Home » Technology Explained » Home Cinema: Έξυπνα Κόλπα Με Το ChatGPT & Bing AI Στις Ταινίες & Σειρές
FEATURED Home Cinema Έξυπνα Κόλπα Με Το ChatGPT & Bing AI Στις Ταινίες & Σειρές

Home Cinema: Έξυπνα Κόλπα Με Το ChatGPT & Bing AI Στις Ταινίες & Σειρές

Το ChatGPT και το Bing AI μπορούν να μας φανούν χρήσιμα, όχι μόνο στις εργασίες και τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες, αλλά και στην ψυχαγωγία. Αμφότερα είναι ιδανικοί βοηθοί και για το Home Cinema όταν γνωρίζουμε πώς να τα χρησιμοποιούμε κατάλληλα. Στον οδηγό θα δούμε πώς να εκμεταλλευτούμε τα δύο εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Home Cinema με πληροφορίες από την AI

Είναι γεγονός ότι οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές μας προσφέρουν ψυχαγωγία και χαλάρωση στον ελεύθερο χρόνο μας, και το Home Cinema μπορεί να γίνει ακόμη πιο διασκεδαστικό αν βάλουμε στο παιχνίδι και την τεχνητή νοημοσύνη.

Το ChatGPT και το Bing AI έχουν την ικανότητα να παρέμβουν ως έμπιστοι βοηθοί μας, να επιμεληθούν με τον καλύτερο και πιο γρήγορο τρόπο τα πάντα γύρω από το Home Cinema, και να μας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμοι.

Φυσικά, υπάρχει πάντα η Google και το Trakt, αλλά με την AI τα πράγματα πηγαίνουν σε άλλο επίπεδο. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να της δώσουμε τα κατάλληλα κίνητρα.

Έτσι, στον οδηγό θα δούμε μερικές χρήσιμες προτροπές (Prompts) που μπορούμε να δώσουμε στο ChatGPT και το Bing, τις οποίες φυσικά μπορούμε να τις τροποποιούμε ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αναφέρουμε ότι τα σωστά prompts είναι το Α και το Ω για την καλύτερη δυνατή απόδοση των chatbots. Ως εκ τούτου, σε ό,τι αφορά αυτές που θα δούμε στον οδηγό, καλό είναι τις έχουμε κάπου αποθηκευμένες.

Σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει και η επέκταση ChatGPT Prompt Genius για τον Chrome και τον Firefox. Εκτός του ότι μας τις αποθηκεύει με ένα δεξί κλικ, αμέσως μετά τις δίνει και στο ChatGPT για να τις εκτελέσει, αν το επιθυμούμε.

Home Cinema 2αα

Με αυτόν τον τρόπο, δε χρειάζεται να πληκτρολογούμε κάθε λίγο και λιγάκι  προτροπές. Απλά τις έχουμε αποθηκευμένες και έτοιμες, έτσι ώστε να τις εκτελούμε ή τροποποιούμε κατά το δοκούν.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι για τις ανάγκες του οδηγού, εμείς χρησιμοποιήσαμε και τη μικρή web εφαρμογή ChatALL ανοιχτού κώδικα, που επιτρέπει να συνομιλούμε ταυτόχρονα με όλους τους δημοφιλείς βοηθούς AI, όπως περιγράψαμε σε πρόσφατο οδηγό.

Απενεργοποιήσαμε μόνο το στυλ συνομιλίας Περισσότερα Ακριβής (Precise) του Bing γιατί δε δίνει και τόσο αναλυτικές πληροφορίες στον τομέα του Home Cinema.

Home Cinema 1

Το ChatALL είναι βολικό καθώς με μια μόνο ενέργεια, θα έχουμε συγκεντρωμένες σε ένα σημείο όλες τις απαντήσεις από τα διαφορετικά στυλ συνομιλίας του Bing AI, και φυσικά του ChatGPT. Το copy-paste γίνεται με Ctrl + C και Ctrl + V αντίστοιχα.

Παρόμοιες ταινίες και σειρές σε πίνακα μαζί με βαθμολογίες

Η άμεση συλλογή λεπτομερών πληροφοριών για ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στο Home Cinema, γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα με τους δύο δημοφιλείς βοηθούς AI. Όπως έχουμε περιγράψει σε σχετικό οδηγό σύγκρισης, είναι τα μόνα chatbots που μπορούν να μας δώσουν την πληροφορία με τη μορφή ενός ευανάγνωστου πίνακα.

Απλά τους λέμε το όνομα της ταινίας, τα στοιχεία της που μας αρέσουν ή όχι, και θα μας παρουσιάσουν ταχύτατα παρόμοια έργα που ταιριάζουν με τις προτιμήσεις μας.

Φυσικά, αυτό απαιτεί την κατάλληλη προτροπή. Έτσι, αν δεν είμαστε σίγουροι πώς να τους το ζητήσουμε, απλά επικολλούμε το ακόλουθο. Σε όλα τα έντονα γράμματα που θα βλέπουμε, μπορούμε να βάζουμε τις δικές μας επιλογές.

Πρότεινε μου 5 τηλεοπτικές σειρές παρόμοιες με το "όνομα έργου" σε μορφή πίνακα, και δώσε μου και τις βαθμολογίες τους στο IMDb


Εφόσον το επιθυμούμε, μπορούμε να του ζητήσουμε να ερευνήσει αν υπάρχουν και ελληνικοί υπότιτλοι.

Πρότεινε μου 5 τηλεοπτικές σειρές παρόμοιες με το "όνομα έργου" σε μορφή πίνακα, και δώσε μου και τις βαθμολογίες τους στο IMDb. Πρέπει να ερευνήσεις αν υπάρχουν και ελληνικοί υπότιτλοι.

Αν θέλουμε ακόμη πιο αναλυτικές πληροφορίες στον συγκριτικό πίνακα, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερες επιλογές, μπορούμε να δώσουμε πιο ισχυρή προτροπή. Αν μας φαίνεται βουνό, απλά την αποθηκεύουμε κάπου, και όταν τη χρειαστούμε την επικολλούμε στο πεδίο συνομιλίας.

Φανταστείτε ότι είστε ειδικοί σε προτάσεις ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Ένας χρήστης θέλει να βρει παρόμοια έργα με ένα συγκεκριμένο που έχει απολαύσει. Το καθήκον σας είναι να δώσετε στον χρήστη 10 από τις πιο σχετικές προτάσεις με βάση τα στοιχεία της ταινίας ή της τηλεοπτικής σειράς που του άρεσαν πολύ. Κάντε τις παρακάτω ερωτήσεις στον χρήστη και χρησιμοποιήστε τις απαντήσεις για να προσφέρεις τις πιο σχετικές προτάσεις: 1. Πώς ονομάζονται οι ταινίες ή οι τηλεοπτικές σειρές; π.χ. η σειρά "See". Παρουσιάστε τις προτάσεις σε μορφή πίνακα, συμπεριλαμβανομένων στηλών για τη βαθμολογία ομοιότητας, τον λόγο για τη βαθμολογία ομοιότητας και τη γενική βαθμολογία στο IMDb. Ξεκινήστε κάνοντας ερώτηση στον χρήστη

Home Cinema 1ααα

Κατόπιν, οι βοηθοί θα μας κάνουν τη σχετική ερώτηση, όπου απλά επικολλούμε (ή αποθηκεύουμε) το ακόλουθο. Στη βαθμολογία ορίζουμε ως ελάχιστη αυτή που επιθυμούμε.

Η σειρά που μου άρεσε πολύ είναι το "όνομα έργου" και ενδιαφέρομαι για βαθμολογίες από 7/10 και άνω

Από εκεί και μετά, θα δούμε ακόμη πιο χρήσιμες πληροφορίες καθώς και διαφορετικές προτάσεις σχετικά με τα παρόμοια έργα που μας ενδιαφέρουν.

Επιπλέον, αν επιλέξουμε το ChatALL για το Home Cinema, θα έχουμε ακόμη περισσότερες προτάσεις, καθώς κάθε βοηθός ενδέχεται να μας δώσει τις δικές του που ίσως διαφέρουν με τις αντίστοιχες των άλλων.

Home Cinema 20

Αναλυτικές πληροφορίες σε διαφορετικά είδη με βαθμολογία

Πολλοί από εμάς ίσως έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε το ίδιο είδος έργων, αλλά δεν είμαστε σίγουροι τι άλλο θα μπορούσε ενδεχομένως να μας αρέσει. Αμφότεροι οι βοηθοί AI μπορούν να μας εκπλήξουν με κάτι διαφορετικό που ίσως αξίζει.

Έτσι, αν δυσκολευόμαστε να το μετατρέψουμε σε μια κατάλληλη προτροπή, παρακάτω είναι ένα καλό παράδειγμα από το οποίο θα μπορούσαμε να το αποθηκεύσουμε ή να το επικολλήσουμε στο πεδίο συνομιλίας. Φυσικά, βάζουμε τα είδη που θέλουμε, και αν το επιθυμούμε του ζητάμε να ερευνήσει αν υπάρχουν και ελληνικοί υπότιτλοι.

Έχω δει πολλές ταινίες βασισμένες σε εγκληματικότητα, κατασκοπία, και πόλεμο. Θέλω να με εκπλήξεις με κάτι ριζικά διαφορετικό, κατά προτίμηση την περίοδο 2010-2023, και να μου εξηγήσεις γιατί αξίζει να τα δω. Θα μπορούσε να είναι από οποιαδήποτε χώρα. Πρέπει να ερευνήσεις αν υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι για αυτά τα έργα που προτείνεις, και να συμπεριλάβεις την αξιολόγηση στο IMDb και το έτος παραγωγής.

Συγκεντρωτικοί πίνακες μόνο με τα καλύτερα έργα των πρωταγωνιστών

Πιθανότατα μας αρέσουν περισσότερο κάποιοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, κ.τ.λ. Φυσικά, μπορούμε να δούμε το σύνολο των έργων τους στο IMDb ή το Trakt, αλλά ίσως χρειάζονται πολλές ενέργειες για να εντοπίσουμε μόνο αυτά που έχουν υψηλή βαθμολογία και αξίζουν περισσότερο.

Με τους βοηθούς AI στο Home Cinema, αρκεί να αποθηκεύσουμε και να επικολλήσουμε την ακόλουθη προτροπή. Ορίζουμε τη βαθμολογία και την περίοδο, σύμφωνα με τις επιθυμίες μας.

Συγκεντρώστε μου τις καλύτερες ταινίες και TV shows που έχει πρωταγωνιστήσει ο "όνομα συντελεστή" την περίοδο 2010-2023 σε μορφή πίνακα, και δώστε μου και τις βαθμολογίες τους στο IMDb. Ενδιαφέρομαι για βαθμολογίες από 6.5/10 και άνω.

Με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να τους ζητήσουμε να μας δώσουν όλα τα έργα των ηθοποιών/σκηνοθετών, για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Συγκέντρωσε όλες τις ταινίες και TV shows που έχει πρωταγωνιστήσει ο "όνομα συντελεστή" την περίοδο 2010-2023 σε μορφή πίνακα, και δώσε μου και τις βαθμολογίες τους στο IMDb.

Συνδυαστική έρευνα με ονόματα πρωταγωνιστών

Μερικές γρήγορες προτροπές θα μπορούσε να είναι οι ακόλουθες. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, στα έντονα γράμματα προσθέτουμε ή αφαιρούμε τις δικές μας επιλογές.

  • Μπορείς να μου δώσεις προτάσεις για ταινίες στις οποίες ο “όνομα ηθοποιού” ή ο “όνομα ηθοποιού” παίζει τον ρόλο ενός κακού;
  • Πρότεινε πέντε ταινίες με βαθμολογία στο IMDB επτά ή υψηλότερη, όπου ο “όνομα ηθοποιού” είναι ο πρωταγωνιστής. Πρέπει να ερευνήσεις αν υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι
  • Μπορείτε να προτείνετε μερικές ταινίες δράσης με τον “όνομα ηθοποιού” ως πρωταγωνιστή;
  • Προτείνετε μερικές ρομαντικές κομεντί με τη “όνομα ηθοποιού” ως πρωταγωνίστρια.
  • Μπορείτε να προτείνετε κάποιες ταινίες κινουμένων σχεδίων κατάλληλες για παιδιά με φωνητική ερμηνεία του “όνομα ηθοποιού”;

Εντοπισμός έργων βάσει περιγραφής

Ενδέχεται να θέλουμε να δούμε ξανά μια ταινία που είχαμε παρακολουθήσει στο παρελθόν και μας άρεσε πολύ, αλλά δε θυμόμαστε καθόλου το όνομα της, παρά μόνο τον πρωταγωνιστή και κάποιες σκηνές.

Απλώς δίνουμε το όνομα του πρωταγωνιστή και κάποιο πλαίσιο από το θέμα της ταινίας.

Θέλω να θυμηθώ το όνομα μιας ταινίας που είδα πριν από αρκετά χρόνια. Θυμάμαι ότι ο "όνομα ηθοποιού" ήταν πρωταγωνιστής σε σκηνές δράσης και εγκλήματος κάπου στη Μεγάλη Βρετανία ή Ιρλανδία. Δώσε μου μερικές ταινίες που πιθανόν να ταιριάζουν με αυτήν την περιγραφή

Λιγότερο γνωστά ή υποτιμημένα έργα

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλές εξαιρετικές ταινίες και σειρές, που είτε δεν είναι ευρέως γνωστές, είτε είναι υποτιμημένες. Ορισμένα από αυτά τα έργα, είναι καλύτεροι από παρόμοια με μεγάλη δημοσιότητα.

Αμφότεροι οι βοηθοί AI μπορούν να μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε μερικές από αυτές τις λιγότερο γνωστές ταινίες και σειρές που μπορεί να έχουμε παραβλέψει.

Σε αυτή την περίπτωση, δύο από τις πιο κατάλληλες προτροπές είναι οι ακόλουθες:

Μπορείτε να προτείνετε μερικά κρυμμένα διαμάντια στο είδος της κωμωδίας που δεν είναι δημοφιλή και οι περισσότεροι δεν τα γνωρίζουν; Πρέπει να ερευνήσεις αν υπάρχουν και ελληνικοί υπότιτλοι
Ποιες είναι μερικές υποτιμημένες αστυνομικές βρετανικές τηλεοπτικές σειρές από το 2000 και μετά, που αξίζουν περισσότερη προσοχή, γιατί αξίζει να τις δω, και ποια είναι η βαθμολογία τους στο IMDb;

Home Cinema 11α

Είναι χρήσιμοι οι βοηθοί AI στο Home Cinema;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps