Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Το FBI Μας Παρακολουθεί, Ταμπόν Κάνναβης, και Φλογοβόλα

Το FBI Μας Παρακολουθεί, Ταμπόν Κάνναβης, και Φλογοβόλα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αλλάξαμε μέρα, αλλά όχι διάθεση και χιούμορ. Αυτή την εβδομάδα έχουμε το FBI να μας παρακολουθεί, ψεύτικα μπλε φεγγάρια και πράσσειν άλογα, ταμπόν κάνναβης, και διαγωνισμούς ομορφιάς για καμήλες. Σιγά που θα τελειώναμε εδώ. Διαβάστε για τον Mr. PayPal και τα φλογοβόλα που πουλάει, τον βασιλιά του Photoshop, και μία παράξενη γάτα που της αρέσουν τα σφουγγάρια.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ο Mr. PayPal Πουλά Καπέλα και Φλογοβόλα

Ποτέ, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει viral, απλά ίσως έχει προαίσθημα για την επιτυχία μιας δημοσίευσης, είδησης, και πάει λέγοντας. Όταν όμως είναι ο Elon Musk, τότε σίγουρα ξέρει τι θα έχει επιτυχία, και τι όχι.

Ας πούμε δύο λόγια για τον εν λόγω κύριο, έτσι για να μάθουν όσοι δεν γνωρίζουν ποιος είναι. Πρόκειται για μία διάνοια της εποχής μας, είναι μεγιστάνας, εφευρέτης, μηχανικός, επενδυτής, και ό,τι πιο κοντινό έχουμε σε έναν πραγματικό Tony Stark.

ViralSteps#23 - Το FBI Μας Παρακολουθεί, Ψεύτικα Μπλε Φεγγάρια, Ταμπόν Κάνναβης

Είναι ο άνθρωπος που ίδρυσε την SpaceX, είναι κύριος μέτοχος και CEΟ της Tesla Motors, ενώ υπήρξε από τους συνιδρυτές της PayPal. Μεταξύ άλλων, ετοιμάζεται να αποικίσει τον Άρη μέχρι το 2040.

Αυτός ο κύριος λοιπόν διαθέτει και χιούμορ, γι' αυτό και άρχισε να πουλάει καπέλα στο διαδίκτυο. Για την ακρίβεια, ανακοίνωσε μέσω μίας σειράς από tweet, πως αν πουλήσει συνολικά πενήντα χιλιάδες καπέλα, θα αρχίσει να πουλάει φλογοβόλα.

Φρόντισε μάλιστα να ενημερώσει και τη βιογραφία του στο Twitter, σημειώνοντας πως είναι πωλητής καπέλων.

Ήταν λογικό, ένας τέτοιος άνθρωπος να καταφέρει να πετύχει τον στόχο των πενήντα χιλιάδων καπέλων. Έτσι, ξεκίνησε την πώληση των φλογοβόλων, και όλα αυτά μέσω μιας εταιρείας που ονομάζεται Boring Company.

Σημείωση: το Boring, το οποίο συνήθως μεταφράζουμε σαν “Βαρετός/η/ο”, στην προκειμένη περίπτωση αναφέρεται στη διαδικασία της διάτρησης, και συγκεκριμένα να ανοίξεις μια τρύπα με τη χρήση περιστροφικής κίνησης.

Τα φλογοβόλα κόστιζαν 500$ το ένα, και σε χρόνο ρεκόρ πουλήθηκαν τα είκοσι χιλιάδες που ήταν διαθέσιμα.

Ο ίδιος ο Elon Musk δημοσίευσε στο Instagram βίντεο με “οδηγίες χρήσης” για τα φλογοβόλα.

https://www.instagram.com/p/BeeYW0NA1HU

Επίσης, έχρησε τον εαυτό του υπερασπιστή κατά των ζόμπι, και προώθησε αναλόγως το προϊόν του.

“Όταν συμβεί μια αποκάλυψη ζόμπι, θα χαίρεστε που αγοράσατε ένα φλογοβόλο. Αν δεν δουλέψει ενάντια στις ορδές των ζωντανών νεκρών, θα πάρετε τα λεφτά σας πίσω.”

Τον κατηγόρησαν ότι ετοιμάζει ακόμη και αποκάλυψη ζόμπι, μόνο και μόνο για να πουλήσει περισσότερα φλογοβόλα. Παρ’ όλα αυτά, τα έβγαλε πέρα με ιδιαίτερη άνεση.

“Η φήμη ότι δημιουργώ μια αποκάλυψη ζόμπι, για να ανέβει η ζήτηση των φλογοβόλων, είναι τελείως λανθασμένη.”

“Όπως και να έχει, θα χρειαζόσουν εκατομμύρια ζόμπι για μια “αποκάλυψη”. Πού θα έβρισκα ένα εργοστάσιο αρκετά μεγάλο για να φτιάξω τόσα πολλά;”

Ακόμα και το πρόβλημα του εκτελωνισμού έλυσε.

“Από ό,τι φαίνεται, πολλά τελωνεία δεν δέχονται δέματα με την ονομασία “Φλογοβόλο”. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, το ονομάσαμε “Δεν είναι Φλογοβόλο”.

Κάπως έτσι κάτι γίνεται viral, από το μηδέν, χωρίς καμία βοήθεια. Το όλο θέμα απασχολεί το διαδίκτυο μέρες τώρα, κι αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα tweet χρηστών.

“Δίκαιο ακούγεται. Ας ξεκινήσει το ψήσιμο ζαχαρωτών.”

“Ο @elonmusk είναι μια γαμημένη διάνοια… Η δημιουργία δικού του διαστημόπλοιου ήταν μόνο η αρχή, τώρα κορόιδεψε πάνω από 4.000 ανθρώπους στο ίντερνετ μέσα σε μία μέρα να αγοράσουν 500$ φλογοβόλο… Φλογοβόλα αξίας 2.000.000$ πουλήθηκαν μέσα σε μία μέρα.”

https://twitter.com/jlgolson/status/957681446088355840

“Μπορείς σε παρακαλώ να δείξεις πόσο αποτελεσματικό είναι το φλογοβόλο, για να ολοκληρώσεις μία κρεμ μπρουλέ; Αυτή είναι μια απαραίτητη λειτουργία που χρειάζομαι.”

Αγαπητέ Ματάκια του FBI

Πριν χρόνια, ο James Comey, πρώην διοικητής του FBI, ανακοίνωσε ότι καλύπτει την κάμερα του φορητού του υπολογιστή. Το θεώρησε θέμα ασφαλείας, και άρχισε να το κάνει διότι είδε κάποιους πιο έξυπνους από αυτόν να το κάνουν.

Είτε το πιστεύουμε είτε όχι, υπήρξαν εταιρείες που σχεδίασαν ειδικά κλιπ για τον σκοπό αυτό.

Το θέμα αυτό απασχολεί χρόνια τους χρήστες, αλλά πλέον έγινε viral, και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν πάρει φωτιά.

“Μερικές φορές πριν φύγω από το σπίτι, χαιρετάω την κάμερα για να φτιάξω την ημέρα του πράκτορα του FBI. Η φιλικότητα είναι μεταδοτική, να ξέρετε. “

https://twitter.com/ricardojkay/status/954187865558155266

“Ο πράκτορας του FBI που με ελέγχει από την κάμερα του laptop, βλέποντάς με να προσπαθώ να βγάλω μια ωραία selfie.”

“Εγώ, καλύπτοντας την κάμερα του laptop μου, με ταινία και ένα κομμάτι χαρτί: ;)

H φωνή του FBI, από τον φούρνο μικροκυμάτων: XAXA… ανόητε”

Εμείς πιστεύουμε πως ένας αρχάριος χρήστης, είναι λογικό να φοβάται. Με λίγο ψάξιμο όμως, σίγουρα ο καθένας θα βρει πώς να απενεργοποιήσει την κάμερά του.

Επίσης, όταν η κάμερα του φορητού μας είναι ενεργή, θα δούμε ένα λαμπάκι που ενεργοποιείται δίπλα από αυτή.

Από την άλλη, ακόμη κι αν λύσουμε το θέμα κάμερα, θα υπάρχει το θέμα μικρόφωνο. Το οποίο με μία απλή αναζήτηση, και πάλι, θα βρούμε να το απενεργοποιήσουμε.

Τέλος, αν πράγματι φοβόμαστε τόσο για την προσωπική σας ζωή, ίσως πρέπει να την κρατάμε μακριά από την κάμερα και το μικρόφωνο του υπολογιστή και το ίντερνετ. Άρα, ίσως είναι καλύτερα απλώς να τον κλείσετε ή να τον πετάξετε.

Photoshop, Χιούμορ, και Ανθρωπισμός

Ο James Fridman, είναι γνωστός μάγος του Photoshop στον κόσμο του Τwitter. Εκεί, πολλοί χρήστες του ζητούν να τους “φτιάξει” τις φωτογραφίες τους, μόνο που αυτός κάνει υπερβολικά κυριολεκτικά ό,τι του ζητούν.

Το όλο “παιχνίδι” του ξεκίνησε το 2016, και σήμερα έχει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ακόλουθους, μοιρασμένους στα κοινωνικά του δίκτυα. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει μία ιστοσελίδα, όπου φιλοξενεί όλες του τις δημιουργίες.

Κάθε εικόνα που επεξεργάζεται γίνεται viral, κάτι που είναι άκρως λογικό, και μπορείτε να το διαπιστώσετε από τα παρακάτω tweet.

“Μπορείς να με κάνεις να μοιάζω λιγότερο παιδί;”

“Γεια σου James. Μπορείς να μας κάνεις να φαινόμαστε σε πιο επικίνδυνα νερά; Θέλω να φαίνομαι cool(:”

Αν και διαθέτει το απαραίτητο χιούμορ, αναγνωρίζει τον άνθρωπο πίσω από την εικόνα. Πάντα δείχνει το επίπεδο που απαιτεί η εκάστοτε περίπτωση.

Η χρήστης, ζητά αρχικά συγνώμη που τον ενοχλεί. Στη συνέχεια, του αναφέρει ότι δέχεται άσχημα σχόλια από τον περίγυρό της, σχετικά με την εμφάνισή της. Εντέλει του ζητά να κάνει κάτι ώστε να δείχνει καλύτερη, ενώ του λέει αμέτρητες φορές συγνώμη.

Ο James της απαντά ακριβώς όπως αρμόζει, λέγοντάς της πως δεν υπάρχει κάτι που “πρέπει” να φτιάξει στον εαυτό της. Της λέει πως δεν υπάρχει λόγος να προσπαθεί να γίνει κάτι με βάση τα στερεότυπα.

Αντιθέτως, αυτό που οι άλλοι σκέφτονται γι' αυτή, είναι ακριβώς το πώς η ίδια βλέπει τον εαυτό της. Τελικά, τη συμβουλεύει να επικεντρωθεί σε κάτι που ξέρει ότι κάνει καλά, αυτό θα της δώσει αυτοπεποίθηση, και θα την κάνει πιο δυνατή.

Η τελευταία του δημιουργία είναι η παρακάτω, όπου κάποιος του ζήτησε να κάνει τον φίλο του να χαϊδεύει τις πάπιες.

Ψεύτικο Μπλε Φεγγάρι

Έχουμε βιώσει ξανά το φαινόμενο του μπλε φεγγαριού, πρόκειται για τη δεύτερη πανσέληνο εντός του ίδιου ημερολογιακού μήνα. Αντίστοιχα, έχουμε δει και “ματωμένο” φεγγάρι, που είναι απλά ένα φεγγάρι σε ολική έκλειψη, και τυγχάνει να έχει κοκκινωπό χρώμα.

Αν συνδυάσουμε αυτά τα δύο φαινόμενα, έχουμε το μεγάλο μπλε ματωμένο φεγγάρι, που τελευταία φορά το είδαμε στις 31 Ιανουαρίου του 2018. Είχαν περάσει σχεδόν 152 χρόνια από την προηγούμενη εμφάνισή του, το 1866.

Στην Ελλάδα δεν το είδαμε ακριβώς, καθώς το φαινόμενο ήταν ελάχιστα ορατό, ενώ η έκλειψη καθόλου. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί πίστεψαν ότι το φεγγάρι μπορούσες να το δεις από το Σούνιο.

ViralSteps#23 - Το FBI Μας Παρακολουθεί, Ψεύτικα Μπλε Φεγγάρια, Ταμπόν Κάνναβης

Η παραπάνω εικόνα ανήκει στον φωτογράφο Χρήστο Κοτσόπουλο, την οποία και τράβηξε ο ίδιος αρκετά χρόνια πριν.

Την εικόνα αυτή χρησιμοποίησαν οι διαχειριστές της σελίδας EBUZZ, πρόσθεσαν ήχους αέρα, και ένα ρολόι με ώρα Ελλάδος. Ξεκίνησαν live προβολή του φαινομένου, και κατάφεραν να έχουν κολλημένους εκατομμύρια θεατές, για ώρες μπροστά στις οθόνες τους.

Είναι εντυπωσιακό, που αν και υπήρξαν κάποιοι που αναρωτήθηκαν, δεν ήταν αρκετοί αυτοί που παραξενεύτηκαν από τη σταθερή θέση του φεγγαριού.

Τελικά, το βίντεο κατέβηκε από τη σελίδα την Πέμπτη το πρωί, λόγω παραβίασης των κανόνων περιεχομένου του Facebook.

Παρ’ όλα αυτά, η σελίδα του EBUZZ παραμένει ενεργή, χωρίς τίποτα να εμποδίζει τους διαχειριστές να παραπλανήσουν πάλι το κοινό στο μέλλον.

Ταμπόν Κάνναβης

Κάθε γυναίκα ξέρει την πιο επίπονη περίοδο κάθε μήνα. Κάποιες γυναίκες την περνάνε χαλαρά, ενώ κάποιες άλλες πεθαίνουν στον πόνο και τις κράμπες. Ε, αυτές τις γυναίκες είχαν στο μυαλό τους οι δημιουργοί του ταμπόν κάνναβης.

Η FORIA είναι μία εταιρεία που χρησιμοποιεί κάνναβη και παράγωγα αυτής στα προϊόντα της. Αποφάσισε λοιπόν να εκμεταλλευτεί τις καταπραϋντικές ιδιότητες του φυτού, για να μειώσει την ένταση των πόνων της περιόδου.

Αυτό που δημιούργησαν το ονομάζουν Foria Relief, και δεν είναι ακριβώς ταμπόν. Μοιάζει με ένα ταμπόν, χρησιμοποιείται σαν ταμπόν, αλλά δεν κάνει την ίδια δουλειά.

Η εταιρεία αναφέρει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με ένα κανονικό ταμπόν.

Προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ, το Κολοράντο και την Καλιφόρνια, και μόνο για χρήστες που έχουν χαρτί γιατρού.

Διαγωνισμός Ομορφιάς Για Καμήλες

Σε κάθε χώρα υπάρχουν καλλιστεία, για άντρες, γυναίκες, έφηβες, αλλά και ζώα. Ε, στη Σαουδική Αραβία, κάθε χρόνο κάνουν διαγωνισμό ομορφιάς για καμήλες, στα πλαίσια του ετήσιου φεστιβάλ King Abdulaziz Camel.

Η είδηση αυτή καθ’ αυτή προκαλεί εντύπωση, αν και δεν θα έπρεπε. Στη Σαουδική Αραβία, οι καμήλες είναι ό,τι οι αγελάδες για την Ινδία.

Συνολικά, δίδονται βραβεία ύψους 46 εκατομμυρίων ευρώ, με τα 24 να τα παίρνει η Μις Καμήλα.

Η ομορφιά της καμήλας μετριέται από το μέγεθος των χειλιών της, τα μάγουλα, το κεφάλι, και τα πόδια.

Οι κανόνες αναφέρουν, όχι ναρκωτικά, βαφές, ή οποιαδήποτε παραμόρφωση, με οποιοδήποτε μέσο. Γι' αυτό ίσως αποκλείστηκαν δώδεκα καμήλες, εξ αιτίας μπότοξ που δέχθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους.

Η Γάτα Με Τα Σφουγγάρια

Στα σκυλιά πετάμε ένα ξύλο, και μας το φέρνουν. Οι γάτες κυνηγούν λέιζερ, κουρδιστά ποντίκια, μπάλες μαλλιού, και γενικά ό,τι κινείται. Υπάρχουν όμως και γάτες που έχουν φετίχ με τα σφουγγάρια κάθε είδους.

Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε τη γάτα του Funkmonk_360, ενός χρήστη του reddit, που μοιράζεται τις εμπειρίες της γάτας του με τους υπόλοιπους θαμώνες.

Ο Funkmonk_360 αναφέρει ότι η γάτα του συνηθίζει να εμφανίζει σφουγγάρια, και να τους τα παραδίδει. Τα σφουγγάρια αυτά τα βρίσκει από τους γείτονες, και όχι στα σκουπίδια.

Οι ιδιοκτήτες των σφουγγαριών δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν, αλλά ο Funkmonk_360 μοιράζεται τις φωτογραφίες της γάτας του από το 2016.

ViralSteps#23 - Το FBI Μας Παρακολουθεί, Ψεύτικα Μπλε Φεγγάρια, Ταμπόν Κάνναβης

Αυτή η περίεργη συνήθεια της γάτας ήρθε ξανά στο φως από το PICTURE CATS, ένα account στο Twitter, που δημοσιεύει φωτογραφίες από γάτες φυσικά.

https://twitter.com/picturecats/status/955405315478052866

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Δεν ξέρουμε αν θα αγοράζαμε κάποιο από τα φλογοβόλα του Mr. PayPal, ούτε αν θα χρησιμοποιούσαμε ταμπόν κάνναβης. Σίγουρα όμως δεν θα βλέπαμε ένα στάσιμο επί ώρες φεγγάρι, νηφάλιοι. Πώς να το κάνουμε βρε αδερφέ, πρέπει να είσαι στόκος για να μην το πάρεις χαμπάρι.

Από την άλλη, μεγάλο θέμα η προστασία της κάμερας, αλλά όπως είπε και ο James, κάνε ό,τι ξέρεις να κάνεις καλύτερα. Αν έχεις αυτοπεποίθηση, ο κόσμος σου θα γίνεται καλύτερος, κι εσύ πιο δυνατός.

Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους. Μέχρι την επόμενη φορά, τα λέμε στα σχόλια, και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps