/> Μετατροπή Word σε PDF Δωρεάν, Μέσα Από τα Windows ή Online | PCsteps.gr
Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Μετατροπή Word σε PDF Δωρεάν, Μέσα Από τα Windows ή Online
Μετατροπή Word σε PDF Online, Δωρεάν, Mε 3 Mόνο Kλικ

Μετατροπή Word σε PDF Δωρεάν, Μέσα Από τα Windows ή Online

Η μορφή αρχείου PDF έχει ορισμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με τις μορφές εγγράφων του Microsoft Word (.doc και .docx) και των δωρεάν Office (.odt). Ιδίως όταν θέλουμε να εκτυπώσουμε έγγραφα με συγκεκριμένη μορφή, ή να μοιραστούμε αρχεία με άλλα άτομα και με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Στον οδηγό θα δούμε πώς να κάνουμε ταχύτατη μετατροπή Word σε PDF, με την ενσωματωμένη δυνατότητα των Windows 10, μέσω των LibreOffice και OpenOffice, ή με δωρεάν online εργαλεία.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Πώς μετατρέπω Word σε PDF δωρεάν μέσα από τα Windows

Στο παρελθόν, η μετατροπή αρχείου word σε PDF απαιτούσε να εγκαταστήσουμε κάποιο τρίτο πρόγραμμα. Όχι απαραίτητα το πληρωμένο Adobe Acrobat, αλλά κάποιο από τα δωρεάν προγράμματα που επέτρεπαν τη μετατροπή αρχείων σε PDF, όπως το CutePDF.

Πλέον, όμως, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσουμε κανένα πρόγραμμα στα Windows για τη μετατροπή Word σε PDF. Στα Windows 10 η Microsoft έχει ενσωματώσει έναν δικό της PDF maker, για να μετατρέψουμε οποιοδήποτε αρχείο σε PDF.

Αρκεί να ανοίξουμε το αρχείο που θέλουμε με την προεπιλεγμένη του εφαρμογή. Στη συνέχεια, πατάμε το κουμπί της εκτύπωσης και στην επιλογή εκτυπωτή κάνουμε κλικ στο “Microsoft Print to PDF”, όπως παρατηρούμε στις κάτωθι εικόνες.

Να τονίσουμε πως αυτή η επιλογή δεν πρόκειται να εκτυπώσει τίποτα στον φυσικό μας εκτυπωτή, αν διαθέτουμε.

Κάνοντας κλικ στην “Εκτύπωση”, το σύστημα θα μας ρωτήσει το όνομα για το αρχείο PDF που θέλουμε να δημιουργήσουμε, καθώς και τον φάκελο στον οποίο θέλουμε να το αποθηκεύσουμε.

μετατροπή Word σε PDF online 6lm

Είναι ο απλούστερος τρόπος για μετατροπή σε PDF δωρεάν, όχι μόνο για αρχεία Word, αλλά για Excel, Powerpoint, ή οποιονδήποτε άλλο τύπο αρχείου, από κυριολεκτικά οποιαδήποτε εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα εκτύπωσης.

Πώς μετατρέπω Word σε PDF με το LibreOffice ή το OpenOffice

Το LibreOffice εδώ και αρκετά χρόνια είναι η προεπιλεγμένη σουίτα δωρεάν Office σε όλες τις μεγάλες διανομές Linux. Ταυτόχρονα, είναι μια εξαιρετική δωρεάν λύση για τα Windows, αν δεν θέλουμε να πληρώσουμε για το Microsoft Office.

Δωρεάν Office 1
Δωρεάν Office – Οι καλύτερες Εναλλακτικές της Microsoft

Προγράμματα όπως τα Word, Excel, και PowerPoint, είναι απαραίτητα ουσιαστικά σε κάθε υπολογιστή. Όμως τα Windows δεν έρχονται με προεγκατεστημένη κάποια σουίτα Office, και το…

Μεταξύ των άλλων πλεονεκτημάτων, το LibreOffice και το αντίστοιχο OpenOffice διαθέτουν ενσωματωμένη δυνατότητα για μετατροπή Word σε PDF, που είναι ακόμα πιο απλή και γρήγορη από το “Microsoft Print to PDF” των Windows.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να κάνουμε κλικ στο εικονίδιο για την απευθείας εξαγωγή σε PDF. Στο LibreOffice θα το βρούμε ανάμεσα στο εικονίδιο για την αποθήκευση και για την εκτύπωση.

Στο OpenOffice θα βρούμε το σχετικό εικονίδιο λίγο πιο δεξιά.

Και στα δύο παραδείγματα χρησιμοποιήσαμε το Writer, που είναι ο αντίστοιχος επεξεργαστής κειμένου τύπου Word.

Θα βρούμε όμως το σχετικό κουμπί και στις άλλες εφαρμογές των LibreOffice και OpenOffice, όπως το Calc (Excel) ή το Impress (Powerpoint).

Δωρεάν μετατροπή Word σε PDF Online, για πολλαπλά αρχεία

Οι προηγούμενες μέθοδοι που δείξαμε είναι βολικές αν θέλουμε να μετατρέψουμε ένα μεμονωμένο αρχείο Word σε PDF.

Τι γίνεται όμως αν θέλουμε να κάνουμε μαζική μετατροπή από Word σε PDF, για πολλαπλά αρχεία? Σε αυτή την περίπτωση, τα παρακάτω δωρεάν εργαλεία θα μας λύσουν τα χέρια.

Online2PDF

Πρόκειται για ένα απολύτως δωρεάν εργαλείο που υποστηρίζει πλήρως, όχι μόνο το Microsoft Word, αλλά και την μετατροπή έγγραφων κειμένου των LibreOffice και OpenOffice.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Online2PDF είναι ότι μας επιτρέπει να μετατρέψουμε ταυτόχρονα έως και 20 αρχεία κάθε φορά. Μάλιστα, με ταχύτατο και αυτόματο τρόπο.

Απλά πατάμε στο “Browse” και ανεβάζουμε τα αρχεία Word που θέλουμε να μετατρέψουμε σε PDF.

Σε αυτό το στάδιο, το Online2PDF διαθέτει και μερικές ακόμη χρήσιμες δυνατότητες.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση που χρειαζόμαστε μόνο κάποιες συγκεκριμένες σελίδες από το έγγραφο Word, ή θέλουμε να αλλάξουμε τη σειρά των σελίδων, τότε μπορούμε να το κάνουμε πατώντας στο εικονίδιο του ψαλιδιού, όπως παρατηρούμε παρακάτω. Στη συνέχεια, ορίζουμε τις σελίδες που θέλουμε.

Από εκεί και μετά, δεν έχουμε παρά να πατήσουμε στο “Convert” για να ξεκινήσει η μετατροπή Word σε PDF online. Καλό είναι να επιλέξουμε το “Convert files separately”, έτσι ώστε να μας τα κατεβάσει όλα σε ένα συμπιεσμένο φάκελο zip.

μετατροπή Word σε PDF online 5μ

Στη συνέχεια, ανάλογα με το πόσα αρχεία επιλέξαμε, περιμένουμε λίγο, και κατόπιν το Online2PDF θα ξεκινήσει τη λήψη τους αυτόματα, χωρίς καμία δική μας ενέργεια.

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι το εξαιρετικό δωρεάν εργαλείο συντηρείται μόνο από διαφημίσεις. Αν μας αρέσει και αποφασίσουμε να το χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να το υποστηρίξουμε και εμείς από τη μεριά μας, απενεργοποιώντας τον Ad-Blocker.

Convertio

Το Convertio είναι ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο αξιόπιστα εργαλεία για μετατροπή Word σε PDF online. Το εμπιστεύονται εκατομμύρια χρήστες με σχεδόν 729 εκατομμύρια μετατροπές, τις οποίες μάλιστα το site μετράει ζωντανά.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσουμε εδώ, να κάνουμε κλικ στο “Choose Files”, και να επιλέξουμε το Word από τον υπολογιστή μας, το Google Drive, το Dropbox, ή από κάποιο URL.

μετατροπή Word σε PDF online 2λλ

Αν θέλουμε να κάνουμε ταυτόχρονη μετατροπή πολλών εγγράφων, δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε το “Add more files” που παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα. Η δωρεάν έκδοση του Convertio μας επιτρέπει ταυτόχρονη μετατροπή έως δύο Word την κάθε φορά.

Από εκεί και μετά, κάνουμε κλικ στο “Convert all to”, επιλέγουμε το PDF…

…και μετά πατάμε στο “Convert”. Σε αυτό το σημείο περιμένουμε λίγο να γίνει επιβεβαίωση για το αν είναι έγκυρο το αρχείο…

μετατροπή Word σε PDF online 3λλ

…και ολοκληρώνουμε τη μετατροπή σε PDF, πατώντας στο Download. Αυτό ήταν όλο.

Έπειτα, αν έχουμε και άλλα έγγραφα κειμένου, μπορούμε να προχωρήσουμε με την μετατροπή τους. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, μπορούμε έως δύο αρχεία την κάθε φορά.

Το Convertio αποθηκεύει τα αρχεία που μετατρέπουμε για 24 ώρες, σε περίπτωση που θέλουμε να τα κατεβάσουμε όλα μαζί αργότερα.

Επίσης, διαθέτει και μία βολική επέκταση για τον Chrome για να κάνουμε την μετατροπή Word σε PDF ακόμη πιο γρήγορα.

μετατροπή Word σε PDF online 3λλν

PDF2Go

Το PDF2Go είναι άλλο ένα δημοφιλές online πολυεργαλείο για μετατροπή σε PDF. Μας επιτρέπει να μετατρέψουμε ταυτόχρονα έως και τρία αρχεία Word. Επιπλέον, υποστηρίζει τα έγγραφα κειμένου των LibreOffice και OpenOffice.

Και εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε εδώ, κατόπιν στο “Choose File”, και να επιλέξουμε το Word από τον υπολογιστή μας, το Google Drive, το Dropbox, ή από κάποιο URL.

Την ίδια ενέργεια μπορούμε να την κάνουμε επιτόπου άλλες δύο φορές αν έχουμε τρία αρχεία για μετατροπή.

μετατροπή Word σε PDF online 4μμ

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο “Start”, περιμένουμε λίγο να γίνει η μετατροπή Word σε PDF online…

μετατροπή Word σε PDF online 4μμμ

…και ολοκληρώνουμε πατώντας διαδοχικά στα πράσινα κουμπιά των λήψεων.

Το PDF2Go διαθέτει και βολικές επεκτάσεις για τον Chrome και Firefox, για να κάνουμε την μετατροπή Word σε PDF με πιο γρήγορες ενέργειες.

iLovePDF

Το iLovePDF είναι ένα πολύ γρήγορο online πολυεργαλείο για μετατροπή διαφόρων μορφών εγγράφων. Και εδώ μπορούμε να μετατρέψουμε οποιοδήποτε άλλο σχετικό φορμά, όπως τα έγγραφα κειμένου των LibreOffice και OpenOffice.

Το μόνο αρνητικό σε σχέση με τα προηγούμενα online εργαλεία είναι ότι μας επιτρέπει κάνουμε μετατροπή σε PDF μόνο για ένα αρχείο κάθε φορά. Όμως, μπορούμε να κάνουμε διαδοχικά όσες μετατροπές θέλουμε χωρίς κάποιο χρονικό ή άλλο όριο.

Έτσι, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πατήσουμε εδώ, να κάνουμε κλικ στο “Select Word Files”, και να επιλέξουμε το Word από τον υπολογιστή μας ή το cloud.

μετατροπή Word σε PDF online 4μ

Από εκεί και μετά, κάνουμε κλικ στο “Convert to PDF”…

…περιμένουμε λίγο να γίνει η μετατροπή Word σε PDF…

…και ολοκληρώνουμε πατώντας στο “Download PDF”.

Soda PDF

To Soda PDF είναι ένα online εργαλείο που μπορεί να κάνει περισσότερα από μία απλή μετατροπή από Word σε PDF. Η δωρεάν online έκδοση μας επιτρέπει να επεξεργαστούμε τα PDF που μετατρέψαμε μέσω ενός πολύ ισχυρού editor.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι η δωρεάν έκδοση υποστηρίζει μόνο τα αρχεία του Microsoft Word και επιτρέπει μία μετατροπή κάθε φορά.

Στην πληρωμένη έκδοση μπορούμε να συγχωνεύσουμε πολλά έγγραφα του Word σε ένα PDF. Επίσης, διαθέτει προηγμένες λειτουργίες όπως φόρμες PDF, ασφαλή υπογραφή, και OCR. Σε κάθε περίπτωση, αν εργαζόμαστε καθημερινά με PDF, είναι μία εξαιρετική επιλογή.

Εσείς τι προτείνετε για τη μετατροπή Word σε PDF?

Όπως αναφέραμε στην αρχή, υπάρχουν εκατοντάδες site, μερικά εκ των οποίων είναι πολύ δημοφιλή. Παρ' όλα αυτά, τα περισσότερα βάζουν πολύ μικρό όριο μετατροπών ανά ημέρα, ή μία μετατροπή κάθε 60 λεπτά της ώρας αντίστοιχα.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες με τα online εργαλεία του οδηγού, ή θέλετε να προτείνετε και κάποιο άλλο αξιόπιστο site για μετατροπή Word σε PDF online, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#235 - Έναρξη Windows 10 Στα Windows 11, Αυτόματη Σύνδεση Σε Ασύρματα Δίκτυα
QuickSteps
GamingSteps#20220806 - Οικογενειακό Xbox Game Pass, Pokémon Scarlet Και Violet Περιοχή Paldea, Two Point Campus
GamingSteps