Home » Hardware » Reviews » Philips 243B1 - Μία Ξεκούραστη Οθόνη με USB-C

Philips 243B1 – Μία Ξεκούραστη Οθόνη με USB-C

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η Philips 243B1 είναι μία μικρή οθόνη 24”, με ανάλυση 1920×1080, που προορίζεται για χρήση γραφείου. Το μεγάλο ατού της είναι η ύπαρξη θύρας USB-C, που θα μας επιτρέψει να συνδέσουμε το laptop μας, μετατρέποντάς το σε “σταθερό” υπολογιστή όταν βρισκόμαστε στο γραφείο. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της οθόνης, καθώς και το αν αξίζει η αγορά της.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Εμφάνιση

Η Philips 243B1 έρχεται χωρισμένη σε τρία κομμάτια: τη βάση στήριξης, τον βραχίονα, και την οθόνη.

Ο βραχίονας κουμπώνει πάνω στην οθόνη πανεύκολα με κλιπ, χωρίς να χρειάζεται βίδες. Το κούμπωμα του βραχίονα στη βάση είναι εξίσου απλό, αυτή τη φορά με μία βίδα χειρός.

Να αναφέρουμε, επίσης, ότι υποστηρίζει VESA mount.

Από θέμα εμφάνισης, η οθόνη έχει αρκετά λιτό σχεδιασμό, με το λογότυπο της Philips να φαίνεται διακριτικά στο κέντρο της κάτω πλευράς.

Στις υπόλοιπες τρεις πλευρές τα bezel είναι εξαιρετικά λεπτά, ενώ κάτω αριστερά βλέπουμε να αναγράφεται το μοντέλο (243B).

Philips 243B1

Κάτω δεξιά θα βρούμε τα κουμπιά χειρισμού της οθόνης.

Το πίσω μέρος είναι εξίσου όμορφο και κομψό – όχι ότι θα το βλέπουμε και ποτέ – με τον βραχίονα στήριξης να έχει μια ελαφρά κλίση.

Philips 243B1

Ο βραχίονας διαθέτει, επίσης, τρύπα για καλύτερο cable management.

Η βάση είναι τετράγωνη, ενώ ο κυκλικός σχεδιασμός στο κέντρο μας επιτρέπει να στρίψουμε την οθόνη μέχρι και 180ο δεξιά/αριστερά.

Philips 243B1

Επιπλέον, η βάση υποστηρίζει και κατακόρυφη στροφή της οθόνης έως 90ο, σε περίπτωση που μας ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσουμε την οθόνη σε λειτουργία πορτρέτου.

Συνδεσιμότητα

Όλες οι θύρες σύνδεσης της Philips 243B1 βρίσκονται πίσω, και μάλιστα επιμελώς κρυμμένες, αφού είναι στραμμένες προς τα κάτω ή στο πλάι.

Philips 243B1

Για την ακρίβεια, κάτω δεξιά θα βρούμε το καλώδιο τροφοδοσίας, μαζί με έναν διακόπτη On/Off.

Philips 243B1

Κάτω αριστερά έχουμε δύο θύρες HDMI, και μία θύρα DisplayPort. Επίσης, θα βρούμε μία θύρα Ethernet 1G, δύο θύρες USB 3, audio jack, αλλά και μία θύρα USB-C, με δυνατότητα τροφοδοσίας 65W.

Philips 243B1

Οι θύρες τύπου USB-C είναι πολύ χρήσιμες σε μία οθόνη. Μας επιτρέπουν να συνδέσουμε το laptop μας, το κινητό μας, ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή που υποστηρίζει USB-C.

Η Philips 243B1 είναι ένα από τα ελάχιστα μοντέλα που διαθέτουν τέτοια θύρα σε αυτήν την κατηγορία τιμής, κάτι που μας εξέπληξε ευχάριστα.

Φυσικά, πρόκειται για σχετικά εξειδικευμένο χαρακτηριστικό, και σίγουρα δεν είναι απαραίτητο για κάθε χρήστη.

Τέλος, στην αριστερά πλευρά θα βρούμε δύο επιπλέον θύρες USB 3. Η μία εξ αυτών είναι μονίμως ενεργή, ώστε να μπορούμε να φορτίσουμε οποιαδήποτε συσκευή, ακόμα κι αν η οθόνη είναι κλειστή.

Philips 243B1

Η Philips 243B1 διαθέτει, επίσης, δύο ηχεία 2W, τα οποία είναι αξιοπρεπέστατα για καθημερινή χρήση γραφείου.

Ποιότητας εικόνας της Philips 243B1

Η Philips 243B1 είναι μία IPS οθόνη 24 ιντσών, με ανάλυση 1080p. Ο ρυθμός ανανέωσής της ανέρχεται στα 75Hz. Το πάνελ της είναι matte, με anti-glare επίστρωση, ώστε να μην έχουμε ενοχλητικές αντανακλάσεις.

Όσον αφορά τα προφίλ, η Philips 243B1 έρχεται με επτά διαθέσιμα modes χρωμάτων, ανάμεσα στα οποία θα βρούμε και το LowBlue Mode, που βοηθάει στη μείωση της μπλε ακτινοβολίας.

Στο μενού της θα βρούμε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να φέρουμε την εικόνα στα μέτρα μας.

Εκτός από τις κλασικές ρυθμίσεις για φωτεινότητα, κοντράστ, gamma, κτλ, θα βρούμε και επιλογές για θερμοκρασία χρωμάτων και προφίλ sRBG.

Η Philips 243B1 διαθέτει, επίσης, το λεγόμενο “Power Sensor”. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί υπέρυθρες, ώστε να εντοπίσει αν ο χρήστης είναι παρών, μειώνοντας τη φωτεινότητα όταν δεν κάθεται κανείς στην οθόνη.

Αυτό το χαρακτηριστικό βοηθάει στην εξοικονόμηση ενέργειας, και παράλληλα βελτιώνει τη διάρκεια ζωής της οθόνης.

Ωστόσο, δεν είναι το μόνο “έξυπνο” χαρακτηριστικό της Philips 243B1. Η οθόνη διαθέτει και αισθητήρα φωτός. Έτσι, αυξομειώνει τη φωτεινότητά της, ανάλογα με το πόσο φωτεινό ή σκοτεινό είναι το δωμάτιό μας κάθε φορά.

Αξίζει η αγορά της Philips 243B1;

Δοκιμάσαμε την Philips 243B1 για σχεδόν δύο βδομάδες, με καθημερινή χρήση αρκετών ωρών σε δουλειές γραφείου και γραφιστικής.

Η οθόνη είναι άψογη για αυτή τη χρήση.

Από θέμα εργονομίας, παίρνει άριστα. Η βάση της μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς γυρίζει προς όλες τις πλευρές με ευκολία.

Το IPS πάνελ, σε συνδυασμό με το sRGB δίνουν αρκετά καλή ακρίβεια χρωμάτων, και άψογες γωνίες θέασης. Η φωτεινότητα της οθόνης, παρότι στα χαρτιά είναι σχετικά χαμηλά, στα 250cd/m2, μας φάνηκε ικανοποιητική.

Philips 243B1

Η αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας ήταν ευπρόσδεκτη, και γενικά την προτείνουμε ανεπιφύλακτα για πολύωρη χρήση γραφείου.

Καθώς είναι σχετικά καινούργιο μοντέλο, δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην ελληνική αγορά. Η τιμή της αναμένεται κοντά στα 250€.

Σαφώς, μπορούμε να παίξουμε παιχνίδια ή να δούμε ταινίες, ή να κάνουμε πρακτικά οτιδήποτε άλλο στην Philips 243B1. Ωστόσο, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη οθόνη απευθύνεται ξεκάθαρα για χρήση γραφείου.

Η ύπαρξη της θύρας USB-C, η εξοικονόμηση ενέργειας, ή οι τεχνολογίες για ξεκούραστη χρήση, είναι χαρακτηριστικά που βοηθούν άμεσα στην παραγωγικότητά μας, είτε μιλάμε για χρήση στο σπίτι, είτε στον χώρο εργασίας μας.

Εσάς πώς σας φάνηκε η Philips 243B1; Γράψτε μας στα σχόλια τις εντυπώσεις σας.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps