Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » AI tools: Τα Πιο Χρήσιμα Online Εργαλεία ΤΝ Που Όλοι Πρέπει Να Έχουμε Στο PC
FEATURED AI tools Τα Πιο Χρήσιμα Δωρεάν Εργαλεία TN Που Θα Χρειαστούμε Στο PC G1

AI tools: Τα Πιο Χρήσιμα Online Εργαλεία ΤΝ Που Όλοι Πρέπει Να Έχουμε Στο PC

Η καθημερινότητά μας εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που μας υποστηρίζουν όχι μόνο με συνομιλίες, αλλά και με πιο απαιτητικές εργασίες. Όμως, λόγω του ταχύτατου ρυθμού με τον οποίο κυκλοφορούν, ίσως δεν είναι εύκολο να εντοπίσουμε τα πιο ωφέλιμα. Δείτε τα χρησιμότερα δωρεάν AI tools στο PC που θα μας βοηθήσουν σε πολλούς τομείς.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Χρήσιμα AI tools online

Στις μέρες μας ολοένα και περισσότερες νέες εφαρμογές χρησιμοποιούν πλέον την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία μηχανικής μάθησης για να κάνουν πιο σύνθετες εργασίες.

Φυσικά, το ChatGPT, Bing AI, και Claude που έχουμε αναλύσει σε αρκετούς οδηγούς, είναι προφανώς τα πιο γνωστά και χρήσιμα AI tools, αλλά υπάρχουν αρκετά άλλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούν εργαλεία πέρα ​​από εφαρμογές που βασίζονται μόνο σε συνομιλίες.

Canva ΑΙ

Το Canva είναι μια δωρεάν πλατφόρμα graphic design, η οποία εκτός του ότι έχει πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον, δεν απαιτεί να έχουμε κάποια σχετική εμπειρία στην επεξεργασία εικόνας. Διαθέτει και πληρωμένη έκδοση, αλλά η δωρεάν διαθέτει τα AI tools και είναι υπεραρκετή για τους περισσότερους από εμάς.

Εμείς οφείλουμε να πούμε ότι μας έχει λύσει τα χέρια, καθώς μας βοηθά καθημερινά με όλες τις εικόνες των άρθρων μας, και όχι μόνο.

Εργαλεία AI 10μ

Τον Μάρτιο του 2023 η δημοφιλής online εφαρμογή κυκλοφόρησε πάνω από 10 νέα εργαλεία. Τα περισσότερα από αυτά χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και είναι διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο.

Αυτά που έχουν προκαλέσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους χρήστες είναι το δωρεάν Magic Edit, αλλά και ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης. Αξιοποιούν την AI για να επεξεργαστούν, προσθέσουν, ή αντικαταστήσουν τα στοιχεία μιας εικόνας με κάτι άλλο. Όλα αυτά με ένα μόνο μήνυμα κειμένου.

Για παράδειγμα, αν θέλουμε να επεξεργαστούμε μια εικόνα, ή έχουμε τραβήξει μια φωτογραφία και θεωρούμε ότι κάτι της λείπει ή υπάρχει μια λεπτομέρεια που θέλουμε να αλλάξει, απλά το περιγράφουμε στην τεχνητή νοημοσύνη του Canva.

Το AI εργαλείο μας επιτρέπει να κάνουμε πράγματα που απαιτούν γνώσεις και δεξιότητες στο Photoshop, τα οποία ίσως δεν φανταζόμαστε ότι μπορούν να γίνουν τόσο εύκολα μέσω απλών αιτημάτων στην AI.

Έτσι, πατάμε εδώ για να μας ανοίξει ή online εφαρμογή στον browser, και ανοίγουμε ένα λογαριασμό.

Κατόπιν, πατάμε στο κεντρικό κουμπί Δημιουργήστε ένα σχέδιο και επιλέγουμε την Επεξεργασία φωτογραφίας, για να ανεβάσουμε από το PC την εικόνα που θέλουμε.

Εργαλεία AI 10μα

Μόλις ανέβει η εικόνα μας, πατάμε στη θαλασσί ένδειξη που παρατηρούμε στο κάτωθι στιγμιότυπο, για να μας ανοίξει η επεξεργασία φωτογραφίας με όλες τις νέες λειτουργίες. Αυτό θα χρειαστεί να το κάνουμε μόνο μια φορά στην αρχή.

Στη συνέχεια, κάνουμε ένα απλό κλικ πάνω στην εικόνα και επιλέγουμε την Επεξεργασία φωτογραφίας που θα μας εμφανιστεί.

Τώρα, κάνουμε κλικ στη Μαγική επεξεργασία…

…και θα δούμε ένα πινέλο σε κύκλο για να βουρτσίσουμε την περιοχή που θέλουμε να αλλάξουμε. Μπορούμε να μεγαλώσουμε ή να μικρύνουμε το μέγεθος του, ανάλογα το τμήμα της εικόνας που θέλουμε να καλύψουμε. Μετά, πατάμε στο Συνέχεια.

Στην επόμενη και τελική καρτέλα που θα δούμε, απλά πληκτρολογούμε αυτό που θέλουμε να προσθέσουμε – αντικαταστήσουμε στην περιοχή που βουρτσίσαμε.

Αν θέλουμε να προσθέσουμε κάτι που είναι μόνο στην φαντασία μας, απλά προσπαθούμε να το περιγράψουμε στην AI όσο πιο ρεαλιστικά μπορούμε για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Στο παράδειγμα μας, ορίσαμε να αντικατασταθεί το προηγούμενο στοιχείο με ένα λογότυπο της AI. Έτσι, μόλις περιγράψουμε αυτό που θέλουμε, πατάμε στη Δημιουργία.

Από εκεί και μετά, το Magic Edit tool θα μας εμφανίσει στα αριστερά μερικές επιλογές για να προσθέσουμε όποια μας αρέσει περισσότερο, πατώντας Τέλος ή στο Αποθήκευση.

Η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης του Canva δεν τελειώνει εδώ, καθώς σε κάθε επεξεργασία εικόνας έχουμε διαθέσιμο και τον AI βοηθό. Αρκεί να πατήσουμε στο Χρήση σε σχέδιο και θα τον βλέπουμε πάντα με ένα σχετικό εικονίδιο κάτω δεξιά.

Ο βοηθός AI μας επιτρέπει αν κάνουμε πολλά περισσότερα με την επεξεργασία φωτογραφίας, χωρίς καν να έχουμε τις απαιτούμενες δεξιότητες. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε αυτό που επιθυμούμε, ή να πληκτρολογούμε τι θέλουμε να προσθέσουμε στην εικόνα μας, και όχι μόνο.

Το Canva μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε τα AI tools που διαθέτει, όχι μόνο στην επεξεργασία φωτογραφίας, αλλά και όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε αφίσες, αυτοκόλλητα, λογότυπα, ή οποιοδήποτε άλλο δημιουργικό έργο που βασίζεται σε εικόνες και βίντεο.

Καθώς το περιβάλλον είναι στα ελληνικά, δεν θα δυσκολευτούμε να τα εντοπίσουμε όλα αυτά, και είναι βέβαιο ότι η με την AI του Canva θα έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς δυσκολίες.

Graphy

Το Graphy είναι ένα από τα ξεχωριστά AI tools ανάλυσης και απεικόνισης δεδομένων, το οποίο μέσω της τεχνητής νοημοσύνης μας δημιουργεί γραφήματα με ιδιαίτερα εύκολο και εντυπωσιακό τρόπο.

Το μόνο που χρειαζόμαστε για να αξιοποιήσουμε το δωρεάν Graphy είναι να συνδεθούμε μέσω του Google λογαριασμού μας.

Από εκεί και μετά, εισάγουμε τα δεδομένα μας (Start from scratch – Expand table) όπως ακριβώς κάνουμε και στο Excel και τα φύλλα Google. Εναλλακτικά, περιγράφουμε στον βοηθό (ΑΙ assisted) τι είδους γράφημα θέλουμε. Φυσικά, η πρώτη επιλογή της εισαγωγής δεδομένων είναι ακόμη πιο εύκολη.

Εργαλεία AI 3α

Το AI εργαλείο μας δίνει και διάφορες επιλογές γραφημάτων, όπως στήλες, πίτα, κ.τ.λ, καθώς και επιλογές χρωμάτων, μεγεθών, και όχι μόνο.

Όλα αυτά γίνονται πολύ γρήγορα καθώς το εξαιρετικό Graphy έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ταχύτητα και την ομαλή εμπειρία.

Forefront AI

Τα chatbot που τροφοδοτούνται με AI, συμπεριλαμβανομένου του GPT-4, έχουν συχνά ένα κόστος. Επιπλέον, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενους οδηγούς, για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα πρέπει πάντα να τους δίνουμε ρόλους.

Αυτό απαιτεί σκέψη, έξτρα πληκτρολόγηση κειμένου, και κυρίως σωστά δομημένες εντολές (prompts). Αρκεί να αναφέρουμε ότι το prompt engineering είναι πλέον ένας ανερχόμενος επαγγελματικός κλάδος και μια τεχνική που ασκείται από μηχανικούς τεχνητής νοημοσύνης.

Και εδώ είναι που έρχεται το Forefront AI, ένα σχετικά νέο εργαλείο που προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στα κορυφαία εκπαιδευμένα γλωσσικά μοντέλα, όπως τα GPT-3.5, GPT-4, και Claude. Μάλιστα, τους δίνει πρόσβαση στο Internet, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο.

Εργαλεία AI 4α

Το κυριότερο είναι ότι το Forefront είναι από τα ελάχιστα AI tools που παρέχει δεκάδες βοηθούς (personas) που έχουν ήδη εκπαιδευτεί με τις κατάλληλες εντολές – προτροπές.

Αυτό που κάνουν είναι ότι αναλαμβάνουν τους ρόλους ανάλογα με το τι είδους βοήθεια θέλουμε. Αρκεί να επιλέξουμε όποιον ειδικευμένο βοηθό επιθυμούμε καθώς και ένα από τα τέσσερα γλωσσικά μοντέλα που παρατηρούμε στα κάτωθι στιγμιότυπα.

Εργαλεία AI 4

Για παράδειγμα, αν θέλουμε βοήθεια για θέματα τεχνολογίας μπορούμε να επιλέξουμε τον σχετικό εξειδικευμένο βοηθό όπως Systems Engineer, ή Helpful Assistant, για θέματα ψυχαγωγίας τον Walter White – Heisenberg κ.ο.κ.

Έτσι, πρέπει να θυμόμαστε πως είναι απαραίτητο να πατάμε στο +New Chat όταν θέλουμε να κάνουμε διαφορετικό αίτημα που απαιτεί κάποια άλλη ειδικευμένη persona.

Στο αριστερό τμήμα του, το Forefront AI ονομάζει και οργανώνει αυτόματα τις συνομιλίες μας σε φακέλους με βάση το θέμα, διασφαλίζοντας έτσι την εύκολη οργάνωση και διαχείριση τους.

Παρότι το Forefront AI δεν είχε περιορισμούς όταν το χρησιμοποιούσαμε μόλις κυκλοφόρησε, το μόνο αρνητικό τώρα είναι ότι η δωρεάν έκδοση του περιορίζεται σε πέντε συνεδρίες στο GPT-4 και Claude ανά τρεις ώρες.

Ωστόσο, το GPT-3.5 που είναι εξαιρετικό με την πρόσβαση στο Internet, αλλά και το Claude Instant φαίνεται να μην έχουν αυτούς τους περιορισμούς.

Ως εκ τούτου, αν κάνουμε πολλές συνεδρίες καθημερινά, καλό είναι να ενεργοποιούμε το Access Internet που είδαμε προηγουμένως, μόνο αν το αίτημα μας απαιτεί πολύ ενημερωμένες πληροφορίες. Ο λόγος είναι ότι η δωρεάν έκδοση μας επιτρέπει 10 αναζητήσεις ανα τρίωρο.

PicWish

Το PicWish είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο χρήσιμα AI tools στον τομέα της επεξεργασίας εικόνας, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη με διαφορετικούς τρόπους.

Στην ουσία, πρόκειται για μια δωρεάν online σουίτα που περιλαμβάνει διάφορα AI tools, όπως αφαίρεση φόντου, θεαματική βελτίωση εικόνων κακής ποιότητας, εύκολη αφαίρεση αντικειμένων από μια φωτογραφία, κ.α.

Εργαλεία AI 1α

Απλά ανοίγουμε τη σελίδα του PicWish και το μόνο που κάνουμε είναι να επιλέξουμε το AI εργαλείο που χρειαζόμαστε. Μετά, ανεβάζουμε την εικόνα που μας ενδιαφέρει για να μας την επεξεργαστεί κατάλληλα.

AI εργαλεία 1ααμ

Ανάλογα με το online εργαλείο που επιλέξαμε, όταν ανεβάζουμε την εικόνα θα εμφανίζεται και μια μπάρα που τη μετακινούμε, έτσι ώστε να βλέπουμε επιτόπου πώς ήταν η εικόνα πριν την επεξεργασία, και πώς θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Εργαλεία AI 2α

Εκτός από την εύκολη online έκδοση στον browser του υπολογιστή, το PicWish διατίθεται και ως εφαρμογή στα Windows, αλλά και ως app στο iOS και Android.

Leny AI

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται συνεχώς, έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει πλήρως και τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Το Leny.ai είναι ένα από τα πιο εξειδικευμένα AI tools, καθώς βασίζεται σε τεχνολογία αιχμής που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ιατρική γνώση, διασφαλίζοντας έτσι ότι λαμβάνουμε πιο αξιόπιστες και πιο ακριβείς πληροφορίες, σε σχέση με τα ChatGPT, Bing AI, και Claude.

Το online εργαλείο είναι πανεύκολο, και το μόνο που κάνουμε είναι να εισάγουμε το θέμα υγείας που μας αφορά στη γλώσσα μας, ή να επιλέξουμε κάποιο από τα προκαθορισμένα ζητήματα.

Εργαλεία AI 5μ

Όπως είναι φυσικό, η βοήθεια από την AI σε θέματα υγείας μπορεί να μας φανεί χρήσιμη μόνο όταν θέλουμε κάποιες γρήγορες πληροφορίες για ένα απλό ιατρικό ζήτημα. Για τα υπόλοιπα που αφορούν σοβαρά θέματα υγείας, πρέπει να απευθυνθούμε στον γιατρό και όχι στην τεχνητή νοημοσύνη.

AI Copilot

Πρόκειται για μια ισχυρή επέκταση του Chrome η οποία προσφέρει όλα τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα κυριολεκτικά παντού, σε οποιοδήποτε online κείμενο και σε οποιοδήποτε website, χωρίς να αλλάζουμε καρτέλες. Επιπλέον, μέσα στο Gmail.

Αυτό το κάνει όχι μόνο για συνομιλίες, αλλά και για πολύ πιο σύνθετες εργασίες στη γλώσσα μας, είτε επιτόπου με δεξί κλικ μέσα στο κείμενο που βρισκόμαστε, είτε μέσω μιας αναδυόμενης πλαϊνής καρτέλας.

Αρκεί μόνο στην αναδυόμενη καρτέλα να ορίζουμε το γλωσσικό μοντέλο που επιθυμούμε (ChatGPT, Bing AI, Claude, Bard, κ.τ.λ), και από εκεί και μετά του ζητάμε με δεξί κλικ, είτε τις προκαθορισμένες εργασίες που διαθέτει οι οποίες είναι και αρκετές…

AI tools 13

…είτε με αυτές που θα του ορίσουμε εμείς μέσα από τις ρυθμίσεις της επέκτασης. Όπως είναι φυσικό, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να εισάγουμε τις κατάλληλες προτροπές μια και έξω.

Καλό είναι να θυμόμαστε πως η επιλογή Free AI στον ορισμό των γλωσσικών μοντέλων αξιοποιεί το GPT 3.5 turbo με το API που διαθέτει η επέκταση και είναι απολύτως δωρεάν χωρίς περιορισμούς. Παρομοίως και το Bing AI.

Επιπλέον, δωρεάν είναι και το ChatGPT το οποίο θα μας λειτουργεί μόνο αν είμαστε συνδεδεμένοι στον Open AI λογαριασμό μας. Η επέκταση θα μας καρφιτσώνει την καρτέλα του Open AI για να μην το ξεχνάμε και το κλείνουμε.

Σε ό,τι αφορά το Claude, πρέπει πρώτα να ανοίξουμε λογαριασμό στο Poe που έχουμε αναλύσει στα AI tools για κινητά. Αρκεί να πατήσουμε εδώ για να μας ανοίξει η web έκδοση του Poe και να κάνουμε την απαραίτητη εγγραφή.

Από εκεί και μετά, το Claude-instant στην επέκταση που είναι εντυπωσιακά γρήγορο, λειτουργεί χωρίς περιορισμούς, ενώ το Claude+ που είναι ακόμη πιο αποδοτικό στη γλώσσα μας, έχει τον περιορισμό των τριών συνεδριών ημερησίως. Το Claude-instant- 100k απαιτεί συνδρομή στο Poe.

Την εξαιρετική επέκταση τεχνητής νοημοσύνης την προσθέτουμε στο Chrome από εδώ.

Futurepedia

Το Futurepedia είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταλόγους στο Internet με σχεδόν 3.000 AI tools, και συνεχίζει να τα αυξάνει προσθέτοντας νέες καταχωρήσεις καθημερινά.

Χρησιμοποιεί μια μηχανή αναζήτησης που περιέχει και λίγη μαγεία τεχνητής νοημοσύνης, καθώς επιτρέπει αναζήτηση εργαλείων με προτροπές, π.χ “Θέλω βοήθεια με την εργασία μου στα μαθηματικά”, κ.ο.κ.

Το καλύτερο είναι ότι μπορούμε να φιλτράρουμε τον εντοπισμό των νέων εργαλείων. Για παράδειγμα, επιλέγουμε τον τομέα που μας ενδιαφέρει στο οριζόντιο πλαίσιο…

…και μετά πατάμε στο Filters για να επιλέξουμε αυτά που μας ενδιαφέρουν, π.χ μόνο τα δωρεάν, ανοικτού κώδικα, μόνο επεκτάσεις του browser, app για κινητά, κ.τ.λ.

Αν ανοίξουμε λογαριασμό, μπορούμε να αποθηκεύουμε μέσα στο Futurepedia τα AI tools που μας ενδιαφέρουν, ακόμη και να ορίσουμε αγαπημένα. Επιπλέον, να μας στέλνει και email με ενημέρωση για τα νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που κυκλοφορούν.

ChatAll – Ενημέρωση με Claude

Όπως έχουμε περιγράψει αναλυτικά σε πρόσφατο οδηγό, το συγκεκριμένο εργαλείο δεν ανήκει στα online AI tools, καθώς πρόκειται για μια πολύ μικρή εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που μας επιτρέπει να συνομιλούμε ταυτόχρονα στα ελληνικά με όλα τα δημοφιλή LLMs, όπως ChatGPT, Bing AI, Google Bard, κ.τ.λ.

Το συμπεριλάβαμε σε αυτόν τον οδηγό καθώς έκανε μια μεγάλη ενημέρωση που πρέπει να την κάνουμε χειροκίνητα από το GitHub πατώντας εδώ. Αν δεν γνωρίζουμε την απλή διαδικασία, μπορούμε να δούμε εδω τις οδηγίες.

Αυτή η μεγάλη ενημέρωση ενσωμάτωσε πλέον το GPT-4, το αποδοτικό Sage, και τις δύο νεότερες εκδόσεις του Claude, που είναι πολύ πιο αποδοτικές στη γλώσσα μας από την προηγούμενη που διέθετε το ChatAll. Όλες μέσω του Poe.

Όπως ίσως θα γνωρίζουμε, το Claude δυστυχώς δεν διατίθεται πλέον αυτόνομα και χωρίς περιορισμούς σε νέους χρήστες με την μέθοδο του Slack που περιγράψαμε σε παλαιότερο οδηγό, λόγω υπερβολικής ζήτησης. Ωστόσο, παραμένει πλήρως ενεργό και χωρίς περιορισμούς στο Slack σε όσους χρήστες πρόλαβαν να το εγκαταστήσουν νωρίς.

Παρ΄ όλα αυτά, μπορούμε να αξιοποιήσουμε το ChatAll για να έχουμε ταυτόχρονες απαντήσεις χωρίς περιορισμούς όχι μόνο από ChatGPT και Bing AI, αλλά πλέον και από τις δύο καλές εκδόσεις του Claude. Αρκεί να συνδέσουμε το ChatAll στο Poe, όπως περιγράφουμε εδώ.

To Claude-instant αξίζει να το προσθέσουμε γιατί είναι εντυπωσιακά γρήγορο, και λειτουργεί χωρίς περιορισμούς. Το Claude+ έχει τον περιορισμό των τριών συνεδριών ημερησίως, ενώ το GPT-4 μια συνεδρία ημερησίως. To LMSYS (claude-v1) απαιτεί ξεχωριστό API key και δεν θα μας λειτουργήσει.

Τέλος, μην ξεχνάμε ότι το ChatAll αξιοποιεί και τα τρία στυλ συνομιλίας του Bing AI το οποίο με τη σειρά του χρησιμοποιεί ήδη το GPT-4 χωρίς κανένα περιορισμό.

Είναι χρήσιμα τα AI tools του οδηγού;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps