Home » Hardware » Οδηγοί Αγοράς » Υπολογιστής Για Βαριά Χρήση: Παρουσίαση "Creator PC - Lvl 2 Plus"
featured Image shop

Υπολογιστής Για Βαριά Χρήση: Παρουσίαση “Creator PC – Lvl 2 Plus”

Η επιλογή ενός υπολογιστή είναι δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Αν κάποιος δεν έχει φτιάξει ποτέ ένα PC μόνος του, συνήθως καταφεύγει σε έτοιμες λύσεις που συχνά δεν είναι υψηλών προδιαγραφών. Στον νέο μηνιαίο οδηγό θα βλέπουμε μία σύνθεση PCsteps, την οποία έχουμε δημιουργήσει εμείς ύστερα από εμπειρία χρόνων, ώστε να σας βοηθήσουμε στην επιλογή του νέου σας συστήματος, μαζί με τη νέα υπηρεσία και τις εκπτώσεις που έχουμε στο PCsteps.shop.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Παρουσίαση

Στον μηνιαίο οδηγό αγοράς υπολογιστή του PCsteps μπορούμε να δούμε τις καλύτερες επιλογές με έτοιμα PC builds για κάθε χρήση, από 399 έως 16.934 ευρώ.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλύσουμε τη σύνθεση Creator PC – “Lvl 2 Plus”, την οποία μπορούμε να βρούμε εδώ στα 1.699 ευρώ ετοιμοπαράδοτη. Να σημειώσουμε εδώ ότι υπάρχει δυνατότητα για έως και 60 δόσεις.

Πάμε να δούμε κομμάτι-κομμάτι όλο το hardware της σύνθεσης αυτής.

Επεξεργαστής

Αρχικά, για τον επεξεργαστή της σύνθεσης αυτής επιλέξαμε τον Intel Core i5-14600Κ. Ο ολοκαίνουριος αυτός επεξεργαστής κατασκευάζεται με νέα μέθοδο Intel7 και βασίζεται στην ίδια καινοτόμο υβριδική αρχιτεκτονική που περιλαμβάνει δύο συστάδες από διαφορετικές οικογένειες πυρήνων, μία συστάδα με πυρήνες P (Performance) και μία με πυρήνες E (Efficiency), όπως και η προηγούμενη γενιά.

Έρχεται με 14 συνολικούς πυρήνες, 20 threads, βασική συχνότητα στα 2,6GHz και 3,5GHz για τους E-cores και P-cores, με δυνατότητα να φτάσει έως τα 4GHz και 5,3GHz μέγιστη συχνότητα αντίστοιχα. Είναι ξεκλείδωτος, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε όποιον θέλει να πειραματιστεί με το overclocking.

intel_core

Για ένα mid προς high-end σύστημα, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής θα καλύψει τις ανάγκες μας και με το παραπάνω και θα τρέξει κάθε βαριά εφαρμογή, όπως Photoshop και εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο.

Ψύκτρα Επεξεργαστή

Για να ψύξουμε τον Intel Core i5-14600K, επιλέξαμε την AIO Lian Li Galahad II Trinity 240 SL-Inf Black, η οποία είναι μία πολύ καλή VFM επιλογή για υδρόψυξη με μέγεθος ψυγείου διπλού ανεμιστήρα με διαστάσεις 120mm έκαστος, και στροφές στα 2100rpm. Είναι αρκετά αθόρυβη ως μονάδα, και με εκπληκτικό RGB φωτισμό, για όσους ενδιαφέρονται για κάτι πιο πικάντικο.

Κάρτα γραφικών

Το συγκεκριμένο PC δεν διαθέτει ξεχωριστή κάρτα γραφικών, αλλά στηρίζεται στα νέα ενσωματωμένα γραφικά Intel UHD Graphics 770 του i5-14600K. Δεν θα μας απογοητεύσουν, καθώς αν θέλουμε, μπορούμε να παίξουμε μερικά ελαφριά παιχνίδια όπως Valorant, League of Legends, και CS:GO.

Αν τώρα θέλουμε να προσθέσουμε ξεχωριστή κάρτα γραφικών, μπορούμε να δούμε την “Επιλογή GPU” στην σελίδα του προϊόντος, και να επιλέξουμε την κάρτα γραφικών που δίνεται ως επιλογή.

Μνήμη RAM

Στο σύστημα αναβαθμίσαμε το σετ μνημών που χρειάζεται κάποιο αξιοπρεπές build για βαριά χρήση, από 2x8GB, δηλαδή, σε 2x16GB μνήμες στα 6000MHz της Kingston. Φυσικά, δίνεται επιλογή για διπλασιασμό της RAM με ένα επιπρόσθετο κόστος, για όσους θέλουν ακόμα περισσότερη χωρητικότητα.

Μητρική κάρτα

Όλο το hardware της σύνθεσης μας πατάει πάνω στην εξαιρετική μητρική της ASUS, την Pro Prime Z790-P. Διαθέτει πληθώρα χαρακτηριστικών, όπως ότι υποστηρίζει μέχρι και το νέο PCIe 5.0 gen για M.2 δίσκους, DisplayPort και HDMI για να συνδέσουμε τις οθόνες μας, 4 DDR4 DIMM θέσεις για μνήμες έως 7200MHz, 3 θέσεις συνολικά για M.2 SSD δίσκους, και άλλα.

Αποθηκευτικός χώρος

Το σύστημα διαθέτει έναν M.2 NVMe 1TB δίσκο για αποθηκευτικό χώρο, τον υψηλής απόδοσης SSD της Kingston, τον Fury Renegade, ο οποίος είναι ταχύτατος και αρκετά ευρύχωρος για να εγκαταστήσουμε το λειτουργικό σύστημα, επιπλέον εφαρμογές, και ίσως λίγα παιχνίδια.

Το build μας έχει τη δυνατότητα εγκατάστασης περισσότερων δίσκων για αύξηση της χωρητικότητας, μιας και μιλάμε για επαγγελματικό build.

Τροφοδοσία

Για τροφοδοτικό χρησιμοποιήσαμε το Thermaltake Toughpower SFX Full Modular 850W, το οποίο είναι υπεραρκετό για το σύστημα, και μας επιτρέπει να προσθέσουμε οτιδήποτε άλλο θελήσουμε στο μέλλον.

Κουτί

Τέλος, η σύνθεση μας στεγάζεται στο ευρύχωρο κουτί PC-O11 DYNAMIC MINI BLACK της LIAN LI, χρώματος μαύρου. Είναι ένα κουτί μεγέθους Midi, και διαθέτει πλαϊνό παράθυρο tempered glass, φίλτρα για τους ανεμιστήρες, δυνατότητα ψυγείου μέχρι και 360mm, και ένα πολύ καλό cable management για να έχουμε τα καλώδια όσο το δυνατόν πιο οργανωμένα. Επίσης, μπορεί να δεχτεί κάρτα γραφικών μήκους έως 395mm και ψύκτρα επεξεργαστή ύψους έως 170mm.

OS & εγγύηση

Η σύνθεση αυτή, όπως και όλες όσες έχουμε δημιουργήσει στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, δεν διαθέτουν λειτουργικό σύστημα. Μπορείτε να προμηθευτείτε κλειδιά Windows, και όχι μόνο, εδώΕπίσης, όλες οι συνθέσεις μας έρχονται με 3 χρόνια εγγύηση.

Εκπτώσεις Merch

Στο PCsteps.shop μπορούμε ακόμα να βρούμε σε μεγάλη έκπτωση όλο το merch του PCsteps.

Διαθέτουμε πέντε t-shirt με διαφορετικά σχέδια σε μεγέθη Small, Medium, Large, και Extra large, μία μάσκα PCsteps για να προστατευτούμε από την πανδημία που μας ταλαιπωρεί, και το νέο μας προϊόν, το καπέλο PCsteps.

Υπενθυμίζουμε ότι η προσφορά κουπονιού 10€ με αγορά ενός t-shirt δεν ισχύει όσο το merch βρίσκεται σε έκπτωση.

Υπηρεσία “Steps To Your New PC”

Εδώ και πολύ καιρό υπάρχει διαθέσιμη η νέα μας υπηρεσία “Steps To Your New PC” στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα PCsteps.shop.

Έτσι, αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τις έτοιμες συνθέσεις μας, τότε μπορεί να προχωρήσει με την αγορά της υπηρεσίας αυτής, ώστε η ομάδα του PCsteps να του δημιουργήσει μία νέα από την αρχή.

Η όλη διαδικασία έχει ως εξής. Αρχικά, προχωράμε σε εξόφληση της υπηρεσίας, είτε με τραπεζική κατάθεση, είτε με πληρωμή με κάρτα, και στη συνέχεια σας στέλνουμε ένα link με μία φόρμα Google. Η φόρμα αυτή έχει ερωτήσεις οι οποίες έχουν σχεδιαστεί συγκεκριμένα για να μάθουμε όλες τις προτιμήσεις σας.

Στη συνέχεια, με βάση τις απαντήσεις που βλέπουμε, προχωρούμε στη δημιουργία μίας σύνθεσης με γνώμονα πάντα την εύρεση VFM hardware σε όσο το δυνατόν πιο προσιτή τιμή.

Έπειτα, σας την αποστέλλουμε στο email σας, και εφόσον συμφωνείτε, προχωρούμε στην εξόφλησή της. Εδώ να σημειώσουμε ότι το αρχικό κόστος της υπηρεσίας, το οποίο είναι στα 25€, θα αφαιρεθεί από το τελικό ποσό. Η αποστολή της συναρμολογημένης σύνθεσης γίνεται μέσα σε 7 με 10 εργάσιμες ημέρες.

Σας άρεσε η παραπάνω σύνθεση?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, ή έχετε να προτείνετε επιπλέον ιδέες για custom συνθέσεις, μπορείτε να μας γράψετε στο Questions.pcsteps.gr.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#336 - Εξοικονόμηση Ενέργειας Και Ανίχνευση Wi-Fi Στο Android, Επαναφορά Services.msc Στα Windows 11
QuickSteps
GamingSteps#20240720 - Mod Επαναφέρει Τη Φήμη Στο The Witcher 3, Overwatch 2 Juno, FTC Για Xbox Game Pass
GamingSteps