Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Προτάσεις Φίλων Instagram, Εικόνα Προφίλ Netflix, Βίντεο Από Εικόνες
QuickSteps#189 - Προτάσεις Φίλων Instagram, Εικόνα Προφίλ Netflix, Βίντεο Από Εικόνες

Προτάσεις Φίλων Instagram, Εικόνα Προφίλ Netflix, Βίντεο Από Εικόνες

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, κρύβουμε αρχεία και φακέλους από τα αποτελέσματα αναζήτησης στα Windows 10. Μαθαίνουμε πώς τα θέματα στα Υπολογιστικά φύλλα Google μας γλιτώνουν χρόνο, απενεργοποιούμε τις προτάσεις φίλων στο Instagram, και αυτοματοποιούμε όλες τις έξυπνες συσκευές μας με τον Google Assistant. Ορίζουμε ως εικόνα προφίλ στο Netflix οποιαδήποτε φωτογραφία θέλουμε, αφαιρούμε όλα τα βίντεο από τη λίστα “Παρακολούθηση αργότερα” στο YouTube, και μετατρέπουμε σύνολα εικόνων σε βίντεο.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς κρύβω αρχεία και φακέλους στην αναζήτηση των Windows 10

Τα Windows 10 δημιουργούν αυτόματα ένα ευρετήριο το οποίο χρησιμοποιούν όταν εμείς πραγματοποιούμε μία αναζήτηση. Αυτό το ευρετήριο περιέχει όλα τα αρχεία και τους φακέλους που είναι αποθηκευμένα σε κάθε δίσκο τον οποίο έχουμε στον υπολογιστή.

Εάν επιθυμούμε κάποια αρχεία ή φάκελοι να μην εμφανίζονται στα αποτελέσματα της αναζήτησης, τότε θα πρέπει να εμποδίσουμε το λειτουργικό σύστημα να τα καταγράφει στο ευρετήριο.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις των Windows και μπαίνουμε στην “Αναζήτηση”.

QuickSteps#189 - Προτάσεις Φίλων Instagram, Εικόνα Προφίλ Netflix, Βίντεο Από Εικόνες

Έπειτα, επιλέγουμε την “Αναζήτηση στα Windows”.

Στη συνέχεια, πηγαίνουμε στην ενότητα “Φάκελοι που εξαιρούνται” και κάνουμε κλικ στο “+” δίπλα στην “Προσθήκη φακέλου που έχει εξαιρεθεί”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, εντοπίζουμε και επιλέγουμε έναν φάκελο που δεν θέλουμε να εμφανίζεται στα αποτελέσματα της αναζήτησης, και μετά πατάμε το κουμπί “Επιλογή φακέλου”.

Για να μην εμφανίζονται στα αποτελέσματα της αναζήτησης συγκεκριμένα αρχεία, θα πρέπει να επιλέξουμε τον φάκελο που τα περιέχει ή να δημιουργήσουμε έναν φάκελο στον οποίο θα τα αποθηκεύουμε.

Όλοι οι φάκελοι που έχουμε εξαιρέσει από την αναζήτηση των Windows εμφανίζονται σε μία λίστα κάτω από την “Προσθήκη φακέλου που έχει εξαιρεθεί”.

Ένα θέλουμε να αφαιρέσουμε έναν φάκελο από τη λίστα των εξαιρέσεων, κάνουμε κλικ στην καταχώρηση του και πατάμε “Κατάργηση φακέλου που έχει εξαιρεθεί”.

Πώς απενεργοποιώ τις προτάσεις φίλων στο Instagram

Το Instagram διαθέτει διάφορες λειτουργίες οι οποίες βοηθούν στο να εντοπίζουμε πιο εύκολα το περιεχόμενο που ενδεχομένως μας ενδιαφέρει, πρόσωπα τα οποία ίσως γνωρίζουμε, και τα λοιπά.

Μία από τις παραπάνω λειτουργίες είναι οι προτάσεις φίλων. Το κοινωνικό δίκτυο φροντίζει τακτικά να εμφανίζει τις εν λόγω προτάσεις στην κεντρική σελίδα της εφαρμογής, στη σελίδα του προφίλ μας, ή με τη μορφή ειδοποιήσεων στο κινητό.

Σε γενικές γραμμές, οι προτάσεις φίλων είναι χρήσιμες. Ωστόσο, αρκετούς ενδέχεται να τους εκνευρίζει κάτι τέτοιο, διότι όποιον θέλουμε να βρούμε στο Instagram, μπορούμε να τον αναζητήσουμε μόνοι μας.

Για να απενεργοποιήσουμε τις προτάσεις φίλων, πατάμε την εικόνα προφίλ, μετά πατάμε τις τρεις γραμμές πάνω δεξιά, και μπαίνουμε στις ”Ρυθμίσεις”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε τις “Ειδοποιήσεις” και πατάμε το “Άτομα που ακολουθείτε και ακόλουθοι”.

Μετά, εντοπίζουμε τις “Προτάσεις λογαριασμών” και διαλέγουμε το “Όχι”.

Από εδώ και στο εξής, το Instagram δεν θα εμφανίζει τις προτάσεις φίλων. Ωστόσο, ενδέχεται η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης να χρησιμοποιεί τις επαφές που έχουμε αποθηκευμένες στο κινητό μας, ώστε να βοηθά στην εύρεση των λογαριασμών όσων ατόμων γνωρίζουμε στην πραγματική ζωή.

Για να κάνει κάτι τέτοιο, απαιτεί από εμάς να επιτρέπουμε τον συγχρονισμό των τηλεφωνικών επαφών που έχουμε αποθηκευμένες στο smartphone με τον λογαριασμό μας στο Instagram.

Σε παλαιότερο QuickSteps είχαμε δει πώς μπορούμε να διακόψουμε τον συγχρονισμό των επαφών και πώς μπορούμε να διαγράψουμε τις επαφές που έχει συγχρονίσει ήδη η πλατφόρμα. Θα βρείτε τον σχετικό οδηγό σε αυτόν τον σύνδεσμο, στην ενότητα “Διαγραφή προσωπικών επαφών από το Instagram και διακοπή συγχρονισμού”.

Πώς αυτοματοποιώ όλες τις έξυπνες συσκευές μου με τον Google Assistant

Μεταξύ άλλων, ο Google Assistant μας βοηθάει να εκτελούμε αυτόματα ένα μεγάλο πλήθος εργασιών. Για παράδειγμα, μπορούμε να ρυθμίσουμε τον ψηφιακό βοηθό ώστε να ανάβει την έξυπνη λάμπα που έχουμε στο σαλόνι μία συγκεκριμένη ώρα της ημέρας.

Κάτι τέτοιο είναι δυνατό χάρη σε ένα χαρακτηριστικό που η Google ονομάζει “Ρουτίνα Ολόκληρης Ημέρας. Για να χρησιμοποιήσουμε αυτό το χαρακτηριστικό, τρέχουμε την εφαρμογή Google Home και πατάμε στις “Ρουτίνες”.

Έπειτα, πατάμε το “+”, κάτω δεξιά.

Στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχει ένα πλαίσιο που ρωτάει αν θέλουμε να προγραμματίσουμε μία ρουτίνα ολόκληρης ημέρας, πατάμε “Ναι” για να την δημιουργήσουμε.

Στη συνέχεια, πατάμε στο “Τις ημέρες” και επιλέγουμε ποιες ημέρες ο Google Assistant θα εκτελεί τις ενέργειες που θα προσθέσουμε σε αυτήν τη ρουτίνα.

Για να προσθέσουμε κάποια ενέργεια, πρέπει να προσθέσουμε μία νέα ώρα. Γι’ αυτό, πατάμε “Προσθήκη νέας ώρας”, ορίζουμε την ώρα κατά την οποία ο ψηφιακός βοηθός θα εκτελεί την απαιτούμενη ενέργεια, και πατάμε “Επόμενο”.

Μετά, διαλέγουμε τι θέλουμε να κάνει ο Google Assistant, ολοκληρώνουμε όλες τις απαιτούμενες ρυθμίσεις, και πατάμε “Τέλος”.

Αν θέλουμε ο ψηφιακός βοηθός να εκτελεί κάποια άλλη ενέργεια την ίδια χρονική στιγμή, πατάμε “Προσθήκη ενέργειας”. Διαφορετικά, πατάμε “Προσθήκη ώρας” για να προγραμματίσουμε ενέργειες που θα εκτελούνται σε διαφορετική χρονική στιγμή της ημέρας.

Μόλις ολοκληρώσουμε τη ρύθμιση της ρουτίνας, πατάμε “Αποθήκευση”.

Πώς ορίζω ως εικόνα προφίλ στο Netflix οποιαδήποτε φωτογραφία

Το Netflix επιτρέπει να διατηρούμε πέντε διαφορετικά προφίλ, κάθε ένα από τα οποία μπορεί να χρησιμοποιεί διαφορετική γλώσσα και τη δική του εικόνα προφίλ, να παρακολουθεί διαφορετικό περιεχόμενο, και άλλα.

Κατά τη δημιουργία ενός νέου προφίλ, το Netflix επιλέγει μία τυχαία εικόνα προφίλ. Εάν επιθυμούμε να την αλλάξουμε, πηγαίνουμε τον δείκτη του ποντικιού στην εικόνα πάνω δεξιά και πατάμε στη “Διαχείριση προφίλ”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο μολύβι, πάνω από την εικόνα του προφίλ που μας ενδιαφέρει.

Έπειτα, πατάμε το μολύβι, στην κάτω αριστερή γωνία της εικόνας προφίλ.

Μετά, επιλέγουμε την εικόνα που θέλουμε να χρησιμοποιούμε στο συγκεκριμένο προφίλ.

Για να επιβεβαιώσουμε την αλλαγή, κάνουμε κλικ στο “ΠΑΜΕ!”.

Τέλος, πατάμε “ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ”.

Χρήση φωτογραφίας ως εικόνα προφίλ

Όπως είδαμε, το Netflix προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξουμε τη φωτογραφία του κάθε προφίλ μέσα από ένα συγκεκριμένο σύνολο εικόνων.

Ωστόσο, με τη βοήθεια του πρόσθετου “Custom profile picture for Netflix”, το οποίο μπορούμε να εγκαταστήσουμε στους Chrome, Edge, και Opera, μπορούμε να ορίσουμε ως εικόνα προφίλ οποιαδήποτε φωτογραφία θέλουμε.

Μόλις εγκαταστήσουμε το πρόσθετο, πηγαίνουμε στη σελίδα του Netflix, μπαίνουμε στο προφίλ που μας ενδιαφέρει, και κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του “Custom profile picture for Netflix”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατάμε στο “Select image (max. 5MB)”.

Στη συνέχεια, εντοπίζουμε τη φωτογραφία που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ως εικόνα προφίλ, την επιλέγουμε, και κάνουμε κλικ στο “Άνοιγμα”.

Τέλος, κάνουμε κλικ στην καρτέλα του Netflix, πατάμε το κουμπί ανανέωσης της σελίδας, και η εικόνα προφίλ θα έχει αλλάξει.

Πώς αφαιρώ όλα τα βίντεο από τη λίστα “Παρακολούθηση αργότερα” στο YouTube

Το YouTube φιλοξενεί αμέτρητα βίντεο με ποικίλο περιεχόμενο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συναντάμε τακτικά βίντεο τα οποία μας φαίνονται ενδιαφέροντα.

Αν δούμε κάποιο ενδιαφέρον βίντεο και δεν μπορούμε να το παρακολουθήσουμε τη δεδομένη στιγμή, έχουμε τη δυνατότητα να το προσθέσουμε στη λίστα “Παρακολούθηση αργότερα”, πατώντας το εικονίδιο με το ρολόι.

Όπως παρατηρούμε, είναι ιδιαίτερα εύκολο να προσθέσουμε ένα βίντεο στη συγκεκριμένη λίστα. Γι' αυτό, ενδέχεται να καταλήξουμε με μία λίστα με μεγάλο πλήθος βίντεο, τα οποία ενδεχομένως δεν θα δούμε ποτέ.

Ευτυχώς, το YouTube προσφέρει τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε μαζικά όλα τα βίντεο που περιέχει η λίστα “Παρακολούθηση αργότερα”, αρκεί να έχουμε δει έστω και ένα δευτερόλεπτο από αυτά.

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα εύκολη και σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς την εκτελούμε τόσο μέσω της ιστοσελίδα της πλατφόρμας, όσο και από την εφαρμογή για κινητά.

Αφαίρεση βίντεο μέσω του ιστότοπου

Αρχικά, κάνουμε κλικ στις τρεις γραμμές πάνω αριστερά και πατάμε το “Παρακολούθηση αργότερα”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στις τρεις τελείες κάτω από τις πληροφορίες της λίστας και πατάμε “Κατάργηση βίντεο που έχετε παρακολουθήσει”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, κάνουμε κλικ στην “ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ”.

Αφαίρεση βίντεο από την εφαρμογή για κινητά

Αρχικά, πατάμε στη “Βιβλιοθήκη” και επιλέγουμε τη λίστα “Παρακολούθηση αργότερα”.

Μετά, πατάμε τις τρεις τελείες πάνω δεξιά και επιλέγουμε την “Κατάργηση βίντεο που έχετε παρακολουθήσει”.

Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο στο οποίο πατάμε “ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ”, για να επιβεβαιώσουμε την αφαίρεση των βίντεο από τη λίστα.

Πώς μετατρέπω ένα σύνολο εικόνων σε βίντεο με τις Φωτογραφίες των Windows

Οι περιπτώσεις στις οποίες ενδέχεται να θέλουμε να μετατρέψουμε ένα σύνολο εικόνων σε βίντεο είναι αρκετές. Για παράδειγμα, ίσως επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ένα βίντεο με όλες τις φωτογραφίες που τραβήξαμε στις διακοπές.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε κάποιο εξειδικευμένο πρόγραμμα. Με την εφαρμογή Φωτογραφίες των Windows 10 μπορούμε εύκολα και σχετικά γρήγορα να δημιουργήσουμε βίντεο από εικόνες.

Αρχικά, δημιουργούμε έναν φάκελο και τοποθετούμε σε αυτόν όλες τις φωτογραφίες που θα χρησιμοποιήσουμε για τη δημιουργία του βίντεο.

Έπειτα, τις επιλέγουμε όλες πατώντας “Ctrl+A”, κάνουμε δεξί κλικ στην πρώτη φωτογραφία, και πατάμε “Δημιουργία βίντεο”.

Θα ανοίξει η εφαρμογή “Φωτογραφίες”. Στο πλαίσιο που εμφανίζεται στο κέντρο του παραθύρου της εφαρμογής, πληκτρολογούμε το όνομα το οποίο θέλουμε να έχει το βίντεο και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Στη συνέχεια, σύρουμε μία προς μία τις εικόνες, από τη βιβλιοθήκη στο κάτω μέρος του παραθύρου και τις τοποθετούμε τη σειρά που θέλουμε να εμφανίζονται στο βίντεο.

Για να ορίσουμε τη διάρκεια εμφάνισης της κάθε φωτογραφίας, κάνουμε δεξί κλικ πάνω της και διαλέγουμε τη “Διάρκεια”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε μία από τις προτεινόμενες τιμές ή πληκτρολογούμε τη διάρκεια της αρεσκείας μας, σε δευτερόλεπτα, και πατάμε “Αλλαγή”.

Μόλις ολοκληρώσουμε τη δημιουργία του βίντεο, κάνουμε κλικ στην “Ολοκλήρωση βίντεο”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε την ανάλυση που επιθυμούμε να έχει το βίντεο και πατάμε “Εξαγωγή”.

Τέλος, στο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέγουμε τον φάκελο στον οποίο θέλουμε να αποθηκεύσουμε το βίντεο και κάνουμε κλικ στην “Εξαγωγή”.

QuickSteps#189 - Προτάσεις Φίλων Instagram, Εικόνα Προφίλ Netflix, Βίντεο Από Εικόνες

Πώς γλιτώνω χρόνο χρησιμοποιώντας θέματα στα Υπολογιστικά φύλλα Google

Ένα θέμα στα Υπολογιστικά φύλλα Google είναι μία συλλογή από χρώματα και γραμματοσειρές που μπορούν να εφαρμοστούν σε όλο το έγγραφο με μερικά κλικ.

Τα θέματα προσφέρουν πιο επαγγελματική εμφάνιση. Επιπλέον, μας εξοικονομούν χρόνο, καθώς δεν χρειάζεται να επεξεργαστούμε ένα προς ένα κάθε στοιχείο, κελί, ή γράφημα, του υπολογιστικού φύλλου, ώστε να αλλάξουμε τη γραμματοσειρά και τα χρώματα που χρησιμοποιεί.

Για να ανοίξουμε το μενού των θεμάτων στα Υπολογιστικά φύλλα Google, κάνουμε κλικ στη “Μορφή” και πατάμε το “Θέμα”.

Το μενού των θεμάτων προσφέρει διάφορες επιλογές από έτοιμα θέματα.

Στο παράδειγμά μας, όπως βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα, στο συγκεκριμένο υπολογιστικό φύλλο χρησιμοποιούσαμε το “Κλασικά Φύλλα” και το αντικαταστήσαμε με το “Φωτεινό”, το οποίο βλέπουμε στο ακόλουθο screenshot.

Εφόσον επιλέξουμε ένα από τα διαθέσιμα θέματα, μπορούμε να πατήσουμε το κουμπί “Προσαρμογή” για να αλλάξουμε τα χρώματα και τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί.

Μόλις ολοκληρώσουμε την επεξεργασία του θέματος, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Τέλος” για να αποθηκεύσουμε της αλλαγές.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps