Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » ΕΕ: Τέλος το Κομπολόι, Η Τεχνητή Νοημοσύνη των Emoji

ΕΕ: Τέλος το Κομπολόι, Η Τεχνητή Νοημοσύνη των Emoji

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Άστα να πάνε, τελικά δεν παίζει το ταξίδι στον χρόνο. Όχι τίποτε άλλο, δεν προλαβαίνουν τα παιδιά να φτιάξουν τη ζημιά στη Θεσσαλονίκη. Κατά τα άλλα, οι Καθολικοί γιόρτασαν το Πάσχα, κι εμείς το περιμένουμε. Το έρμο το πασχαλινό αυγό πού το βάζεις; Έχει ξεροσταλιάσει να περιμένει να το φάμε. Μισό έμεινε. Ωχ, ας κάνουμε πως δεν ειπώθηκε ποτέ αυτό, κι ας διαβάσουμε το υπόλοιπο ViralSteps.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πρωταπριλιά Σε Όλο Τον Κόσμο

Η Πρωταπριλιά πέρασε, αλλά δεν έχει σημασία. Το διαδίκτυο γέμισε με πλάκες και ψέματα. Εμείς συγκεντρώσαμε τα καλύτερα από όσα διαβάσαμε, και σας τα προσφέρουμε απλόχερα.

Πριν περάσουμε στα πραγματικά καλά, να πάρετε μία ψυχρολουσία, έτσι γιατί το χιούμορ της Huawei πήγε στον πάτο της λεκάνης του βίντεο.

Για όσους δεν κατάλαβαν, η εταιρεία έφτιαξε διαφημιστικό σποτ για ένα προϊόν ασφάλισης. Η ασφάλεια που παρουσιάζει αφορά την πτώση του τηλεφώνου στη λεκάνη της τουαλέτας. Τελικά, τι πάει στραβά με αυτόν τον λαό και την αποχέτευση;

Συνεχίζουμε με κάτι καλύτερο. Η Square ENIX δημιούργησε τρέιλερ για το “επερχόμενο” AR παιχνίδι της, το Final Fantasy XIV Online GΟ. Στο παιχνίδι αυτό, οι παίκτες θα συνεργάζονται μεταξύ τους, και θα συλλέγουν αγαθά από τον κόσμο γύρω τους.

Τώρα που μιλήσαμε για GO και AR, μας ήρθε στο μυαλό το Pokemon GO. Η Niantic φρόντισε την πρωταπριλιά το παιχνίδι της να μετατραπεί σε μία 8-bit εκδοχή του.

To Fortnite κυριαρχεί στα social media, ενώ το νέο trend είναι τα παιχνίδια battle royal. Ε, σιγά που δεν θα έφτιαχναν και ένα battle royal με τον Mario. Υποτίθεται παραγωγός θα ήταν η EPIC Games, και το παιχνίδι θα ήταν διαθέσιμο για το Nintendo Switch.

Εννοείται ότι η Google θα έδινε το παρόν. Άλλωστε, κάθε χρόνο γεμίζει τον τόπο με τα αστεία και τα παιχνίδια της. Ας δούμε ποια ήταν τα καλύτερα από αυτά.

Το μεγαλύτερο επίτευγμά της φέτος ήταν ένα mini παιχνίδι στο Google Maps. Έκρυψε συνολικά σε έξι περιοχές του κόσμου διαφορετικές εικόνες. Οι χρήστες καλούνταν να παίξουν το παιχνίδι, και να βρουν τον Waldo και τους φίλους του.

ViralSteps#31 - ΕΕ: Τέλος το Κομπολόι, Η Τεχνητή Νοημοσύνη των Emoji

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Where's Waldo? ή Where's Wally?, είναι ένα παιχνίδια για παιδιά και ενήλικες. Ουσιαστικά ψάχνεις να βρεις ένα τυπάκο με κόκκινο/λευκό σκούφο, σε μία εικόνα με πάρα πολλές λεπτομέρειες και αντικείμενα.

Σε άλλα νέα, ποτέ δεν φανταστήκαμε την ύπαρξη ενός πραγματικού GBoard. Όχι αυτού που έχουμε στο κινητό μας. Ξέρεις, ένα κανονικό πληκτρολόγιο υπολογιστή, με τις δυνατότητες του GBoard.

Μιας και μιλάμε για πρωταπριλιά και αστεία, η Google σκέφτηκε να επεκτείνει τις δυνατότητες του Files GO. Πλέον, η εφαρμογή της δεν θα καθαρίζει μόνο τα άχρηστα αρχεία, αλλά και τα χάλια αστεία που μας στέλνουν οι φίλοι και συγγενείς.

Έτσι, για να κλείσουμε λίγο ελληνικά. Ένας ιστότοπος ειδήσεων έκανε πλάκα για τη δημιουργία μίας νέας οδηγίας από την ΕΕ προς την Ελλάδα.

Αναφέρει έναν νόμο που θα απαγορεύσει τη χρήση του κομπολογιού, διότι φαίνεται να προκαλεί ηχορύπανση.

Επίσης, τονίζει πως οι χρήστες του συγκεκριμένου προϊόντος είναι εργαζόμενοι, και ο χρόνος που αφιερώνουν σε αυτό μειώνει την παραγωγικότητά τους, άρα κοστίζουν χρήμα στο ελληνικό κράτος.

Μικρές Αλήθειες Για τα Σοκολατένια Αυγά

Υπάρχουν μικρές αλήθειες που αφορούν τα σοκολατένια αυγά, και ειδικότερα τις ημέρες της γιορτής του Πάσχα. Το Twitter συγκέντρωσε τις μεγαλύτερες από αυτές, κι εμείς σας τις μεταφέρουμε.

https://twitter.com/carly_pugh96/status/980022168535883777

“Δεν έχει ψωμί του τοστ, οπότε φαντάζομαι θα φάω πασχαλινό αυγό για πρωινό”

“Δεν είναι καν έξι και μισή το πρωί, και έχω ήδη φάει το μισό πασχαλινό αυγό. Σας παρακαλώ, στείλτε βοήθεια.”

“Όταν έχεις φάει πάνω από το μισό πασχαλινό αυγό σου, και αναρωτιέσαι αν πρέπει να συνεχίσεις.”

“Άκουσα ένα μικρό κορίτσι να κλαίει στο σούπερ μάρκετ, γιατί δεν ήξερε ποιο πασχαλινό αυγό να διαλέξει, γιατί δεν ήθελε να ξυπνήσει το πρωί και να συνειδητοποιήσει ότι έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος. Την καταλαβαίνω απόλυτα.”

“Χθες το βράδυ, η μόνη σοκολάτα που είχαμε στο σπίτι ήταν το πασχαλινό αυγό.
Εννοείται πως ΔΕΝ το φάγαμε.”

“Αγαπητή μαμά,
Ξέρω ότι είμαι ενήλικος πλέον, αλλά αν δεν πάρω πασχαλινό αυγό φέτος, ορκίζομαι στο Θεό, θα σε κλείσω σε γηροκομείο.”

Έτσι για να ξέρεις, μην μας πεις ότι δεν σε προειδοποιήσαμε. Άλλωστε, ούτε εμείς πρόκειται να φάμε το πασχαλινό αυγό πριν την ώρα του. Α πα πα πα, κακά πράγματα αυτά, κι εμείς είμαστε καλά παιδιά.

Πέθαναν Από Τη Δίψα

Η Θεσσαλονίκη πέρασε άσχημη εβδομάδα, και το θέμα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Την εβδομάδα που μας πέρασε, βλάβες προκλήθηκαν στον δίκτυο υδροδότησης της πόλης, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να μείνουν χωρίς νερό.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ δούλευαν επί μία εβδομάδα, κι αυτό που κατάφεραν είναι να επιδιορθώσουν εν μέρει το πρόβλημα.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, ο κύριος Γ. Κρεστενίτης, αφού πέρασε το Σαββατοκύριακο στη Χαλκιδική, αποφάσισε να ζητήσει συγγνώμη για την ταλαιπωρία με την παρακάτω δήλωση.

“Αν και η μεγάλη και πολύ σοβαρή βλάβη του αγωγού της Αραβησσού αποκαταστάθηκε τεχνικά εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε δοθεί από την αρχή, δηλαδή το μεσημέρι της Παρασκευής 30/3/18,

Αν και η επανατροφοδότηση του δικτύου της πόλης με το νερό της Αραβησσού έχει ξεκινήσει εδώ και ένα 24ωρο, έχοντας εξασφαλίσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους ποιότητας για το πόσιμο νερό,

Αν και καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία της Εταιρείας, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δυστυχώς ταλαιπωρήθηκαν σημαντικά στερούμενοι ενός κοινού αγαθού όπως το νερό.

Για τον λόγο αυτό η Διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. και εγώ προσωπικά ζητούμε συγνώμη, και κυρίως από τους πιο ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά συμπολίτες μας.”

Το θέμα πήρε γενικά πολιτικές και μη διαστάσεις. Παρ’ όλα αυτά, το δεδομένο παραμένει, και είναι η σκληρή πραγματικότητα. Το δημόσιο της Ελλάδας για μία ακόμη φορά έκανε τον πολίτη να υποφέρει.

Τώρα, κατά τα άλλα, θα έχουμε εισαγγελική παρέμβαση, και κυνήγι μαγισσών κατά παντός υπευθύνου. Μπαρούφες, έτσι για να κλείσουν τα στόματα, τα αυτιά, τα μάτια, και ό,τι μπορούν.

Ευτυχώς οι χρήστες του διαδικτύου το πήραν με χιούμορ, και το παλεύουν το θέμα.

Το Ταξίδι Στο Χρόνο Είναι Ψέμα

Ευτυχώς που ήρθε η Ronda Rousey να μας πει ότι δεν υπάρχει ταξίδι στον χρόνο. Να ‘σαι καλά βρε Rondaκι, γιατί ήλπιζα πως θα γυρίζω πίσω τον χρόνο κάθε λίγο, και θα τρώω ξανά το πασχαλινό αυγό.

Η Ronda Rousey είναι γυναίκα παλαιστής, ιδιαίτερα γνωστή στην Αμερική, και με πολλά επιτεύγματα. Μάλλον όμως, οι μυς έφαγαν το μυαλό της, διότι δεν εξηγείται αλλιώς ο παρακάτω διάλογος.

Παρουσιαστής: Όταν είχες στο μυαλό σου πως τελείωσες με την ΜΜΑ, είχες στο μυαλό σου ότι δεν θα παλέψεις ξανά;
Ronda Rousey: Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο.
Παρουσιαστής: Οπότε, υπάρχει πιθανότητα να γυρίσεις ποτέ πίσω, με το χρόνο;
Ronda Rousey: Με ρωτάτε αν υπάρχει η δυνατότητα να γυρίσω πίσω τον χρόνο;
Παρουσιαστής: Αν με τον καιρό, θα επέστρεφες στο ρίνγκ.
Ronda Rousey: Δεν έχω τη δυνατότητα να γυρίσω πίσω στο χρόνο. Όχι.
Παρουσιαστής: Θα πάλευες πάλι;
Ronda Rousey: Δεν ξέρω.

Θα δεχθούμε πως ο τύπος στην αρχή διατύπωσε κάπως λάθος το ερώτημα. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και μετά τη διόρθωση που έκανε, η Ronda μιλούσε ακόμη για ταξίδια στον χρόνο.

Κρίμα πάντως, θα ήταν μεγάλο επίτευγμα να μπορούσε να ταξιδέψει στον χρόνο. Όπως και να έχει, μπορούμε πάντα να ελπίζουμε.

Κβαντικές Καραμέλες

Μπορεί να είσαι διάνοια, ίσως το μυαλό σου δουλεύει με χίλια, είτε απλά με ιδιαίτερο τρόπο, αλλά πάντα έχεις δικαίωμα στις καραμέλες.

https://twitter.com/rvheem/status/979055784553271296

Ο @rvheem, ένας χρήστης του Twitter, αποφάσισε να δημοσιεύσει μία φωτογραφία με τη νέα συσκευασία των καραμελών Starburst. Στο tweet του ανέφερε πως η εταιρεία άλλαξε το παιχνίδι, και το κουτί βρισκόταν πάνω σε κάποια εργασία του.

Ο κόσμος όμως διόλου ενδιαφέρθηκε για τις καραμέλες. Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών, ήταν τα μαθηματικά που έλυνε ο τύπος.

https://twitter.com/Simply_Jit/status/979936657552982016

“Θα σε βάλω στις προσευχές μου, γιατί αυτά που διαβάζεις είναι εξωπραγματικά.”

https://twitter.com/ilove_kiddc/status/979947544812847105

“Ο τύπος δίνει απλόχερα τη συνταγή του καβουροπάτι.”

“Φίλε μου… σπουδάζεις μαγεία.”

Εντάξει τώρα, όχι να το περηφανευτούμε, αλλά αυτά που λύνει ο τύπος, εμείς τα έχουμε για πρόσθεση. Πως το λένε βρε παιδί μου; Τα λύναμε στο δημοτικό, για πλάκα.

Η Google Εκπαιδεύει Υπολογιστές Με Emoji

Πολλά τα επιτεύγματα της Google, και όποιος το αρνηθεί είναι ψεύτης. Αλλά κανείς δε θα περίμενε πως η εταιρεία θα έφτιαχνε ένα site, μέσω του οποίου ο χρήστης μαθαίνει περισσότερα για το Machine Learning.

Η ιστοσελίδα φιλοξενεί το παιχνίδι Emoji Scavenger Hunt, και κάπου εδώ θα σας εξηγήσουμε τι είδατε στο βίντεο.

Αρχικά, ανοίγεις τη σελίδα της εφαρμογής στο κινητό σου, και πατάς το “Let's Play”. Δίνεις άδεια στη σελίδα να χρησιμοποιήσει την κάμερά σου, και αρχίζεις να παίζεις.

Κάθε φορά σου δείχνει ένα emoji, κι εσύ πρέπει να φέρεις στην κάμερα ένα αντικείμενο που μοιάζει με αυτό.

Για παράδειγμα, αν σου δείχνει το παπούτσι 👞, πρέπει να φέρεις μπροστά στην κάμερα ένα παπούτσι. Το πρόγραμμα θα κάνει την αντιστοίχηση, και θα σου ζητήσει ένα ακόμη emoji.

Το machine learning είναι ένας εντυπωσιακός κλάδος της επιστήμης των υπολογιστών, και το παιχνίδι της Google αποτελεί μία αρκετά καλή προσπάθεια. Η εμπειρία που σου προσφέρει είναι σημαντική, κι εμείς το διασκεδάζουμε αρκετά να ασχολούμαστε μαζί του.

Monopoly Mario Kart

Θα κλείσουμε αυτό το ViralSteps με ένα θέμα που καίει, καθώς η Monopoly σπάει τους κανόνες.

Όλοι ξέρουμε τις πολλαπλές εκδόσεις που έχει η Monopoly, και δεν αναφερόμαστε σε αυτές που απλά αλλάζουν την εμφάνισή της.

Συνήθως βλέπουμε θεματική προσαρμογή του επιτραπέζιου, με ένα/δύο επιπλέον κανόνες, και τίποτε άλλο.

Για παράδειγμα, η Monopoly Disney Theme Park Edition έχει ένα τρισδιάστατο κάστρο που παριστάνει τη φυλακή, και το ειδικό πιόνι Tinker Bell που παίζει τον ρόλο του. ;)

Τώρα, η Hasbro, σε συνεργασία με τη Nintendo, πάνε το επιτραπέζιο σε άλλο επίπεδο. Η έκδοση Monopoly Mario Kart είναι η δεύτερη ειδική έκδοση της Nintendo, με πρώτη την Monopoly Gamer, που κυκλοφόρησε πέρυσι.

Εδώ δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά τα γνωστά νομίσματα του Mario. Οι παίκτες αγοράζουν ιδιοκτησίες, κάνουν μάχες μεταξύ τους, και με μεγάλα Boss.

Πότε τελειώνει το παιχνίδι; Όταν όλοι οι αρχηγοί έχουν ηττηθεί. Ποιος κερδίζει; Αυτός που έχει τους περισσότερους πόντους και νομίσματα.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι εδώ, και η Κυριακή πλησιάζει. Είτε είστε θρήσκοι, είτε το κάνετε για την παρέα, σας ευχόμαστε να περάσετε καλά, και να φάτε όσο δεν πάει άλλο.

Η ζωή είναι μικρή, μία στιγμή μπροστά στην αιωνιότητα. Γι’ αυτό πρέπει να περνάτε όσο καλύτερα μπορείτε, και να θυμάστε πάντα να χαμογελάτε. Κάνει καλό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps