Το να θέλουμε να διατηρήσουμε την ανωνυμία μας στο Internet δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουμε κάτι να κρύψουμε. Ο καθένας έχει το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, και ένα καλό VPN είναι η ιδανική μέθοδος για να κάνουμε αόρατη την πραγματική διεύθυνση IP μας. Στον οδηγό θα δούμε πόσο απλή και γρήγορη είναι η αλλαγή IP με το CyberGhost, μία από τις καλύτερες και ευκολότερες υπηρεσίες VPN για ανώνυμη περιήγηση που διαθέτει νέο site με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες στα ελληνικά.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Διαφημίστε την επιχειρησή σας στο site του PCsteps, ή και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Περιορισμένη προσφορά με 3 μήνες δωρεάν

Πολύ πρόσφατα, το CyberGhost ανανέωσε την επίσημη σελίδα του και μιλάει πλέον τη γλώσσα μας. Έτσι, μπορούμε να πάρουμε ακόμη πιο εύκολα όλες τις πληροφορίες που ενδεχομένως θέλουμε για τις δυνατότητες της εξαιρετικής υπηρεσίας.

αλλαγή IP με το CyberGhost 1mμμμμμn

Το CyberGhost VPN είναι ιδιαίτερα φθηνό σε σχέση με αυτά που προσφέρει και με τις εξαιρετικές βελτιώσεις και κριτικές που έχει. Επιπλέον, μας δίνει και 45 ήμερες περιθώριο για ακύρωση, αν αλλάξουμε γνώμη.

Έτσι, αν ενδιαφερόμαστε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες του CyberGhost στη χαμηλότερη δυνατή τιμή, για περιορισμένο χρονικό διάστημα μπορούμε να αξιοποιήσουμε την προσφορά των δύο ευρώ μηνιαίως με μια τριετή συνδρομή.

Ταυτόχρονα, κερδίζουμε άλλους τρεις μήνες δωρεάν χρήση του VPN.

αλλαγή IP με το CyberGhost 1mμ

Η αλλαγή IP με το CyberGhost

Το CyberGhost θεωρείται ως ένα από τα πλέον αξιόπιστα VPN, και αποτελεί πρόταση των μεγαλύτερων έγκριτων ιστοσελίδων τεχνολογίας. Είναι μια υπηρεσία που πληροί όλα τα κριτήρια που χαρακτηρίζουν ένα VPN ως κορυφαίο.

Η αναβαθμισμένη υπηρεσία προσφέρει 7.028 server από 91 χώρες. Ανάμεσά τους υπάρχουν 12 ελληνικοί και 14 κυπριακοί server.

αλλαγή IP 1mμμ

Το CyberGhost είναι από τα ελάχιστα VPN που δίνουν ελληνικές IP. Ίσως είναι η μοναδική υπηρεσία VPN που προσφέρει τόσους πολλούς διαφορετικούς ελληνικούς server.

Μάλιστα, αίρουν αποτελεσματικά τους γεωγραφικούς περιορισμούς των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών. Αρκεί να κάνουμε μια απλή ρύθμιση στον client όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Είναι γεγονός ότι το CyberGhost διαφέρει σε σχέση με τα περισσότερα πληρωμένα VPN που έχουμε αναφέρει εκτεταμένα στο πρόσφατο παρελθόν. Ο λόγος είναι ότι προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες ανάλογα τον λόγο που θέλουμε το VPN.

Για παράδειγμα, είναι από τα ελάχιστα VPN που μας δίνει ειδικούς server για την άρση περιορισμών στην πρόσβαση ιστοσελίδων. Το κάνει για πολλές υπηρεσίες από διαφορετικές χώρες. Iδίως με τις δημοφιλείς πλατφόρμες streaming.

αλλαγή IP 1mμμμ

Έτσι, μια από τις πιο χρήσιμες υπηρεσίες σε αυτόν τον τομέα είναι η άρση των περιορισμών του Netflix, του Disney+, κ.λ.π.

Το CyberGhost μας δίνει καθολική πρόσβαση στον τεράστιο κατάλογο ταινιών και σειρών των δημοφιλών συνδρομητικών πλατφορμών.

Σύνδεση και αλλαγή IP με το CyberGhost

Ο client του VPN είναι εύκολος και πολύ ισχυρός. Το βασικότερο είναι ότι μόλις τον ανοίξουμε, θα ξεκινήσει από μόνος του την αλλαγή IP και θα συνδεθεί αυτόματα με τον πιο γρήγορο και κοντινότερο server. Δεν χρειάζεται να κάνουμε εμείς καμία ενέργεια.

Εφόσον βρισκόμαστε στην Ελλάδα, η αλλαγή IP θα γίνει με τον κοντινότερο και επομένως ταχύτερο ελληνικό server εκείνη τη στιγμή. Ο client θα μας δείχνει την νέα VPN IP μας.

αλλαγή IP 1mμμμm

Παρομοίως, αν βρισκόμαστε σε άλλη χώρα, η αλλαγή IP θα γίνει με το ταχύτερο τοπικό server.

Φυσικά, αν επιθυμούμε η αλλαγή IP να προέρχεται από διαφορετική χώρα, δεν έχουμε παρά να πατήσουμε στο βελάκι που παρατηρούμε παρακάτω. Αμέσως θα μας εμφανιστεί η καρτέλα με τις χώρες και τους αναρίθμητους server.

Προτιμώ τους κοντινότερους server

Καλό είναι να θυμόμαστε πως η λογική του VPN είναι πως τα δεδομένα των σελίδων που θέλουμε να επισκεφθούμε θα περνούν πρώτα από το Server του CyberGhost στη χώρα που έχουμε επιλέξει.

Γι' αυτό, αν δεν θέλουμε την Ελλάδα, είναι προς το συμφέρον μας να επιλέξουμε μια όσο γίνεται κοντινή χώρα, παρά να έρχονται τα δεδομένα κυριολεκτικά μέσω ΗΠΑ ή Ιαπωνίας.  Απλά πατάμε στο “Distance” και ο client θα μας ταξινομήσει σε αύξουσα σειρά τις κοντινότερες χώρες.

αλλαγή IP με το CyberGhost 1mμμμ

Επίσης, αν δεν θέλουμε την αυτόματη αλλαγή IP που μας κάνει ο client του CyberGhost, μπορούμε να επιλέξουμε τον κοντινότερο server που είναι λιγότερο απασχολημένος εκείνη την ώρα.

Απλά πατάμε στο ‘Load” και μετά επιλέγουμε την κοντινότερη χώρα με το μικρότερο ποσοστό, όπως παρατηρούμε στις κάτωθι εικόνες.

αλλαγή IP 2μν

Σε κάθε περίπτωση, την ίδια ενέργεια μπορούμε να κάνουμε και με τους ελληνικούς server.

Αν θέλουμε να κάνουμε αλλαγή IP επειδή επιθυμούμε να κατεβάσουμε torrent ανώνυμα, τότε πρέπει να επιλέξουμε κάποιον P2P server από διάφορες χώρες.

Η υπηρεσία διαθέτει P2P server από την Ελλάδα, και με σχετικά μεγάλες ταχύτητες. Δεν διαφέρουν και πολύ από τις αντίστοιχες που θα είχαμε χωρίς VPN.

Τέλος, όταν θέλουμε να σταματήσουμε τη σύνδεση με το VPN, αρκεί να κάνουμε κλικ στον διακόπτη που βρίσκεται στο On, ώστε να πάει στο Off.

Για όσο το CyberGhost είναι ενεργοποιημένο, η πλοήγησή μας θα είναι ανώνυμη, ανεξαρτήτως του browser που χρησιμοποιούμε.

Οι απλές ρυθμίσεις

Αν ζούμε στο εξωτερικό και θέλουμε την αλλαγή IP για να παρακολουθήσουμε κάποιο ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι που βάζει γεωγραφικούς περιορισμούς, πρέπει να κάνουμε μερικές απλές ρυθμίσεις στον client του CyberGhost.

Με ανενεργό το VPN, αρχικά πατάμε στο εικονίδιο των ρυθμίσεων…

…και από την ενότητα “CyberGhost VPN” ενεργοποιούμε το TCP αντί του προεπιλεγμένου UDP, και βεβαιωνόμαστε ότι το VPN protocol είναι το WireGuard. Κατόπιν, ενεργοποιούμε το VPN. Αυτό ήταν όλο.

Αλλαγή IP στο Android

Το CyberGhost VPN αποκρύπτει την πραγματική μας IP και στο Android. Μάλιστα, είναι από τα λίγα VPN που διαθέτει εφαρμογή ειδικά για το Android TV. Επιπλέον, διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους server για streaming.

αλλαγή IP με το CyberGhost 1mμμμμ

​Φυσικά, διατίθεται και για το stock Android που έχουμε στο κινητό και το tablet. Σε όλες τις περιπτώσεις, δεν έχουμε παρά να ανοίξουμε το CyberGhost VPN στο Android και αμέσως η υπηρεσία θα μας κάνει αυτόματα την αλλαγή IP.

Και στο Android μπορούμε να επιλέξουμε όποιον άλλο server επιθυμούμε, όπως ακριβώς κάνουμε και με τον CyberGhost client στο PC.

Σε τι χρησιμεύει η αλλαγή IP?

Υπάρχουν ορισμένες υπηρεσίες και ιστοσελίδες οι οποίες μπλοκάρουν όλους τους χρήστες από συγκεκριμένες χώρες, με βάση την εξωτερική IP του υπολογιστή τους. Επιπλέον, όπως είδαμε στην αρχή, οι δημοφιλείς συνδρομητικές υπηρεσίες ταινιών κάνουν αυστηρό Geo-blocking.

Με το CyberGhost και την αλλαγή IP μέσω κάποιας από τις χώρες που εκπροσωπεί είναι εύκολο και γρήγορο να παρακάμψουμε τέτοιους περιορισμούς.

Περίπτωση προσωπικού ban

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τ CyberGhost και στην περίπτωση που έχει γίνει ban η προσωπική μας διεύθυνση IP από κάποια σελίδα, πχ από ένα forum.

Αλλαγή-IP-Εύκολα-και-Γρήγορα 20m

Μέσω του CyberGhost και με την αλλαγή IP που μας έκανε, δεν έχουμε παρά να δημιουργήσουμε έναν νέο λογαριασμό.

Είναι παράνομη η αλλαγή IP με τη χρήση VPN?

Ένας αριθμός χρηστών έχει την ανησυχία πως χρησιμοποιώντας VPN, κάνει κάτι παράνομο. Στην πραγματικότητα, η χρήση VPN από μόνη της, τουλάχιστον όσον αφορά την Ελλάδα, είναι 100% νόμιμη, εφόσον γίνεται για νόμιμες ενέργειες.

Προφανώς με κανένα τρόπο δεν είναι παράνομο το να δούμε ένα βίντεο που είναι απαγορευμένο στη χώρα μας. Ούτε να μπούμε σε ένα forum που μας έχουν κάνει ban.

Όσον αφορά παράνομες ενέργειες, η ιστορία έχει δείξει πως ακόμα και με τη χρήση δικτύου Tor για την αλλαγή IP και κρυπτονομισμάτων για ανώνυμες συναλλαγές, άνθρωποι έχουν εντοπιστεί, συλληφθεί, και καταδικαστεί σε χρόνια φυλάκισης.

Θα δείτε περισσότερα σύντομα στο κανάλι μας στο YouTube. Γραφτείτε συνδρομητές για να ειδοποιηθείτε σε λίγες ημέρες που θα βγάλουμε το σχετικό βίντεο.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον πλοηγούμαστε στο Internet, στα πλαίσια του νόμου, η χρήση VPN είναι απόλυτα θεμιτή.

Έχετε απορίες σχετικά με την αλλαγή IP?

Αν αναρωτιέστε για επιπλέον εφαρμογές στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί η αλλαγή IP, ή σας γεννήθηκαν απορίες με τη λειτουργία και τις ελάχιστες ρυθμίσεις του CyberGhost, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.