Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Xiaomi Poco F1 vs Huawei P20 Pro - Ποιο Είναι Καλύτερο?

Xiaomi Poco F1 vs Huawei P20 Pro – Ποιο Είναι Καλύτερο?

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε κάθε Τετάρτη την λεπτομερέστατη σύγκριση κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε την αναμέτρηση δυο πανίσχυρων Android συσκευών – του Huawei P20 Pro και του νεότατου Xiaomi Poco F1.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αγορά Xiaomi Poco F1: 64GB, 128GB256GB
Αγορά Huawei P20 Pro: 128GB

Xiaomi Poco F1 vs Huawei P20 Pro

Σε αυτόν τον οδηγό έχουμε να κάνουμε με μια ιδιαίτερη σύγκριση δύο κινητών, που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία μεγέθους οθόνης, με πανίσχυρα τεχνικά χαρακτηριστικά, που ωστόσο διαφοροποιούνται στον τρόπο της κατασκευής τους.

Πιο συγκεκριμένα, το Poco είναι το νέο εμπορικό σήμα της Xiaomi, και η πρώτη συσκευή Pocophone είναι το F1.

Πρόκειται για κινητό που έχει χαρακτηριστικά ναυαρχίδας με εντυπωσιακές επιδόσεις, και σχεδιάστηκε για να είναι προσιτή η αγορά του από όλους ανεξαιρέτως τους φίλους του Android.

Θεωρούμε ότι έχει ενδιαφέρον να δούμε την αντιπαράθεση ενός premium κινέζικου κινητού με ένα πανίσχυρο συντοπίτη που εστιάζει περισσότερο στις υψηλές επιδόσεις και την ταχύτητα.

Άλλωστε ένα κορυφαίο κινητό δεν χαρακτηρίζεται μόνο από την ποιότητα κατασκευής, αλλά και από το σύνολο των επιδόσεών του, και βέβαια τη σχέση απόδοσης-τιμής.

Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των δύο συσκευών, το Huawei P20 Pro βγήκε στην αγορά τον περασμένο Απρίλιο, και το Xiaomi Poco F1 κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα, τον Αύγουστο του 2018.

Huawei P20 Pro vs Xiaomi Poco F1 1

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δυο εταιρείες έχουν παρόμοιο σχεδιασμό στα κινητά τους, όπου αμφότερα έχουν την διαβόητη εγκοπή στο μπροστινό τμήμα τους.

Όπως θα δούμε στη συνέχεια, έχουμε να κάνουμε με δυο πανίσχυρα κινητά, το καθένα με το δικό του στιλ, με τις προδιαγραφές και τις επιδόσεις τους να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Huawei P20 Pro vs Xiaomi Poco F1 2

Μέγεθος

Οι δυο συσκευές έχουν μια μικρή διαφορά στη διαγώνιο οθόνης, και υπάρχουν διαφορές στις διαστάσεις, όπως παρατηρούμε παρακάτω.

Σώμα με σώμα

Πιο συγκεκριμένα, στη σύγκριση των διαστάσεων, το Huawei P20 Pro υπερισχύει και στις τρεις διαστάσεις με 155 x 73.9 x 7.8 χιλιοστά, έναντι των 155.5 x 75.3 x 8.8 χιλιοστών του Xiaomi Poco F1.

Huawei P20 Pro vs Xiaomi Poco F1 4

Παραθέτουμε σε δυο εικόνες και τις διαφορές των διαστάσεων με τα δυο άλλα κορυφαία κινητά των δύο κινέζικων εταιρειών.

Huawei P20 Pro vs Xiaomi Poco F1 6a

Huawei P20 Pro vs Xiaomi Poco F1 6

Βάρος

Αμφότερες οι συσκευές έχουν ακριβώς το ίδιο βάρος, στα 180 γραμμάρια.

Ποιότητα κατασκευής

Όπως αναφέρθηκε, τα δύο κινητά έχουν διαφορετική ποιότητα κατασκευής. Το Huawei P20 Pro έρχεται με πλαίσιο αλουμινίου και γυαλί στην πλάτη.

Το Poco F1 είναι κατασκευασμένο από Kevlar με ανάγλυφη επιφάνεια στην πλάτη. Η Xiaomi αναφέρει ότι θα διαθέτει ακόμη πιο οικονομικά μοντέλα με πλαστικό.

Σύγκριση οθόνης

Τα δύο κινητά βρίσκονται κοντά το ένα με το άλλο σε ό,τι αφορά τις ίντσες της οθόνης. Το Huawei P20 Pro είναι στις 6.1”, και το Poco F1 στις 6.18”.

Screen-to-body ratio

Σε αυτόν τον τομέα, το κινητό της Xiaomi έχει ελαφρώς καλύτερα αποτελέσματα, καθώς η αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής του ανέρχεται στο 82.34%, έναντι του Huawei P20 Pro που έχει Screen-to-body ratio στο 82%.

Τύπος οθόνης

Το Huawei P20 Pro αναμφίβολα υπερισχύει σε αυτόν τον τομέα, καθώς διαθέτει οθόνη OLED, έναντι της IPS LCD του Poco F1.

Ανάλυση

Και στον τομέα της ευκρίνειας, η πλάστιγγα γέρνει ανεπαίσθητα προς το Huawei P20 Pro, που έχει υψηλότερη ανάλυση, και πυκνότητα εικονοστοιχείων 408ppi έναντι 403 ppi του Poco F1.

Φωτεινότητα

Σύμφωνα με τα πολύ έγκυρα τεστ του γνωστού Phone arena, το Huawei P20 Pro με την OLED έχει φωτεινότητα στα 412nits, που φτάνει στα 582nits αν ρυθμιστεί στο Auto.

Η οθόνη του Pocophone F1 δίνει 461nits μέγιστης φωτεινότητας, και παρουσιάζει βαθύ μαύρο και κυρίως εξαιρετική αντίθεση 1500:1, όπως ακριβώς υποσχέθηκε η Xiaomi στα έντυπά της.

Στο φως του ήλιου

Ζούμε σε μία χώρα όπου η ηλιοφάνεια ως γνωστόν είναι έντονη, με αποτέλεσμα η Ελλάδα και η Κύπρος να είναι πρωταθλητές πανευρωπαϊκά, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τα πλέον αξιόπιστα τεστ του γνωστού GSM Arena, στον τομέα της ευκρίνειας και αναγνωσιμότητας στην οθόνη της συσκευής κάτω από το φως του ήλιου, το Huawei P20 Pro έχει καλύτερη επίδοση από το Poco F1, όπως παρατηρούμε παρακάτω.

Σύγκριση hardware

H σύγκριση στον τομέα της ισχύος αυτή τη φορά δίνει μια υπεροχή στο Poco F1.

Η συσκευή φορά τον οκταπύρηνο Qualcomm SDM845 Snapdragon 845 στα 2800 MHz, με Adreno 630 GPU, έναντι του HiSilicon Kirin 970 στα 2360 MHz, με Mali-G72 MP12, που έχει το Huawei P20 Pro.

Μνήμη RAM

H σύγκριση στον τομέα της μνήμης αναδεικνύει νικητή το Xiaomi Poco F1, καθώς διαθέτει 6/8GB RAM έναντι των 6GB του Huawei P20 Pro.

Αποθηκευτική μνήμη

Στον τομέα του αποθηκευτικού, το Poco F1 υπερισχύει, καθώς έρχεται με τρεις εκδόσεις στα 64/128/256GB. Το Huawei P20 Pro διαθέτει ένα μοντέλο με 128GB αποθηκευτικής μνήμης.

Το κινητό της Xiaomi υπερτερεί και στον τομέα των καρτών, καθώς δέχεται microSD και είναι Dual SIM, σε αντίθεση με το Huawei P20 Pro που δεν τις υποστηρίζει.

Huawei P20 Pro vs Xiaomi Poco F1 10αα

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Δεν χωρά αμφιβολία ότι και οι δυο συσκευές μπορούν να τραβήξουν πολύ ωραίες φωτογραφίες στο Android.

Ωστόσο, το Huawei P20 Pro θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα κινητά σε ό,τι αφορά τη φωτογραφία, λόγω βέβαια και της επώνυμης Leica με τον αισθητήρα των 40MP, και υπερτερεί σαφώς του Xiaomi Poco F1.

Μάλιστα, η κινέζικη ναυαρχίδα βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί με τον μικρότερο αδερφό του, το Huawei P20, στο dxomark, ένα έγκυρο site που εξειδικεύεται σε σχετικές μετρήσεις σε αυτόν τον τομέα της φωτογραφίας.

Δυνατότητες μπαταρίας

Αμφότερα τα κινητά έχουν μπαταρία στα 4000 mAh, με το Poco F1 να διαθέτει ταχεία φόρτιση με το Qualcomm Quick Charge 3.0, και το Huawei P20 Pro να υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση.

Στα εξαντλητικά τεστ του γνωστού και πλέον αξιόπιστου σε αυτόν τον τομέα, GSM Arena, το Xiaomi Poco F1 εμφάνισε καλύτερη αυτονομία, και είχε συνολικά υψηλότερη επίδοση στην αντοχή της μπαταρίας, όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

Επιμέρους χαρακτηριστικά

Στις υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές, τα δύο κινητά εναλλάσσουν την υπεροχή τους, όπως παρατηρούμε στην αναλυτική παρακάτω εικόνα.

Κράτημα στο χέρι

Σε σχέση με την κατηγορία τους, αμφότερα τα κινητά δεν είναι τεράστια. Βέβαια η premium κατασκευή του Huawei P20 Pro σε συνδυασμό με τις μικρότερες διαστάσεις, και ιδίως το μικρότερο πάχος, του δίνουν προβάδισμα στο κράτημα.

Τι έδειξαν τα συνθετικά Benchmarks

Παραθέτουμε τα τρία κυριότερα benchmarks που έγιναν στα εργαστήρια του GSM Arena για τις δύο συσκευές, όπου το Xiaomi Poco F1 υπερτερεί και στα τρία, εμφανίζοντας συντριπτικά αποτελέσματα έναντι του Huawei P20 Pro.

Μάλιστα, το κινητό της Xiaomi, που τα ξένα sites το αποκαλούν ήδη ως “OnePlus Killer”, υπερέχει και έναντι άλλων ναυαρχίδων.

Ήχος

Σε αυτό το τεστ του Phone Arena, η σύγκριση αναδεικνύει και πάλι μια υπεροχή στο Xiaomi Poco F1. Αμφότερα διαθέτουν ραδιόφωνο FM.

Τo Xiaomi Poco F1 έχει υποδοχή ακουστικών, σε αντίθεση με το Huawei P20 pro που δεν διαθέτει 3.5mm jack.

Κύρια μειονεκτήματα

Yπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα. Τα παραθέτουμε συνοπτικά.

Huawei P20 Pro

  • Δεν δέχεται microSD κάρτα
  • Δεν διαθέτει 3.5mm υποδοχή ακουστικών.
  • Η γυάλινη πλάτη καθρεφτίζει έντονα τα δακτυλικά αποτυπώματα

Xiaomi Poco F1

  • Δεν υπάρχει αντοχή στο νερό
  • Δεν διαθέτει NFC
  • Δεν υπάρχει EIS για τα 4K βίντεο

Κόστος αγοράς

Το Huawei P20 Pro είναι φυσικά πολύ ακριβότερο, και στην ελληνική αγορά κοστίζει περί τα €699.00. Στην κινέζικη αγορά αυτή την περίοδο είναι ακόμη πιο ακριβό.

Το Xiaomi Poco F1, όπως αναφέραμε στην αρχή, κοστίζει πιο φθηνά από οποιοδήποτε άλλο κινητό κυκλοφορεί στην αγορά με τέτοιες επιδόσεις και χαρακτηριστικά ναυαρχίδας.

Η Global έκδοση των 64GB αποθηκευτικής μνήμης κοστίζει 347,48 ευρώ, και η αντίστοιχη έκδοση των 128GB είναι στα €390,92. Η συσκευή με τα 256GB κοστίζει 477,79 ευρώ.

Βαθμολογία

To Xiaomi Poco F1 δεν έχει βαθμολογηθεί επί του παρόντος από κανένα ξένο site τεχνολογίας, καθώς κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη σύγκριση του οδηγού, μπορούμε να δούμε συγκεντρωτικά πού υπερτερούν οι δυο κινέζικες συσκευές, και να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα.

  • Σχέση μεγέθους κινητού / οθόνης: Xiaomi Poco F1
  • Τύπος οθόνης: Huawei P20 Pro
  • Ανάλυση: Huawei P20 Pro
  • Φωτεινότητα: Huawei P20 Pro
  • Βάρος: Ισοπαλία
  • Ποιότητα κατασκευής – σχεδιασμός: Huawei P20 Pro
  • Επεξεργαστής: Xiaomi Poco F1
  • Μνήμη: Xiaomi Poco F1
  • Αποθηκευτική μνήμη: Xiaomi Poco F1
  • Κάμερα – φωτογραφίες: Huawei P20 Pro
  • Μπαταρία: Xiaomi Poco F1
  • Ήχος: Xiaomi Poco F1
  • Επιδόσεις – benchmarks: Xiaomi Poco F1
  • Κράτημα στο χέρι: Huawei P20 Pro
  • Κόστος αγοράς: Xiaomi Poco F1

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των δύο συσκευών, για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις δυο συσκευές;

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι δύο κινέζικες συσκευές είναι από τα κορυφαία κινητά της αγοράς, με ισχυρότατες προδιαγραφές που καλύπτουν όλες τις ανάγκες μας.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps