Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Galaxy S9+ vs. LG G7 ThinQ vs. Mi Mix 2s - Ποιο Είναι Καλύτερο?

Galaxy S9+ vs. LG G7 ThinQ vs. Mi Mix 2s – Ποιο Είναι Καλύτερο?

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι μία ιδιαίτερα ευχάριστη διαδικασία για τους περισσότερους από εμάς, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε κάθε Τετάρτη την λεπτομερέστατη σύγκριση κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε την τιτανομαχία τριών πανίσχυρων συσκευών, των Samsung Galaxy S9+, LG G7 ThinQ, και Xiaomi Mi Mix 2s.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αγορά Xiaomi Mi Mix 2s από Ελλάδα / Από Κίνα.
Αγορά LG G7 από Ελλάδα.
Αγορά Samsung Galaxy S9+ από Ελλάδα.

Galaxy S9+ vs. LG G7 ThinQ vs. Mi Mix 2s

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για τρεις κορυφαίες Android συσκευές της κορεάτικης και κινέζικης αγοράς, με παγκόσμια απήχηση.

Το Samsung Galaxy S9+ βγήκε στην αγορά τον περασμένο Μάρτιο, και ο νεότερος συντοπίτης της LG κυκλοφόρησε λίγο αργότερα, τον Μάιο του 2018.

Το Xiaomi Mi Mix 2s βγήκε στην αγορά στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, τον Απρίλιο του 2018. Ως εκ τούτου πρόκειται για συσκευές που έχουν κυκλοφορήσει σχεδόν την ίδια περίοδο, την Άνοιξη του 2018.

Galaxy S9+ vs. LG G7 ThinQ vs. Mi Mix 2s 1

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι τρεις εταιρείες δεν άλλαξαν κατά πολύ τον σχεδιασμό των ναυαρχίδων τους, πλην του LG G7 ThinQ που έφερε την περίφημη εγκοπή στο μπροστινό τμήμα του.

Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, έχουμε να κάνουμε με τρία πανίσχυρα και όμορφα κινητά, το καθένα με το δικό του στυλ, με τις προδιαγραφές και τις επιδόσεις τους να βρίσκονται στα ύψη, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Galaxy S9+ vs. LG G7 ThinQ vs. Mi Mix 2s 2

Μέγεθος

Οι τρεις συσκευές, παρότι έχουν μικρή διαφορά στη διαγώνιο της οθόνης, ωστόσο, έχουν εμφανείς διαφορές στις διαστάσεις, όπως παρατηρούμε παρακάτω.

Galaxy S9+ vs. LG G7 ThinQ vs. Mi Mix 2s 3

Σώμα με σώμα

Πιο συγκεκριμένα, στη σύγκριση των διαστάσεων, το LG G7 ThinQ κερδίζει στα σημεία, καθώς έχει μικρότερο πλάτος και πάχος έναντι του Galaxy S9+, που έχει το μεγαλύτερο ύψος και πάχος, και έναντι του Mi Mix 2s, που έχει το μεγαλύτερο πλάτος, ενδιάμεσο πάχος, και το μικρότερο ύψος.

Galaxy S9+ vs. LG G7 ThinQ vs. Mi Mix 2s 4

Βάρος

Το LG G7 ThinQ κερδίζει με διαφορά και στο ζύγι, καθώς είναι αρκετά ελαφρύτερο από τους δυο ανταγωνιστές του, όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα.

Galaxy S9+ vs. LG G7 ThinQ vs. Mi Mix 2s 5

Ποιότητα κατασκευής

Οι τρεις συσκευές έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Οι κορεάτικες ναυαρχίδες έρχονται με πλαίσιο αλουμινίου και γυαλί στην πλάτη με ενισχυμένο Corning Gorilla Glass 5 μπρος-πίσω.

Το Mi Mix 2s έχει Gorilla Glass 4 μπροστά, πλαίσιο αλουμινίου και κεραμική πλάτη.

Galaxy S9+ vs. LG G7 ThinQ vs. Mi Mix 2s 7

Αδιαβροχοποίηση

Τα δύο Κορεάτικα κινητά έχουν ακριβώς την ίδια πιστοποίηση IP68 στην αδιαβροχοποίηση, πράγμα που σημαίνει πως αντέχουν σε γλυκό νερό βάθους 1.5 μέτρου για τριάντα λεπτά. Το Mi Mix 2s υστερεί σε αυτόν τον τομέα.

Ωστόσο, οι Κορεάτικες εταιρείες αναφέρουν ότι αν ο μη γένοιτο το νερό διαπεράσει τη συσκευή, δεν καλύπτεται από την εγγύηση.

Σύγκριση οθόνης

Όπως αναφέραμε στην αρχή, και τα τρία κινητά βρίσκονται κοντά το ένα με το άλλο σε ό,τι αφορά τις ίντσες της οθόνης. Το Galaxy S9+ είναι στις 6.2”, το LG G7 ThinQ στις 6.1”, και το Mi Mix 2s στις 5.99″, που στην ουσία πρόκειται για έξι ίντσες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mi Mix 2s, παρότι έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος οθόνης με το Mi mix 2, ωστόσο, το ύψος και το πλάτος του μειώθηκε αισθητά σε σχέση με τον προκάτοχό του, και αυξήθηκε μόνο λίγο το πάχος.

Galaxy S9+ vs. LG G7 ThinQ vs. Mi Mix 2s 31β

Screen-to-body ratio

Σε αυτόν τον τομέα, το Galaxy S9+ έχει καλύτερα αποτελέσματα, καθώς η αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής του ανέρχεται στο 83.68 %, έναντι του LG G7 ThinQ που έχει Screen-to-body ratio στο 82.97 %, και του Xiaomi Mi Mix 2s στο 81.90%.

Ανάλυση

Στον τομέα της ευκρίνειας, η πλάστιγγα γέρνει αισθητά προς το LG G7 ThinQ, που έχει υψηλότερη ανάλυση και πυκνότητα εικονοστοιχείων.

Galaxy S9+ vs. LG G7 ThinQ vs. Mi Mix 2s 7ααα

Τύπος οθόνης

Το Samsung Galaxy S9+ παραμένει σταθερό στην εξαιρετική Super AMOLED οθόνη των φωτεινών χρωμάτων και του βαθύ μαύρου.

Τα LG G7 ThinQ και Xiaomi Mi Mix 2s διαθέτουν οθόνη IPS LCD, που διακρίνεται για τα φυσικά της χρώματα και το καθαρότερο λευκό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δύο αυτές τεχνολογίες οθόνης, δείτε τον αναλυτικό μας οδηγό:

Τεχνολογίες Οθόνης: Όσα Πρέπει Να Γνωρίζουμε

Καθημερινά βλέπουμε διαφημίσεις κατασκευαστών που υπόσχονται ότι οι οθόνες στις τηλεοράσεις, στα monitor, ή στα smartphone τους, είναι οι καλύτερες της αγοράς. Όμως τι πραγματικά σημαίνουν οι τεχνολογίες που…

Φωτεινότητα

Σύμφωνα με τα πλέον αξιόπιστα τεστ του γνωστού GSM Arena, στον τομέα της φωτεινότητας, το LG G7 ThinQ διαθέτει εξαιρετική αντίθεση, και έχει εντυπωσιακά βαθύ μαύρο χρώμα για μια οθόνη LCD, με μέγιστη φωτεινότητα 460 nits.

Επιπλέον διαθέτει λειτουργία για εξωτερική φωτεινότητα, η οποία μπορεί να δώσει μέγιστη φωτεινότητα στα 920 nits, πλησιάζοντας την απόδοση της OLED με την εξαιρετική ευκρίνεια και χρώματα.

Galaxy S9+ vs. LG G7 ThinQ vs. Mi Mix 2s 9a

Στα τεστ του επίσης έγκυρου Phone arena, επιβεβαιώνεται αυτή η υπεροχή στη φωτεινότητα και την αντίθεση της οθόνης του LG G7 ThinQ.

Ωστόσο, σε όλες τις επιμέρους μετρήσεις, όπως για παράδειγμα η θερμοκρασία χρώματος, το κινητό της LG υστερεί, με το Xiaomi Mi Mix 2s να φέρνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, και το Galaxy S9+ να ακολουθεί κατά πόδας.

Σύγκριση hardware

H σύγκριση στον τομέα της ισχύος έχει την απόλυτη ισοπαλία. Τα τρία κινητά φορούν τον οκταπύρηνο Qualcomm SDM845 Snapdragon 845, με Adreno 630 GPU.

Ωστόσο, το Galaxy S9 + έρχεται και με το νέο SoC της σειράς 9 των Exynos που είναι σαφώς βελτιωμένο. Σύμφωνα με το GSM arena, ο Exynos 9810 (10nm FinFET) ξεπερνάει στα benchmarks τον Snapdragon 845.

Μνήμη RAM

H σύγκριση στον τομέα της μνήμης αναδεικνύει νικητή το Xiaomi Mi mix 2s, καθώς διαθέτει 8GB RAM έναντι των 6GB του Samsung Galaxy S9+, και των 4GB του LG G7 ThinQ, που ωστόσο διαθέτει και μοντέλο με 6GB μνήμης.

Αποθηκευτική μνήμη

Στον τομέα του αποθηκευτικού, αμφότερα τα Galaxy S9+ και Mi mix 2s έρχονται με τρεις εκδόσεις στα 64/128/256 GB. Το LG G7 ThinQ φθάνει μέχρι τα 64GB. Όμως, αναφέρεται ότι διατίθεται και μοντέλο με 128GB αποθηκευτικής μνήμης.

Τα δυο κορεάτικα κινητά δέχονται microSD κάρτα, σε αντίθεση με το Mi Mix 2s που δεν την υποστηρίζει.

Galaxy S9+ vs. LG G7 ThinQ vs. Mi Mix 2s 13

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι τρεις συσκευές μπορούν να τραβήξουν πολύ ωραίες φωτογραφίες στο Android.

Ωστόσο, το Galaxy S9+ διαθέτει περισσότερες δυνατότητες, και φαίνεται να κερδίζει στα σημεία σε ό,τι αφορά τη φωτογραφία, κυρίως έναντι του LG G7 ThinQ, όπως θα παρατηρήσουμε και στις δυο παρακάτω αναλυτικές εικόνες.

Ταχύτητα κάμερας

Στη μέτρηση αυτή που έγινε από το Phone Arena, φαίνεται να υπάρχει και εδώ σαφής υπεροχή του Galaxy S9+, που αφορά τον χρόνο σε δευτερόλεπτα που απαιτείται για τη λήψη της φωτογραφίας.

Δυνατότητες μπαταρίας

Το  Galaxy S9+ υπερισχύει και σε αυτόν το τομέα, καθώς διαθέτει περισσότερη ισχύ μπαταρίας στα 3500 mAh, έναντι των 3000 mAh του LG G7 ThinQ, και 3400 mAh του Mi mix 2s.

Στα τεστ του γνωστού και πλέον αξιόπιστου GSM Arena, το Galaxy S9+ είχε υψηλότερη βαθμολογία στην αυτονομία, και συνολικά καλύτερες επιδόσεις στην αντοχή της μπαταρίας, όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

To Phone arena έχει λίγο διαφορετική άποψη μόνο σε ό,τι αφορά τη 2η και 3η θέση, καθώς στις δικές του εργαστηριακές μετρήσεις, το Mi mix 2s υπερισχύει του LG G7 ThinQ, χάνοντας με μικρή διαφορά από το Galaxy S9+.

Galaxy-S9-vs.-LG-G7-ThinQ-vs.-Mi-Mix-2s-17α-1

Χρόνος φόρτισης

Και οι τρεις συσκευές έχουν δυνατότητες για ασύρματη φόρτιση. Το Mi mix 2s υπερτερεί αισθητά στον χρόνο της ταχείας φόρτισης.

Δυνατότητες VR

H Samsung έχει καθιερώσει τις δυνατότητες του VR διαμέσου του Oculus.

Tο Galaxy S9+ υπερτερεί σημαντικά, καθώς μπορεί να μετατραπεί σε 3D κάμερα και συσκευή VR. Αυτό επιτυγχάνεται σε συνδυασμό με το νέο Samsung Gear VR, ή οποιαδήποτε άλλη μάσκα εικονικής πραγματικότητας.

Ταχύτητα ίντερνετ

Το ένα από τα δύο μοντέλα του Galaxy S9+ προσφέρει αρκετά μεγαλύτερες ταχύτητες στο 4G δίκτυο, σε σχέση με τους δύο ανταγωνιστές του.

Αυτό το οφείλει στο chipset Exynos 9810 που συνοδεύεται από ένα νέο μόντεμ LTE με υποστήριξη 6CA (Cat18 1200/200 Mbps).

Κράτημα στο χέρι

Το  LG G7 ThinQ φαίνεται να προσφέρει ελαφρώς καλύτερη αίσθηση στο χέρι, καθώς έχει μικρότερο πλάτος και πάχος, αλλά και μικρότερο ύψος από το Galaxy S9+.



Τι έδειξαν τα συνθετικά Benchmarks

Παραθέτουμε τα έξι μεγαλύτερα benchmark του Phone Arena για τις τρεις συσκευές, όπου το Mi mix 2s υπερτερεί σχετικά με τις επιδόσεις του, εμφανίζοντας περισσότερα θετικά αποτελέσματα από τους Κορεάτες ανταγωνιστές.

Η αύξουσα αρίθμηση στο μοβ χρώμα αφορά τη σειρά των benchmark.


Ήχος

Σε αυτό το τεστ του Phone Arena, η σύγκριση αναδεικνύει και πάλι μια μικρή υπεροχή στο Xiaomi Mi mix 2s. Ωστόσο, η κινέζικη συσκευή είναι η μόνη που δεν έχει βύσμα ακουστικών 3.5mm. Το LG G7 ThinQ είναι το μόνο που διαθέτει ραδιόφωνο FM.

Galaxy S9+ vs. LG G7 ThinQ vs. Mi Mix 2s 31

Κύρια μειονεκτήματα

Παρότι και οι δύο συσκευές είναι κορυφαίες, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα. Τα παραθέτουμε συνοπτικά.

Samsung Galaxy S9+

  • Είναι βαρύ και σχετικά μεγάλο
  • Έχει το μεγαλύτερο κόστος αγοράς

LG G7 ThinQ

  • Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι σχεδόν κάτω από τον μέσο όρο
  • Η ποιότητα εικόνας χαμηλού φωτισμού δεν παραπέμπει σε ναυαρχίδα, και έχει προβλήματα με το HDR
  • Τα βίντεο 4K δεν σταθεροποιούνται περαιτέρω με το EIS

Xiaomi Mi mix 2s

  • Δεν υπάρχει αντίσταση στο νερό
  • Απουσία υποδοχής ακουστικών
  • Δεν δέχεται microSD κάρτα
  • Το μοντέλο με τα 8GB μνήμης είναι δυσεύρετο και ακριβό

Κόστος αγοράς

Το Mi mix 2s είναι με διαφορά το φθηνότερο, και στην ελληνική αγορά κοστίζει €499,00 το μοντέλο με τα 6GB/64GB μνήμης, και €598,99 το μοντέλο με τα 6GB/128GB.

Στην κινέζικη αγορά, όπως είναι φυσικό, είναι ακόμη φθηνότερο, και αυτή την περίοδο η συσκευή των 6GB/64GB κοστίζει €415.20, με πολύ φθηνή priority αποστολή.

Η τιμή τού LG G7 ThinQ στην ελληνική αγορά αυτή την περίοδο είναι στα €649.00.

Το Samsung Galaxy S9+, ως συνήθως είναι με διαφορά το πιο ακριβό, και στην ελληνική αγορά κοστίζει €798,99.

Βαθμολογία

Στο Phone arena, το Samsung Galaxy S9+ και το Mi mix 2s συγκεντρώνουν υψηλότερη βαθμολογία. Ωστόσο, στο επίσης αξιόπιστο αμερικάνικο Cnet, το LG G7 ThinQ παίρνει τη δεύτερη θέση πίσω από το Galaxy S9+.


Τι είπαν οι Έλληνες χρήστες

Παραθέτουμε ενδεικτικούς πίνακες με τα σχόλια και τη βαθμολογία των Ελλήνων χρηστών, που δίνουν την υψηλότερη βαθμολογία στο Mi mix 2s. Ωστόσο, οι περισσότερες γνώμες – που είναι και πολλές, είναι ως επί το πλείστον πολύ θετικές και για τις τρεις συσκευές.

Galaxy S9+



LG G7 ThinQ


Xiaomi Mi mix 2s


Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των δύο συσκευών, για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.





Εσείς τι γνώμη έχετε για τις τρεις συσκευές;

Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για τρία κορυφαία κινητά της αγοράς. Έχουν ισχυρότατες προδιαγραφές και premium κατασκευή, που τα καθιστούν μια ελκυστική επιλογή.

Ωστόσο, αν ο προϋπολογισμός σας είναι χαμηλότερος και δεν αντέχει τέτοιο κόστος, στη συνέχεια των εβδομαδιαίων συγκρίσεων θα δείξουμε και κινητά της μεσαίας κατηγορίας.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps