Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Infinity O: Samsung Galaxy A8s vs Huawei Nova 4
Infinity O: Huawei Nova 4 vs Samsung Galaxy A8s

Infinity O: Samsung Galaxy A8s vs Huawei Nova 4

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό βλέπουμε την λεπτομερέστατη σύγκριση κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε την αναμέτρηση δύο νέων Android συσκευών με οθόνη Infinity O, του Samsung Galaxy A8s και του Huawei Nova 4.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Samsung Galaxy A8s vs Huawei Nova 4

Σε αυτή τη σύγκριση, έχουμε να κάνουμε με δύο πολύ νέες Android συσκευές κατασκευασμένες από εταιρείες που έχουν παγκόσμια απήχηση. Αμφότερα τα κινητά βγήκαν στην αγορά τον περασμένο Δεκέμβριο του 2018.

Samsung Galaxy A8s vs Huawei Nova 4 1

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δύο εταιρείες έχουν παρόμοιο σχεδιασμό στα κινητά τους, όπου και τα δύο έχουν την νέα και ωραία οθόνη Infinity O, που δεν έχει την διαβόητη εγκοπή στο μπροστινό τμήμα.

Μέγεθος

Οι δύο συσκευές δεν έχουν απολύτως καμία διαφορά στη διαγώνιο οθόνης. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές στις διαστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στη σύγκριση των διαστάσεων, το Samsung Galaxy A8s
έχει μικρότερο πλάτος και πάχος από το Huawei Nova 4, το οποίο με τη σειρά του έχει μικρότερο ύψος.

Η συσκευή της Huawei είναι ανεπαίσθητα ελαφρύτερη με βάρος 172 γραμμάρια, έναντι των 173 γραμμαρίων του κινητού της Samsung.

Samsung Galaxy A8s vs Huawei Nova 4 4β

Ποιότητα κατασκευής

Οι δύο συσκευές έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής από αλουμίνιο και γυαλί. Το Huawei Nova 4 έρχεται σε τέσσερα χρώματα, μπλε, κόκκινο, λευκό, και μαύρο. Το Samsung Galaxy A8s σε τρία χρώματα, μπλε, γκρι, και πράσινο.

Σύγκριση οθόνης

Τα δύο κινητά έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος οθόνης με 6,4 ίντσες. Tο Galaxy A8s έχει εγκαταλείψει τις οθόνες AMOLED της Samsung για να έχει μικρότερο κόστος, και φορά μια φθηνότερη οθόνη LCD κατασκευασμένη από την Κινέζικη εταιρεία BOE.

Η συγκεκριμένη κινέζικη εταιρεία δεν έχει βέβαια την ίδια αναγνώριση με την Samsung ή την LG στην παραγωγή οθονών, αλλά είναι υπεύθυνη για την παραγωγή της AMOLED που φοράει το Mate 20 Pro της Huawei.

Έτσι, αμφότερα τα κινητά διαθέτουν οθόνη IPS LCD που ξεχωρίζει για τα φυσικά της χρώματα και το καθαρότερο λευκό. Έχουν απροσδιόριστη έκδοση Gorilla Glass.

Samsung Galaxy A8s vs Huawei Nova 4 6α

Screen-to-body ratio

Σε αυτόν τον τομέα, το κινητό της Huawei έχει καλύτερα αποτελέσματα, καθώς η αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής του ανέρχεται στο 86%, έναντι της συσκευής της Samsung που είναι στο 84,7%.

Ανάλυση

Στον τομέα της ευκρίνειας, οι διαφορές είναι αμελητέες με το Samsung Galaxy A8s να
έχει ελαφρώς υψηλότερη ανάλυση 1080×2340 και πυκνότητα εικονοστοιχείων 403 ppi, έναντι των 1080×2310 και 398 ppi του Huawei Nova 4.

Σύγκριση hardware

Σε ό,τι αφορά τη σύγκριση στον τομέα της ισχύος, η Huawei είναι από τους λίγους κατασκευαστές smartphone που έχει τους δικούς της επεξεργαστές για τα κινητά της.

H σύγκριση στον τομέα της ισχύος δίνει μια υπεροχή στο Huawei Nova 4 που φορά τον οκταπύρηνο HiSilicon Kirin 970 (10 nm) με Mali-G72 MP12, έναντι του Snapdragon 710 (10 nm) με Adreno 616 GPU, που έχει το Samsung Galaxy A8s.

Αυτό είναι εμφανές και στην εικόνα που παρατηρούμε παρακάτω.

Μνήμες

Το Samsung Galaxy A8s έρχεται με δύο εκδόσεις 6/8GB RAM και 128GB αποθηκευτική μνήμη.

Το Huawei Nova 4 διαθέτει ένα μοντέλο με 8GB RAM και 128GB αποθηκευτική μνήμη. Και τα δύο κινητά υποστηρίζουν κάρτα micro SD.

Επιμέρους χαρακτηριστικά

To κορεάτικο κινητό υποστηρίζει ραδιόφωνο FM σε αντίθεση με την συσκευή της Huawei που δεν το διαθέτει. Αντίστοιχα, το Samsung Galaxy A8s δεν έχει 3.5mm υποδοχή ήχου, σε αντίθεση με το Huawei Nova 4 που την διαθέτει.

Το κινητό της Samsung υποστηρίζει Bluetooth 5.0, ενώ το Huawei Nova 4 υποστηρίζει Bluetooth 4.2. Αμφότερα τα κινητά είναι Dual SIM – Dual standby, και έχουν τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην πλάτη.

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι συσκευές μπορούν να τραβήξουν πολύ καλές φωτογραφίες στο Android.

Το Huawei Nova 4 διαθέτει τριπλή κάμερα με 48.0 MP + 16.0 MP + 2.0 MP πίσω και 25.0 MP μπροστά, έναντι της τριπλής κάμερας με 24.0 MP + 10.0 MP + 5.0 MP πίσω και 20.0 MP μπροστά του Samsung Galaxy A8s.

Φυσικά, τα MP, όπως έχουμε δει σε παλαιότερο οδηγό, δεν μπορούν να αποτελέσουν κριτήριο για την ποιότητα της κάμερας. Σε γενικές γραμμές, τα δύο κινητά έχουν πολλές δυνατότητες στον τομέα της φωτογραφίας.

Το Huawei Nova 4 φαίνεται να υπερισχύει στον τομέα της μπαταρίας με 3750 mAh, έναντι των 3400 mAh του Samsung Galaxy A8s. Τα κινητά έχουν Type-C 1.0 reversible connector.

Benchmarks

Λόγω του ότι τα κινητά κυκλοφόρησαν πολύ πρόσφατα, δεν υπάρχουν επίσημες μετρήσεις στην μπαταρία τους, ούτε συνθετικά benchmarks. Μόλις κυκλοφορήσουν, θα τα προσθέσουμε στον οδηγό.

Ωστόσο, υπάρχουν μετρήσεις στο AnTuTu από δημιουργούς του YouTube.

Κράτημα στο χέρι

Σε σχέση με την κατηγορία τους, αμφότερες οι συσκευές δεν είναι τεράστιες, και θα λέγαμε ότι προσφέρουν την ίδια αίσθηση στο κράτημα, καθώς δεν έχουν μεγάλη διαφορά στις διαστάσεις.

Κόστος αγοράς

Το Huawei Nova 4 δεν κυκλοφορεί επί του παρόντος στα ελληνικά καταστήματα. Ωστόσο, το ισχυρό κινητό με τα 8GB/128GB μνήμες διατίθεται ήδη στην κινέζικη αγορά με την ίδια τιμή και στα τέσσερα χρώματα.

Το Samsung Galaxy A8s, επίσης, δεν διατίθεται επί του παρόντος στην ελληνική αγορά, και αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε και τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των δύο συσκευών, για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις δύο συσκευές;

Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για δύο πολύ όμορφα και ισχυρά κινητά της αγοράς, με premium κατασκευή και σχεδιασμό.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps