Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » Κλωνοποίηση Kodi Και Μεταφορά Περιεχομένου Σε Όλες Τις Συσκευές
Κλωνοποίηση Kodi Και Μεταφορά Ρυθμίσεων Σε Όλες Τις Συσκευές

Κλωνοποίηση Kodi Και Μεταφορά Περιεχομένου Σε Όλες Τις Συσκευές

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους θα θέλαμε να κλωνοποιήσουμε το Kodi που έχουμε διαμορφώσει με κόπο στο PC. Ο βασικότερος είναι γιατί χρειαζόμαστε backup, ή θέλουμε ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις, πρόσθετα, και build, σε άλλες συσκευές όπως το TV Box. Στον οδηγό θα δούμε τα βήματα για να μεταφέρουμε την τρέχουσα διαμόρφωση του Kodi και του build που χρησιμοποιούμε, σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή λειτουργικό.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Διαφημίστε την επιχειρησή σας στο site του PCsteps, ή και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Το KodiSteps είναι μια εβδομαδιαία στήλη όπου θα παρουσιάζουμε ό,τι νεότερο υπάρχει στο Kodi, όπως πρόσθετα και plugins, αλλά και ό,τι αφορά τα νέα build, wizards, εφαρμογές, Live TV, backup, υπηρεσίες Debrid, και διάφορα tweaks και ρυθμίσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε εβδομάδα, και θα περιλαμβάνει τα πάντα που αφορούν τον άρχοντα των ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, σε Windows και Android.

Αυτή την εβδομάδα θα δούμε πώς να κλωνοποιήσουμε το Kodi αλλά και οποιοδήποτε build, έτσι ώστε να τα μεταφέρουμε αυτούσια μαζί με τις ρυθμίσεις μας, σε μια άλλη συσκευή.

Η κλωνοποίηση του Kodi

Όλη η διαδικασία που ακολουθεί θα μας είναι πολύ χρήσιμη ιδίως αν θέλουμε την μεταφορά του Kodi σε ένα TV Box, καθώς στο Android τα πράγματα πολλές φορές ίσως φαίνονται περίπλοκα.

Επιπλέον, η κλωνοποίηση του Kodi θα μας χρησιμεύσει και ως το απόλυτο backup. Ειδικά τώρα που τα σχετικά πρόσθετα αντιγράφων ασφαλείας εμφανίζουν κάποιες ανεξήγητες αστοχίες.

Βέβαια, σε ό,τι αφορά την μεταφορά του διαμορφωμένου μας Kodi στη μεγάλη οθόνη της TV, όπως θα δούμε στο επόμενο Kodisteps, με ένα ενημερωμένο Windows PC και μια σύγχρονη Smart TV, δεν χρειαζόμαστε καν TV Box, Chromecast, ή καλώδια.

Έτσι λοιπόν, για να έχουμε επιτυχία στα βήματα που περιγράφουμε παρακάτω, πρέπει να έχουμε ήδη εγκαταστήσει το Kodi στη συσκευή προορισμού. Επίσης, να το έχουμε τρέξει τουλάχιστον μία φορά.

Επιπλέον, τόσο η πηγή, όσο και οι συσκευές προορισμού, πρέπει να εκτελούν την ίδια έκδοση Kodi. Για παράδειγμα, το Kodi v18.3.

Μεταφορά μέσω USB

Ξεκινώντας, το πρώτο μας βήμα είναι να εντοπίσουμε τον φάκελο του Kodi στον υπολογιστή μας. Ανάλογα την έκδοση και το σύστημα, αντιγράφουμε και επικολλούμε στην αναζήτηση του λειτουργικού μια από τις ακόλουθες διαδρομές:

Kodi στα Windows από το κατάστημα της Microsoft:

%userprofile%\AppData\Local\Packages\XBMCFoundation.Kodi_4n2hpmxwrvr6p\LocalCache\Roaming\Kodi

Kodi exe στα Windows από τη σελίδα του λογισμικού:

%userprofile%\AppData\Roaming\Kodi

Στα Windows, αφού εντοπίσουμε τον φάκελο του Kodi, μπορούμε να τον καρφιτσώσουμε με δεξί κλικ στην γρήγορη πρόσβαση, στα αριστερά του Windows Explorer. Έτσι, δεν θα τον αναζητούμε κάθε τόσο.

Επίσης, σε μερικά PC, ενδέχεται οι φάκελοι του Kodi που έχουμε κατεβάσει από το κατάστημα των Windows να μην μεταφέρονται στο φλασάκι.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να τους συμπιέσουμε με κάποιο σχετικό πρόγραμμα. Μετά, κάνουμε τη μεταφορά απευθείας μέσα από το zip, είτε με αποσυμπίεση, είτε σύροντας απλά τους φακέλους μέσα στο USB Drive.

Kodi στο Linux:

~/.kodi

Kodi στο LibreELEC/OpenELEC:

/storage/.kodi/

Kodi στο macOS:

/Users/[όνομα χρήστη]/Library/Application Support/Kodi/

Kodi στο Android:

Android\data\org.xbmc.kodi\files\.kodi

Ο κρυφός φάκελος

Εδώ πρέπει να προσέξουμε ότι στο Android, αυτός ο φάκελος του Kodi είναι κρυφός. Για να εμφανιστεί, πρέπει να έχουμε ήδη εγκαταστήσει ένα χρήσιμο app που ενεργοποιεί τα κρυφά στοιχεία, όπως είναι το ES File Explorer.

Έτσι και αλλιώς, θα το χρειαστούμε και στη συνέχεια. Κατόπιν, στην Android συσκευή, μέσα από το app πρέπει να ενεργοποιήσουμε την εμφάνιση κρυφών αρχείων, πατώντας διαδοχικά στις δύο ενδείξεις που παρατηρούμε παρακάτω.

Από εκεί και μετά, δεν έχουμε παρά να μεταφέρουμε από το PC σε ένα USB drive τους τρεις φακέλους “userdata”, “media”, και “add-ons”. Περιέχουν όλη τη διαμόρφωση που έχουμε κάνει στο Kodi.

Αν δεν μας εμφανίζεται ο φάκελος media, δεν πειράζει, καθώς οι άλλοι δύο είναι οι σημαντικοί. Καλό είναι να δώσουμε σε αυτό το αρχείο που μεταφέραμε τους φακέλους ένα σχετικό όνομα. Έτσι, θα θυμόμαστε τι περιέχει και θα το βρούμε αμέσως.

Στη συνέχεια, δεν έχουμε παρά να εντοπίσουμε τον φάκελο του Kodi στην συσκευή του προορισμού. Εμείς θα δείξουμε αυτή την διαδικασία σε TV Box. Άλλωστε, από το ένα PC στο άλλο είναι μια εύκολη υπόθεση από την στιγμή που γνωρίζουμε πού βρίσκεται ο φάκελος.

Επίσης, πρέπει να θυμόμαστε ότι αν η μεταφορά στην Android συσκευή γίνει με σύνδεση στο PC μέσω USB καλωδίου και όχι ενός drive, μόλις εντοπίσουμε και ανοίξουμε τον φάκελο “files” στον Windows Explorer, θα δούμε ότι τα αρχεία είναι και εδώ κρυφά.

Για να εμφανιστούν, απλά πατάμε πρώτα στην προβολή και μετά τσεκάρουμε τα κρυφά στοιχεία.

Οι ενέργειες στη συσκευή προορισμού

Παραθέτουμε σε εικόνες τα βήματα που πρέπει να κάνουμε στο TV Box μέσω ενός USB drive. Αρχικά, ανοίγουμε τον ES File Explorer και στη συνέχεια συνδέουμε το φλασάκι. Θα μας εμφανιστεί μια ειδοποίηση, και πατάμε στις ενδείξεις που παρατηρούμε παρακάτω.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε το USB drive για να εμφανιστεί το περιεχόμενό του.

Κατόπιν, αφού ανοίξουμε τον φάκελο που μεταφέραμε προηγουμένως στο USB, πατάμε παρατεταμένα πάνω στον κάθε φάκελο διαδοχικά, ώστε να εμφανιστεί το πράσινο τσεκ και στους τρεις. Μετά, πατάμε μια φορά κάτω στην αντιγραφή.

Στη συνέχεια, πηγαίνουμε πίσω στην αρχική καρτέλα του ES. Πατάμε στο “Internal Storage”…

…και ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα, πατώντας στους φακέλους που επισημαίνουμε.

Σε αυτό το σημείο, δεν έχουμε παρά να πατήσουμε μια φορά κάτω στην επικόλληση. Έτσι, θα αντικαταστήσουμε τους τρεις φακέλους του Kodi στο Android με τους αντίστοιχους που αντιγράψαμε προηγουμένως από το φλασάκι.

Από εκεί και μετά, περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αντικατάστασης. Μόλις ανοίξουμε το Kodi στο TV Box, θα δούμε όλη τη διαμόρφωση, όπως πρόσθετα, ρυθμίσεις, κ.α, που είχαμε κάνει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα στον media center.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτοί οι φάκελοι μέσα στο USB drive είναι και ένα πολύτιμο backup. Αυτό σημαίνει ότι ταυτόχρονα με την κλωνοποίηση, έχουμε κάνει και αντίγραφα ασφαλείας.

Εννοείται ότι είναι καλή ιδέα να ενημερώνουμε αυτούς τους τρεις φακέλους ανά τακτά διαστήματα, μέσω PC. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους σύρουμε μέσα στο φλασάκι. Έτσι, θα αντικαταστήσουν τους παλαιότερους φακέλους που έχουμε εκεί.

Αν κάτι πάει στραβά στην πορεία, αυτός είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος για επαναφέρουμε οτιδήποτε είχαμε δημιουργήσει μέσα στο Kodi.

Είναι χρήσιμη η κλωνοποίηση του Kodi?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας σε ό,τι αφορά το Kodi, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT 2
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#223 - Τιμή Βενζίνης Στους Χάρτες Google, Δωρεάν HEVC codec, Αναφορές Instagram
QuickSteps
GamingSteps#202205014 - Τέλος Το FIFA Για Την EA, Νέο Silent Hill, Επικό Demo Της Unreal Engine 5
GamingSteps