Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Λογαριασμός Microsoft Χωρίς Κωδικό, Ανώνυμες Δημοσιεύσεις Facebook
QuickSteps#191 - Λογαριασμός Microsoft Χωρίς Κωδικό, Ανώνυμες Δημοσιεύσεις Facebook

Λογαριασμός Microsoft Χωρίς Κωδικό, Ανώνυμες Δημοσιεύσεις Facebook

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, ενεργοποιούμε τη σύνδεση χωρίς κωδικό σε λογαριασμό Microsoft, πραγματοποιούμε ανώνυμες δημοσιεύσεις στο Facebook, και βρίσκουμε τις δημοσιεύσεις που έχουμε κάνει like ή έχουμε αποθηκεύσει στο Instagram. Δημιουργούμε συνδέσμους άμεσης λήψης αρχείων από το Google Drive και επαναφέρουμε αρχειοθετημένα email στους φακέλους μηνυμάτων του Gmail. Προσθέτουμε υδατογράφημα σε παρουσιάσεις με το PowerPoint και προβάλουμε αποτελέσματα απλών πράξεων χωρίς τη χρήση συναρτήσεων στα Υπολογιστικά φύλλα Google.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Τι είναι και πώς ενεργοποιώ τη σύνδεση χωρίς κωδικό σε λογαριασμό Microsoft

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι με τις οποίες μπορούμε να προστατεύσουμε τους online λογαριασμούς μας, οι οποίες ξεκινούν από τη χρήση ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης και φθάνουν έως την επαλήθευση σε δύο βήματα.

Ωστόσο, αρκετοί χρήστες χρησιμοποιούν ιδιαίτερα εύκολους κωδικούς. Επιπλέον, ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών δεν χρησιμοποιεί την επαλήθευση σε δύο βήματα, διότι απαιτεί από αυτούς να κάνουν ένα ή περισσότερα επιπλέον βήματα, ώστε να επαληθεύουν την ταυτότητα τους.

Για να διευκολύνουν τους χρήστες, αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft, έχουν αναπτύξει συστήματα σύνδεσης που δεν απαιτούν από τον χρήστη να εισάγει κωδικό σύνδεσης. Επιπλέον, αυτά τα συστήματα κάνουν σχετικά πιο εύκολη τη διαδικασία επαλήθευσης της ταυτότητας του χρήστη.

Οι κάτοχοι λογαριασμών Microsoft μπορούν να απενεργοποιήσουν τη χρήση κωδικού ασφαλείας και να επαληθεύουν την ταυτότητα τους χρησιμοποιώντας το Windows Hello, κλειδιά ασφαλείας, κωδικούς μιας χρήσης από τον Microsoft Authenticator, και άλλα.

QuickSteps#191 - Λογαριασμός Microsoft Χωρίς Κωδικό, Ανώνυμες Δημοσιεύσεις Facebook

Ενεργοποίηση σύνδεσης χωρίς κωδικό πρόσβασης

Πριν ενεργοποιήσουμε τη δυνατότητα σύνδεσης χωρίς κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει να εγκαταστήσουμε τον Microsoft Authenticator στο κινητό και να συνδέσουμε την εφαρμογή με τον Microsoft λογαριασμό μας.

Μόλις εγκαταστήσουμε την εφαρμογή, την τρέχουμε και ακολουθούμε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού, ώστε να συνδέσουμε τον λογαριασμό μας. Έπειτα, μπαίνουμε σε αυτήν τη σελίδα και κάνουμε κλικ στην “Ασφάλεια”.

Στη συνέχεια, πατάμε τις “Επιλογές ασφάλειας για”.

Μετά, εντοπίζουμε την ενότητα “Πρόσθετη ασφάλεια” και κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο “Ενεργοποίηση”, ο οποίος βρίσκεται στο πλαίσιο “Λογαριασμός χωρίς κωδικό πρόσβασης”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί στον browser του υπολογιστή πατάμε “Επόμενο” και στο πλαίσιο που θα ανοίξει στο κινητό μας πατάμε “APPROVE”.

Μόλις η ενεργοποίηση ολοκληρωθεί, θα εμφανιστεί το ακόλουθο πλαίσιο. Για να το κλείσουμε, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Τέλος”.

Από εδώ και στο εξής, όταν επιχειρούμε να συνδέσουμε τον λογαριασμό μας σε κάποια νέα συσκευή, ιστοσελίδα, ή υπηρεσία, θα λαμβάνουμε μία ειδοποίηση στο κινητό μας, όπου θα πρέπει να πατάμε “ΕΓΚΡΙΣΗ” για να επαληθεύσουμε την ταυτότητα μας.

Πώς κάνω ανώνυμες δημοσιεύσεις σε ομάδες στο Facebook

Το Facebook προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης ανώνυμων δημοσιεύσεων σε ομάδες που έχουν δημιουργήσει οι χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να φανεί χρήσιμο εάν θέλουμε να ρωτήσουμε ή να αναφέρουμε κάτι σε μία ομάδα και δεν επιθυμούμε τα άλλα μέλη να γνωρίζουν ποιοι είμαστε.

Για να μπορούν τα μέλη μιας ομάδας να κάνουν ανώνυμες δημοσιεύσεις, θα πρέπει ο διαχειριστής της να έχει ενεργοποιήσει τη σχετική ρύθμιση.

Εφόσον είναι διαθέσιμη αυτή η δυνατότητα, στην κορυφή της σελίδας υπάρχει το πλαίσιο “Τι σκέφτεστε;”, στο οποίο πληκτρολογούμε ό,τι θέλουμε να δημοσιεύσουμε.

Κάτω από το πλαίσιο, υπάρχουν οι βασικές επιλογές “Φωτογραφία/Βίντεο” και “Προσθήκη ατόμων με ετικέτα”, καθώς και η επιλογή “Ανώνυμη δημοσίευση”.

Για να πραγματοποιήσουμε μία ανώνυμη δημοσίευση, κάνουμε κλικ στην αντίστοιχη επιλογή.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατάμε “Δημιουργία ανώνυμης δημοσίευσης”.

Όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα, στο πλαίσιο δημιουργίας δημοσίευσης δεν εμφανίζεται η εικόνα προφίλ ή το όνομα μας.

Αντ' αυτού, τη θέση της εικόνας προφίλ έχει πάρει ένα εικονίδιο με γυαλιά και καπέλο, και στη θέση του ονόματος γράφει “Μέλος της ομάδας”.

Για ολοκληρώσουμε τη δημιουργία της ανώνυμης δημοσίευσης, γράφουμε το κείμενο που θέλουμε να περιέχει και πατάμε “Υποβολή”.

Μόλις πατήσουμε την “Υποβολή”, θα εμφανιστεί το ακόλουθο πλαίσιο που μας ενημερώνει ότι θα πρέπει ένας από τους διαχειριστές ή συντονιστές της ομάδας να εγκρίνει τη δημοσίευση μας, πριν αυτή εμφανιστεί στην αρχική σελίδα της ομάδας.

Για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Υποβολή”.

Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία υποβολής, θα πρέπει να περιμένουμε έως ότου οι υπεύθυνοι της ομάδας ελέγξουν τη δημοσίευση και επιτρέψουν την ανώνυμη ανάρτηση της.

Πώς βλέπω τις δημοσιεύσεις που έχω κάνει like ή έχω αποθηκεύσει στο Instagram

Το Instagram επιτρέπει να βλέπουμε τις δημοσιεύσεις στις οποίες έχουμε κάνει like, ώστε να ανατρέχουμε στο περιεχόμενο που μας άρεσε και να το βλέπουμε ξανά, ή να το δείχνουμε σε κάποιον άλλο.

Επιπλέον, η πλατφόρμα προσφέρει τη δυνατότητα να αποθηκεύουμε δημοσιεύσεις, ώστε να μπορούμε να τις παρακολουθήσουμε αργότερα.

Προβολή των δημοσιεύσεων οι οποίες μου αρέσουν

Για να δούμε τις δημοσιεύσεις στις οποίες έχουμε κάνει like, πατάμε την εικόνα προφίλ κάτω δεξιά.

Έπειτα, πατάμε τις τρεις γραμμές πάνω δεξιά και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Μετά, πηγαίνουμε στο “Λογαριασμός” και πατάμε στις “Δημοσιεύσεις που σας αρέσουν”.

Προβολή αποθηκευμένων δημοσιεύσεων

Για να δούμε τις δημοσιεύσεις που έχουμε αποθηκεύσει, πατάμε την εικόνα προφίλ κάτω δεξιά και μετά τις τρεις γραμμές πάνω δεξιά.

Στη συνέχεια, μπαίνουμε στα “Αποθηκευμένα”.

Σε αυτό το σημείο βλέπουμε όλες τις δημοσιεύσεις που έχουμε αποθηκεύσει, τοποθετημένες σε μία συλλογή η οποία ονομάζεται “Όλες οι δημοσιεύσεις”.

Εάν θέλουμε, μπορούμε να χωρίσουμε τις δημοσιεύσεις σε περισσότερες συλλογές. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε το “+”, επιλέγουμε τις δημοσιεύσεις που επιθυμούμε να περιέχει η συλλογή, και πατάμε “Επόμενο”.

Τέλος, πληκτρολογούμε το όνομα της αρεσκείας μας και πατάμε “Προσθήκη”. Η νέα συλλογή θα εμφανιστεί δίπλα στη συλλογή “Όλες οι δημοσιεύσεις”.

Πώς δημιουργώ συνδέσμους άμεσης λήψης αρχείων από το Google Drive

Συνήθως, όταν κοινοποιούμε τον σύνδεσμο ενός αρχείου το οποίο έχουμε αποθηκευμένο στο Google Drive, αυτός οδηγεί σε μία σελίδα που προσφέρει τη δυνατότητα λήψης του αρχείου με το πάτημα του ανάλογου κουμπιού.

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να δημιουργούμε συνδέσμους άμεσης λήψης αρχείων. Έτσι, οι παραλήπτες του συνδέσμου δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να πατήσουν τον σύνδεσμο και να επιλέξουν τον φάκελο στον οποίο θα αποθηκευτεί το αρχείο.

Αρχικά, εντοπίζουμε το αρχείο, κάνουμε δεξί κλικ, και πατάμε “Κοινή χρήση”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, μπορούμε να προσθέσουμε συγκεκριμένα άτομα τα οποία θα μπορούν να κατεβάσουν το αρχείο.

Επιπλέον, αν πατήσουμε την “Αλλαγή σε όλους όσους διαθέτουν τον σύνδεσμο”, τότε όποιος έχει τον σύνδεσμο θα μπορεί να κατεβάσει το αρχείο.

Σε κάθε περίπτωση, πατάμε την “Αντιγραφή συνδέσμου”.

Έπειτα, κάνουμε επικόλληση τον σύνδεσμο σε ένα πρόχειρο αρχείο κειμένου, επιλέγουμε το ID, και πατάμε “Ctrl+C” για να το αντιγράψουμε.

Στη συνέχεια, αντιγράφουμε τον παρακάτω σύνδεσμο, τον κάνουμε επικόλληση στο ίδιο αρχείο κειμένου, και στη θέση του “ID_ΑΡΧΕΙΟΥ” επικολλούμε το ID που αντιγράψαμε προηγουμένως.

https://drive.google.com/uc?export=download&id=ID_ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο τελικός σύνδεσμος πρέπει να μοιάζει με τον ακόλουθο.

https://drive.google.com/uc?export=download&id=1dVIQX2M0m5y2LhB_VVbmaYP-bGJ64sGP

Μόλις κάποιος ανοίξει αυτόν τον σύνδεσμο, δεν θα δει κάποια ιστοσελίδα. Αντ' αυτού, θα άνοιξε ένα παράθυρο λήψης, που του επιτρέπει να κατεβάσει το αρχείο στο οποίο οδηγεί ο σύνδεσμος.

Πώς επαναφέρω αρχειοθετημένα email στους φακέλους μηνυμάτων του Gmail

Το Gmail προσφέρει τη δυνατότητα να αρχειοθετούμε email, ώστε να διατηρούνται αποθηκευμένα στον λογαριασμό μας, αλλά να μην εμφανίζονται στους κύριους φακέλους μηνυμάτων.

Η Google δεν έχει προσθέσει στο μενού του Gmail κάποιον φάκελο ο οποίος περιέχει όλα τα αρχειοθετημένα email. Ως εκ τούτου, εάν θέλουμε να εντοπίσουμε ένα από αυτά τα μηνύματα, θα πρέπει να το αναζητήσουμε, χρησιμοποιώντας την αναζήτηση στην κορυφή της σελίδας.

Ένας άλλος τρόπος εντοπισμού των αρχειοθετημένων email είναι να κάνουμε κλικ στον φάκελο “Όλη η αλληλογραφία” και να εντοπίσουμε το μήνυμα που μας ενδιαφέρει από τη λίστα μηνυμάτων που θα εμφανιστεί στα δεξιά.

Επαναφορά αρχειοθετημένων email

Εάν θέλουμε να επαναφέρουμε κάποιο αρχειοθετημένο email σε έναν από τους κύριους φακέλους μηνυμάτων, βρίσκουμε το email το οποίο μας ενδιαφέρει.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο κουτάκι δίπλα στο email και πατάμε το κουμπί “Μετακίνηση στα Εισερχόμενα”.

Εφόσον έχουμε επαναφέρει το email, μπορούμε να το μετακινήσουμε σε οποιοδήποτε φάκελο θέλουμε. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, διαλέγουμε τον φάκελο “Εισερχόμενα”, βρίσκουμε το email το οποίο μας ενδιαφέρει, και πατάμε το κουτάκι στα αριστερά.

Μετά, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Μετακίνηση” και επιλέγουμε σε ποιον φάκελο θέλουμε να μετακινηθεί το email.

Προσθήκη υδατογραφήματος σε παρουσιάσεις με το PowerPoint

Ένα υδατογράφημα δεν αποδεικνύει ότι μια εικόνα, ένα βίντεο, ή μια παρουσίαση, μας ανήκει και δεν έχει οποιαδήποτε νομική ισχύ. Ωστόσο, μπορεί να αποτρέψει τους επίδοξους “κλέφτες” από το να χρησιμοποιήσουν το αρχείο χωρίς την άδεια μας.

Πώς να Προστατέψω Βίντεο και Φωτογραφίες με Υδατογράφημα

Στο internet, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Μπορεί, για παράδειγμα, κάποιος να “κλέψει” τη δουλειά του άλλου χωρίς να νοιάζεται για τον κόπο του. Πιστεύουμε…

Στο PCSteps έχουμε δείξει διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προσθέσουμε υδατογράφημα σε εικόνες και βίντεο που θέλουμε να προστατεύσουμε από τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση. Ωστόσο, δεν έχουμε δει ποτέ πώς μπορούμε να προσθέτουμε υδατογράφημα σε παρουσιάσεις.

Αρχικά, επιλέγουμε την καρτέλα “Προβολή” και από το μενού “Προβολές υποδειγμάτων” διαλέγουμε το “Υπόδειγμα διαφανειών”.

Από τη λίστα διαφανειών στα αριστερά, επιλέγουμε την πρώτη διαφάνεια, ώστε να προσθέσουμε το υδατογράφημα σε όλες τις διαφάνειες.

Στη συνέχεια, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Εισαγωγή”, κάνουμε κλικ στο “Κείμενο”, και πατάμε το “Πλαίσιο κειμένου”.

Έπειτα, σχεδιάζουμε ένα παραλληλόγραμμο στο σημείο της διαφάνειας όπου θέλουμε να προσθέσουμε το υδατογράφημα.

Μετά, πληκτρολογούμε το κείμενο που επιθυμούμε να μετατρέψουμε σε υδατογράφημα.

Στη συνέχεια, κάνουμε δεξί κλικ στην πρώτη διαφάνεια, διαλέγουμε την “Μορφοποίηση φόντου”, και επιλέγουμε το κείμενο που προσθέσαμε προηγουμένως.

Από το πλαίσιο στα δεξιά, κάνουμε κλικ στις “Επιλογές κειμένου”, ορίζουμε το “Γέμισμα κειμένου” ως “Συμπαγές γέμισμα”, και ρυθμίζουμε τη διαφάνεια στο 60% έως 80%, ανάλογα με το πόσο έντονα θέλουμε να φαίνεται το υδατογράφημα.

Στην παρακάτω εικόνα μπορούμε να δούμε πώς φαίνεται το υδατογράφημα που δημιουργήσαμε εμείς για τις ανάγκες του οδηγού.

Απλοί υπολογισμοί χωρίς συναρτήσεις στα Υπολογιστικά φύλλα Google

Προγράμματα όπως το Excel και τα Υπολογιστικά φύλλα Google έχουν σχεδιαστεί ώστε να διευκολύνουν την παρουσίαση, οργάνωση, και ανάλυση δεδομένων.

Οι περισσότερες εργασίες σε αυτά τα προγράμματα ολοκληρώνονται με τη χρήση συναρτήσεων. Ακόμη και ο υπολογισμός μιας απλής πρόσθεσης τριών ή περισσότερων στοιχείων απαιτεί τη χρήση της συνάρτησης “SUM”.

Ωστόσο, τα Υπολογιστικά φύλλα Google προσφέρουν τη δυνατότητα να βλέπουμε άμεσα τα αποτελέσματα απλών υπολογισμών, όπως το άθροισμα, ο μέγιστος αριθμός, και άλλα, χωρίς να χρησιμοποιούμε συναρτήσεις.

Αρχικά, εισάγουμε σε μία στήλη όλα τα δεδομένα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για την εκτέλεση των απλών υπολογισμών.

Έπειτα, επιλέγουμε όλα τα κελιά τα οποία περιέχουν τα δεδομένα που μας ενδιαφέρουν.

Στην κάτω δεξιά γωνία της σελίδας θα εμφανιστεί ένα μενού το οποίο γράφει “Άθροισμα: ΑΡΙΘΜΟΣ”.

Τα Υπολογιστικά φύλλα Google προσθέτουν αυτόματα όλους τους αριθμούς που περιέχουν τα κελιά τα οποία επιλέξαμε και εμφανίζουν το άθροισμα σε αυτό το μενού.

QuickSteps#191 - Λογαριασμός Microsoft Χωρίς Κωδικό, Ανώνυμες Δημοσιεύσεις Facebook

Εκτός από πρόσθεση, με τη χρήση αυτού του εργαλείου μπορούμε να κάνουμε και άλλους υπολογισμούς. Για να επιλέξουμε κάποιον άλλο υπολογισμό, πατάμε το βελάκι και διαλέγουμε αυτόν που μας ενδιαφέρει.

Όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα, τα Υπολογιστικά φύλλα Google προσφέρουν τη δυνατότητα να δούμε άμεσα, χωρίς τη χρήση κάποιας συνάρτησης, τον μέσο όρο, τον μικρότερο ή μεγαλύτερο αριθμό, το πλήθος των κελιών που έχουμε επιλέξει, και το πλήθος των αριθμών που περιέχουν τα συγκεκριμένα κελιά.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps