Home » Software » Παιχνίδια » Monster Hunter: World Review - Ένας Κόσμος Τεράτων Στην Οθόνη Μας

Monster Hunter: World Review – Ένας Κόσμος Τεράτων Στην Οθόνη Μας

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το Monster Hunter: World κυκλοφόρησε για Windows, και έχει σαρώσει τα ταμεία. Τι είναι αυτό όμως που έκανε τον κόσμο να τρέξει να το αγοράσει; Το παιχνίδι έχει εκπληκτικά μεγάλο βάθος, και γι’ αυτό σε αυτή την παρουσίαση θα επικεντρωθούμε στα κύρια σημεία του Monster Hunter: World. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τη βασική ιδέα πίσω από τον τρόπο παιχνιδιού, με στόχο να σας βοηθήσουμε στα πρώτα σας βήματα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αγορά Monster Hunter: World
Δοκιμάστε το Monster Hunter: World πριν την αγορά

Η σειρά παιχνιδιών Monster Hunter

Το Monster Hunter είναι μια σειρά action παιχνιδιών ρόλων, που έχει περάσει τα δέκα χρόνια ζωής. Ο πρώτος τίτλος βγήκε το 2004 από την Capcom, αποκλειστικά για PlayStation 2.

Η σειρά έχει πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια αντίγραφα, και ο λόγος είναι απλός. Tο Monster Hunter προσφέρει πολλά περισσότερα σε σύγκριση με άλλα παιχνίδια του είδους.

Monster Hunter: World Review: Ένας Κόσμος Τεράτων Στην Οθόνη Μας

Οι προηγούμενοι τίτλοι της σειράς είχαν απήχηση κυρίως στο κοινό της Ασίας, και κυκλοφορούσαν μόνο σε κονσόλες.

Η σειρά έγινε ιδιαίτερα γνωστή στις αγορές της δύσης με την έκδοση για Windows, και την κυκλοφορία του Monster Hunter: World.

Τι είναι το Monster Hunter: World

Στο παιχνίδι ακολουθούμε τους Elder Dragons, οι οποίοι πέρασαν στην άλλη πλευρά της θάλασσας. Πλέον βρισκόμαστε στον Νέο Κόσμο, και μεταξύ άλλων καλούμαστε να ανακαλύψουμε για ποιόν λόγο μετανάστευσαν.

Το Monster Hunter: World κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2018 για κονσόλες, ενώ η έκδοση για υπολογιστές έγινε διαθέσιμη στις 9 Αυγούστου, καθώς η Capcom ήθελε να είναι βέβαιη ότι οι δύο εκδόσεις έχουν αντίστοιχη ποιότητα.

Όπως όλα δείχνουν, η αναμονή άξιζε, καθώς η έκδοση για υπολογιστές είναι τόσο καλή όσο η έκδοση για κονσόλες. Πρώτη φορά βλέπουμε ένα τόσο καλά δουλεμένο port, ειδικά από κονσόλα σε PC.

Γιατί Τα Game Ports Από Κονσόλα Σε PC Αποτυγχάνουν Παταγωδώς

Όποιος ασχολείται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, και ειδικότερα με το PC gaming, αρκετές φορές αναγκάζεται να περιμένει καιρό – έως και χρόνια, σε κάποιες περιπτώσεις…

Εντάξει, θα παραδεχτούμε ότι ο χειρισμός μέσω πληκτρολογίου δεν είναι τέλειος, αλλά είναι αξιόλογος.

Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με αυτόν του χειριστηρίου, και θα μας δυσκολέψει στη στόχευση, ακόμη και με το αυτόματο κλείδωμα στόχων που προσφέρει το παιχνίδι. Αν έχουμε κάποιο χειριστήριο, είναι σαφώς καλύτερη επιλογή.

Πώς Να Συνδέσω το Χειριστήριο PlayStation στο PC

Ο χειρισμός των παιχνιδιών στον υπολογιστή είναι συνυφασμένος με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Όμως, ορισμένα βιντεοπαιχνίδια παίζονται ευκολότερα με gamepad. Εάν διαθέτουμε την κονσόλα…

Τέλος, θα αναφέρουμε ότι αν παίζουμε σε PC, δεν θα έχουμε διαθέσιμα όλα τα DLC και τα δωρεάν καλούδια που έχουν ήδη βγει για κονσόλες. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με την Capcom, θα προστεθούν σταδιακά, και μάλιστα σύντομα.

Gameplay

Όπως και σε κάθε action RPG, έτσι και στο Monster Hunter: World αρχικά ο χαρακτήρας μας είναι ντυμένος με τα πιο απλά ρούχα, δεν έχει πανοπλία, και το όπλο μας είναι ένα μαχαίρι.

Καθώς προχωράμε στην ιστορία θα αποκτήσουμε καλύτερο εξοπλισμό, και θα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε όλο και πιο ισχυρά τέρατα με μεγαλύτερη άνεση.

Ο σκοπός του παιχνιδιού συνοψίζεται σε δύο σειρές. Σκοτώνουμε τέρατα, συλλέγουμε αντικείμενα, και επιστρέφουμε στο χωριό Astera.

Στο Astera θα βρούμε χαρακτήρες που θα μας δώσουν νέες αποστολές, περιοχές κατασκευής αντικειμένων, το κουτί που φυλάμε τα πράγματά μας, την καντίνα, και άλλα.

Εφόσον κατασκευάσουμε ό,τι θέλουμε, φάμε στην καντίνα για να αναπληρώσουμε υγεία και stamina, και αποδεχτούμε την επόμενη αποστολή, ο κύκλος αρχίζει ξανά.

Palico και multiplayer

Στο ταξίδι μας μέσα στον μαγικό κόσμο του Monster Hunter: World δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε μαζί έναν αξιολάτρευτο σύντροφο που μοιάζει με γάτα. Ένα palico, όπως λέγεται η φυλή του.

Ο σύντροφός μας έχει τη δικιά του πανοπλία, η οποία προσφέρει επιπλέον ενισχύσεις στον χαρακτήρα μας.

Το palico μας δεν είναι απλά ένα διασκεδαστικό τερατάκι. Έχει αστείρευτο θάρρος, και χτυπάει με το γιουκαλίλι του τα τέρατα με τα οποία μαχόμαστε.

Επίσης, νιαουρίζει, και συχνά θα το δούμε να καβάλα έναν μικρό δεινόσαυρο ή να βρίσκεται σε μία φουσκωτή βάρκα.

Ωστόσο, το palico μας συντροφεύει μόνο όταν παίζουμε μόνοι μας. Στο Monster Hunter: World μπορούμε να συνεργαστούμε με άλλους 3 παίκτες, και τότε ο μικρός μας φίλος δεν μας ακολουθεί.

Σε όλα τα παιχνίδια της σειράς Monster Hunter υπήρχαν δύσκολες προκλήσεις που απαιτούσαν τη συνεργασία μεταξύ παικτών για να ολοκληρωθούν.

Στο Monster Hunter: World, η Capcom ένωσε το single campaign με το multiplayer, σε μία σειρά από αποστολές. Έτσι, είτε με τη βοήθεια του palico, είτε παρέα με τους φίλους μας, ολοκληρώνουμε τις αποστολές με άνεση.

Εδώ όμως υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Το multiplayer του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα περίεργο. Απαιτεί να βρισκόμαστε όλα τα μέλη της ομάδας στο ίδιο σημείο της ιστορίας, και να έχουμε δει ακριβώς τα ίδια cutscenes.

Αυτό άμεσα σημαίνει ότι δεν μπορούμε να παίξουμε μαζί με φίλους μας όποτε θέλουμε. Αν κάποιος από εμάς προχωρήσει έστω και λίγο παρακάτω, θα πρέπει να περιμένει τους υπόλοιπους να τον φθάσουν, κι αυτό είναι αρκετά εκνευριστικό.

Όπλα, πανοπλία, και ικανότητες

Τα όπλα του Monster Hunter: World είναι τα ίδια με αυτά του MH Generation, που κυκλοφόρησε για Nintendo 3DS και Switch.

Συνολικά υπάρχουν 14 τύποι όπλων, και ανάλογα με το ποιο χρησιμοποιούμε, οι μάχες αλλάζουν ριζικά. Θα νιώθουμε λες και παίζουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι.

Θα παρατηρήσατε ότι δεν έχουμε μιλήσει για classes. Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα παιχνίδια του είδους, το Monster Hunter: World δεν έχει classes ή φυλές.

Σε αυτό το παιχνίδι, οι ικανότητές μας ορίζονται από τον εξοπλισμό μας, και εμείς επιλέγουμε το όπλο που θα κουβαλάμε.

Σίγουρα δεν αποτελεί καλή τακτική η επιλογή ενός και μόνο όπλου. Τα τέρατα έχουν αδυναμίες σε συγκεκριμένα όπλα, τις οποίες θα τις μάθουμε με τον καιρό. Έτσι, θα καταφέρουμε να κερδίζουμε τις μάχες ακόμα πιο εύκολα.

Τέλος, όσο προχωράμε στο παιχνίδι, αναβαθμίζουμε ή δημιουργούμε νέο, καλύτερο εξοπλισμό για εμάς και το palico μας.

Αποστολές και ιστορία

Αν είμαστε νέοι στη σειρά Monster Hunter, ίσως δυσκολευτούμε λίγο με τις βασικές αποστολές της ιστορίας. Τώρα, αν είμαστε βετεράνοι, μάλλον θα διαπιστώσουμε ότι το Monster Hunter: World είναι ιδιαίτερα ευκολότερο από τους προκατόχους του.

Οι κινηματογραφικές σκηνές είναι καλοφτιαγμένες, αλλά εκεί τελειώνει το όλο θέμα της ιστορίας. Σε αντίθεση με άλλα RPG, το Monster Hunter: World δεν έχει τόσο ανεπτυγμένη πλοκή.

Θα μπορούσαμε ίσως να περιγράψουμε τις βασικές αποστολές της ιστορίας ως ένα μεγάλο οδηγό εκμάθησης. Ουσιαστικά προετοιμαζόμαστε για τη μετέπειτα συνέχειά μας στο παιχνίδι, όπου θα κυνηγάμε ελεύθεροι, χωρίς περιορισμούς από quests.

Τέρατα

Μπορεί εμείς να είμαστε οι κυνηγοί, και η εταιρεία να έκανε καλή δουλειά στην κίνηση των χαρακτήρων, αλλά οι πρωταγωνιστές είναι τα τέρατα.

Τα πλάσματα σε αυτόν τον φανταστικό κόσμο έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, με εμάς, και το ίδιο το περιβάλλον.

Ταυτόχρονα είναι προστατευτικά με την περιοχή τους, κι αν καταλάβουν ότι απειλούνται, δεν θα μείνουν άπραγα.

Στο παιχνίδι θα βρούμε αρκετά μικρά τέρατα, αλλά και γίγαντες της φύσης. Ο αριθμός των μεγάλων τεράτων είναι 31, και η μάχη με το κάθε ένα αποτελεί άθλο.

Εντοπισμός τεράτων

Καθώς ψάχνουμε για τέρατα, έχουμε μία μικρή βοήθεια – τις πυγολαμπίδες, ή scout flies.

Καθώς εξερευνούμε τον χάρτη θα βρίσκουμε αποτυπώματα, βλέννες, γρατζουνιές, και άλλα. Οι πυγολαμπίδες γίνονται όλο και περισσότερες, και όσο πλησιάζουμε το τέρας, συγκεντρώνονται μεταξύ τους.

Όσο περισσότερο κυνηγάμε ένα τέρας, τόσα περισσότερα μαθαίνουμε γι' αυτό. Στα Hunter Notes μας θα βρούμε αρκετές πληροφορίες.

Για παράδειγμα, βλέπουμε σημειώσεις το ποια κομμάτια του τέρατος μπορούμε να κόψουμε ή να σπάσουμε για επιπλέον βραβεία, τις αδυναμίες του, και τι πιθανότητες έχουμε να πάρουμε συγκεκριμένα αντικείμενα.

Μάχες

Για να πάρουμε τα αντικείμενα από τα τέρατα, θα πρέπει να τα σκοτώσουμε. Παράλληλα, η κατασκευή κάποιων αντικειμένων απαιτεί μεγάλες ποσότητες υλικών. Γι’ αυτό, ίσως χρειαστεί να νικήσουμε κάποιο τέρας πολλές φορές.

Οι μάχες είναι ιδιαίτερα μεθοδικές, και πρέπει να χτυπάμε στις σωστές στιγμές. Όσοι από εμάς έχουμε παίξει Dark Souls, ή αντίστοιχα παιχνίδια, τότε το στιλ μάχης θα μας φανεί αρκετά γνώριμο.

Τώρα, αν είμαστε νέος παίκτης, έχουμε πολλά να μάθουμε. Πώς αποφεύγουμε τις επιθέσεις, πότε πρέπει να χτυπάμε για να μην μας τελειώνει το stamina, και άλλα.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο του Monster Hunter: World είναι ότι κάθε μάχη διαφέρει, ακόμη κι αν αντιμετωπίζουμε τον ίδιο τύπο τέρατος.

Αντικείμενα και αποθηκευτικός χώρος

Τα αντικείμενα που συλλέγουμε κατά την εξερεύνησή μας δεν είναι διόλου λίγα. Δυστυχώς όμως, δεν έχουμε απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο, και δεν μπορούμε να κρατάμε τα πάντα.

Τα πυρομαχικά μας δεν πιάνουν χώρο στο σακούλι μας, ούτε και τα αντικείμενα που δεν αποτελούν πρώτες ύλες.

Ωστόσο, καλό είναι να έχουμε μαζί μας μόνο ό,τι χρειαστούμε, και τα υπόλοιπα να τα αποθηκεύουμε στο κουτί αντικειμένων μας. Το κουτί αυτό μπορούμε να το ανοίγουμε σε συγκεκριμένα σημεία στον κόσμο του Monster Hunter.

Συνοψίζοντας το Monster Hunter: World

Το Monster Hunter: World είναι ένα action RPG με βάθος, και σχετικά περίπλοκο περιβάλλον. Ωστόσο, ο οδηγός εκμάθησης που μας παρέχει η Capcom βοηθά αρκετά στο να μάθουμε τα βασικά.

Παράλληλα, με τη βοήθεια του Google, και της ιδιαίτερα φιλικής κοινότητας του παιχνιδιού, θα μάθουμε ό,τι χρειαστούμε στην πορεία.

Όσον αφορά το επίπεδο δυσκολίας των μαχών, δεν πρέπει να μας τρομάζει. Αργά ή γρήγορα το τέρας θα το σκοτώσουμε. Έστω κι αν χρειαστεί να το χτυπάμε επί 45 λεπτά.

Σίγουρα οι απαιτήσεις συστήματος του παιχνιδιού είναι υψηλές, αλλά η ποιότητα των γραφικών του είναι απίστευτη.

Απαιτήσεις Συστήματος: Τρέχει το Παιχνίδι στον Υπολογιστή Μου;

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αποτελούν καθημερινό τρόπο διασκέδασης για εκατομμύρια χρήστες εδώ και αρκετά χρόνια. Κάθε χρόνο κυκλοφορούν δεκάδες νέα ηλεκτρονικά παιχνίδια, και όσον αφορά τους υπολογιστές,…

Η Capcom σχεδίασε την κάθε τοποθεσία χωριστά, ενσωμάτωσε στο παιχνίδι κύκλο ημέρας και νύχτας, και έδωσε στα τέρατα εντυπωσιακές λεπτομέρειες.

Τέλος, στο Monster Hunter: World παίζουν μεγάλο ρόλο τα στατιστικά των όπλων, του εξοπλισμού, και τα λοιπά. Φυσικά αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει, καθώς με τον καιρό θα τα μάθουμε όλα.

Αξίζει τελικά το Monster Hunter: World;

Η σειρά Monster Hunter έμεινε για αρκετό καιρό στην αφάνεια. Όμως, με τον επανασχεδιασμό που έκανε η Capcom, κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο του gaming.

Το Monster Hunter: World είναι ένα διαμάντι που κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει στο ράφι του.

Εσείς έχετε παίξει κάποιο παιχνίδι της σειράς, ή μάθατε γι' αυτή εξαιτίας του Monster Hunter: World; Αν όχι, σκοπεύετε να δοκιμάσετε το παιχνίδι μετά την ανάγνωση της παρουσίασής μας;

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps