Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Δωρεάν Μαθήματα Ξένων Γλωσσών Μέσω Internet

Δωρεάν Μαθήματα Ξένων Γλωσσών Μέσω Internet

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα τελευταία χρόνια, τα μαθήματα Αγγλικών σε φροντιστήρια είναι διαθέσιμα σε αρκετά χαμηλές τιμές, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει. Από την άλλη, η εκμάθηση μιας λιγότερο δημοφιλούς γλώσσας είναι αρκετά χρονοβόρα και πολλές φορές οικονομικά αδύνατη. Δείτε πώς να κάνετε δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών μέσω του διαδικτύου.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Σε ποιους απευθύνονται τα μαθήματα ξένων γλωσσών μέσω Internet;

Σε μία τουριστική χώρα όπως η Ελλάδα, και για όσους σκοπεύουν να σπουδάσουν ή να εργαστούν στο εξωτερικό, μία ξένη γλώσσα είναι απαραίτητη. Επιπλέον, η γνώση μιας νέας γλώσσας αυξάνει τα επαγγελματικά μας προσόντα και αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Ταυτόχρονα, ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων θεωρούν τη γλωσσομάθεια ως χόμπι και τη χρησιμοποιούν για να ξοδέψουν παραγωγικά τον χρόνο τους. Μάλιστα, εικάζεται πως το να γνωρίζουμε περισσότερες από μία γλώσσες μπορεί να προστατέψει από τη νόσο του Alzheimer και άλλες μορφές άνοιας.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 1

Σε αυτούς ακριβώς τους χρήστες απευθύνονται τα μαθήματα ξένων γλωσσών μέσω του διαδικτύου. Τα μαθήματα αυτά δεν έχουν σκοπό την πλήρη εκμάθηση μιας γλώσσας – όπου τα φροντιστηριακά μαθήματα είναι αναντικατάστατα – αλλά την επαφή μαζί της και την απόκτηση βασικών δυνατοτήτων επικοινωνίας.

Τα μαθήματα αυτά είναι ιδανικά για ταξιδιώτες και άτομα που απλά φρεσκάρουν τις γνώσεις τους. Επιπλέον, θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα βοηθητικό εργαλείο για μαθητές φροντιστηρίων και σχολείων.

Στην συνέχεια του οδηγού, θα δούμε μερικές από τις καλύτερες σελίδες για μαθήματα ξένων γλωσσών στα Αγγλικά αλλά και στα Ελληνικά.

Μαθήματα στα Αγγλικά

Όπως είναι φυσικό, οι περισσότερες πλατφόρμες για μαθήματα ξένων γλωσσών είναι διαθέσιμες στα Αγγλικά. Αν και έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες για μαθήματα στην Ελληνική γλώσσα, δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τις ξενόγλωσσες σελίδες.

Επιπλέον, μερικές ιστοσελίδες όπως ο Duolingo διαθέτουν μαθήματα και στις δύο γλώσσες. Ωστόσο, τα ελληνικά μαθήματα περιορίζονται σε μία γλώσσα (Αγγλικά), ενώ τα αγγλικά σε 27.

Duolingo

Μία από τις καλύτερες σελίδες/εφαρμογές για μαθήματα ξένων γλωσσών είναι ο Duolingo. Διαθέτει ένα άψογα οργανωμένο περιβάλλον, μεγάλη ποικιλία γλωσσών και ένα αρκετά ανεπτυγμένο σύστημα εκμάθησης.

Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές του είδους, δεν περιορίζεται στις συνηθισμένες γλώσσες (Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά), αλλά παρέχει μια λίστα με 27 διαφορετικές επιλογές.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 2

Πρέπει να τονίσουμε ότι ο Duolingo προσφέρει μαθήματα για γλώσσες που δεν μπορούμε να βρούμε πουθενά αλλού, όπως Σουαχίλι και Ινδονησιακά.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του Duolingo είναι η προσαρμογή στις ήδη υπάρχουσες γνώσεις μας.

Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή, μπορούμε να εξεταστούμε σε ένα σύντομο τεστ και να παραλείψουμε τις ενότητες που θα περάσουμε επιτυχώς.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 3

Επιπλέον, καθ' όλη την διάρκεια των μαθημάτων έχουμε τη δυνατότητα επαναληπτικών τεστ και ενημέρωση για το ποιες ενότητες έχουμε καιρό να επαναλάβουμε.

Όσο αφορά τα μαθήματα, είναι χωρισμένα σε ενότητες με κλιμακωμένη δυσκολία. Ενώ στα πρώτα μαθήματα βλέπουμε απλές φράσεις και λεξιλόγιο, στη συνέχεια συναντάμε περίπλοκα γραμματικά φαινόμενα.

Στην παρακάτω εικόνα φαίνονται 4 από τις 62 ενότητες των ιταλικών.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 4

Κάθε μάθημα είναι ταυτόχρονα και ένα τεστ. Σε αντίθεση όμως με τα κανονικά τεστ της εφαρμογής, εδώ έχουμε πρόσβαση στους κανόνες, το λεξιλόγιο και τη γραμματική.

Για να περάσουμε ένα μάθημα, πρέπει να απαντήσουμε σωστά σε όλες τις ερωτήσεις. Αν κάνουμε κάποιο λάθος θα επαναλάβουμε ξανά τη λάθος ερώτηση.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 5

Οι τρόποι εξέτασης και παράδοσης είναι πολλοί και διαφορετικοί με βασικούς:

  • Μετάφραση λέξης ή φράσης από/στη γλώσσα που διδασκόμαστε.
  • Ακουστικά τεστ.
  • Προφορικά τεστ μέσω του μικροφώνου (μπορεί να παραληφθεί).
  • Επιλογή της εικόνας που ταιριάζει στην λέξη.
  • Επιλογή της σωστής λέξης που ταιριάζει στο κενό.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 6

Μέσω του μενού Words μπορούμε να δούμε όλες τις λέξεις που έχουμε μάθει μαζί με πληροφορίες γι αυτές, όπως σύνταξη, κλήση και έννοιες.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 7

Τέλος, μέσω του forum μπορούμε να επικοινωνήσουμε με άλλους χρήστες του Duolingo και να κάνουμε τυχόν ερωτήσεις.

Επίσης, μπορούμε να κατεβάσουμε την Android εφαρμογή και να έχουμε πρόσβαση στο Duolingo μέσω της κινητή μας συσκευής.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Duolingo, δείτε τον αναλυτικό οδηγό μας, που εστιάζεται στην ελληνική έκδοση του duolingo για μαθήματα Αγγλικών:

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών Μέσω Internet με το Duolingo

Τα τελευταία χρόνια, όλα τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα αγγλικών στα σχολεία ή και σε φροντιστήρια. Αν όμως είμαστε ενήλικες και θέλουμε να μάθουμε αγγλικά ή…

Memrise

Ο Memrise δεν αποτελεί μία “κλασική” σελίδα μαθημάτων ξένων γλωσσών, αλλά μια γενική πλατφόρμα μάθησης. Στην πλατφόρμα αυτή περιλαμβάνονται μαθήματα για μια μεγάλη ποικιλία ειδικοτήτων, όπως τέχνες, επιστήμες και γλώσσες.

Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να βρούμε μαθήματα ξένων γλωσσών, χημείας, φυσικής, μαθηματικών, και ιστορίας.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 8

Παρά τους πολλούς τομείς που υποστηρίζει αυτή η εφαρμογή, εμείς θα ασχοληθούμε μόνο με τα μαθήματα ξένων γλωσσών.

Ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Memrise είναι η δημιουργία μαθημάτων από τους ίδιους τους χρήστες. Αν και οι διαχειριστές έχουν σχεδιάσει έναν μεγάλο αριθμό μαθημάτων, ένας εξίσου μεγάλος αριθμός έχει δημιουργηθεί από εθελοντές.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 9

Πρέπει να τονίσουμε ότι όλα τα μαθήματά περνάνε από έλεγχο και σπάνια θα εντοπίσουμε οποιαδήποτε λάθος. Το μόνο εμπόδιο που μπορεί να συναντήσουμε είναι η έλλειψη συνοχής μεταξύ των μαθημάτων.

Για παράδειγμα, μπορεί στο μάθημα 2 να δούμε κάποιο γραμματικό φαινόμενο που δεν διδαχθήκαμε στο μάθημα 1. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλά μαθήματα σχεδιάστηκαν από διαφορετικούς χρήστες.

Παρ' ότι αποτελεί πολύ σημαντικό πρόβλημα, είναι πολύ εύκολο να λυθεί αν επιλέγουμε τα μαθήματα που σχεδιάστηκαν από τον Memrise ή σειρές μαθημάτων από τον ίδιο δημιουργό.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 10

Οι γλώσσες που διδάσκονται δεν είναι προκαθορισμένες, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο μάθημα. Αυτό σημαίνει ότι είναι αδύνατον να πούμε ποιες γλώσσες είναι διαθέσιμες και ποιες όχι.

Όσο αφορά το σύστημα παράδοσης και εξέτασης, δεν είναι σταθερό και στηρίζεται αποκλειστικά στο γούστο του σχεδιαστή. Άλλοι σχεδιαστές δίνουν έμφαση στο ακουστικό κομμάτι και την προφορά, ενώ άλλοι στοχεύουν στο γραπτό λόγο.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 11

Τέλος, μπορούμε να κάνουμε μαθήματα ξένων γλωσσών από το κινητό ή το tablet μας, μέσω της εφαρμογής Memrise.

Busuu

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση του Busuu, είναι σημαντικό να διαχωρίσουμε στο μυαλό μας τις δύο εκδόσεις της εφαρμογής. Πολλές δυνατότητες παρέχονται μόνο στην επί πληρωμή έκδοση, υποβαθμίζοντας την δωρεάν.

Στον οδηγό αυτό θα ασχοληθούμε μόνο με τις δωρεάν υπηρεσίες, αφού ο οδηγός είναι αφιερωμένος σε αυτές.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 12

Ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα του Busuu σε σχέση με τις άλλες εφαρμογές του οδηγού, είναι ο περιορισμός των γλωσσών που μπορούμε να διδαχθούμε.

Μας επιτρέπεται να επιλέξουμε μόνο μία από τις 12 διαθέσιμες γλώσσες. Αν θέλουμε να εξασκηθούμε σε παραπάνω από μία γλώσσες, πρέπει να δημιουργήσουμε νέους λογαριασμούς ή να πληρώσουμε.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 13

Επιπλέον, τα επαναληπτικά τεστ και κουίζ δεν διατίθενται δωρεάν, δημιουργώντας ένα μεγάλο πρόβλημα στους χρήστες.

Χωρίς τη δυνατότητα εξέτασής δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πρόοδό μας και μεγαλώνει η πιθανότητα να αφήσουμε κενά στην ύλη.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 14

Το μόνο σημαντικό πλεονέκτημα της εφαρμογής αυτής είναι η πολύ καλά οργανωμένες ενότητες των μαθημάτων. Παρ' όλα αυτά, διαθέτει αρκετά λιγότερες ενότητες σε σχέση με τον Duolingo.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 15

Όσο αφορά την παράδοση των μαθημάτων, γίνεται με αρκετούς τρόπους. Στα αρχικά μαθήματα χρησιμοποιούνται απλές ασκήσεις, όπως αντιστοιχήσεις, ενώ στα πιο προχωρημένα υπάρχουν περισσότερες ασκήσεις μετάφρασης και γραψίματος.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 16

Τέλος, μπορούμε να κατεβάσουμε την Android εφαρμογή του Busuu και να κάνουμε μαθήματα ξένων γλωσσών μέσω του κινητού ή του tablet μας.

Μαθήματα στα Ελληνικά

Σε αντίθεση με τα Αγγλικά, τα Ελληνικά δεν είναι μια ευρέως διαδεδομένη γλώσσα. Για τον λόγο αυτό, οι περισσότερες σελίδες δεν προσφέρουν μαθήματα στα Ελληνικά, αλλά στα Αγγλικά, Ισπανικά, και Γερμανικά.

Επιπλέον, οι λιγοστές προσπάθειες που έχουν γίνει για μαθήματα στα Ελληνικά, στοχεύουν σε μια συγκεκριμένη γλώσσα. Παράδειγμα τέτοιας εφαρμογής μπορείτε να δείτε στον παρακάτω οδηγό.

Μαθήματα Γαλλικών μέσω Internet, από Έλληνες για Έλληνες

Υπάρχουν πολλά προγράμματα και ιστοσελίδες για την εκμάθηση ξένων γλωσσών στο Internet. Τα περισσότερα από αυτά, όμως, έχουν δημιουργηθεί για αγγλόφωνους μαθητές. Τώρα, μια έξυπνη…

Ωστόσο, στο συγκεκριμένο άρθρο παρουσιάζουμε εφαρμογές που παρέχουν μαθήματα για διάφορες γλώσσες και όχι για μία συγκεκριμένη. Στην συνέχεια, θα δούμε μερικές από τις ελάχιστες εφαρμογές για μαθήματα ξένων γλωσσών στα Ελληνικά.

LingQ

Ο LingQ αποτελεί την μόνη εφαρμογή του είδους που προσφέρει πολλαπλών μαθήματα ξένων γλωσσών στα Ελληνικά. Συγκεκριμένα προσφέρει μαθήματα για 13 διαφορετικές γλώσσες (14 με τα Ελληνικά), κυρίως ευρωπαϊκών κρατών.

Κύρια διαφορά του LingQ με τις υπόλοιπες εφαρμογές του οδηγού είναι η αναφορά αποκλειστικά στο λεξιλόγιο. Δεν γίνεται καμία αναφορά σε γραμματικούς κανόνες, όπως χρόνοι και κλήση ρημάτων.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 17

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να απομνημονεύσουμε όλα τα παράδειγμα της εφαρμογής, αφού η δημιουργία δικών μας προτάσεων είναι σχεδόν απίθανη.

Ξεκινώντας το πρώτο μάθημα, βλέπουμε στο αριστερό παράθυρο μια λίστα με διάφορες εκφράσεις και λέξεις. Αυτές οι λέξεις είναι η ύλη του συγκεκριμένου μαθήματος.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 18

Πατώντας πάνω στη λέξη, εμφανίζεται στην δεξιά πλευρά η μετάφρασή της και μερικά παραδείγματα μέσα σε προτάσεις (στην συγκεκριμένη περίπτωσή δεν υπήρχαν).

Σε αντίθεση όμως με τον Duolingo, δεν μας δίνει κάποια πληροφορία για την κλήση του ρήματος. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι αδύνατον να σχηματίσουμε πρόταση με το “είσαι” σε κάποιο άλλο πρόσωπο.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 19

Όπως καταλαβαίνουμε, ο LingQ είναι ιδανικός για να αναπτύξουμε το λεξιλόγιό μας, αλλά δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτόν για την εκμάθηση μιας γλώσσας.

Τέλος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον LingQ μέσω την αντίστοιχης εφαρμογής για Android.

Εναλλακτική εφαρμογή: SpeakLanguages

Αν σκοπός μας είναι απλά η εύρεση έτοιμων φράσεων και λεξιλογίου, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τον SpeakLanguages. Μέσω της εφαρμογής αυτής μπορούμε να βρούμε φράσεις με ελληνικές μεταφράσεις σε 7 γλώσσες.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 20

Ψάχνετε τρόπο για να κάνετε εξάσκηση μια γλώσσα;

Όπως είναι γνωστό, η εκμάθηση μιας γλώσσας περιλαμβάνει και την πρακτική της άσκηση. Ένας εύκολος τρόπος να εξασκηθούμε σε μια γλώσσα και ταυτόχρονα να μάθουμε για νέες κουλτούρες και πολιτισμούς είναι το Interpals.

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 21

Το Interpals είναι ένα κοινωνικό δίκτυο με εκατοντάδες χιλιάδες μέλη ανά τον κόσμο. Μέσω αυτού του δικτύου μπορούμε να διδάξουμε και να μάθουμε κάποια γλώσσα ή απλά να επικοινωνήσουμε με ανθρώπους απ' όλη τη Γη.

Αν το χειριστούμε σωστά, μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τις γλωσσικές μας ικανότητες.

Έχετε απορίες σχετικά με τα μαθήματα ξένων γλωσσών μέσω Internet;

Συνοψίζοντας, τα μαθήματα ξένων γλωσσών μέσω internet αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, καθώς μας φέρνουν σε επαφή με μία νέα γλώσσα εντελώς δωρεάν. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως τα μαθήματα σε ένα φροντιστήριο, ή ακόμα περισσότερο τα ιδιαίτερα. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή έχετε να προτείνετε κάποια άλλη εφαρμογή, αφήστε σχόλιο.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps