Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Περιορισμός Αναζήτησης Web Windows 11, Μπλοκάρισμα Εικόνων Chrome, Steam ID
QuickSteps#228 - Περιορισμός Αναζήτησης Web Windows 11, Μπλοκάρισμα Εικόνων Chrome, Steam ID

Περιορισμός Αναζήτησης Web Windows 11, Μπλοκάρισμα Εικόνων Chrome, Steam ID

Αυτή την εβδομάδα, περιορίζουμε τα αποτελέσματα αναζήτησης από το web και κάνουμε μονίμως ορατές τις γραμμές κύλισης στα Windows 11. Κρύβουμε πρόσωπα σε φωτογραφίες με το Photoshop και επαναπρογραμματίζουμε τις προτάσεις του Netflix. Μπλοκάρουμε την εμφάνιση των εικόνων στον Chrome και βρίσκουμε το ID μας στο Steam. Κάνουμε μία φωτογραφία ασπρόμαυρη, εκτός από ένα μόνο χρώμα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς περιορίζω τα αποτελέσματα αναζήτησης από το web στα Windows 11

Στο διαδίκτυο υπάρχει διαθέσιμος ένας μεγάλος όγκος περιεχομένου το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες. Καθώς τα παιδιά σήμερα έχουν άμεση πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, είναι πολύ εύκολο να έρθουν αντιμέτωπα με αυτό το περιεχόμενο.

Ωστόσο, αρκετές εφαρμογές, όπως οι browser, και ορισμένα λειτουργικά συστήματα, διαθέτουν ρυθμίσεις οι οποίες βοηθούν στον περιορισμό της πρόσβασης σε πιθανόν επιβλαβές περιεχόμενο για παιδιά και ανήλικα άτομα.

Σε αυτό το QuickSteps, θα δούμε πώς περιορίζουμε τα αποτελέσματα του web στις αναζητήσεις που πραγματοποιούμε εμείς ή τα παιδιά μας με τη χρήση της αναζήτησης των Windows 11.

Αρχικά, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις και κάνουμε κλικ στο “Απόρρητο και ασφάλεια”.

QuickSteps#228 - Περιορισμός Αναζήτησης Web Windows 11, Μπλοκάρισμα Εικόνων Chrome, Steam ID

Έπειτα, εντοπίζουμε και πατάμε τα “Δικαιώματα αναζήτησης”.

Στη συνέχεια, πηγαίνουμε στην ενότητα “Ασφαλής αναζήτηση” και επιλέγουμε την “Αυστηρή – Φιλτράρισμα κειμένου, εικόνων και βίντεο με περιεχόμενο για ενήλικες από τα αποτελέσματα web μου”.

Αν θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα κατώτερο επίπεδο ελέγχου τότε διαλέγουμε την “Μεσαία – Φιλτράρισμα εικόνων και βίντεο με περιεχόμενο για ενήλικες, αλλά όχι του κειμένου, από τα αποτελέσματα web μου”.

Πώς κάνω τις γραμμές κύλισης στα Windows 11 μονίμως ορατές

Η Microsoft με τα Windows 11 έχει εισάγει πολλαπλά νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες στο λειτουργικό της σύστημα. Επιπλέον, έχει μεταφέρει σε αυτό αρκετές λειτουργίες των Windows 10, όπως η αυτόματη απόκρυψη των γραμμών κύλισης σε σχεδόν όλες τις εφαρμογές.

Κάποιοι ενδέχεται να βρίσκουμε χρήσιμη αυτή τη λειτουργία. Ωστόσο, ορισμένοι την θεωρούμε εκνευριστική. Ευτυχώς, η απενεργοποίηση της είναι εύκολη υπόθεση, και γίνεται μέσα από τις ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος.

Αρχικά, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις και κάνουμε κλικ στην “Προσβασιμότητα”.

Έπειτα, πατάμε τα “Οπτικά εφέ”.

Τέλος, ενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στο “Να εμφανίζονται πάντα οι γραμμές κύλισης”.

Πώς κρύβω το πρόσωπο κάποιου σε μία φωτογραφία με το Photoshop

Ορισμένες φορές είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε την ταυτότητα κάποιων προσώπων που έχουν βγάλει μία φωτογραφία μαζί μας. Μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να είναι η δημοσίευση μιας οικογενειακής φωτογραφίας, στην οποία συμμετέχουν ανήλικα άτομα, σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο.

Σε κάθε περίπτωση, με το Photoshop μπορούμε εύκολα και γρήγορα να κρύψουμε το πρόσωπό οποιοδήποτε θέλουμε να προστατεύσουμε. Αρχικά, ανοίγουμε τη φωτογραφία με το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων.

Έπειτα, κάνουμε δεξί κλικ στο “Rectangular Marquee Tool” και διαλέγουμε το “Elliptical Marquee Tool”.

Στη συνέχεια, κυκλώνουμε το πρόσωπο του ατόμου που θέλουμε να προστατεύσουμε.

Μετά, πατάμε το μενού “Filter” και από το “Pixelate” διαλέγουμε το “Mosaic”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, πληκτρολογούμε στο πλαίσιο “Cell Size” έναν αριθμό pixel ο οποίος είναι ικανός να τροποποιήσει αρκετά το συγκεκριμένο σημείο της φωτογραφίας, ώστε να μην ξεχωρίζει το πρόσωπο του ατόμου που μας ενδιαφέρει.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα 10 pixel είναι αρκετά. Ωστόσο, μπορούμε να δοκιμάσουμε διάφορα νούμερα, ώστε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τέλος, κάνουμε κλικ στο “OK” για να εφαρμόσουμε το εφέ και αποθηκεύουμε την τελική φωτογραφία.

Πώς επαναπρογραμματίζω τις προτάσεις του Netflix

Το Netflix χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που σταδιακά “μαθαίνει” τι μας αρέσει. Με βάση τις σειρές και τις ταινίες που παρακολουθούμε, καθώς και το περιεχόμενο που κάνουμε like ή dislike, ο αλγόριθμος επιλέγει τίτλους από τον κατάλογο της πλατφόρμας και μας προτείνει να τους δούμε.

Αν και στη θεωρία αυτό ακούγεται αρκετά καλό, ορισμένες φορές οι προτάσεις του αλγόριθμου δεν είναι ιδιαίτερα καλές. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να επαναπρογραμματίσουμε τις προτάσεις του Netflix.

Δημιουργία νέου προφίλ

Η πιο εύκολη μέθοδος είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο προφίλ. Έτσι, διατηρούμε τις παλιές προτιμήσεις στη βάση δεδομένων της πλατφόρμας και μπορούμε να επιστρέψουμε στο προηγούμενο προφίλ μας, ανά πάσα στιγμή.

Αρχικά, κάνουμε κλικ στην εικόνα προφίλ και πατάμε τη “Διαχείριση προφίλ”

Έπειτα, επιλέγουμε την “Προσθήκη προφίλ”.

Στη συνέχεια, πληκτρολογούμε ένα όνομα, επιλέγουμε μία εικόνα, και πατάμε “Συνέχεια”.

Διαγραφή ιστορικού προβολών

Μία σχετικά πιο χρονοβόρα μέθοδος είναι να διαγράψουμε από το ιστορικό προβολών σειρές και ταινίες οι οποίες δεν μας αρέσουν αρκετά, ή να διαγράψουμε όλες τις καταχωρήσεις του ιστορικού.

Με αυτόν τον τρόπο, το Netflix θα θεωρεί ότι το συγκεκριμένο προφίλ είναι νέο, ενώ στην περίπτωση διαγραφής συγκεκριμένων αποτελεσμάτων, ο αλγόριθμος δεν θα λαμβάνει υπόψη του περιεχόμενο το οποίο εν τέλει δεν μας άρεσε.

Αρχικά, πατάμε την εικόνα προφίλ και κάνουμε κλικ στο “Λογαριασμός”.

Έπειτα, πηγαίνουμε στην ενότητα “ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΓΟΝΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ”, κάνουμε κλικ στο βελάκι δίπλα στο προφίλ μας, και πατάμε “Προβολή” στο “Ιστορικό προβολών”.

Μετά, κάνουμε κλικ στο απαγορευτικό σήμα δίπλα στη σειρά ή στην ταινία που θέλουμε να αφαιρέσουμε.

Για να διαγράψουμε όλες τις καταχωρήσεις του ιστορικού προβολών, πηγαίνουμε στο τέλος της σελίδας και πατάμε τον σύνδεσμο “Απόκρυψη όλων”.

Πώς μπλοκάρω την εμφάνιση των εικόνων στον Chrome

Πλέον, οι περισσότερες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν εικόνες για να εμπλουτίσουν το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων τους. Αυτό όμως δημιουργεί ένα βασικό πρόβλημα. Οι εικόνες είναι η κύρια αιτία της αργής φόρτωσης των site.

Με εξαίρεση τους οδηγούς, όπως αυτοί που δημοσιεύουμε στο PCsteps, συνήθως αγνοούμε τις φωτογραφίες των άρθρων. Οπότε, δεν υπάρχει λόγος να αφήνουμε τον browser να τις φορτώνει.

Το μπλοκάρισμα των εικόνων θα μειώσει τον χρόνο φόρτωσης των ιστοσελίδων και τη μνήμη RAM που χρησιμοποιεί ο browser. Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς μπλοκάρουμε τις εικόνες στον Chrome.

Αρχικά, κάνουμε κλικ στις τελείες πάνω δεξιά και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Έπειτα, πατάμε το “Απόρρητο και ασφάλεια”.

Στη συνέχεια, μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις ιστότοπου”.

Μετά, εντοπίζουμε την ενότητα “Περιεχόμενο” και κάνουμε κλικ στις “Εικόνες”.

Τέλος, επιλέγουμε το “Να μην επιτρέπεται στους ιστότοπους να εμφανίζουν εικόνες”.

Πώς βρίσκω το ID μου στο Steam μέσω PC και κινητού

Κάθε χρήστης του Steam έχει ένα μοναδικό ID με έκταση 17 ψηφία, το οποίο χρησιμεύει για την ταυτοποίηση του χρήστη κατά την εκτέλεση διάφορων διαδικασιών, όπως η σύνδεση του λογαριασμού με υπηρεσίες οι οποίες δεν ανήκουν στη Valve.

Εύρεση ID από τον client για PC

Αρχικά, τρέχουμε το Steam, κάνουμε κλικ στο βέλος δίπλα στο όνομα μας, και πατάμε τις “Λεπτομέρειες λογαριασμού”.

Η εφαρμογή θα ανοίξει τη σελίδα του λογαριασμού μας και κάτω από το όνομα θα υπάρχει το Steam ID.

Εντοπισμός ID μέσω της εφαρμογής του Steam για κινητά

Πρώτα από όλα, κατεβάζουμε την εφαρμογή του Steam από το Play Store, την τρέχουμε, και πραγματοποιούμε σύνδεση με τον λογαριασμό μας.

Έπειτα, πατάμε τις τρεις γραμμές και από το “Εσείς και οι φίλοι” διαλέγουμε το “Προφίλ”.

Μετά, πατάμε το κουμπί “Επεξεργασία προφίλ”.

Ανάμεσα στις διαθέσιμες πληροφορίες θα δούμε το “ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ URL”, τόσο στο πλαίσιο όσο και στο τέλος του συνδέσμου θα υπάρχει το Steam ID μας.

Πώς κάνω μία φωτογραφία ασπρόμαυρη, εκτός από ένα μόνο χρώμα

Μία ενδιαφέρουσα εικαστική εφαρμογή είναι η χρήση χρώματος σε ένα μόνο στοιχείο μιας ασπρόμαυρης φωτογραφίας. Αν και θα περίμενε κανείς ότι κάτι τέτοιο μπορούν να το κάνουν μόνο επαγγελματίες, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι ιδιαίτερα εύκολη, ακόμη και για αρχάριους χρήστες του Photoshop.

Αρχικά, ανοίγουμε τη φωτογραφία με το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο κυκλικό εικονίδιο, στο κάτω μέρος του πλαισίου των layers, και επιλέγουμε το “Black & White”.

Στο πλαίσιο που θα ανοίξει, διαλέγουμε οποιοδήποτε “Preset” δημιουργεί ένα ασπρόμαυρο αποτέλεσμα το οποίο μας αρέσει.

Στη συνέχεια, διαλέγουμε τη μάσκα δίπλα στο layer “Black & White 1”, πατάμε το κουμπί “B”, και χρησιμοποιώντας το ποντίκι επιλέγουμε τα τμήματα της εικόνας που θέλουμε να διατηρήσουμε έγχρωμα.

Προσοχή! Θα πρέπει το κύριο χρώμα να είναι το μαύρο.

Αν διαλέξουμε κάποιο λάθος σημείο, μπορούμε να πατήσουμε το κουμπί “X” ώστε να αντικαταστήσουμε το μαύρο χρώμα με το άσπρο και μετά με το ποντίκι να αφαιρέσουμε τα λάθος επιλεγμένα τμήματα.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps