Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Σύγκριση: Huawei P40/P40 Pro VS Sony Xperia 1 II VS LG V60 ThinQ
Featured Huawei P40P40 Pro VS Sony Xperia 1 II VS LG V60 ThinQ

Σύγκριση: Huawei P40/P40 Pro VS Sony Xperia 1 II VS LG V60 ThinQ

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα δούμε την λεπτομερή σύγκριση κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν. Δείτε την αναμέτρηση τεσσάρων νέων Android ναυαρχίδων που υποστηρίζουν το 5G, των Huawei P40/P40 Pro, Sony Xperia 1 II, και LG V60 ThinQ που έρχεται με δύο οθόνες.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αν ανησυχείς για την τεχνολογία 5G, δεν είσαι ο μόνος:

Huawei P40/P40 Pro vs Sony Xperia 1 II vs LG V60 ThinQ

Σε αυτή την σύγκριση έχουμε να κάνουμε με πολύ νέες Android ναυαρχίδες της ιαπωνικής, κινέζικης, και κορεάτικης αγοράς. Όλες έρχονται με πανίσχυρα τεχνικά χαρακτηριστικά και εξελιγμένες τεχνολογίες κάμερας.

Huawei P40 Huawei P40 Pro Sony Xperia 1 II LG V60 ThinQ

Huawei P40 Huawei P40 Pro Sony Xperia 1 II LG V60 ThinQ 1

Οι υπηρεσίες Google στα νέα κινητά Huawei

Όπως ίσως γνωρίζουμε οι περισσότεροι από εμάς, τα νέα κινητά της Huawei έρχονται χωρίς τις υπηρεσίες Google προεγκατεστημένες.

Ωστόσο, πρόσφατα σχεδιάστηκε ένα νέο apk εν είδει εναλλακτικού καταστήματος για αυτόν τον σκοπό. Είναι διαθέσιμο για ασφαλή λήψη στο AppGallery της Huawei αλλά και στο site των σχεδιαστών του.

http://download.moreapps.io/

Πρόκειται για το “MoreApps”, όπου μέσα από αυτή την υπηρεσία οι κάτοχοι των Huawei P40/Pro, και όχι μόνο, μπορούν να εγκαταστήσουν με ασφάλεια όλα τα γνωστά apps όπως οι εφαρμογές τις Google, το Netflix, το Spotify, αλλά και διάφορες άλλες ελληνικές εφαρμογές.

Σύγκριση μεγέθους

Όπως είναι φυσικό, οι συσκευές των εταιρειών έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό, τη διαγώνιο οθόνης, και τις διαστάσεις. Στο μόνο που δεν διαφέρουν είναι η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής που είναι παρόμοια.

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο κινέζικα κινητά έχουν αρκετά μικρό ύψος. Το Huawei P40 έχει το μικρότερο πλάτος και βάρος, ενώ το Huawei P40 Pro είναι το πιο παχύ smartphone του οδηγού.

Το LG V60 ThinQ είναι το βαρύτερο και μεγαλύτερο κινητό της σύγκρισης σε όλες τις διαστάσεις πλην του πάχους, σε αντίθεση με το Sony Xperia 1 II που είναι το πιο λεπτό από όλα και βρίσκεται πολύ κοντά στο βάρος και το πλάτος του Huawei P40.

Για να έχουμε καλύτερη εικόνα, παραθέτουμε διαδοχικά τη σύγκριση μεγέθους των τεσσάρων νέων συσκευών σε σχέση με τα Samsung Galaxy S20/Plus και τα Xiaomi Mi 10/Pro που είδαμε στον οδηγό του προηγούμενου μήνα.

Huawei P40P40 Pro VS Sony Xperia 1 II VS LG V60 ThinQ 4 5A

Huawei P40P40 Pro VS Sony Xperia 1 II VS LG V60 ThinQ 4A

Στη σύγκριση μεγέθους του LG V60 ThinQ, αντικαταστήσαμε το Galaxy S20 με το S20 Ultra.

Ποιότητα κατασκευής

Οι νέες high-end συσκευές έχουν κατασκευή από γυαλί με πλαίσιο αλουμινίου. Το Sony Xperia 1 II και τα δύο κινητά της Huawei διαθέτουν Gorilla Glass 6 μπρος – πίσω. Το LG V60 ThinQ έχει Gorilla Glass 5 μπροστά και Gorilla Glass 6 πίσω.

Σύγκριση οθόνης

Και οι τέσσερις συσκευές διαθέτουν OLED οθόνη. Το Huawei P40 Pro είναι το μοναδικό  με ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz, ενώ το Sony Xperia 1 II έχει την υψηλότερη ανάλυση και πυκνότητα, με 1644×3840 pixels και 643 ppi αντίστοιχα.

Huawei P40P40 Pro VS Sony Xperia 1 II VS LG V60 ThinQ 10α

Το LG V60 ThinQ έρχεται με ένα εξάρτημα Dual Screen το οποίο μετατρέπει το κινητό σε μίνι φορητό υπολογιστή, και όχι μόνο. Στην ουσία πρόκειται για μία προαιρετική θήκη που παρέχει μία δεύτερη P-OLED οθόνη 6,8’’ FHD.

Huawei P40P40 Pro VS Sony Xperia 1 II VS LG V60 ThinQ 9aa

Η κύρια οθόνη του κορεάτικου κινητού έχει τη μικρότερη πυκνότητα στα 395 ppi και καταλαμβάνει την τελευταία θέση στο screen-to-body ratio με 83.6%.

Το Huawei P40 Pro με το εντυπωσιακό κυρτό panel έχει το μεγαλύτερο screen-to-body ratio στα 91.6%. Ακολουθεί το Huawei P40 με 86.3% και το Sony Xperia 1 II με 84.0%.

Σύγκριση hardware

Οι δύο κινέζικες ναυαρχίδες διαθέτουν τον Kirin 990 στα 7nm, ενώ το LG V60 ThinQ και Sony Xperia 1 II τον Qualcomm SM8250 Snapdragon 865 στα 7nm, που φαίνεται να υπερτερεί στα σημεία, όπως παρατηρούμε παρακάτω.

Huawei P40 Huawei P40 Pro Sony Xperia 1 II LG V60 ThinQ 4aa

Huawei P40 Huawei P40 Pro Sony Xperia 1 II LG V60 ThinQ 4a

Μνήμες

Και οι τέσσερις ναυαρχίδες έρχονται με 8GB μνήμη RAM και 128/256GB αποθηκευτική μνήμη. Το Huawei P40 είναι το μοναδικό που έρχεται και με 6GB μνήμη, ενώ το Huawei P40 Pro αντίστοιχα είναι το μοναδικό που διαθέτει μοντέλο με 512GB αποθηκευτικό.

Όλα τα κινητά έχουν δυνατότητα επέκτασης αποθηκευτικού χώρου.

Σύγκριση κάμερας

Δεν χωρά αμφιβολία ότι και οι τέσσερις συσκευές μπορούν να τραβήξουν τις καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο στο Android.

Ιδίως το Huawei P40 Pro έχει αξιολογηθεί επίσημα ως το κορυφαίο cameraphone της παγκόσμιας αγοράς. Έχει ήδη κατακτήσει την πρώτη θέση στις επίσημες εργαστηριακές μετρήσεις του Dxomark.

Huawei P40 VS P40 Pro VS Sony Xperia 1 II VS LG V60 ThinQ 12α

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι το Sony Xperia 1 II διαθέτει φακούς ZEISS T με αντί-ανακλαστική επίστρωση (T-Star) που συναντάμε μόνο σε επαγγελματικούς φακούς, και το LG V60 ThinQ 5G είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας που υποστηρίζει εγγραφή βίντεο 8Κ.

Παραθέτουμε την σύγκριση των χαρακτηριστικών των καμερών στην παρακάτω εικόνα:

Huawei P40 VS P40 Pro VS Sony Xperia 1 II VS LG V60 ThinQ 11α

Δυνατότητες μπαταρίας – Συνθετικά Benchmarks

Καθώς πρόκειται για κινητά που κυκλοφόρησαν πολύ πρόσφατα, επί του παρόντος δεν υπάρχουν συνθετικά benchmarks. Ούτε επίσημες μετρήσεις μπαταρίας σε όλες τις ναυαρχίδες.

Σε ό,τι αφορά την φόρτιση μπαταρίας, το Huawei P40 Pro είναι το μοναδικό που υποστηρίζει ταχεία φόρτιση στα 40W. Επιπλέον, υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση στα 27W και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

Huawei P40 VS P40 Pro VS Sony Xperia 1 II VS LG V60 ThinQ 11ααα

Επιμέρους χαρακτηριστικά

Στις υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές, αξίζει να σημειώσουμε ότι το LG V60 ThinQ είναι το μοναδικό κινητό της σύγκρισης με ραδιόφωνο FM και με πιστοποίηση MIL-STD 810G για ανθεκτικότητα σε νερό και σκόνη.

Αδιάβροχο Κινητό: Τι Σημαίνει το IP68 Και Οι Άλλες Βαθμίδες
Αδιάβροχο Κινητό: Γιατί Είναι Ψέμα Και Τι Να Προσέχουμε

Θεωρητικά, ένα αδιάβροχο κινητό θα έπρεπε να είναι αδιάβροχο χωρίς περιορισμούς. Στην πράξη, όμως, αυτό δεν ισχύει με κανένα τρόπο. Κάθε δήθεν αδιάβροχο κινητό έχει…

Επίσης, το Xperia 1 II δεν διαθέτει έκδοση 4G στην Ευρώπη και την Ασία. Έρχεται αποκλειστικά με υποστήριξη 5G. Την τεχνολογία των ασύρματων δικτύων πέμπτης γενιάς την υποστηρίζουν και οι τρεις άλλες συσκευές, με τη διαφορά ότι διαθέτουν και εκδόσεις 4G.

Το Huawei P40 είναι το μοναδικό κινητό της σύγκρισης που δεν διαθέτει την πιστοποίηση IP68 για ανθεκτικότητα σε νερό και σκόνη, σε αντίθεση με τις άλλες τρεις ναυαρχίδες.

Huawei P40 VS P40 Pro VS Sony Xperia 1 II VS LG V60 ThinQ 15αβ

Κράτημα στο χέρι – Νικητής

Όπως είναι φυσικό, λόγω του μεγέθους τους, τα δύο κινητά της Huawei προσφέρουν την καλύτερη αίσθηση στο κράτημα.

Huawei P40 VS P40 Pro VS Sony Xperia 1 II VS LG V60 ThinQ 30α

Όπως είδαμε, τα LG V60 ThinQ και το Sony Xperia 1 II είναι μεγαλύτερα κινητά. Ιδίως στο κορεάτικο κινητό, η χρήση με το ένα χέρι ενδέχεται να είναι σχετικά δύσκολη.

Huawei P40 VS P40 Pro VS Sony Xperia 1 II VS LG V60 ThinQ 18α

Κόστος αγοράς

Την ημέρα που γράφαμε τον οδηγό, στην ελληνική αγορά ήταν διαθέσιμες για προπαραγγελία μόνο οι ναυαρχίδες της Huawei και με δώρο ένα P30 Lite για κάθε αγορά. Επιπλέον, με 48 άτοκες δόσεις και επιστροφή χρημάτων διαμέσου του Pigogo.

Huawei P40 VS P40 Pro VS Sony Xperia 1 II VS LG V60 ThinQ 20ab

Το Sony Xperia 1 II 5G αναμένεται στην ελληνική αγορά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε κόστος περί τα 1.100 ευρώ.

Για το LG V60 ThinQ δεν υπάρχουν ακόμη ενδεικτικές τιμές. Το κορεάτικο κινητό ενδέχεται να μην έρθει σύντομα στα ελληνικά καταστήματα. Η αγορά του ίσως είναι δυνατή μόνο διαμέσου eshop του εξωτερικού.

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των συσκευών για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μία εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Huawei P40 VS P40 Pro VS Sony Xperia 1 II VS LG V60 ThinQ 22a

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις τέσσερις συσκευές;

Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για τέσσερα κορυφαία Android κινητά της αγοράς με ιδιαίτερα καλές προδιαγραφές.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps