Home » Hardware » Οδηγοί Αγοράς » Επιλογή Laptop Back To School 2020: Μοντέλα Και Κριτήρια Αγοράς

Επιλογή Laptop Back To School 2020: Μοντέλα Και Κριτήρια Αγοράς

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το καλοκαίρι και οι διακοπές τελείωσαν. Το φθινόπωρο έφτασε, και κάθε χρόνο τέτοια εποχή ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Είτε είμαστε φοιτητές, είτε μαθητές – είτε τίποτα από τα δύο – συνήθως αυτή είναι η εποχή που θα κοιτάξουμε για αγορά νέου laptop. Ωστόσο, οι τιμές και τα μοντέλα αλλάζουν συνεχώς. Ποια θα πρέπει, λοιπόν, να είναι τα κριτήρια για την καλύτερη επιλογή laptop, και τι θα πρέπει να αποφεύγουμε κατά την αγορά;

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αποφεύγουμε πολύ φθηνά laptop

Για αρχή, όταν αγοράζουμε laptop, καλό είναι να μην κοιτάξουμε καν τις υπερβολικά χαμηλές κατηγορίες τιμής, της τάξεως των 100€ έως 200€. Πρόκειται για μοντέλα υπερβολικά χαμηλών προδιαγραφών.

Μία τέτοια επιλογή laptop θα μας κάνει τη ζωή δύσκολη, ακόμα και για απλό browsing, αφού τα σχετικά μοντέλα έχουν τους χειρότερους επεξεργαστές της αγοράς.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο χρόνος είναι χρήμα, και από το να περιμένουμε κάθε φορά δέκα δευτερόλεπτα να ανοίξει μία σελίδα, καλύτερα να επενδύσουμε εξαρχής περισσότερα χρήματα.

Επιπλέον, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι κυκλοφορούν στο ίντερνετ site με πολύ φθηνά laptop, τα οποία μπορεί να αποδειχτούν απάτη.

Πότε Τα Πολύ Φθηνά Laptop Είναι Απάτη
Φθηνά Laptop Στο Ίντερνετ: Προσοχή Στις Απάτες

Ένα laptop προσφέρει αναμφισβήτητη ευκολία και ευελιξία, καθώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε οπουδήποτε. Μάλιστα, ακόμα και σχετικά φθηνά laptop θα καλύψουν τις ανάγκες μας για…

Για την αναζήτησή μας καλό είναι να χρησιμοποιούμε μία πλατφόρμα αναζήτησης και σύγκρισης προϊόντων και τιμών, όπως είναι το BestPrice.

Σε μία τέτοια σελίδα μπορούμε να αναζητήσουμε τις φθηνότερες τιμές από έμπιστα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, χωρίς τον κίνδυνο να πέσουμε σε απάτη.

Επιλογή laptop βάσει της μάρκας

Κάτι που παρατηρούμε συχνά στις ερωτήσεις του PCsteps είναι ότι αρκετοί χρήστες ξεκινούν την επιλογή laptop με βάση τη μάρκα. Λένε για παράδειγμα:

“Μπορείτε να μου προτείνετε ένα καλό laptop Dell γύρω στα 500€;”

Άλλες φορές ζητάνε το ακριβώς αντίθετο, να τους προτείνουμε δηλαδή μία επιλογή laptop που να ΜΗΝ είναι της τάδε μάρκας, γιατί δεν την εμπιστεύονται.

Μάρκα Laptop / Υπολογιστή – Πόσο Σημαντική Είναι

Σε προηγούμενο οδηγό δείξαμε πως οι σταθεροί υπολογιστές που πωλούνται έτοιμοι είναι μακράν η χειρότερη επιλογή σε σχέση με έναν υπολογιστή στα μέτρα μας. Στα laptop…

Ωστόσο, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι τέτοιου είδους προτιμήσεις δεν έχουν καμία βάση. Αν είχαμε laptop Dell και μας κράτησε δέκα χρόνια χωρίς να πάθει τίποτα, κανείς δεν μας εγγυάται ότι θα συμβεί το ίδιο και στην επόμενη επιλογή laptop Dell.

Αν ο μπατζανάκης του φίλου μας του Μπάμπη πήρε laptop Lenovo και του χάλασε σε έναν μήνα, αυτό δεν αποτελεί αξιόπιστο στατιστικό στοιχείο για να ακολουθήσουμε τη συμβουλή του, που σίγουρα θα είναι κάτι του στυλ “Μακριά από Lenovo, είναι για τα σκουπίδια”.

Αν δεν βασίζουμε αυτές τις προτιμήσεις για την επιλογή laptop πάνω σε κάποιου είδους στατιστική μελέτη, τότε δεν είναι τίποτα άλλο παρά συναισθηματισμοί.

Tο πιο Αξιόπιστο Laptop στην Αγορά & το πιο Προβληματικό

Ένα laptop κοστίζει σημαντικά περισσότερο από ένα σταθερό υπολογιστή αντίστοιχων δυνατοτήτων. Ταυτόχρονα, όταν χαλάσει εκτός εγγύησης, είναι πολύ πιθανό να μην συμφέρει η επισκευή του. Δείτε…

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα laptop φτιάχνονται στα ίδια εργοστάσια. Η Dell, η Lenovo, η HP, η Acer, ακόμα και η Apple, και πολλές άλλες εταιρείες, δεν κατασκευάζουν μόνες τους τα laptop.

Από εκεί και πέρα, ισχύει ο γενικός κανόνας του ό,τι πληρώνεις, παίρνεις, ανεξαρτήτως μάρκας.

Αν μία επιλογή laptop μας φαίνεται απροσδόκητα φθηνή για αυτά που προσφέρει, παρότι βρισκόμαστε σε αξιόπιστο κατάστημα, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Είτε το μοντέλο γράφει Lenovo, είτε Dell, είτε HP, είτε οτιδήποτε άλλο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο κατασκευαστής έχει κάνει περικοπές στην ποιότητα του σκελετού, και ακόμα χειρότερα, στην ποιότητα της μητρικής.

Δεν είναι τυχαίο που κανείς κατασκευαστής laptop δεν αναφέρει στα χαρακτηριστικά τίποτα απολύτως για τη μάρκα ή το μοντέλο της μητρικής, παρότι είναι το βασικότερο υποσύστημα ενός φορητού υπολογιστή.

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να κοιτάξω

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουμε κατά νου για την επιλογή laptop, τα οποία θα μας βοηθήσουν να αγοράσουμε το καλύτερο μοντέλο για το budget μας.

Φορητότητα

Αρχικά, εφόσον επιλέξουμε laptop έναντι του σταθερού υπολογιστή, λογικά μας είναι απαραίτητη η μεταφορά του. Κατά συνέπεια, η φορητότητα είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά.

Το μέγεθος της οθόνης παίζει μεγάλο ρόλο στην επιλογή laptop, καθώς όσο περισσότερες ίντσες έχει, τόσο πιο βαρύ θα είναι.

Επιλογή Laptop Back To School 2019: Μοντέλα και Κριτήρια Αγοράς

Αν θέλουμε να το μετακινούμε συνέχεια στη σχολή μας, για παράδειγμα, ίσως να πρέπει να κοιτάξουμε κάτι μικρότερο από το κλασικό laptop των 15 ιντσών. Από την άλλη, αν θέλουμε μεγάλη οθόνη για επαγγελματικές εργασίες ή για προβολή ταινιών, ίσως μας βολέψει ένα μοντέλο 17 ιντσών.

Φροντίζουμε από πριν να έχουμε κατά νου το μέγεθος που θέλουμε, για να μας διευκολύνει στην έρευνα αγοράς.

Θα πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι για την επιλογή laptop σε μεγέθη κάτω των 15 ιντσών, θα χρειαστεί να δώσουμε περισσότερα χρήματα για τον ίδιο επεξεργαστή, RAM, και GPU, σε σχέση με τα laptop 15 ιντσών. Η συρρίκνωση των ηλεκτρονικών κοστίζει.

Δυνατός επεξεργαστής και κάρτα γραφικών

Επειδή, όπως είπαμε, η μητρική είναι αδύνατον να αλλαχθεί, φροντίζουμε να πάρουμε εξαρχής όσο το δυνατόν καλύτερο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών, ανάλογα με τα χρήματα που σκοπεύουμε να δώσουμε.

Οι κάρτες γραφικών είναι κολλημένες πάνω στη μητρική, που σημαίνει πως δεν έχουμε κανένα απολύτως περιθώριο αναβάθμισης.

Η μοναδική εξαίρεση είναι σε κάποια ελάχιστα και υπερβολικά ακριβά gaming laptop. Είναι τόσο λίγα τα μοντέλα που κυκλοφορούν, που μετά βίας μετράνε σαν εξαίρεση.

Οι επεξεργαστές υπάρχει περίπτωση να είναι και αυτοί κολλημένοι στη μητρική. Ακόμα όμως και αν δεν είναι, τα laptop έχουν διαφορετικούς επεξεργαστές από τους σταθερούς υπολογιστές, και οι επεξεργαστές για laptop απλά δεν κυκλοφορούν στη λιανική. Θα πρέπει να προμηθευτούμε κάποιον μεταχειρισμένο επεξεργαστή, ή να κοιτάξουμε στο ebay.

Επιλογή Laptop Back To School 2019: Μοντέλα και Κριτήρια Αγοράς

Ακόμα όμως και αν βρούμε επεξεργαστή συμβατό για το socket του laptop μας, δεν υπάρχει καμία απολύτως εγγύηση πως θα τον αναγνωρίσει το BIOS. Είναι λοιπόν πιθανό να πάμε για αναβάθμιση, αλλά να ξεμείνουμε με έναν άχρηστο επεξεργαστή που δεν θα αναγνωρίζεται.

Και εδώ υπάρχουν οι ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως κάποια laptop που παίρνουν Ryzen για desktop υπολογιστές. Όμως, και σε αυτήν την περίπτωση, τα μοντέλα είναι ελάχιστα και δεν αξίζει να ασχοληθούμε.

Με δύο λόγια, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών που θα πάρουμε όταν αγοράσουμε το laptop, θα είναι και αυτά που θα έχουμε για όλη τη διάρκεια ζωής του.

Από Intel θέλουμε κάποια επιλογή laptop ιδανικά με Core M, i3, i5, i7, ή i9.

Οι Xeon επεξεργαστές απευθύνονται σε επαγγελματίες και τα laptop που τους ενσωματώνουν έχουν αρκετά μεγάλο κόστος. Για κάτι φθηνότερο μπορούμε να πέσουμε και σε Pentium ή Atom/Atom X.

Ωστόσο, πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί με τη γενιά του επεξεργαστή. Για παράδειγμα, αν ένα μοντέλο έρχεται με επεξεργαστή i5 όγδοης γενιάς, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και καλύτερο από ένα μοντέλο με επεξεργαστή i3 δέκατης γενιάς.

Αν ρίξουμε μία ματιά στη λίστα με τα πιο οικονομικά laptop με επεξεργαστή i3, θα δούμε κάποια μοντέλα με i3-8130U. Το αρχικό νούμερο σηματοδοτεί τη γενιά, που σημαίνει ότι αυτός ο επεξεργαστές είναι όγδοης γενιάς.

Αυτοί οι επεξεργαστές έχουν σημαντικά κατώτερες επιδόσεις από τον νεότερο i3-1005G1, που είναι δέκατης γενιάς. Για να ελέγξουμε τις επιδόσεις ενός επεξεργαστή, μπορούμε να επισκεφτούμε τη σελίδα του PassMark.

Από την πλευρά της AMD, κοιτάμε κατά κύριο λόγο μοντέλα με επεξεργαστή Ryzen 4000.

Η τέταρτη γενιά έχει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις και ασύγκριτα καλύτερη εξοικονόμιση ενέργειας από τους Ryzen 3000 της προηγούμενης γενιάς.

Windows vs MacBook vs Linux vs Android/Chromebook

Όπως παρατηρούμε στο BestPrice, αν κάνουμε ταξινόμηση βάσει τιμής, τα φθηνότερα laptop ξεκινάνε από τα 120€ και τρέχουν Android.

Δεν βρίσκουμε ούτε έναν λόγο να επιλέξει κανείς Android σε laptop, με εξαίρεση ίσως τα Chromebook, και αυτά μόνο υπό συγκεκριμένες περιπτώσεις. Σε αυτόν τον οδηγό θα μιλήσουμε αποκλειστικά για Windows, macOS, και Linux.

Από την πλευρά των Windows, μας ενδιαφέρει μόνο η επιλογή laptop με Windows 10. Εν έτει 2020 δεν θα πάρουμε Windows 7 ή 8.

Επιλογή Laptop Back To School 2019: Μοντέλα και Κριτήρια Αγοράς

Ναι μεν και σε εκείνα τα laptop μπορούμε να αναβαθμίσουμε σε Windows 10 δωρεάν, αλλά για να τρέχουν παλαιότερο λογισμικό, σημαίνει ότι είναι παλιά μοντέλα που μάλλον ξέμειναν στα ράφια των καταστημάτων εδώ και χρόνια.

Στην αναζήτηση μπορούμε να κρατήσουμε τα laptop με Linux ή χωρίς λειτουργικό, καθώς πολύ εύκολα μπορούμε να περάσουμε Windows 10 δωρεάν, αν δεν θέλουμε Linux.

Επιλογή Laptop Back To School 2019: Μοντέλα και Κριτήρια Αγοράς

Είναι σχεδόν δεδομένο πως θα πετύχουμε καλύτερη τιμή σε μια τέτοια επιλογή laptop, καθώς δεν προστίθεται το κόστος του λειτουργικού.

Ωστόσο, κατανοούμε ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν τον χρόνο και τη διάθεση για να ασχοληθούν με format. Σε αυτήν την περίπτωση, προτείνουμε laptop με προεγκατεστημένα Windows, ή εναλλακτικά κάποιο MacBook με το macOS.

Αν το laptop προορίζεται για επαγγελματική χρήση, το προεγκατεστημένο λειτουργικό είναι μονόδρομος. Σε αντίθετη περίπτωση, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα σε πιθανό έλεγχο από το ΣΔΟΕ.

Επιλογή laptop με SSD ή HDD

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρουμε laptop με eMMC ή υβριδικό δίσκο. Οι φθηνότερες επιλογές έχουν τέτοιους μικρούς δίσκους, οι οποίοι ίσα-ίσα χωράνε τα Windows.

Τέτοια μοντέλα έρχονται με πολύ λίγη RAM, και δεν προσφέρουν δυνατότητες αναβάθμισης. Καλό είναι να τα προσπεράσουμε και να μην μας δελεάσει η χαμηλή τους τιμή.

Επιλογή Laptop Back To School 2019: Μοντέλα και Κριτήρια Αγοράς

Οι SSD είναι πλέον τόσο φθηνοί, που είναι αμαρτία να μην τους επιλέξουμε. Εναλλακτικά, μπορούμε να πάρουμε κάποιο μοντέλο με δίσκο HDD, που να έχει όμως δυνατότητες αναβάθμισης για δεύτερο δίσκο.

Και σε αυτήν την περίπτωση βέβαια θα χρειαστεί να αγοράσουμε τον δίσκο ξεχωριστά. Έπειτα, θα πρέπει να τον εγκαταστήσουμε, να περάσουμε το λειτουργικό, και πάει λέγοντας. Αν δεν μιλάμε για κάποια τρομερή προσφορά σε επιλογή laptop με HDD, δεν αξίζει τον κόπο. Είναι προτιμότερο να πάμε απευθείας σε SSD.

Η καλύτερη επιλογή laptop ανά χρηματική κατηγορία

Έφτασε η ώρα να εφαρμόσουμε στην πράξη όλες αυτές τις πληροφορίες για να διαλέξουμε τα καλύτερα laptop.

Για να μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη, θα δούμε τα laptop ανάλογα με τη χρηματική κατηγορία.

Επειδή, όπως είπαμε, τα μοντέλα εξαντλούνται ή αλλάζουν τιμές, θα βάλουμε τα προϊόντα σε λίστες στο BestPrice, ώστε να έχετε πολλαπλές επιλογές για κάθε κατηγορία και να μπορείτε να διαλέξετε.

Ταυτόχρονα, θα σημειώσουμε στις λίστες ποιες θεωρούμε εμείς τις καλύτερες προσφορές.

Φέτος παρατηρούμε γενικά μια μικρή αύξηση στις τιμές των laptop, σε σύγκριση με πέρσι. Γι’ αυτόν τον λόγο, αυξήσαμε λίγο τις μέγιστες τιμές στις κατηγορίες μας, για να προτείνουμε όσο το δυνατόν πιο αξιόλογα προϊόντα ανά ενότητα.

Έως 350€ για απλή χρήση internet/office/ταινίες

Αν το budget μας είναι εξαιρετικά περιορισμένο έως τα 300€, τότε το μόνο που μπορούμε να πάρουμε είναι laptop για απλή χρήση, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για σερφάρισμα στο ίντερνετ, για εργασίες Office, άντε και για καμιά ταινία. Ή βίντεο στο YouTube.

Το minimum που προτείνουμε εδώ είναι επεξεργαστής Intel Celeron N4000 ή κάποιος A4/A6 από την πλευρά της AMD. Συχνά μπορεί να βρούμε κάποια προσφορά με επεξεργαστή Athlon 3150U ή AMD 3020E.

Συνήθως όλα τα μοντέλα αυτής της κατηγορίας έρχονται με 4GB RAM και 128GB ή 256GB SSD. Όπως είπαμε, απορρίπτουμε μοντέλα με flash storage.

Λίστα BestPrice

400€ – 650€ για all-around χρήση

Ανεβαίνοντας στην κατηγορία των 400€ έως 650€, μπορούμε να βρούμε πολύ καλύτερα laptop για all-around χρήση. Τέτοιου είδους laptop είναι ιδανικά για μαθητές ή φοιτητές με απλές απαιτήσεις, αλλά και για ελαφρύ gaming τύπου LoL, Fortnite, Minecraft, κτλ.

Από εδώ και πάνω, οτιδήποτε λιγότερο από έναν Ryzen 3 3200U/4300U ή i3 δέκατης γενιάς, είναι πεταμένα λεφτά.

Αν θέλουμε να τερματίσουμε το budget, ανεβαίνουμε σε Ryzen 5 4500U ή i5 δέκατης γενιάς. Κοιτάμε επίσης για RAM μεγαλύτερη από 8GB και πάνω, 512GB SSD, και οθόνη FullHD.

Τα φθηνότερα laptop της κατηγορίας βρίσκονται στα 450€, αλλά θα πάρουμε πολύ καλύτερες επιδόσεις αν ανέβουμε απευθείας στα 550€. Θα βρείτε τα καλύτερα μοντέλα στη λίστα.

Λίστα BestPrice

700€ – 1000€ για γενική χρήση / gaming / απαιτητικά προγράμματα

Σε αυτήν την κατηγορία κοιτάμε σίγουρα για οθόνη με IPS πάνελ, ειδικά όσο πλησιάζουμε στα 1000€.

Για τους πιο απαιτητικούς χρήστες, που χρειάζονται το laptop για βαριά σχεδιαστικά προγράμματα, επεξεργασία video, και λοιπά, καλό είναι να ανέβουμε στα 16GB RAM.

Το πρόβλημα εδώ φέτος είναι ότι, τα laptop που έρχονται απευθείας με 16GB RAM, σε αυτή τη χρηματική κατηγορία, έχουν περσινούς επεξεργαστές, και δεν διαθέτουν οθόνη IPS.

Ωστόσο, είναι καλύτερη πρακτική στην επιλογή laptop να πάμε σε κάποιο μοντέλο με ταχύτερο επεξεργαστή και 8GB RAM. Στη συνέχεια, αγοράζοντας ένα έξτρα στικάκι RAM των 8GB, έχουμε στο σύνολο 16GB. Φυσικά, θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθούμε ότι το μοντέλο που επιλέξαμε υποστηρίζει αναβάθμιση της μνήμης.

Για τις μέγιστες επιδόσεις σε παιχνίδια πάμε σε κάρτα γραφικών GTX 1650 κατ' ελάχιστον, και ενδεχομένως στις 17 ίντσες.

Εναλλακτικά, για επαγγελματίες που τους ενδιαφέρουν τα σχεδιαστικά προγράμματα, αξίζει να επενδύσουμε σε μία επιλογή laptop με ισχυρότερο επεξεργαστή.

Εδώ βρίσκουμε επίσης και το πρώτο MacBook αν μας ενδιαφέρει μία τέτοια αγορά, αν και πρόκειται για μοντέλο του 2017.

Λίστα BestPrice

1000€ – 2000€ για μέγιστες επιδόσεις χωρίς συμβιβασμούς

Είπαμε ότι ένας σταθερός υπολογιστής είναι ασύγκριτα πιο ισχυρός από ένα laptop στα ίδια χρήματα.

Ωστόσο, για τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν σχεδιαστικά ή γραφιστικά προγράμματα και μετακινούνται συχνά, ή κάνουν παρουσιάσεις σε πελάτες σε διαφορετικό χώρο κάθε φορά, ίσως να έχει νόημα μία επιλογή laptop γι’ αυτή τη δουλειά.

Τα laptop αυτής της κατηγορίας είναι κατάλληλα και για gaming. Ωστόσο, θεωρούμε ότι απευθύνονται σε αρκετά μικρότερο κοινό, όπως πχ στους ναυτικούς.

Με γνώμονα τις μέγιστες επιδόσεις, σε αυτήν την κατηγορία μπορούμε να βρούμε laptop με κάρτα RTX 2060. Τέτοια μοντέλα ξεκινάνε από τα 1650€. Στόχος μας είναι τα 16GB RAM, η οθόνη IPS, καθώς και ένας δυνατός επεξεργαστής Ryzen 7 4800Η ή 4900H. Από την πλευρά της Intel, κοιτάμε για i7 δέκατης γενιάς.

Αν από την άλλη μας ενδιαφέρει η φορητότητα και το μικρό μέγεθος, σε αυτήν την κατηγορία θα βρούμε αρκετές εναλλακτικές με πολύ δυνατές επιδόσεις.

Λίστα BestPrice

2000€ – 9499€ Αξίζουν τόσα χρήματα για επιλογή laptop;

Κάπου εδώ θα λέγαμε ότι πιάσαμε ταβάνι. Ωστόσο, υπάρχουν laptop που όχι μόνο ξεπερνούν τα 2000€, αλλά φτάνουν και πάνω από 9000€.

Προφανώς σε αυτό το σημείο έχουμε ξεφύγει σε χρήματα, θα μπορούσαμε κάλλιστα να πάρουμε αυτοκίνητο αντί για laptop.

Ωστόσο, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι μια τέτοια επιλογή laptop δεν απευθύνεται στον μέσο χρήστη. Δεν αφορά καν τον απαιτητικό gamer, καθώς βρισκόμαστε και επισήμως στην κατηγορία του overkill.

Αν σας ενδιαφέρει μια τέτοια επιλογή laptop, γράψτε μας στα σχόλια τις απαιτήσεις σας, ώστε να σας κάνουμε κάποια πρόταση.

Ποια είναι τα δικά σας κριτήρια για την επιλογή laptop;

Αυτές ήταν οι καλύτερες επιλογές για αγορά laptop αυτήν την περίοδο. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα laptop χρειάζεται και κάποια αξεσουάρ, όπως βάση στήριξης, τσάντα μεταφοράς, ενδεχομένως ποντίκι για πιο εύκολη χρήση, και πάει λέγοντας.

Εμείς ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, και ελπίζουμε ο οδηγός να σας βοήθησε στις αγορές σας.

Αν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο που δεν αναφέραμε, μπορείτε πάντα να μας γράψετε στα σχόλια το budget σας και τη χρήση που κάνετε, ώστε να σας προτείνουμε ένα μοντέλο αποκλειστικά για τις ανάγκες σας.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps