουμε τον τόνο που πιστεύουμε ότι ταιριάζει καλύτερα στο θέμα μας. Σε περίπτωση που το τελικό αποτέλεσμα δε μας αρέσει, μπορούμε πάντα να του ζητήσουμε να μας αναδημιουργήσει το κείμενο με διαφορετικό τόνο.

Στην ενότητα Μορφή, θα δούμε τέσσερις επιλογές, όπου η λιγότερη κατανοητή ενδέχεται να είναι η ένδειξη Καταχώρηση ιστολογίου.

Μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα απλό Blog απευθείας μέσα από τον Microsoft Edge. Το Bing AI μπορεί να δημιουργήσει μια ιστορία σχετικά με το θέμα μας, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα για τυχόν αναρτήσεις (posts), να προσθέσουμε εικόνες, κ.λ.π. Mετά το δημοσιεύουμε online ώστε ο κόσμος να το διαβάσει.

Επιπλέον, οι Ιδέες στην ενότητα της Μορφής, από προσωπική εμπειρία θεωρούμε ότι μπορούν να μας φανούν πολύ χρήσιμες. Ιδίως, αν είμαστε συντάκτης, συγγραφέας, δημοσιογράφος, ή έχουμε κάποια άλλη δημιουργική ενασχόληση.

OpenAI ChatGPT Bing Chat GPT-4 30αα

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε το πλαίσιο της ιστορίας μας και να ζητήσουμε από το Bing AI να μας καλύψει τα τυχόν σημεία όπου έχουμε κολλήσει έτσι ώστε να ξεμπλοκάρουμε και να συνεχίσουμε το γράψιμο.

Τέλος, στο Μήκος έχουμε τρεις εύκολες επιλογές για να ορίσουμε ποια είναι η πιο βολική ανάλογα με το θέμα μας. Κατόπιν, πατάμε στο Δημιουργία πρόχειρου, για να ξεκινήσει η Σύνθεση Bing την παραγωγή κειμένου.

Το κείμενο που δημιουργεί το Bing AI θα εμφανίζεται στο πλαίσιο της προεπισκόπησης στο κάτω τμήμα.

Στη συνέχεια, μπορούμε να το αντιγράψουμε και να το επικολλήσουμε σε ένα έγγραφο. Επιπλέον, να χρησιμοποιήσουμε το κουμπί Προσθήκη στην τοποθεσία, για να εισάγουμε απευθείας το κείμενο στο Blog ή τυχόν ανοιχτή σελίδα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Bing Chat και εκτός Microsoft Edge;

Σε ό,τι αφορά το PC, υποτίθεται ότι το Bing chat είναι αποκλεισμένο για όλους τους browsers, εκτός από τον Microsoft Edge. Όταν το ανοίγουμε σε Chrome, Firefox, ή άλλα προγράμματα περιήγησης, λαμβάνουμε ένα μήνυμα που μας λέει να ξεκλειδώσουμε τη συνομιλία στον Microsoft Edge.

Παρ΄όλα αυτά, μπορούμε να έχουμε δωρεάν το Bing Chat με όλα τα καλούδια του GPT-4 σε οποιοδήποτε browser που βασίζεται στο Chromium, χωρίς να μας εμφανίζεται η καρτέλα που απαιτεί τον Microsoft Edge.

Επιπλέον, δε θα έχουμε κάποιο πρόβλημα εφόσον μας το διαβεβαιώνει κατηγορηματικά και το chatbot της Microsoft, όπως παρατηρούμε στο κάτωθι στιγμιότυπο.

OpenAI GPT-4 GPT-3 2

Update 20/4/23: Η επέκταση Bing Chat Unblocker από το GitHub που αναφέρουμε παρακάτω στην πρώτη έκδοση του οδηγού, αίφνης φαίνεται να μην λειτουργεί πλέον σωστά. Δεν γνωρίζουμε αν είναι κάτι προσωρινό ή μόνιμο.

Ως εκ τούτου, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με το Bing Chat for All Browsers για Chrome και για FireFox. Την ώρα που γράφαμε αυτό το update στις 19 Απριλίου 2023, μας απέδιδε πολύ καλά στον Chrome. Λογικά το ίδιο θα κάνει και στους άλλους browsers.

Το Bing Chat Unblocker, είναι μια ασφαλής επέκταση ανοικτού κώδικα στο GitHub (Update: Φαίνεται να μην λειτουργεί).

Μόλις κατεβάσουμε το ZIP, προσθέτουμε την επέκταση στον Chrome, Brave, κ.λ.π, ανεβάζοντας πρώτα τον φάκελο που εξάγαμε από το ZIP της λήψης. Αυτό το κάνουμε μέσα από την καρτέλα επεκτάσεων chrome://extensions/.

Απλά πατάμε το Φόρτωση ανεπτυγμένης επέκτασης από τη Λειτουργία για προγραμματιστές, όπως παρατηρούμε στα δύο στιγμιότυπα.

GPT-4 GPT-3 OpenAl 5αmm

Από εδώ και μετά, θα μπορούμε πλέον να έχουμε το Bing Chat απευθείας στον αγαπημένο μας browser. Αρκεί μόνο να ανοίγουμε τη συνομιλία αποκλειστικά μέσω του Bing.com/chat, όπου μπορούμε να το βάλουμε και στα αγαπημένα μας.

Επιπλέον, εφόσον δε θέλουμε να αποχωριστούμε τον αγαπημένο μας browser, αλλά θέλουμε το Bing Chat / search να μας ανοίγει αυτόματα με δεξί κλικ στον Chrome ή στη νέα καρτέλα, απλά προσθέτουμε την επέκταση του Microsoft Bing από το Chrome web store.

Από εκεί και μετά, θα μας ανοίγει ή αναζήτηση και το Bing chat ως προεπιλογή στη νέα καρτέλα, και η αναζήτηση της Google στο δεξί κλικ θα έχει πλέον αντικατασταθεί με το εργαλείο της Microsoft.

Πώς αποθηκεύω το ιστορικό συνομιλιών σε όλους τους browsers

Τώρα που το Bing Chat γίνεται ευρέως διαθέσιμο, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να θέλουμε την αυτόματη αποθήκευση κάποιων κρίσιμων συνομιλιών μας, όπως κάνει το ChatGPT.

Παρότι η Microsoft εργάζεται σε αυτό το θέμα, επί του παρόντος, όταν καθαρίζουμε την προηγούμενη συνομιλία μας, ή κλείνουμε τον browser, τα πάντα διαγράφονται.

Όμως, μία επέκταση ανοιχτού κώδικα για τον Chrome, Microsoft Edge, κ.λ.π, μας αποθηκεύει αυτόματα τις συνομιλίες μας με έναν πραγματικά σαφή και ευανάγνωστο τρόπο. Επιπλέον, μας επιτρέπει να τις εξάγουμε οπουδήποτε επιθυμούμε.

OpenAI ChatGPT Bing Chat GPT-4 a10mμμ

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι λειτουργεί μόνο με την ιστοσελίδα του Bing Chat, καθώς δεν αποθηκεύει τίποτα από το Discover στην πλαϊνή γραμμή του Microsoft Edge. Βέβαια, μικρό το κακό καθώς εκεί μπορούμε να κάνουμε πιο εύκολα την αντιγραφή του κειμένου.

Την επέκταση Bing Chat History την κατεβάζουμε από το Chrome Web Store. Όπως αναφέραμε λειτουργεί σε όλους τους browsers που βασίζονται στο Chromium, συμπεριλαμβανομένων των Edge, Chrome, και Brave.

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την επέκταση Bing Chat saver, επίσης ανοικτού κώδικα στο GitHub, η οποία αποθηκεύει τις συνομιλίες μας σε σε διάφορες μορφές. Σε κάθε συνεδρία μας θα βλέπουμε κάτω δεξιά τις ενδείξεις Export και Preview.

Τέλος, μπορούμε να πατάμε απευθείας στο εικονίδιο της επέκτασης, για να μας ανοίγει από εκεί το Bing chat.

Είναι χρήσιμες οι δυνατότητες του Bing Chat;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps