Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » Έτοιμο Ελαφρύ Kodi Για Όλους Με Ένα Κλικ - Ρυθμισμένα Addons Για Ταινίες/Σπορ/Υπότιτλους
featured Έτοιμο Ελαφρύ Kodi Nexus Για Όλους Με Ένα Κλικ Ρυθμισμένα Addon Για Ταινίες Σπορ Υπότιτλους A10

Έτοιμο Ελαφρύ Kodi Για Όλους Με Ένα Κλικ – Ρυθμισμένα Addons Για Ταινίες/Σπορ/Υπότιτλους

Αν μας αρέσει η υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου στο οικιακό μας σινεμά, δεν επιτρέπεται να μην αξιοποιούμε το εύκολο πλέον Kodi και τα καλύτερα πρόσθετα ταινιών και σπορ. Τα Kodi add-ons μας προσφέρουν όλα τα έργα του κόσμου αλλά και ζωντανούς αγώνες από πολλά αθλήματα. Δείτε πώς απογειώνουμε το θέαμα που προσφέρει το Kodi Nexus του PCsteps με έτοιμα τα κορυφαία πρόσθετα ταινιών και σπορ, καθώς και έτοιμες τις ρυθμίσεις υποτίτλων σε PC / Android TV.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Λήψη έτοιμου Kodi 20 “Nexus”

Αν είμαστε αρχάριοι και δυσκολευόμαστε πολύ με τις ρυθμίσεις και τις εγκαταστάσεις των πρόσθετων, ή θέλουμε να ανεβάσουμε και άλλο το επίπεδο του Kodi, έχουμε ετοιμάσει ένα πλήρως σεταρισμένο Kodi 20 Nexus με τα καλύτερα πρόσθετα ταινιών και σπορ, τις ρυθμίσεις των υποτίτλων, και όχι μόνο.

Μπορούμε να το αξιοποιήσουμε, είτε έχουμε Real-Debrid (RD), είτε όχι. Το ελαφρύ Kodi Nexus το διαθέτουμε σε δύο μορφές.

Η μία μορφή είναι το build που ρυθμίσαμε ειδικά για τους αναγνώστες μας στο PCsteps. Τα έχει όλα έτοιμα, δεν χρειάζεται να κάνουμε καμία ρύθμιση και απλά το κατεβάζουμε και είμαστε έτοιμοι για ταινίες, σειρές, σπορ, και άλλα.

Το τροποποιημένο μας build του Kodi v20.2, είναι ιδανικό για αξιοπρεπή PC, ιδανικά με 8GB RAM, καθώς και για σύγχρονο TV Box με καλές προδιαγραφές.

Παραθέτουμε μερικά ακόμη GIF με τις απλές λειτουργίες του τροποποιημένου Build.

Η δεύτερη μορφή είναι με την κλασική και προεπιλεγμένη εμφάνιση του Kodi Nexus, όπου έχουμε αφαιρέσει αρκετά έξτρα στοιχεία, κάτι που το καθιστά πολύ πιο ελαφρύ για TV Box χαμηλών δυνατοτήτων, ή PC πολύ χαμηλής ισχύος.

Φυσικά, παρότι στο τροποποιημένο build με τα πόστερ ταινιών έχουμε μεριμνήσει την ενότητα “Χωρίς RD”, εμείς προτείνουμε ανεπιφύλακτα το πολύ φθηνό Real-Debrid γιατί εκτινάσσει το κινηματογραφικό θέαμα στο οικιακό μας σινεμά. Όπως ήδη θα γνωρίζουμε, έχει όλα σχεδόν τα έργα του Netflix, Disney+, Apple TV, Amazon, BBC, και όχι μόνο, σε 1080p-4K και 5.1-7.1 ήχο.

Αναμφίβολα, είναι μία εξαιρετική υπηρεσία που αξίζει με το παραπάνω την οικονομική συνδρομή που κοστίζει περί τα €0,7 – 0,10 ημερησίως, ανάλογα το πακέτο που θα επιλέξουμε.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν περιορισμοί στο πόσα έργα θα βλέπουμε εμείς και η οικογένεια μας σε όλες τις συσκευές μας. Ταυτόχρονα, προσφέρει και τα λεγόμενα Fidelity points, όπου όταν συμπληρώσουμε 1000, παίρνουμε έναν μήνα δωρεάν απεριόριστη χρήση. Αν δεν το έχουμε ήδη, μπορούμε να δούμε τις οδηγίες στον παλαιότερο οδηγό μας.

Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους
Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD-4Κ Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους

Στις ημέρες μας, το streaming ταινιών είναι πλέον μία εύκολη υπόθεση, καθώς διάφορα μέσα μας παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Όμως, όταν βλέπουμε τα έργα τους στην οθόνη της τηλεόρασης, πολλές φορές η ποιότητα της εικόνας και ήχου δεν είναι ό,τι καλύτερο. Στον οδηγό θα δούμε τις αλλαγές αλλά και τις βελτιώσεις που μπορούμε να κάνουμε στο Kodi και το Real-Debrid, τα μοναδικά μέσα που μπορούν να μας δώσουν όλες τις ταινίες και σειρές σε υψηλότατη ποιότητα, ακόμη και 4K και 5.1, χωρίς καθυστερήσεις.

Λήψη του zip

Μπορούμε να κατεβάσουμε τα δύο zip (155MB ή 257MB) που ετοιμάσαμε με το τροποποιημένο Kodi Nexus του PCsteps, πατώντας σε κάποιο από τα ακόλουθα link.

Σε ό,τι αφορά το zip για το TV Box, δημοσιεύσαμε νέο οδηγό που παρακάμπτει τους περιορισμούς στο Android 11+ και καλύπτει όλες τις εκδόσεις Android. Αυτό σημαίνει ότι τα zip που διαθέτουμε παραπάνω, θα μας φανούν το ίδιο χρήσιμα τόσο για το PC, όσο και για τις παλαιότερες ή νεότερες εκδόσεις του Android TV.

FEATURED Kodi TV Box Πώς Μεταφέρω Το Kodi Με Όλες Τις Ρυθμίσεις Μου Από Το PC Στην Android TV 3
Kodi TV Box: Πώς Μεταφέρω Το Kodi Με Όλες Τις Ρυθμίσεις Μου Από Το PC Στην Android TV

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους θα θέλαμε να κλωνοποιήσουμε το Kodi που έχουμε διαμορφώσει με κόπο στο PC. Ο βασικότερος είναι γιατί χρειαζόμαστε backup, ή θέλουμε ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις και πρόσθετα σε άλλες συσκευές όπως το TV Box και η Android TV. Στον οδηγό θα δούμε πώς να μεταφέρουμε το ακριβές αντίγραφο του Kodi σε όλες τις εκδόσεις του Android.

Εγκατάσταση σε PC

Μόλις κατέβει το zip αρχείο, αρχικά κλείνουμε το τυχόν ανοικτό Kodi. Κατόπιν, εξάγουμε τους δύο φακέλους “userdata” και “addons” που εμπεριέχει το zip, και τους σύρουμε μέσα στον φάκελο του Kodi που έχουμε εγκαταστήσει στα Windows, έτσι ώστε να αντικαταστήσουν τους προηγούμενους.

Αυτή η ενέργεια θα καταργήσει όλα όσα είχαμε κάνει μέσα στο Kodi μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ως εκ τούτου, αν το επιθυμούμε μπορούμε να κάνουμε πρώτα ένα backup, μεταφέροντας πρώτα τους δύο προηγούμενους κρίσιμους φακέλους του σε μια ασφαλή τοποθεσία.

Τον φάκελο του Kodi στο Windows PC όπου θα κάνουμε τη μεταφορά, τον εντοπίζουμε στις ακόλουθες διαδρομές. Απλά κάνουμε επικόλληση στην αναζήτηση των Windows τα ακόλουθα.

Kodi από το Microsoft Store:

%userprofile%\AppData\Local\Packages\XBMCFoundation.Kodi_4n2hpmxwrvr6p\LocalCache\Roaming\Kodi

KODI NEXUS 2α

Kodi exe από τη σελίδα του λογισμικού:

%userprofile%\AppData\Roaming\Kodi

KODI NEXUS 2

Επίσης, εάν είχαμε προηγούμενη έκδοση του Kodi π.χ. την έκδοση 19, για λόγους συμβατότητας πρέπει να την αναβαθμίσουμε με τη νεότερη v20.2.

Προαιρετικά, μπορούμε πρώτα να καταργήσουμε το Kodi που έχουμε ήδη στη συσκευή μας, και να κάνουμε μία νέα φρέσκια εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης από το Microsoft Store (προτεινόμενο), ή τη σελίδα του λογισμικού. Στη συνέχεια, μπορούμε να μεταφέρουμε αυτούς τους δύο φακέλους του νέου zip.

Από εκεί και μετά, μόλις ολοκληρώσουμε στο PC τη μεταφορά του νέου σεταρισμένου Kodi, καλό είναι να κάνουμε και μια επανεκκίνηση στον υπολογιστή μας.

Μόλις το ανοίξουμε ξανά, εφόσον έχουμε λογαριασμό Real-Debrid, ή θέλουμε να ενεργοποιήσουμε το Trakt, η μόνη ρύθμιση που έχουμε να κάνουμε είναι ένα κλικ στο σχετικό εργαλείο που έχουμε τοποθετήσει στα Αγαπημένα για να το βρίσκουμε εύκολα και γρήγορα.

Εμείς προτείνουμε οπωσδήποτε την ενεργοποίηση του RD και του Trakt στο Seren, και στο FEN, που τα έχουμε ως κεντρικά στο Build, καθώς και στο UMBRELLA, γιατί είναι μακράν τα καλύτερα και τα πιο γρήγορα addon ταινιών. Τα έχουμε όλα σετάρει (Cocoscrapers κτλ), για να λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Ενδέχεται μόνο να δούμε την εμφάνιση ενός σφάλματος στο Seren, μέχρι να ενεργοποιήσουμε το RD και το Trakt.

Από εκεί κει μετά, μόλις μας εμφανιστεί ο κωδικός, το Kodi τον αντιγράφει αυτόματα για να τον επικολλήσουμε στη σχετική σελίδα του RD.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ενδέχεται μετά την πιστοποίηση του RD να μας ανοίξει αυτόματα η καρτέλα των λογαριασμών, όπου απλά ενεργοποιούμε και το σχετικό κουμπί και μετά πατάμε Εντάξει.

Παρομοίως, για το Trakt απλά επιλέγουμε τα πρόσθετα που επιθυμούμε και στη συνέχεια επικολλούμε τον κωδικό στη σχετική σελίδα ενεργοποίησης του Trakt.

Σε ό,τι αφορά τις ταινίες χωρίς RD, έχουμε ορίσει ως κεντρικό το SCRUBS v2, καθώς είναι το μόνο που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί καλά χωρίς την υπηρεσία του RD, καθώς και το αέναο The Crew. 

Βέβαια, και στα δύο πρόσθετα να περιμένουμε ροές μέχρι 720p, και ίσως να δούμε και 1080p στο SCRUBS v2. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχουν και έργα χωρίς καθόλου ροές.

Τέλος, έχουμε ορίσει οι υπότιτλοι να εμφανίζονται αυτόματα μόλις ξεκινά το έργο για να τους επιλέξουμε γρήγορα και χωρίς έξτρα ενέργειες. Επίσης, στα Αγαπημένα και στις Ρυθμίσεις έχουμε βάλει και το αστραπιαίο κλείσιμο του Kodi.

Εγκατάσταση σε TV Box / Android TV

Τώρα που έχουμε πανέτοιμο το Kodi Nexus στο PC, εντοπίζουμε το Backup/Restore του Wizard. Το έχουμε τοποθετήσει και αυτό στα Αγαπημένα για να το βρίσκουμε εύκολα και χωρίς σύγχυση.

Εναλλακτικά, το εντοπίζουμε στο τροποποιημένο μας build, και από την ενότητα Wizard στην κεντρική λωρίδα δίπλα από τα Αγαπημένα.

Σε μερικά συστήματα, ιδίως αν έχουμε το Kodi από το Microsoft Store, ενδέχεται να μας ζητήσει να κατεβάσουμε το εργαλείο μόλις πατήσουμε στο Backup/Restore Build. Απλά πατάμε Ναι και σε λίγα δευτερόλεπτα θα είμαστε έτοιμοι.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα USB drive στο PC. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, θα χρειαστούμε μόνο 200-260MB ελεύθερο χώρο. Στη συνέχεια, δημιουργούμε μέσα στο USB ένα φάκελο με όνομα χωρίς διαστήματα ή κενά, όπως π.χ, Android, Backup, κτλ.

Κατόπιν, μέσα από το Kodi, πατάμε διαδοχικά στο Backup/Restore και Change Backups Folder Location.

Εντοπίζουμε το USB drive και επιλέγουμε ως τοποθεσία του Backup τον φάκελο που δημιουργήσαμε προηγουμένως. Τέλος, πατάμε στο Εντάξει στα δεξιά.

Τώρα, πάμε πίσω μια καρτέλα και πατάμε στο Backup build, του ορίζουμε ένα όνομα, και πατάμε στο Τέλος.

Σε  αυτό το σημείο, θα δούμε μια ειδοποίηση στο πάνω τμήμα, και απλά περιμένουμε μερικά λεπτά. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία πατάμε στο Εντάξει.

Τέλος, ελέγχουμε το USB drive για να βεβαιωθούμε ότι δημιουργήθηκε το zip που περιέχει τους δύο κρίσιμους φακέλους, και μπορούμε μετά να το αφαιρέσουμε από το PC.

Τώρα, πηγαίνουμε στο Kodi του TV Box. Αν δεν το έχουμε εγκαταστήσει ήδη, μπορούμε να το κατεβάσουμε εύκολα από το Play Store της συσκευής.

Στη συνέχεια, συνδέουμε το USB στο TV Box, και κατόπιν ανοίγουμε το Kodi για να εγκαταστήσουμε τον Magnetic Wizard. Τα βήματα είναι τα ακόλουθα.

  • Κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
  • Κάνουμε επικόλληση με ακρίβεια το ακόλουθο url:
    https://magnetic.website/repo/
  • Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
  • Ονομάζουμε όπως θέλουμε την πηγή και πατάμε το “Εντάξει”.
  • Μετά, επιστρέφουμε στο Κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
  • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
  • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ όνομα πηγής που δώσαμε repository.Magnetic-xxx.zip.
  • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης.
  • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
  • Magnetic Repo➜ Πρόσθετες εφαρμογές➜ Magnetic Wizard➜ Εγκατάσταση.
  • Τον εντοπίζουμε στη διαδρομή Πρόσθετα ➜ Πρόσθετες εφαρμογές.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να επαναλάβουμε ότι αν έχουμε συσκευή με Android 11+, η διαδικασία που ακολουθεί και το Restore Backup δεν θα μας λειτουργήσει απευθείας από το USB.  Όμως, μπορούμε να δούμε τα δύο βήματα του νεότερου οδηγού μας με τον File Commander στη σχετική ενότητα: Για όσους έχουν κάνει ήδη backup στο ρυθμισμένο Kodi.

Εφόσον, έχουμε έκδοση κάτω από Android 11, ανοίγουμε τον Wizard και από το MaintenanceBackup/Restore Build ➜ Change Backups Folder Location, εντοπίζουμε το USB drive, και ορίζουμε ως τοποθεσία backup τον ίδιο φάκελο μέσα στο USB που δημιουργήσαμε προηγουμένως και στο PC με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Κατόπιν, πατάμε στο Εντάξει στα δεξιά.

Τέλος, πηγαίνουμε πάλι μια καρτέλα πίσω, πατάμε στο Restore Backup, επιλέγουμε τον φάκελο του Backup, και πατάμε στο Yes, όπου απλά περιμένουμε να ολοκληρωθεί η μεταφορά του Kodi μας από το PC στο TV Box.

Μόλις ολοκληρωθεί, πατάμε στο Εντάξει και το Kodi θα κλείσει σε αυτό το σημείο. Στη συνέχεια, απλά το ανοίγουμε ξανά και καλό είναι να του δώσουμε λίγο χρόνο χωρίς να κάνουμε κάποιες ενέργειες.

Είμαστε πλέον έτοιμοι και στο TV Box για ταινίες, σειρές, σπορ, και άλλα, χωρίς  να χρειάζεται να κάνουμε καμία άλλη ρύθμιση στο Kodi.

Επίλυση προβλημάτων ήχου

Αν αντιμετωπίζουμε κάποιο ζήτημα με τον ήχο και δεν τον ακούμε, μπορούμε να το επιλύσουμε επαναφέροντας τις ρυθμίσεις ήχου στο DIRECTSOUND:default, ή πατώντας τη σχετική ένδειξη “Επαναφορά των ρυθμίσεων στις προεπιλογές” στο κάτω τμήμα της καρτέλας.

Μπορούμε να δούμε αυτό το βήμα και στα κάτωθι στιγμιότυπα οθόνης.

Εσείς θα αξιοποιήσετε το έτοιμο Kodi Nexus;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps