Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Τείχος Προστασίας Windows 11, Instagram Άβαταρ, Φώτα Που Λάμπουν Με Το Photoshop
QuickSteps#232 - Τείχος Προστασίας Windows 11, Instagram Άβαταρ, Φώτα Που Λάμπουν Με Το Photoshop

Τείχος Προστασίας Windows 11, Instagram Άβαταρ, Φώτα Που Λάμπουν Με Το Photoshop

Αυτή την εβδομάδα, απενεργοποιούμε / ενεργοποιούμε το Τείχος προστασίας στα Windows 11 και εμποδίζουμε την επεξεργασία των σελιδοδεικτών του Chrome. Προσπερνάμε αυτόματα τα σημεία χωρίς ήχο σε YouTube βίντεο και συμπιέζουμε βίντεο σε Android κινητό ή tablet. Δημιουργούμε αυτοκόλλητα που μας μοιάζουν στο Instagram και κάνουμε φώτα σε φωτογραφίες να λάμπουν με το Photoshop. Δημιουργούμε αναπτυσσόμενες λίστες στα Έγγραφα Google.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς απενεργοποιώ / ενεργοποιώ το Τείχος προστασίας στα Windows 11

Για διάφορους λόγους, όπως ο έλεγχος της πιθανής αιτίας ενός προβλήματος, ενδέχεται να θέλουμε να απενεργοποιήσουμε το Τείχος προστασίας των Windows. Στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft είναι ιδιαίτερα εύκολο να κάνουμε κάτι τέτοιο.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι η απενεργοποίηση του Τείχους προστασίας των Windows ενέχει διάφορους κινδύνους, όπως η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση εφαρμογών σε τοπικό δίκτυο ή στο διαδίκτυο. Γι' αυτό, πρέπει να φροντίζουμε να το διατηρούμε ενεργό.

Σε κάθε περίπτωση, αν για οποιονδήποτε λόγο θέλουμε να απενεργοποιήσουμε το Τείχος προστασίας των Windows, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις, πατάμε στο “Απόρρητο και ασφάλεια”, και κάνουμε κλικ στην “Ασφάλεια των Windows”.

QuickSteps#232 - Τείχος Προστασίας Windows 11, Instagram Άβαταρ, Φώτα Που Λάμπουν Με Το Photoshop

Έπειτα, πατάμε το κουμπί “Άνοιγμα της ασφάλειας των Windows”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο “Τείχος προστασίας και προστασία δικτύου”.

Μετά, κάνουμε κλικ στο “Δίκτυο τομέα” και απενεργοποιούμε τον διακόπτη κάτω από το “Τείχος προστασίας του Windows Defender”.

Στο παράθυρο ελέγχου λογαριασμού χρήστη που θα ανοίξει, πατάμε “Ναι”.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για να απενεργοποιήσουμε το Τείχος προστασίας για το “Ιδιωτικό δίκτυο”.

Προσοχή! Για τη δική μας ασφάλεια, δεν πρέπει να απενεργοποιούμε ποτέ το Τείχος προστασίας για “Δημόσιο δίκτυο”.

Πώς εμποδίζω την επεξεργασία των σελιδοδεικτών του Chrome

Όταν κάνουμε χρήση ενός κοινόχρηστου υπολογιστή, ειδικά αν είμαστε ο διαχειριστής του συστήματος, ενδεχομένως θέλουμε να θέτουμε διάφορους περιορισμούς ώστε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια και τη σωστή λειτουργία της συσκευής.

Μεταξύ άλλων, ίσως επιθυμούμε να αποτρέψουμε την επεξεργασία των σελιδοδεικτών του Chrome. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να επέμβουμε στο Μητρώο των Windows.

Το Μητρώο των Windows περιέχει σημαντικά δεδομένα για τη σωστή λειτουργία του υπολογιστή. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να πάρουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας (backup) πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή.

Τι είναι το Windows Registry (Μητρώο των Windows)

Ακόμα και σχετικά αρχάριοι χρήστες, όλο και κάπου θα έχουν ακούσει για το μυστηριώδες και μάλλον χαώδες Windows registry. Θα το βρούμε σε πολλούς οδηγούς…

Για να ανοίξουμε το Μητρώο των Windows, πατάμε τα πλήκτρα “Win+R”, στο παράθυρο της εκτέλεσης γράφουμε “regedit”, και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Αντιγράφουμε την ακόλουθη διαδρομή, την κάνουμε επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων του Μητρώου των Windows, και πατάμε “ENTER”.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies

Έπειτα, κάνουμε δεξί κλικ στον φάκελο “Policies”, επιλέγουμε τη “Δημιουργία, πατάμε “Κλειδί”, και δίνουμε στο νέο κλειδί το όνομα “Google”.

Τώρα θα πρέπει να δημιουργήσουμε μία νέα τιμή DWORD (32 bit). Πάντοτε επιλέγουμε αυτόν τον τύπο τιμής, ακόμα και αν έχουμε 64-bit Windows. Το QWORD (64 bit) είναι διαφορετικό είδος τιμής και δεν θα λειτουργήσει.

Οπότε, κάνουμε δεξί κλικ στον κενό χώρο, επιλέγουμε “Δημιουργία → Τιμή DWORD (32 bit)”, και ονομάζουμε την τιμή “EditBookmarksEnabled”.

Μετά κάνουμε διπλό κλικ στο “EditBookmarksEnabled”, στα “Δεδομένα τιμής” πληκτρολογούμε “0”, και πατάμε το “OK”.

Τέλος, κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή μας για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές.

Πώς προσπερνώ αυτόματα τα σημεία που δεν έχουν ήχο σε ένα YouTube βίντεο

Ορισμένες φορές, τυχαίνει μεγάλα βίντεο στο YouTube, όπως οι οδηγοί εκμάθησης, να έχουν μακρά σε διάρκεια σημεία χωρίς ήχο. Με τη χρήση ενός πρόσθετου μπορούμε να μειώσουμε τη διάρκεια αυτών των βίντεο, προσπερνώντας αυτόματα τα σημεία που δεν έχουν ήχο.

Αρχικά, μπαίνουμε σε αυτόν τον ιστότοπο και εγκαθιστούμε το πρόσθετο “Skip Silence”, πατώντας το κουμπί που αντιστοιχεί στον browser τον οποίο χρησιμοποιούμε.

Έπειτα, ανοίγουμε το βίντεο στο YouTube, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του πρόσθετου, και ενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στο “Enable Skip Silence”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε την ταχύτητα με την οποία θέλουμε να γίνεται αναπαραγωγή του βίντεο και πόσο θα επιταχύνει το πρόσθετο τα σημεία του βίντεο τα οποία δεν έχουν ήχο.

Τέλος, ρυθμίζουμε το επίπεδο της έντασης κάτω από το οποίο το Skip Silence θα θεωρεί ότι δεν υπάρχει ήχος. Επιπλέον, επιλέγουμε πόσο επιθυμούμε να διαρκεί το κομμάτι του βίντεο το οποίο ενδεχομένως δεν περιέχει ήχο, ώστε το πρόσθετο να επιταχύνει την αναπαραγωγή του.

Πώς συμπιέζω βίντεο σε Android κινητό ή tablet

Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί αρκετά και πλέον μπορούμε να πραγματοποιούμε εγγραφή βίντεο υψηλής ανάλυσης με το κινητό ή το tablet. Ωστόσο, τα αρχεία που προκύπτουν από την εγγραφή τέτοιων βίντεο είναι ιδιαίτερα μεγάλα σε όγκο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής να γεμίζει με σχετικά γρήγορους ρυθμούς.

Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς μπορούμε να συμπιέσουμε βίντεο με το Android κινητό ή tablet μας, ώστε να απελευθερώσουμε αποθηκευτικό χώρο. Αρχικά, εγκαθιστούμε την εφαρμογή “Video Compressor-Video to MP4”.

Έπειτα, τρέχουμε την εφαρμογή και πατάμε το “Compress”.

Στο πλαίσιο που θα ανοίγει πατάμε “Αποδοχή”, ώστε να μπορεί το Video Compressor-Video to MP4 να κάνει ανάγνωση των αρχείων που έχουμε στη συσκευή και να αποθηκεύει τα συμπιεσμένα αρχεία που δημιουργεί.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε το βίντεο που επιθυμούμε να συμπιέσουμε.

Μετά, διαλέγουμε την ποιότητα που θέλουμε να έχει το συμπιεσμένο βίντεο και πατάμε “SAVE”.

Στην καταχώρηση της κάθε ανάλυσης μπορούμε να δούμε κατά πόσο θα μειωθεί το μέγεθος του βίντεο και το πιθανό μέγεθος που θα έχει το τελικό αρχείο.

Δημιουργία και χρήση αυτοκόλλητων που μας μοιάζουν στο Instagram

Όσοι χρησιμοποιούμε τακτικά υπηρεσίες και εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, γνωρίζουμε τα αυτοκόλλητα ή sticker. Πρόκειται για εικόνες που μοιάζουν με τα emoji, αλλά είναι αισθητά μεγαλύτερες.

Το Instagram πρόσθεσε μία νέα λειτουργία, τα Άβαταρ, που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε αυτοκόλλητα τα οποία μας μοιάζουν. Έτσι, μπορούμε να προσδίδουμε στα μηνύματα και τα σχόλια μας ακόμα πιο προσωπικό χαρακτήρα.

Για να δημιουργήσουμε το δικό μας άβαταρ, ανοίγουμε την εφαρμογή του Instagram στο κινητό, πατάμε την εικόνα προφίλ και μετά τις τρεις γραμμές πάνω δεξιά, και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Έπειτα, πατάμε στο “Λογαριασμός”, επιλέγουμε το “Άβαταρ”, και πατάμε το κουμπί “Ξεκινήστε”.

Στη συνέχεια, ακολουθούμε τις οδηγίες που παρέχει η εφαρμογή για να δημιουργήσουμε το δικό μας Άβαταρ.

Μόλις το Instagram επεξεργαστεί το άβαταρ, πατάμε το κουμπί “Επόμενο”.

Πλέον, ανάμεσα στα υπόλοιπα αυτοκόλλητα υπάρχει και ένα πακέτο αυτοκόλλητων που βασίζονται στο άβαταρ που δημιουργήσαμε.

Πώς κάνω τα φώτα σε μία φωτογραφία να λάμπουν με το Photoshop

Υπάρχουν αρκετές τεχνικές για τη δημιουργία ειδικών εφέ σε φωτογραφίες και την επεξεργασία εικόνων με το Photoshop. Παρόλο που αρκετοί θεωρούμε ότι πρέπει να γνωρίζουμε καλά το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων για να μπορέσουμε να τις εφαρμόσουμε, σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να κάνουμε λάθος.

Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε τα φώτα σε μία φωτογραφία να λάμπουν, ακόμη και αν δεν γνωρίζουμε καθόλου πώς να χρησιμοποιούμε το Photoshop.

Αρχικά, κάνουμε κλικ στο “File”, πατάμε “Open”, και εντοπίζουμε την εικόνα που θέλουμε να επεξεργαστούμε.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο κουμπί με το “+” για να προσθέσουμε ένα νέο layer και αλλάζουμε το “Blend Mode” στο “Lighten”.

Στη συνέχεια, πατάμε το πλήκτρο “B” για να ενεργοποιήσουμε το εργαλείο Brush και από το μενού με τα είδη βούρτσας διαλέγουμε το “Soft Round”.

Μετά, ρυθμίζουμε το “Flow” στο “10%” και πατάμε διαδοχικά τα πλήκτρα “D” και “X” για να ορίσουμε ως κύριο χρώμα το λευκό.

Τώρα, χρωματίζουμε με τη βούρτσα πάνω από το κεντρικά σημεία του φωτός.

Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσουμε ένα νέο layer και να ρυθμίσουμε το “Blend Mode” στο “Overlay”.

Τέλος, αλλάζουμε το κύριο χρώμα με κάποιο που ταιριάζει σε ένα μέτρια έντονο σημείο του φωτός, πατάμε “B” για να ενεργοποιήσουμε το εργαλείο Brush, και βάφουμε με τη βούρτσα όλο το σώμα του φωτός και τα φωτεινά σημεία στα αντικείμενα γύρω από αυτό.

Εμείς επεξεργαστήκαμε ένα φανάρι και στο ακόλουθο GIF μπορείτε να δείτε τη διαφορά μεταξύ της αρχικής και της τελικής εικόνας.

QuickSteps#232 - Τείχος Προστασίας Windows 11, Instagram Άβαταρ, Φώτα Που Λάμπουν Με Το Photoshop

Πώς δημιουργώ αναπτυσσόμενες λίστες στα Έγγραφα Google

Οι αναπτυσσόμενες λίστες κάνουν την επιλογή στοιχείων πιο ευέλικτη, μειώνουν τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση επαναλαμβανόμενων εργασιών ή τη συμπλήρωση ψηφιακών αιτήσεων, και άλλα.

Δημιουργία αναπτυσσόμενης λίστας

Για να δημιουργήσουμε μία αναπτυσσόμενη λίστα στα Έγγραφα Google, τοποθετούμε τον κέρσορα στο σημείο όπου θέλουμε να τοποθετήσουμε την αναπτυσσόμενη λίστα και από το μενού “Εισαγωγή” επιλέγουμε το “Αναπτυσσόμενο μενού”.

Στο πλαίσιο που θα ανοίξει, κάνουμε κλικ στο “Νέο αναπτυσσόμενο μενού”.

Θα ανοίξει ένα νέο πλαίσιο, στο οποίο πληκτρολογούμε το όνομα της αναπτυσσόμενης λίστας, προσθέτουμε όλα τα στοιχεία που επιθυμούμε να περιέχει, αν θέλουμε ορίζουμε διαφορετικό χρώμα για κάθε στοιχείο, και πατάμε “Αποθήκευση”.

Η αναπτυσσόμενη λίστα που δημιουργήσαμε θα εμφανιστεί στο σημείο του εγγράφου όπου είχαμε τοποθετήσει τον κέρσορα.

Για να επιλέξουμε κάποιο στοιχείο, κάνουμε κλικ στο βελάκι και το διαλέγουμε από τη λίστα που θα εμφανιστεί ακριβώς από κάτω.

Επεξεργασία αναπτυσσόμενης λίστας

Για να επεξεργαστούμε μία αναπτυσσόμενη λίστα, κάνουμε κλικ στο βελάκι στη δεξιά μεριά του πλαισίου της και διαλέγουμε την “Προσθήκη/Επεξεργασία”.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps