Home » Hardware » Reviews » Παρουσίαση: Chuwi LapBook 12.3 - Bezel-άτος Κλώνος MacBook Air

Παρουσίαση: Chuwi LapBook 12.3 – Bezel-άτος Κλώνος MacBook Air

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Είναι γνωστό ότι οι Κινέζοι κατασκευαστές αντιγράφουν συχνά δημοφιλείς εταιρείες, και όχι μόνο όσον αφορά τεχνολογικά προϊόντα. Το Chuwi LapBook 12.3 θα μπορούσε να είναι άλλος ένα κινέζικος κλώνος, αφού μοιάζει καταπληκτικά με το MacBook Air των 13’’, αλλά κοστίζει περίπου το 1/4 της τιμής. Στην παρουσίαση θα δούμε αν αξίζει η αγορά του, σε σύγκριση με πιο ακριβές λύσεις, και θα το συγκρίνουμε με άλλα παρόμοια προϊόντα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Chuwi LapBook 12.3

Η Chuwi είναι γνωστή για τις φορητές της συσκευές, είτε αυτές είναι tablet, είτε laptop. Πρόκειται για μια κινέζικη εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2004.

Από τότε, έχει επεκταθεί και πέρα από τα όρια της Κίνας, πουλώντας προϊόντα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και Αμερικής. Είναι μάλιστα γνωστή για τα προϊόντα υψηλής ποιότητας, σε προσιτές τιμές.

Χαρακτηριστικά

Το Chuwi LapBook 12.3 είναι ένα απ’ αυτά τα προϊόντα. Πρόκειται για ένα μικρό laptop 12.3 ιντσών – όπως προφανώς αντιλαμβανόμαστε και απ’ την ονομασία του – με οθόνη IPS.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι για την οθόνη του μικρού Chuwi LapBook 12.3 δεν είναι το IPS πάνελ, αλλά η ανάλυση 2K (2736 x 1824), η οποία προσθέτει αρκετή λεπτομέρεια στην επιφάνειά της.

Το “lapbook” – αλά “MacBook Air” – είναι αρκετά ποιοτικής κατασκευής, με κράμα αλουμινίου και μαγνησίου στον σκελετό, γεγονός που του προσδίδει μια επιπλέον στιβαρότητα.

Παράλληλα, είναι αρκετά λεπτό και ελαφρύ.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, έχει για επεξεργαστή τον μικρό Intel Apollo Lake N3450, που είναι ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής της χαμηλής κατηγορίας.

Με 6GB RAM, το Chuwi LapBook 12.3 είναι ικανό για εργασίες multitasking, ανάλογα βέβαια και με τις εφαρμογές που τρέχουμε.

Το laptop έχει επίσης 64GB eMMC αποθηκευτικού χώρου, που είναι μεν πιο γρήγορος από έναν HDD, αλλά ταυτόχρονα πιο αργός από οποιονδήποτε SSD.

Ωστόσο, στο πίσω μέρος το υπάρχει θύρα επέκτασης για δίσκο m.2 SSD, κάτι που βολεύει αν χρειαζόμαστε επιπλέον χώρο.

Το Chuwi LapBook 12.3 έρχεται με προεγκατεστημένα τα Windows 10 Home με Αγγλικά, στα οποία μπορούμε πολύ εύκολα να προσθέσουμε Ελληνικά μέσω των ρυθμίσεων.

Τιμή

Μπορείτε να βρείτε το Chuwi LapBook 12.3 στο Gearbest, στην τιμή των 265€ από ευρωπαϊκή αποθήκη, γλιτώνοντας άμεσα τα έξοδα τελωνείου.

Ομολογουμένως, για το άκρως φορητό του μέγεθος, και για όσα υπόσχεται, η τιμή φαίνεται αρκετά δελεαστική.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αποφυγή τελωνείου, δείτε τον οδηγό μας για αγορές από Κίνα.

Κινέζικα Κινητά & Τι Αλλάζει Στην Αγορά Από Κίνα Χωρίς Τελωνείο

Από την 1η Ιουλίου 2021 αλλάζει το καθεστώς ΦΠΑ για ηλεκτρονικές αγορές μικρής αξίας που κάνουμε από την Κίνα καθώς και για αγορές προϊόντων υψηλότερης…

Πρώτες εντυπώσεις

Δεν υπάρχουν πολλά για να σχολιάσουμε, όσον αφορά το πακέτο του Chuwi LapBook 12.3. Το μόνο που περιλαμβάνει, πέρα από το ίδιο το laptop, είναι ένας φορτιστής ευρωπαϊκών προδιαγραφών, και το manual.

Ξεκινώντας από τον σχεδιασμό του, το βρήκαμε αρκετά εντυπωσιακό. Με την πρώτη επαφή αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο σκελετός είναι όντως ποιοτικός, και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί φθηνά πλαστικά υλικά.

Επιπλέον, η κυρτότητα της επιφάνειας στο εξωτερικό, δίνει μια κομψή αίσθηση στο μάτι. Το μόνο που χαλάει όλη αυτήν την κομψότητα – κατά την ταπεινή μας άποψη – είναι το άσχημο Chuwi λογότυπο στην πάνω πλευρά.

Φυσικά, γούστα είναι αυτά.

Με το που ανοίξαμε το καπάκι, νιώσαμε πιο έντονη την ομοιότητα με τα πρώτα MacBook Air της Apple. Τα bezel της οθόνης είναι αρκετά παχιά, δίνοντας την αίσθηση ότι ο σχεδιασμός είναι βγαλμένος από παλαιότερη εποχή – με την κακή έννοια.

Το πληκτρολόγιο, από την άλλη, είναι όμορφο και λιτό. Πέρα από την εμφάνιση, κατά την πληκτρολόγηση μας άρεσε η αίσθηση που αφήνει, και δεν παρατηρήσαμε το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Στη δεξιά πλευρά του, υπάρχουν θύρες για microSD, USB 2.0, και audio jack. Όλως περιέργως, υπάρχει και μια άδεια θύρα, η οποία κυριολεκτικά δεν έχει τίποτα μέσα. Ομολογούμε ότι δεν έχουμε βρει και δεν μπορούμε να φανταστούμε τον λόγο ύπαρξής της.

Στην αριστερή πλευρά θα βρούμε τη θύρα φόρτισης, μία θύρα USB 3.0, καθώς και micro HDMI θύρα για σύνδεση με εξωτερική οθόνη.

Στο κάτω μέρος έχει τέσσερα λαστιχένια ποδαράκια, τα οποία το εμποδίζουν απ’ το να γλιστράει στο γραφείο. Έχει επίσης, όπως αναφέραμε και στα χαρακτηριστικά, μία θύρα m.2 για προσθήκη SSD δίσκου.

Συνολικά, ο σχεδιασμός του μας φάνηκε εντυπωσιακός, αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για laptop 12 ιντσών, και μάλιστα στην τιμή των 250€.

Κατά τη χρήση του, το βρήκαμε ιδανικό για browsing, δουλειές γραφείου με προγράμματα office, ακόμα και ταινίες παρά τη μικρή του οθόνη. Ομολογουμένως η μεγάλη του ανάλυση κάνει την οθόνη αρκετά εντυπωσιακή, αν και σε τόσο μικρό μέγεθος ίσως να είναι περιττό.

Λόγω του οικονομικού επεξεργαστή όμως, το laptop δεν δίναται να χειριστεί παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων, κάτι που είναι απολύτως λογικό.

Τέλος, στις δοκιμές μας βρήκαμε την ποιότητα του ήχου αρκετά καλή και σίγουρα πάνω του μετρίου. Ωστόσο, στη μέγιστη ένταση δεν είναι αρκετά δυνατός.

Απόδοση

Οι μετρήσεις που τρέξαμε στο Chuwi LapBook 12.3 έδειξαν ακριβώς ό,τι περιμέναμε, σύμφωνα με όσα διαπιστώσαμε κατά τη χρήση του, αλλά και γνωρίζοντας τον επεξεργαστή που φοράει.

Παρακάτω θα δείτε τα αποτελέσματα, και μία σύγκριση με τα Yepo 747A και T-bao Tbook R8 που είδαμε σε άλλες παρουσιάσεις.

Το Chuwi LapBook 12.3 τα πήγε αρκετά καλά για τη χαμηλή του κατηγορία, και συνολικά μπορεί να αποδώσει επαρκώς αυτά που υπόσχεται.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι θερμοκρασίες του δεν έφτασαν πάνω από τους 67 βαθμούς, ενώ κατά μέσο όρο βρισκόταν στους 54 βαθμούς.

Παρότι σε σύγκριση με τα T-bao και Yepo, έχει 10 βαθμούς παραπάνω σε μέση χρήση, δεν νιώσαμε καμία ενόχληση στα χέρια μας. Να αναφέρουμε επίσης ότι και το Chuwi LapBook 12.3 έρχεται χωρίς ανεμιστήρα, πράγμα που το καθιστά εντελώς αθόρυβο.

Αναφέρουμε, επίσης, ότι στις δοκιμές μας η μπαταρία κράτησε περίπου 5-6 ώρες σε χρήση γραφείου, και 4 ώρες με browsing και ταινίες. Για την πλήρη του φόρτιση χρειάστηκε 3 ώρες.

Αξίζει η αγορά του;

Πιστεύουμε ότι το Chuwi LapBook 12.3 αξίζει τα 265€, και θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες ενός μέσου χρήστη, για browsing, office, και τέτοιου τύπου εργασίες.

Αν ψάχνετε για ένα laptop που να μοιάζει αρκετά στα MacBook Air, αλλά με υποπολλαπλάσιο κόστος, τότε είναι σίγουρα μια αρκετά αξιόλογη επιλογή.

Για το προσωπικό μας γούστο, τα παχιά bezel είναι κάτι που μας ενόχλησε ιδιαίτερα, και θεωρούμε ότι δεν θα αντέχαμε να τα κοιτάμε επί καθημερινής βάσεως. Αν είστε φαν των λεπτών bezel, δεν θα σας αρέσει καθόλου η εμφάνιση της οθόνης του.

Πλεονεκτήματα

  • Πολύ χαμηλό κόστος για αυτά που προσφέρει
  • Στιβαρή κατασκευή με υψηλής ποιότητας υλικά που το καταλαβαίνει κανείς στην αφή
  • Μικρή IPS οθόνη 12 ιντσών υψηλής ανάλυσης
  • Εξαιρετικό για browsing, office, ταινίες
  • Επαρκής ποιότητα ήχου
  • Πλήρως αθόρυβο

Μειονεκτήματα

  • Πολύ παχιά bezel
  • Λίγο βαρύ λόγω των υλικών
  • Η μέγιστη ένταση του ήχου δεν είναι πολύ υψηλή

Σας άρεσε το Chuwi LapBook 12.3;

Η Chuwi θα μπορούσε στο μέλλον να βρει καλύτερα ονόματα για τα laptop και tablet της. Πέρα απ’ αυτό, το Chuwi LapBook 12.3 είναι μια αρκετά δελεαστική πρόταση στην κατηγορία των 250€, και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα, αν δεν σας ενοχλούν τα ελάχιστα μειονεκτήματα που εντοπίσαμε.

Σας άρεσε η παρουσίαση; Θα θέλατε να δείτε κι άλλα προϊόντα σαν αυτό; Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps