Home » Software » Παιχνίδια » Fortnite για Android, Game Dev Ετών 7, Overcooked 2, Game Cheating

Fortnite για Android, Game Dev Ετών 7, Overcooked 2, Game Cheating

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Κυκλοφόρησε το Overcooked 2 και σαρώνει ταμεία. Έρχεται η beta του Fortnite για Android, αλλά οι κάτοχοι συγκεκριμένων ακριβών συσκευών θα έχουν προτεραιότητα. Ένα επτάχρονο κορίτσι δημοσίευσε το πρώτο του παιχνίδι στο Steam, ενώ ο δημιουργός του Magic: The Gathering γράφει πάλι ιστορία στα παιχνίδια καρτών. Φυσικά, σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες προσφορές της εβδομάδας, μαζί με ένα εντελώς δωρεάν παιχνίδι.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε κάθε Παρασκευή στο GamingSteps.

Παράλληλα, κάθε εβδομάδα σχολιάζουμε κάποιο θέμα σχετικό με το gaming, ενώ σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Το Fortnite εκτός Play Store, προτεραιότητα σε Samsung

Η Epic Games υποσχέθηκε ότι το Fortnite θα κυκλοφορήσει και σε Android μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να τηρήσει την υπόσχεσή της.

Παρ' ότι δωρεάν σαν παιχνίδι, μέσω των microtransactions το Fortnite έχει ξεπεράσει σε έσοδα το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Μάλιστα, η έκδοση του για iOS φέρεται να έχει μέσα έσοδα 2 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

GamingSteps#20180810 - Overcooked 2, Fortnite για Android, Game Dev Ετών 7, Game Cheating

Ενώ όμως η έκδοση για iOS είναι διαθέσιμη από το Apple store, στο Android η εταιρεία αποφάσισε να παρακάμψει το Google Play, και να διαθέτει το παιχνίδι σαν αρχείο μέσα από την ιστοσελίδα της.

Οι χρήστες θα πρέπει να κατεβάσουν το αρχείο, και να το περάσουν στη συσκευή τους μέσα από τη διαδικασία του sideloading.

Πλάγια Εγκατάσταση Εφαρμογών στο Android με Sideloading

Οι Android συσκευές αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα και το Play Store προσφέρει εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές για κατέβασμα στη συσκευή μας. Όμως, υπάρχει και ένας τεράστιος…

Ο λόγος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Epic, είναι πως η Google κρατά το 30% των εσόδων από τις εφαρμογές που φιλοξενεί στο Play Store, και σκοπεύουν να παρακάμψουν αυτόν το Play Tax (φόρος του Google Play).

Όλα τα Μυστικά του Google Play Store Που Ίσως δεν Γνωρίζατε 48
Έξυπνα Κόλπα του Google Play Store που Ίσως Δεν Γνωρίζατε

Το Play Store, ως μέρος του Google Play, αποτελεί μια ευρέως διαδεδομένη εφαρμογή στον κόσμο των android κινητών, καθώς έρχεται προεγκατεστημένη σχεδόν με κάθε συσκευή Android….

“Είναι ένα υψηλό κόστος σε ένα κόσμο που το 70% των δημιουργών πρέπει να καλύψει όλα τα κόστη της ανάπτυξης, λειτουργίας, και υποστήριξης των παιχνιδιών τους. Και είναι δυσανάλογο προς το κόστος των υπηρεσιών που προσφέρουν τα καταστήματα, όπως η επεξεργασία πληρωμών, το bandwidth για το κατέβασμα, και η εξυπηρέτηση πελατών”

Πάντως, από χθες, 9 Αυγούστου, είναι διαθέσιμες οι πρώτες προσκλήσεις για την beta έκδοση του παιχνιδιού. Όμως, αυτές οι προσκλήσεις θα είναι αποκλειστικά για κατόχους συσκευών Samsung, μέχρι και τις 12 Αυγούστου.

Οι συμβατές συσκευές είναι από το S7 και άνω, συγκεκριμένα οι S7, S7 Edge, S8, S8 Plus, Note 8, S9, S9 Plus. Επιπλέον, όσοι αγοράσουν το νέο Samsung Note 9 ή Galaxy S4 θα έχουν μία μοναδική Galaxy φορεσιά σε αποκλειστικότητα.

Από τις 12 Αυγούστου, θα μπορούν στη beta να συμμετέχουν και οι παρακάτω συσκευές:

  • Google: Pixel / Pixel XL, Pixel 2 / Pixel 2 XL
  • Asus: ROG Phone, Zenfone 4 Pro, 5Z, V
  • Essential: PH-1
  • Huawei: Honor 10, Honor Play, Mate 10 / Pro, Mate RS, Nova 3, P20 / Pro, V10
  • LG: G5, G6, G7 ThinQ, V20, V30 / V30+
  • Nokia: 8
  • OnePlus: 5 / 5T, 6
  • Razer: Phone
  • Xiaomi: Blackshark, Mi 5 / 5S / 5S Plus, 6 / 6 Plus, Mi 8 / 8 Explorer / 8SE, Mi Mix, Mi Mix 2, Mi Mix 2S, Mi Note 2
  • ZTE: Axon 7 / 7s, Axon M, Nubia / Z17 / Z17s, Nubia Z11

Αν έχουμε παλαιότερο ή μικρότερων δυνατοτήτων κινητό, θα πρέπει να περιμένουμε.

KeyForce: Νέο παιχνίδι από τον δημιουργό του Magic: The Gathering

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η Gen Con 2018. Πρόκειται για την παλαιότερη εκδήλωση όσον αφορά το gaming, καθώς πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1968.

Αυτό που προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων ήταν η ανακοίνωση ενός νέου παιχνιδιού καρτών από τον δημιουργό του Magic: The Gathering.

Ο Richard Garfield παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό μία ιδέα δέκα χρόνων, που ακούει στο όνομα KeyForce.

Το KeyForce είναι ένα πραγματικό παιχνίδι καρτών, το οποίο σχεδίαζε ο ίδιος για μία δεκαετία. Μέχρι τώρα, όπως αναφέρει, δεν υπήρχε η τεχνολογία που θα του επέτρεπε τη δημιουργία τόσων πολλών τυχαίων σετ καρτών.

Με απλά λόγια, στο KeyForce οι παίκτες πληρώνουν για ένα σετ 36 καρτών. Το πακέτο αυτό είναι προκατασκευασμένο, και απολύτως μοναδικό.

Σύμφωνα με τον Richard Garfield, το μοντέλο αυτό επιτρέπει στο KeyForce να διαθέτει απεριόριστα σετ καρτών, όλα διαφορετικά μεταξύ τους.

Το παιχνίδια έχει αρκετούς, και ενδιαφέροντες μηχανισμούς. Όσοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν στη Gen Con έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η κυκλοφορία του KeyForce αναμένεται πριν το τέλος του 2018. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να προπληρώσει το Starter Set προς 40 δολάρια, ενώ κάθε επιπλέον πακέτο καρτών κοστίζει 10 δολάρια.

Το αρχικό πακέτο του KeyForce περιέχει δύο σετ που είναι ίδια για όλους, δύο τυχαία και μοναδικά σετ, και μία πληθώρα από tokens.

Δημιουργός παιχνιδιού ετών επτά

Όταν εμείς μεγαλώναμε, στα 7 μας χρόνια ήταν επιτυχία το να κερδίσουμε στο κρυφτό που παίζαμε στο προαύλιο του δημοτικού.

Σήμερα, ένα επτάχρονο κορίτσι δημοσίευσε το πρώτο του παιχνίδι στο Steam.

Η Penny McDonald είναι κόρη ενός ερασιτέχνη δημιουργού παιχνιδιών, του Lance McDonald.

Κάποια στιγμή, εξέφρασε την επιθυμία να φτιάξει το δικό της παιχνίδι. Έτσι η Penny, με τη βοήθεια ενός βιβλίου για την QBasic που της έδωσε ο μπαμπάς της, δημιούργησε το πρώτο της παιχνίδι.

Το παιχνίδι λέγεται “Answer The Question”, και κυκλοφορεί ήδη στο Steam. Κοστίζει μόνο 0,79€ και έχει λάβει αρκετές θετικές κριτικές.

Όπως λέει η Penny, ήθελε να δημιουργήσει ένα παιχνίδι δράσης, αλλά δεν είχε τις απαραίτητες γνώσεις ακόμη. Γι’ αυτό έφτιαξε ένα διαφορετικό παιχνίδι, το “Answer The Question”.

Στο παιχνίδι τις Penny καλούμαστε να απαντήσουμε μαθηματικές πράξεις, οι οποίες γεννιούνται τυχαία από τον κώδικα. Κάθε φορά που απαντάμε σωστά κερδίζουμε πόντους.

Όταν η Penny τελείωσε το παιχνίδι της, ρώτησε τον Lance αν μπορεί να τη βοηθήσει να το ανεβάσει στο Steam. Με τη βοήθεια του μπαμπά της, λοιπόν, κατέθεσε το παιχνίδι στο Steam, το οποίο αρχικά απορρίφθηκε.

Η Valve δεν αρνήθηκε να δημοσιεύσει το παιχνίδι εξαιτίας του περιεχομένου ή της κακής του ποιότητας. Το πρόβλημα της εταιρείας ήταν το λογότυπο του “Answer The Question”, που δεν ήταν και τόσο καλό.

Μόλις η Penny έμαθε τα νέα, φρόντισε να λύσει το πρόβλημα άμεσα. Την επόμενη μέρα επέστρεψε από το σχολείο με το λογότυπο του “Answer The Question” έτοιμο. Αυτό ήταν, στα επτά της χρόνια είχε δημοσιεύσει το πρώτο της παιχνίδι στο Steam.

Η επτάχρονη προγραμματίστρια αναφέρει ότι θα συνεχίσει να δημιουργεί παιχνίδια. Ο στόχος της είναι να φτιάξει ένα παιχνίδι δράσης βασισμένο σε κείμενα, όπου ο παίκτης θα χρησιμοποιεί τη φαντασία του, και όχι το γραφικό περιβάλλον.

Εμείς ευχόμαστε στη μικρή Penny τα καλύτερα, και μακάρι όλα τα παιδιά του κόσμου να ήταν τόσο δημιουργικά.

Overcooked 2: Η μαγειρική στα καλύτερά της

Όπως και ο προκάτοχός του, το Overcooked 2 είναι ένα χαλαρό co-op παιχνίδι, χωρίς καθόλου βία. Ταυτόχρονα, διαθέτει τον απαραίτητο βαθμό δυσκολίας ώστε να μας κρατά κολλημένους με τις ώρες.

Λίγο πολύ ισχύουν τα ίδια και για την πολυαναμενόμενη συνέχειά του. Μπορούμε να παίξουμε μόνοι μας, είτε σε συνεργασία με έως τρεις ακόμη.

Διαχειριζόμαστε ένα επιτυχημένο εστιατόριο, και στόχος μας είναι να σερβίρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πιάτα.

Η σημαντικότερη αλλαγή που βρίσκουμε στο Overcooked 2 είναι η προσθήκη του μηχανισμού πετάγματος. Πλέον, μπορούμε να ρίχνουμε κατευθείαν τις πρώτες ύλες στις επιφάνειες κοπής, τα τηγάνια, ακόμη και τα χέρια του συμπαίκτη μας.

Με τον μηχανισμό αυτό γλιτώνουμε χρόνο και ζαλάδα εξαιτίας των πολλών πέρα δώθε. Ωστόσο, ακόμη χρειάζεται να τρέχουμε σαν τρελοί από εδώ κι από εκεί, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας.

Κατά τα άλλα, το Overcooked 2 έχει περισσότερους σεφ για να επιλέξουμε, τον Βασιλιά Κρεμμύδι να μας αφηγείται την ιστορία, και πάνω από 40 επίπεδα.

Εμείς το απολαύσαμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής, και σκοπεύουμε να το τερματίσουμε, όπως κάναμε και με το πρώτο. Αν ενδιαφέρεστε να το αγοράσετε, θα το βρείτε στο Humble Bundle για 22,99€.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Νέα δυνατότητα στο Humble Monthly

Αυτόν τον μήνα, το Humble Bundle προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξουμε μεταξύ του Rise of the Tomb Raider, και τριών άλλων τίτλων.

Συγκεκριμένα, με την πληρωμή της μηνιαίας συνδρομής των 12$, μπορούμε να πάρουμε δωρεάν το Rise of the Tomb Raider ή τα Sniper Elite 4, Tales of Berseria, και Staxel.

Δεν ξέρουμε αν αυτό το στοιχείο θα ισχύει από εδώ και στο εξής για το Humble Monthly. Σε κάθε περίπτωση, 12$ είναι πολύ λίγα, ακόμη και για το Rise of the Tomb Raider μόνο του.

Quakecon Sale

Αυτή η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στα παιχνίδια της Bethesda. Είτε τα δημιούργησε η ίδια, είτε είναι απλά ο διανομέας τους, τα προσθέτουμε στη συλλογή μας με εκπτώσεις έως 75%.

The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition -50%

Το The Elder Scrolls είναι μία σειρά από παιχνίδια δράσης ανοιχτού κόσμου, με εξαίρεση το free-to-play card game “The Elder Scrolls: Legends”.

Ως παίκτες βρισκόμαστε σε έναν φανταστικό κόσμο, και ακολουθούμε την ιστορία του παιχνιδιού που λαμβάνει χώρα στην ήπειρο Tamriel.

Η σειρά διαθέτει αρκετούς τίτλους, όπως το Morrowind ή το Oblivion, και έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία. Οι πωλήσεις της έχουν ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Τη Special Edition του πολυβραβευμένου “The Elder Scrolls V: Skyrim” μπορούμε να την αποκτήσουμε με 19,99€.

Fallout 4 -50%

To Fallout 4 διαδραματίζεται το έτος 2287, δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα του Fallout 3, και 210 χρόνια μετά τον Μεγάλο Πόλεμο. Έναν πόλεμο μεταξύ Αμερικής και Κίνας για τη διεκδίκηση των φυσικών πόρων, που οδήγησε στο πυρηνικό ολοκαύτωμα του 2077.

https://www.youtube.com/watch?v=GE2BkLqMef4

Το σκηνικό είναι post-apocalyptic, με μοντέρνα ρετρό στοιχεία. Καλύπτει περιοχές όπως η Βοστόνη, η Μασαχουσέτη, και άλλα τμήματα της Νέας Αγγλίας, γνωστά ως “Η Κοινοπολιτεία”.

Η βασική έκδοση του Fallout 4 κοστίζει 14,99€. Την ίδια στιγμή, με 24,99€ αγοράζουμε το Fallout 4 Season Pass που μας δίνει πρόσβαση σε όλο το πρόσθετο περιεχόμενο του παιχνιδιού.

Dishonored 2 -50%

Το Dishonored 2 κυκλοφόρησε το 2016 ως η συνέχεια του πρώτου τίτλου. Στο παιχνίδι βρισκόμαστε στην Karnaca, η εμφάνιση της οποίας είναι συνδυασμός στοιχείων από την Ελλάδα, την Ιταλία, και την Ισπανία.

Μετά την απομάκρυνση της Αυτοκράτειρας Emily Kaldwin από τη μάγισσα Delilah Copperspoon, προσπαθούμε να πάρουμε τον θρόνο πίσω. Έχουμε την επιλογή να παίξουμε ως η Emily, είτε ως ο Βασιλικός Φρουρός και πατέρας της, Corvo Attano.

Η τιμή του Dishonored 2 είναι στα 19,99€ μέχρι το τέλος του Quakecon Sale. Επίσης, για όσους δεν έχουν παίξει ακόμη το πρώτο Dishonored, τώρα είναι η ευκαιρία τους, μιας και κοστίζει μόνο 2,49€.

Τέλος, στην τιμή των 34,99€ μπορούμε να αποκτήσουμε την πλήρη συλλογή του Dishonored.

Wolfenstein II: The New Colossus Deluxe Edition -50%

Το Wolfenstein ως παιχνίδι έχει μία ιστορία 30 και πλέον ετών. Παράλληλα, το Wolfenstein II: The New Colossus είναι ο τελευταίος τίτλος της σειράς, και κυκλοφόρησε το 2017.

Στο Wolfenstein II συνεχίζουμε την ιστορία του παιχνιδιού, από εκεί ακριβώς που την αφήσαμε στο “Wolfenstein: The New Order”. Είμαστε ο βετεράνος William B.J. Blazkowicz, που πολεμάμε ενάντια του Ναζιστικού καθεστώτος στην Αμερική.

Για όσους αγαπούν τη σειρά, τα 39,99€ για την Deluxe έκδοση του “The New Colossus” δεν τα λες και πολλά. Όσοι θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε αυτή, σας προτείνουμε το “Return to Castle Wolfenstein”, που κοστίζει 1,24€.

Prey -50%

Το Prey είναι ένα shooter παιχνίδι επιβίωσης πρώτου προσώπου, που κυκλοφόρησε το 2017. Δημιουργός του είναι η Arkane Studios, και εκδότης η Bethesda Softworks.

Στο Prey λοιπόν χειριζόμαστε τον Morgan Yu, και εξερευνούμε τον διαστημικό σταθμό Talos I. Προσπαθούμε να εξοντώσουμε μία εχθρικό εξωγήινο είδος που ονομάζεται Typhon, ενώ στόχος μας είναι να αποδράσουμε από τον σταθμό.

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας μπορούμε να αγοράσουμε το βασικό παιχνίδι για 14,99€, ή τη Deluxe έκδοση, που περιέχει και το expansion “Prey: Mooncrash”, με κόστος 29,99€.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στο “Quakecon Sale”. Για να δείτε όλες τις προσφορές, επισκεφτείτε αυτόν τον σύνδεσμο.

Άλλες προσφορές για παιχνίδια

Τρέξτε να προλάβετε. Για περιορισμένο χρονικό διάστημα, το Knight Club προσφέρεται απολύτως δωρεάν.

Το Knight Club το προσέφερε με τη μηνιαία συνδρομή το Humble Bundle τον Μάιο. Τώρα, η Gutter Arcade ζητά να κάνουμε εγγραφή στο newsletter της, και θα λάβουμε ένα αντίγραφο του παιχνιδιού στις 30 Αυγούστου.

Πρόκειται για ένα platform-fighting παιχνίδι δράσης σαν το Super Smash Bros. Στο Knight Club συμμετέχουν δύο έως τέσσερις παίκτες, και μπορούμε να παίξουμε τοπικά ή online.

Αν μας αρέσουν τα παιχνίδια του είδους, αξίζει να το αποκτήσουμε. Άλλωστε δεν θα μας κοστίσει τίποτα, μόνο την εγγραφή μας σε ένα newsletter.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Άποψη: Cheating στα παιχνίδια – η διαφορά βοήθειας και απάτης

Το cheating στα παιχνίδια είναι μια πρακτική που έχει ηλικία πρακτικά όσο και το ίδιο το gaming. Στην αρχή, είχε ξεκινήσει αρκετά αθώα.

Πώς ξεκίνησαν τα cheat: Βοήθεια στη δυσκολία

Όσοι παρακολουθείτε τα παιχνίδια εδώ και μερικές δεκαετίες, θα θυμάστε πως ειδικά τα παλιότερα παιχνίδια ήταν απελπιστικά δύσκολα. Ήταν ένας τρόπος να κρύψουν το γεγονός ότι δεν είχαν μεγάλη έκταση, λόγω τεχνικών περιορισμών στην κάθε πλατφόρμα.

Για παράδειγμα, τα cartridge του Nintendo Entertainment System (NES) είχαν χωρητικότητα 256 Kilobit, που μεταφράζεται σε 32 Kilobyte (1 byte = 8 bit). Αυτό λοιπόν ήταν και το μέγιστο μέγεθος που μπορούσε να έχει το κάθε παιχνίδι, σαν κώδικας.

Για σύγκριση, η παραπάνω φωτογραφία από το catridge έχει μέγεθος 168,2 Kilobyte. Θα χρειάζονταν δηλαδή έξι cartridge του NES μόνο για να αποθηκεύσουν την πληροφορία αυτής της στατικής εικόνας.

Σε αυτά τα 32 Kilobyte χώρεσε ολόκληρο το Super Mario Bros, καθώς και άλλα ιστορικά παιχνίδια, όπως τα The Legend of Zelda, Megaman, Metroid, και οι συνέχειές τους.

Όπως αναφέραμε, λοιπόν, καθώς τα παιχνίδια δεν μπορούσαν να έχουν απεριόριστες πίστες, η δυσκολία τους ήταν υψηλή, για να μην τα τελειώνει κανείς μέσα σε μία ώρα.

Ταυτόχρονα, οι προγραμματιστές κατά την ανάπτυξη του παιχνιδιού χρειάζονταν κάποιον γρήγορο τρόπο να μπορούν να ελέγξουν όλες τις πίστες και όλα τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού.

Για να διευκολύνουν λοιπόν όλη αυτή τη διαδικασία, έβαζαν στον κώδικα του προγραμματισμού τα λεγόμενα “cheat codes”. Συνδυασμούς πλήκτρων ή άλλα κόλπα που τους έκαναν άτρωτους, έδιναν απεριόριστες ζωές και όπλα, περνούσαν πίστες κλπ.

Αν δεν ξέρεις τον Konami Code, και δεν τον έχεις χρησιμοποιήσει μια φορά στη ζωή σου, δεν μπορείς να αποκαλείσαι πραγματικός gamer.

Ενώ αρχικά αφαιρούσαν αυτόν τον κώδικα πριν κυκλοφορήσει το παιχνίδι, αργότερα άρχισαν να τον αφήνουν στο τελικό προϊόν, και να διαδίδουν αυτούς τους κώδικες, συνήθως μέσα από gaming περιοδικά.

Οι cheat codes έγιναν μια βοήθεια είτε για πολύ νεαρούς παίχτες, είτε για οποιονδήποτε είχε κολλήσει σε μια ρημαδοπίστα και δεν κατάφερνε με τίποτα να την περάσει και κόντευε να σπάσει το σύστημά του από τα νεύρα του.

Βέβαια, αν χρησιμοποιείς μονίμως cheat, μπορεί να καταστρέψεις την εμπειρία του παιχνιδιού. Δικό σου όμως είναι το παιχνίδι, αν προτιμάς να το παίξεις έτσι, και να το τελειώσεις σε δεκαπέντε λεπτά, δεν σε εμποδίζει κανείς.

Η εξέλιξη του cheating

Έκτοτε, έχουν περάσει δεκαετίες. Τα παιχνίδια έχουν γίνει ασύγκριτα πιο όμορφα σαν εμφάνιση, και η έκταση κάθε παιχνιδιού μπορεί να προσφέρει gameplay εκατοντάδων ωρών.

“Έπαιξα λίγο [Garry's Mod], καλούτσικο είναι”

Ταυτόχρονα, έχει αλλάξει και η μέθοδος των cheat. Πλέον, συχνά οι προγραμματιστές στον κώδικα βάζουν επί τούτου κωδικούς, ακόμα και με χιουμοριστικό σκοπό. Όπως το DK Mode στο Goldeneye, που έκανε τους χαρακτήρες να μοιάζουν με γορίλες.

Εκτός όμως από τον κώδικα των ίδιων των προγραμματιστών, πλέον υπάρχουν και άλλες μέθοδοι για cheat. Για παράδειγμα, μπορούμε να βάλουμε mod σε κάποιο παιχνίδι.

Για τους πιο προχωρημένους, μπορούμε να επηρεάσουμε το παιχνίδι απευθείας στο επίπεδο της RAM, με τη χρήση του Cheat Engine.

Cheat Engine: Πώς να Κερδίζετε σε Όλα τα Παιχνίδια

Έχετε κολλήσει σε κάποιο παιχνίδι? Δυσκολεύεστε να περάσετε ένα επίπεδο? Το Cheat Engine είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που μας επιτρέπει να χακάρουμε τον κώδικα του…

Αν αναφερόμαστε σε single player game, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τίποτα από όλα αυτά. Αν μας διασκεδάζει το να παίζουμε με cheat, και δεν μας χαλάει το παιχνίδι, ας βάζουμε cheat από το πρωί ως το βράδυ.

Όταν όμως αναφερόμαστε σε multiplayer, εκεί αλλάζουν τα δεδομένα.

Όταν το cheating γίνεται απάτη

Αν χρησιμοποιούμε cheat σε κάποιο online multiplayer παιχνίδι, ουσιαστικά χαλάμε την εμπειρία για όλους τους υπόλοιπους, που παίζουν χωρίς παράτυπες μεθόδους.

Τα περισσότερα online multiplayer παιχνίδια έχουν το στοιχείο του ανταγωνισμού. Όταν λοιπόν ένας παίχτης είναι άτρωτος, ή έχει ένα aimbot που του δίνει τέλειο σημάδι κάθε φορά, όλοι οι άλλοι παίχτες έχουν τεράστιο μειονέκτημα εν αγνοία τους.

Ως εκ τούτου, οι εταιρείες προσπαθούν να καταπολεμήσουν το cheating με όποιο τρόπο μπορούν. Πρόσφατα η Ubisoft κατέστειλε προσωρινά τη λειτουργία 1300 λογαριασμών στο Rainbow Six Siege.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι λογαριασμοί θα ανοιχτούν και πάλι πριν το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Ωστόσο, όλες οι απολαβές που είχαν οι παίκτες θα τους αφαιρεθούν, ενώ η θέση τους στην κατάταξη της σεζόν θα επανέλθει στην αρχική που είχαν.

Άλλες εταιρείες παίρνουν το cheating ακόμα πιο σοβαρά. Για παράδειγμα, η Epic κατέληξε να μηνύσει παίχτες που δημιούργησαν, χρησιμοποιούσαν, ή προωθούσαν ειδικό λογισμικό για να κάνουν cheat στο Fortnite.

Ανάμεσά τους ήταν και ένα 14χρονο παιδί, που είχε ένα κανάλι στο YouTube και έδινε οδηγίες σε άλλους παίχτες για το πώς να κάνουν cheat στο Fortnite. Σε περίπτωση καταδίκης του, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει τις 150 χιλιάδες δολάρια.

Είναι λοιπόν σημαντικό το να διαχωρίζουμε πότε τα cheat είναι προσωπική μας υπόθεση, και πότε γίνονται τοξικά για την κοινότητα ενός παιχνιδιού.

Στα online multiplayer παιχνίδια, οι χρήστες μπαίνουν για να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν, και να ξεσκάσουν.

Είναι εντελώς διαφορετικό το να τους χαλάσουμε τη μέρα επειδή είμαστε απλά πολύ καλοί, σε σχέση με το να κλέβουμε μέσω cheat.

Και όχι, με το να βρεις ένα έτοιμο πρόγραμμα για cheat σε multiplayer και να το τρέξεις αυτό με κανένα τρόπο και με καμία φαντασία δεν σε κάνει “Hacker”.

Αυτό που σε κάνει είναι έναν κακομοίρη, που προφανώς δεν είναι αρκετά καλός στο παιχνίδι για να διακριθεί με την αξία του.

Εσάς, ποια είναι η άποψή σας; Θεωρείτε πως είναι αποδεκτό το cheating στα online multiplayer παιχνίδια, ή πως καλά κάνουν οι εταιρείες και είναι αυστηρές σε αυτό το θέμα, με μόνιμα ban ή ακόμα και μηνύσεις; Γράψτε μας στα σχόλια.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Πραγματικά πόση χαρά μπορεί να προσφέρει το cheating; Ειλικρινά, εσείς πότε νιώθετε περισσότερη ικανοποίηση, όταν επιτύχετε κάτι “κλέβοντας” ή με τις πραγματικές ικανότητές σας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη Παρασκευή, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming, προσφορές παιχνιδιών, και τον σχολιασμό ενός ακόμη θέματος.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να διαβάσουμε την άποψή σας για όσα διαβάσατε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps