Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Δίπλωμα Αυτοκινήτου: Μάθετε τα Σήματα Από το Κινητό Σας
Diploma aytokinitou mathete ta simata apo to kinito sas

Δίπλωμα Αυτοκινήτου: Μάθετε τα Σήματα Από το Κινητό Σας

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το δίπλωμα αυτοκινήτου αποτελεί αναμφίβολα ένα απαραίτητο προσόν για όλους μας, τόσο στην καθημερινή, όσο και στην επαγγελματική μας ζωή, για όσους δεν εργαζόμαστε από το σπίτι. Ένας αρκετά εύκολος τρόπος να εξασκηθούμε στο θεωρητικό κομμάτι της οδήγησης είναι οι mobile εφαρμογές. Δείτε τις καλύτερες εφαρμογές για εξάσκηση στα σήματα μέσα από την προσωπική μας εμπειρία.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Λίγα λόγια για τις εκπαιδευτικές εφαρμογές

Οι εκπαιδευτικές εφαρμογές αποτελούν αναμφίβολα έναν από τους μεγαλύτερους κλάδους των mobile και διαδικτυακών εφαρμογών.

Πλέον, μέσω του κινητού ή του υπολογιστή μας έχουμε πρόσβαση σε μια τεράστια συλλογή μαθημάτων και σεμιναρίων εντελώς δωρεάν.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 01

Υπάρχουν υπηρεσίες για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, προγραμματισμού, ακόμα και για την παρακολούθηση ολόκληρων ακαδημαϊκών διαλέξεων.

Σκοπός των εφαρμογών αυτών είναι να δώσουν μια πιο πρακτική μορφή στη γνώση και να κινήσουν το ενδιαφέρον του χρήστη μέσω διαδραστικών στοιχείων.

Μάλιστα, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε και δικά μας διαδικτυακά μαθήματα μέσω της εφαρμογής Udutu:

Πως Δημιουργώ Μαθήματα στο Ίντερνετ, Δωρεάν με το Udutu

Στο ίντερνετ υπάρχουν αμέτρητα site που αφορούν την εκπαίδευση. Θα βρούμε σελίδες για μαθήματα προγραμματισμού, για μαθήματα γαλλικών και αγγλικών, μέχρι και γενικού τύπου εκπαιδευτικά site για…

Στον σημερινό οδηγό θα παρουσιάσουμε τις καλύτερες εκπαιδευτικές εφαρμογές για εξάσκηση πάνω στα σήματα για το δίπλωμα αυτοκινήτου.

Γιατί να αποφύγω την εφαρμογή του υπουργείου;

Όπως ίσως γνωρίζετε, οι υποψήφιοι οδηγοί εξετάζονται στα σήματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου.

Η εφαρμογή αυτή δημιουργεί ένα τεστ 30 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, οι οποίες επιλέγονται τυχαία μέσα από ένα μεγαλύτερο σύνολο.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 02

Παρότι η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για το κοινό, έχει σχεδιαστεί για Windows XP, και μπορεί να τρέξει αποκλειστικά σε ανάλυση οθόνης 1024×768.

Μία λύση θα ήταν να στήσουμε μια εικονική μηχανή με Windows XP…

Εικονική Μηχανή Windows: Δημιουργία σε Linux / Windows

Το να δημιουργήσουμε μια εικονική μηχανή Windows μας επιτρέπει να τρέξουμε μια ανεξάρτητη εγκατάσταση μέσα στο Linux ή στα Windows, υποστηρίζοντας πλήρως τα προγράμματα, και αναγνωρίζοντας περιφερειακές συσκευές. Ας δημιουργήσουμε…

…αλλά ειλικρινά δεν αξίζει να μπούμε σε αυτόν τον κόπο, μόνο για να εξασκηθούμε για τα σήματα.

Στον οδηγό θα χρησιμοποιήσουμε εφαρμογές από τρίτους προγραμματιστές, οι οποίες παρέχουν μεγαλύτερη συμβατότητα για το κινητό ή τον υπολογιστή μας.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 03

Πέρα από την καλύτερη συμβατότητα, οι εφαρμογές του οδηγού τονίζουν τη σωστή απάντηση σε περίπτωση λάθους.

Στο τεστ του υπουργείου δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, καθώς ακολουθεί τη φιλοσοφία εφαρμογής εξέτασης, και όχι εκμάθησης.

Ποια είναι τα κριτήρια σύγκρισης των εφαρμογών;

Με μια απλή αναζήτηση, μπορούμε να βρούμε δεκάδες υπηρεσίες που μας βοηθούν να κατανοήσουμε το θεωρητικό κομμάτι της οδήγησης.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 04

Επειδή όμως η εξέταση για το δίπλωμα αυτοκινήτου πραγματοποιείται πάνω σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, ήμασταν ιδιαίτερα αυστηροί στα κριτήρια επιλογής.

Στον οδηγό δεν περιλαμβάνεται καμία εφαρμογή που δεν ακολουθεί κατά γράμμα τις ερωτήσεις του υπουργείου.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 06

Επειδή όμως τα περισσότερα τεστ αποτελούνται από τυχαίες ερωτήσεις, είναι πρακτικά αδύνατον να ελέγξουμε όλες τις απαντήσεις μία προς μία.

Πραγματοποιήσαμε αρκετές δοκιμές σε κάθε εφαρμογή, αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν υπάρχει κάποια λανθασμένη ερώτηση.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 05

Σε περίπτωση που εντοπίσετε οποιοδήποτε σφάλμα στις εφαρμογές του οδηγού, μπορείτε να μας το περιγράψετε στα σχόλια.

Εφαρμογές για Android

Στην ενότητα που ακολουθεί, θα παρουσιάσουμε τις αποτελεσματικότερες εφαρμογές για εξάσκηση στα σήματα από το κινητό μας.

Παρότι ο συγκεκριμένος οδηγός αφορά το δίπλωμα αυτοκινήτου, η υποστήριξη άλλων τύπων οχημάτων θα θεωρηθεί πλεονέκτημα για κάθε εφαρμογή.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου

Όπως γίνεται αντιληπτό και από την ονομασία του, η εφαρμογή Δίπλωμα Αυτοκινήτου αφορά αποκλειστικά υποψήφιους οδηγούς αυτοκινήτων.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 07

Διαθέτει ένα πολύ απλό και χρηστικό περιβάλλον, το οποίο αποτελείται από 3 βασικές ενότητες: τα Τεστ, τη Βαθμολογία, και τις Αποθηκευμένες Ερωτήσεις.

Επίσης, υπάρχουν κάποιες δευτερεύουσες ενότητες, όπως τα Top Scores και το Εγχειρίδιο Οδήγησης, για τις οποίες δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη διευκρίνηση.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 08

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εφαρμογές του οδηγού, το Δίπλωμα Αυτοκινήτου δεν ελέγχει τον υποψήφιο πάνω σε τυχαία επιλεγμένες ερωτήσεις.

Βασίζεται στη μέθοδο της επανάληψης και παρέχει 30 τυποποιημένα τεστ των 30 ερωτήσεων, από τα οποία επιλέγει ελεύθερα ο χρήστης.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 09

Χάρη σε αυτή την τυποποίηση, μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι έχουμε διδαχθεί το σύνολο της εξεταζόμενης ύλης για τα σήματα.

Κάθε ερώτηση έχει τη μορφή που βλέπουμε στην εικόνα, και αποτελείται από το κείμενο της ερώτησης, μία σχετική εικόνα (προαιρετικά), και δύο ή τρεις προτεινόμενες απαντήσεις.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 10

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, η εφαρμογή δεν μας ενημερώνει για την ορθότητα των απαντήσεών μας.

Μόνο μετά την ολοκλήρωση του τεστ οι ερωτήσεις επισημαίνονται ως Σωστές ή Λάθος, ανάλογα τις απαντήσεις μας.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 11

Πατώντας πάνω σε κάποια λανθασμένη (ή σωστή) ερώτηση, μπορούμε να δούμε τη σωστή απάντηση υπογραμμισμένη με πράσινο χρώμα.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 12

Όσον αφορά την ενότητα των βαθμολογιών, μας επιτρέπει να δούμε τον αριθμό των επιτυχημένων/αποτυχημένων τεστ με τη μορφή κειμένου ή γραφήματος.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 13

Τέλος, μας δίνεται η δυνατότητα να αποθηκεύσουμε κάποια ερώτηση και να έχουμε πρόσβαση σε αυτή οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούμε.

Για να αποθηκεύσουμε μια ερώτηση, αρκεί να πατήσουμε το αντίστοιχο εικονίδιο στο πάνω δεξιά μέρος της εφαρμογής.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 14

Σε περίπτωση που είστε υποψήφιος οδηγός μηχανής, στο Google Play υπάρχει διαθέσιμη από τον ίδιο προγραμματιστή η εφαρμογή Δίπλωμα Μοτοσυκλέτας.

Drive Safe

Το Drive Safe θεωρείται μία από τις πιο ολοκληρωμένες εφαρμογές του είδους και αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για τους υποψήφιους και νέους οδηγούς.

Με μια ματιά στο αρχικό του μενού, βλέπουμε ότι χωρίζεται σε δύο βασικά μέρη: στις Χρήσιμες Πληροφορίες και στις Εξετάσεις.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 15

Στις Χρήσιμες Πληροφορίες ανήκουν όλες οι ενότητες που περιέχουν κάποιου είδους πρόσθετη πληροφορία, όπως τα Σήματα, οι Ποινές, και τα Χρήσιμα.

Στα Σήματα μπορούμε να δούμε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε σήμα, όπως τη σημασία του, τον κωδικό του, και την ποινή σε περίπτωση παραβίασής του.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 16

Στην ενότητα Ποινές μπορούμε να δούμε τις ποινές που επιβάλλονται στον οδηγό για κάθε παράβαση του ΚΟΚ, μαζί με το σχετικό άρθρο του νόμου.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 17

Στα Χρήσιμα βρίσκουμε μια μεγάλη λίστα χρήσιμων οδηγιών και πληροφοριών, όπως χρήσιμα τηλέφωνα και συμβουλές για οικονομική οδήγηση.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 18

Όσον αφορά τις εξετάσεις, μας δίνεται η δυνατότητα να ξεκινήσουμε κάποιο νέο τεστ, να συνεχίσουμε κάποιο υπάρχον, και να δούμε τις βαθμολογίες μας.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 18α

Η εφαρμογή παρέχει τεστ για όλους τους τύπους οχημάτων, και πιο αναλυτικά για αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, φορτηγά (ΠΕΙ και μη), και λεωφορεία (ΠΕΙ και μη).

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 19

Στις ρυθμίσεις μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε πόσες ερωτήσεις επιθυμούμε να περιέχει κάθε τεστ. Ανάλογα με τον τύπο του οχήματος, το εύρος των ερωτήσεων αλλάζει.

Τα τεστ για το δίπλωμα αυτοκινήτου μπορούν να περιέχουν από 10 έως 60 ερωτήσεις, ανάλογα με τη ρύθμιση που επιλέξαμε.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 20

Το Drive Safe παρέχει 4 διαφορετικές επιλογές εξέτασης στα σήματα. Πιο συγκεκριμένα, επιτρέπει την εξέταση σε:

  • Τυχαία επιλεγμένες ερωτήσεις
  • Ερωτήσεις μιας συγκεκριμένης ενότητας της ύλης
  • Κάποιο από τα 30 τυποποιημένα τεστ
  • Κάποια αποθηκευμένη ερώτηση

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 21

Όπως και στο Δίπλωμα Αυτοκινήτου, έτσι κι εδώ οι ερωτήσεις αποτελούνται από τo κείμενο της ερώτησης, μια εικόνα, και δύο ή τρεις διαθέσιμες απαντήσεις.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 22

Οι λανθασμένες απαντήσεις εμφανίζονται στο τέλος της εξέτασης, ενώ μέσω της Επισκόπησης Ερωτήσεων μπορούμε να δούμε τις έγκυρες απαντήσεις.

Σήματα (Sinan KNA) – Υποστήριξη Ξένων Γλωσσών

Παρότι οι εφαρμογές που έχουμε παρουσιάσει προσφέρουν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες δυνατότητες, διαθέτουν όλες μια αρκετά σημαντική έλλειψη.

Υποστηρίζουν αποκλειστικά την ελληνική γλώσσα, ενώ η επίσημη εξέταση μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά, τα Ρώσικα, και τα Αλβανικά.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 23

Ως αποτέλεσμα, ένας ξενόγλωσσος υποψήφιος θα χρειαστεί μια εφαρμογή εκμάθησης που να υποστηρίζει κάποια από αυτές τις 3 γλώσσες.

Η εφαρμογή Σήματα (Sinan KNA) μπορεί να καλύψει αυτήν την ανάγκη, και παράλληλα να παρέχει όλες τις βασικές δυνατότητες μιας εφαρμογής για τα σήματα.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 24

Ο υποψήφιος οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τεστ για δίπλωμα αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας, φορτηγού (ΠΕΙ και μη), λεωφορείου (ΠΕΙ και μη), και ADR.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 25

Η εξέταση μπορεί να περιέχει τυχαίες ερωτήσεις, ή να γίνει πάνω σε κάποιο από τα 40 τυποποιημένα τεστ της εφαρμογής.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 26

Όπως και στις υπόλοιπες εφαρμογές του οδηγού, οι διορθώσεις των λανθασμένων απαντήσεων εμφανίζονται μόνο μετά το τέλος της εξέτασης.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 27

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι όλες οι λανθασμένες ερωτήσεις αποθηκεύονται στην ενότητα Επικίνδυνες Ερωτήσεις, ώστε να έχουμε άμεση πρόσβαση σε αυτές όταν θα κάνουμε επανάληψη.

Σήματα (AppDVision) – Υποστήριξη Ξένων Γλωσσών

Η εφαρμογή Σήματα (AppDVision) είναι μια εξαιρετικά απλή εφαρμογή και δεν προσφέρει σχεδόν καμία ιδιαίτερη επιλογή παραμετροποίησης.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 28

Ωστόσο, η δυνατότητα φωνητικής ανάγνωσης των ερωτήσεων στα Ελληνικά, την καθιστά μοναδική επιλογή για άτομα που δικαιούνται αυτόν τον τύπο εξέτασης.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 29

Όσον αφορά την εξέταση, πραγματοποιείται πάνω σε 30 τυχαίες ερωτήσεις, με τις λανθασμένες ερωτήσεις να εμφανίζονται στο τέλος της.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 30

Όπως και η προηγούμενη ομώνυμη εφαρμογή, υποστηρίζει όλες τις γλώσσες εξέτασης του υπουργείου (Ελληνικά, Αγγλικά, Ρώσικα, Αλβανικά).

Γνωστές εφαρμογές που δεν αναφέραμε

Στην ενότητα που ακολουθεί, θα εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους δεν αναφέραμε κάποιες σχετικά δημοφιλείς εφαρμογές για τα σήματα.

Drivetest (Android)

Παρότι το Drivetest είναι μια αρκετά καλοσχεδιασμένη εφαρμογή, διαθέτει ένα σημαντικό μειονέκτημα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.

Η εφαρμογή δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα στη συσκευή μας, αλλά απαιτείται η παράλληλη εγκατάσταση του Adobe Air.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 31

Ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας προκαλεί σπατάλη μνήμης RAM και αποθηκευτικού χώρου, καθώς και αργή φόρτωση της εφαρμογής.

Μάλιστα, αν συγκρίνουμε τον χρόνο φόρτωσης με άλλες εφαρμογές για σήματα, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει σημαντική διαφορά.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 32

Πέρα όμως από το συγκεκριμένο μειονέκτημα, η εφαρμογή διαθέτει ένα πολύ βολικό περιβάλλον και υποστηρίζει και τις τέσσερις γλώσσες εξέτασης.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 33

Επιπλέον, διαθέτει τεστ για όλους τους τύπους οχημάτων (αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα, φορτηγό, λεωφορείο) πάνω σε τυχαίες ερωτήσεις ή συγκεκριμένα κεφάλαια.

Για να αποφύγουμε την αργή φόρτωση της εφαρμογής, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη διαδικτυακή έκδοση του Drivetest.

TestKOK.gr (χρήση από συγκεκριμένες σχολές)

Το TestKOK.gr αποτελεί μία από τις καλύτερες υπηρεσίες για εξάσκηση στα σήματα, τόσο στην Android, όσο και στη διαδικτυακή του έκδοση.

Υποστηρίζει και τις 4 γλώσσες εξέτασης, ενώ δεν απουσιάζει ούτε η ανάγνωση των ερωτήσεων – απαντήσεων στα ελληνικά.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας-34

Όσο αφορά τον τρόπο εξέτασης, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε 5 διαφορετικές επιλογές:

Τεστ Υπουργείου: To Τεστ Υπουργείο αποτελεί μία προσημείωση της επίσημης εξέτασης τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην επιλογή των 30 ερωτήσεων.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας-35

TestKok: Το TestKok αποτελεί παραλλαγή του τεστ του υπουργείου με το μοναδικό επιπλέον χαρακτηριστικό της χρήσης animation για κάθε ερώτηση του τεστ.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας-35α

Τεστ Προόδου: Το Τεστ προόδου αποτελεί μια πιο σύνθετη μορφή εξέτασης, στην οποία οι ερωτήσεις δεν επιλέγονται τυχαία, αλλά βάσει των επιδόσεων του χρήστη.

Τεστ Κατηγορίας: Όπως καταλαβαίνουμε και από την ονομασία του, το Τεστ Κατηγορίας επιτρέπει την εξέταση πάνω σε συγκεκριμένη ενότητα της ύλης για τα σήματα.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας-35β

Τεστ Λαθών: Το τεστ λαθών μας δίνει τη δυνατότητα να εξεταστούμε μόνο στις ερωτήσεις που έχουμε απαντήσει λανθασμένα.

Ο λόγος που τοποθετήσαμε το TestKok.gr στη συγκεκριμένη ενότητα είναι η συνεργασία με συγκεκριμένες σχολές οδηγών που μπορούμε να δούμε εδώ.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας-36

Ως αποτέλεσμα, δεν απευθύνεται στο σύνολο των αναγνωστών του Pcsteps, αλλά αποκλειστικά σε αυτούς που θα επιλέξουν μία από τις παραπάνω σχολές.

Πέρα όμως από αυτήν την ιδιαιτερότητα, το TestKok.gr αποτελεί μία πολύ αποτελεσματική εφαρμογή με πολλές ενδιαφέρουσες δυνατότητες.

Testdriveme – Διαδικτυακή εφαρμογή

Το Testdriveme μπορεί να θεωρηθεί η πιο ολοκληρωμένη διαδικτυακή εφαρμογή εκμάθησης του θεωρητικού κομματιού της οδήγησης.

Διαθέτει ένα χρηστικό περιβάλλον με καλοσχεδιασμένα γραφικά, και συνδυάζει τις δυνατότητες όλων των προηγούμενων εφαρμογών.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 36

Υποστηρίζει τόσο τα Ελληνικά, όσο και τις υπόλοιπες τρεις ξένες γλώσσες εξέτασης, καθώς και ανάγνωση των ερωτήσεων (μόνο στα Ελληνικά).

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 37

Τη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν εξεταζόμενοι για δίπλωμα αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας, φορτηγών (ΠΕΙ και μη), και λεωφορείων (ΠΕΙ και μη).

Επιπλέον, μας δίνεται η δυνατότητα να συνδεθούμε με τη σχολή μας και να της αποστέλλονται στοιχεία για την πρόοδό μας.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 38

Με το Testdriveme μπορούμε να ελέγξουμε τις γνώσεις μας στα σήματα μέσω έξι διαφορετικών ειδών εξέτασης.

Στη συνέχεια του οδηγού θα παρουσιάσουμε αναλυτικά κάθε είδος εξέτασης, αφού πρώτα δούμε τη διαδικασία εγγραφής στην υπηρεσία.

Διαδικασία εγγραφής

Για να εγγραφούμε στο Testdriveme, πάμε στο αντίστοιχο εικονίδιο στο πάνω μέρος της σελίδας, και πατάμε Εγγραφή.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 39

Αφού πατήσουμε εγγραφή, επιλέγουμε ότι είμαστε μαθητές…

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 40

…και συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας στην φόρμα που θα εμφανιστεί.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 41

Τέλος, πατάμε είσοδος για να εισέλθουμε στον λογαριασμό που μόλις δημιουργήσαμε.

Τυχαίες ερωτήσεις και προσομοίωση εξέτασης

Τα πρώτα είδη εξέτασης που θα παρουσιάσουμε είναι οι τυχαίες ερωτήσεις και η προσομοίωση εξέτασης.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 42

Και τα δύο τεστ αποτελούνται από 30 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, που κληρώνονται τυχαία από ένα μεγαλύτερο σύνολο.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 43

Η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι το γραφικό τους περιβάλλον, και η ύπαρξη του κουμπιού επιβεβαίωσης απάντησης στην προσομοίωση εξέτασης.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 44

Στην ουσία αποτελούν την πιο βασική μορφή εξέτασης, που τη βρίσκουμε στις περισσότερες εφαρμογές για τα σήματα.

Εξέταση ανά κεφάλαιο

Η εξέταση ανά κεφάλαιο μας επιτρέπει να εξεταστούμε αποκλειστικά σε ένα κεφάλαιο της ύλης για τα σήματα.

Πατώντας πάνω στη συγκεκριμένη επιλογή, εμφανίζεται μία λίστα με όλες τις διαθέσιμες ενότητες και τον αριθμό των ερωτήσεων που περιέχουν.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 45

Το περιβάλλον εξέτασης είναι ίδιο με αυτό των τυχαίων ερωτήσεων, με τη διαφορά ότι δεν υπάρχει αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση του τεστ.

Τεστ λαθών

Το τεστ λαθών αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, καθώς μας επιτρέπει να εξεταστούμε μόνο στις ερωτήσεις που έχουμε απαντήσει λανθασμένα.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 46

Αφού πατήσουμε πάνω στη σχετική επιλογή, βλέπουμε μία λίστα με όλες τις ερωτήσεις που δεν γνωρίζαμε.

Στο αριστερό μέρος υπάρχει μια μπάρα, από την οποία επιλέγουμε τον αριθμό των ερωτήσεων του τεστ, και με το κουμπί GO ξεκινάμε την εξέταση.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 47

Οι ερωτήσεις της εξέτασης επιλέγονται τυχαία από τη λίστα των λανθασμένων ερωτήσεων.

Τεστ προόδου

Το τεστ προόδου αποτελεί μία πρωτότυπη λειτουργία του Testdriveme, την οποία δεν συναντάμε σε καμία άλλη εφαρμογή για σήματα.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 48

Η λειτουργία αυτή μαζεύει όλες τις ερωτήσεις που έχουμε συναντήσει λιγότερες από τρεις φορές, και μας εξετάζει πάνω σε αυτές.

Η εξέταση μπορεί να πάρει δύο μορφές. Η πρώτη μορφή αποτελείται από 1 μέχρι 30 ερωτήσεις, που επιλέγονται τυχαία από όλες τις μη εξοικειωμένες ερωτήσεις.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 49

Η δεύτερη μορφή μας επιτρέπει να εξεταστούμε σε έναν αριθμό μη εξοικειωμένων ερωτήσεων από ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο της ύλης.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 50

Το τεστ προόδου μας εμφανίζει και ένα σχετικό γράφημα με το ποσοστό των ερωτήσεων που έχουμε συναντήσει πάνω από τρεις φορές.

Δύσκολο τεστ

Το δύσκολο τεστ είναι η τελευταία μορφή εξέτασης του Testdriveme, και αποτελεί μια εξίσου πρωτότυπη λειτουργία με το τεστ προόδου.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 51

Το τεστ αυτό μας επιτρέπει να εξεταστούμε στις 10-60 ερωτήσεις με τα μεγαλύτερα ποσοστά λαθών απ' όλους τους χρήστες της εφαρμογής.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου Μάθετε τα Σήματα απο το Κινητό Σας 52

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να δώσουμε μεγαλύτερη βάση στις απαιτητικές ερωτήσεις, και να μην επαναλαμβάνουμε διαρκώς τις εύκολες.

Εσείς πώς εξασκηθήκατε για το δίπλωμα αυτοκίνητου;

Όπως είδαμε στον οδηγό, οι εφαρμογές για τα σήματα αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες να πετύχουμε στις θεωρητικές εξετάσεις για το δίπλωμα αυτοκινήτου.

Εσείς χρησιμοποιήσατε εφαρμογή για να εξασκηθείτε στα σήματα; Είδατε αποτέλεσμα; Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps