Home » Hardware » Reviews » Παρουσίαση: Βάση Laptop Deepcool U-Pal

Παρουσίαση: Βάση Laptop Deepcool U-Pal

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Μπορεί να χαιρόμαστε που μπήκε το καλοκαίρι και ξεκίνησε η ζέστη, αλλά δεν θα μπορούσαν να πουν το ίδιο οι υπολογιστές μας, και ειδικά τα laptop. Σε αυτόν τον οδηγό θα σας παρουσιάσουμε τη βάση Deepcool U-Pal, η οποία αποτελεί μία οικονομική και αξιόπιστη λύση για να ψύξουμε επαρκώς το laptop μας και να αποφύγουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Γιατί μία βάση Laptop είναι χρήσιμη

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, τα laptop είναι πολύ πιο ευαίσθητα όσον αφορά την υπερθέρμανση από τους σταθερούς υπολογιστές.

Σκόνη, κακό σύστημα ψύξης, ή ανεπάρκεια αυτού, είναι μερικοί παράγοντες οι οποίοι φροντίζουν να ελαττώνουν τη ζωή του laptop μας.

Σε προηγούμενο οδηγό είχαμε δει αναλυτικά όλους τους λόγους για τους οποίους ένα laptop μπορεί να υπερθερμαίνεται, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το αποφύγουμε.

Πώς να Αποφύγω την Υπερθέρμανση Laptop

Κάθε υπολογιστής θερμαίνεται με τη χρήση, εντός κάποιων φυσιολογικών ορίων. Όταν όμως ξεπερνάει τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες, υπάρχει πρόβλημα. Η υπερθέρμανση laptop μπορεί να οδηγήσει από τον…

Μεταξύ άλλων, όπως είχαμε αναφέρει, ένας τρόπος για να έχουμε ένα πιο δροσερό laptop είναι η αγορά μίας βάσης με ανεμιστήρες.

Μια ειδική βάση laptop, εκτός από βελτιωμένη επιφάνεια εργασίας, παρέχει και άλλες ευκολίες. Η ψύξη γίνεται με αθόρυβους ανεμιστήρες, η βάση μπορεί να διαθέτει έξτρα θύρες USB, ρυθμιζόμενο επίπεδο εργασίας, κ.α..

Από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε μία χώρα η οποία ουσιαστικά έχει έξι μήνες ζέστη και πολύ σκόνη, η αγορά μίας βάσης laptop με ανεμιστήρες μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του συστήματος, την εργασία μας, αλλά και το προσδόκιμο ζωής του laptop.

Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιμένουμε από μία βάση με ανεμιστηράκια να κάνει κάποιο θαύμα. Μία βάση δεν είναι ούτε ψυγείο, ούτε κλιματιστικό.

Ωστόσο, ακόμα και μία πτώση στη θερμοκρασία της τάξης των 5 βαθμών, έχει πολύ θετική επίδραση στη διάρκεια ζωής του laptop μας.

Αυτό σημαίνει ότι το ενσωματωμένο ανεμιστηράκι του laptop θα λειτουργεί λιγότερο, με αποτέλεσμα να κρατήσει περισσότερο στο μέλλον.

Το laptop επανέρχεται γρηγορότερα στη μέση θερμοκρασία του, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε όλα του τα υποσυστήματα.

Επίσης, ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δώσουμε στα αποθηκευτικά μέσα. Η διάρκεια ζωής ενός δίσκου επηρεάζεται από τη θερμότητα.

Γενικά θα πρέπει να τους διατηρούμε δροσερούς σε θερμοκρασίες κάτω των 35 oC, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται με την παραπάνω βάση.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την μπαταρία, καθώς ένα δροσερό περιβάλλον επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της.

Μέχρι να κυκλοφορήσουν στο εμπόριο βάσεις για laptop με υδρόψυξη, οι συμβατικές βάσεις με ανεμιστηράκια αποτελούν μονόδρομο.

Ποια είναι η Deepcool

Η Deepcool δημιουργήθηκε με σκοπό την παροχή βελτιωμένων θερμικών λύσεων στους καταναλωτές σε όλον τον κόσμο.

Ιδρύθηκε το 1996 με έδρα το Πεκίνο, ενώ το όνομά της το εμπνεύστηκε από τον υπερυπολογιστή της IBM “Deep Blue”.

H Deepcool αρχικά παρήγαγε ψύκτρες και εξαρτήματα ψύξης για επιτραπέζιους υπολογιστές και server.

Με την ταχεία ανάπτυξη των προσωπικών υπολογιστών, επεκτάθηκε και σε προϊόντα υδρόψυξης, κουτιά επιτραπέζιων υπολογιστών, ψύκτρες φορητών υπολογιστών, τροφοδοτικά, κ.α..

Ως ένας από τους προμηθευτές της Dell, Fujitsu, Siemens, Osram, και πολλών άλλων, η Deepcool αναβαθμίζει συνεχώς τον κατασκευαστικό της εξοπλισμό και βελτιστοποιεί τις τεχνολογίες της.

Έτσι, συνεχίζει να διατηρεί την ηγετική της θέση στη βιομηχανία των λύσεων ψύξης υπολογιστικών συστημάτων.

Deepcool U-Pal

Σε αυτόν τον οδηγό θα σας παρουσιάσουμε τη βάση για laptop Deepcool U-Pal.

Τη βάση αυτή την επιλέξαμε για πολλούς λόγους. Ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι πρόκειται για μία επώνυμη λύση, η οποία έχει πολύ καλές κριτικές από χρήστες ανά τον κόσμο.

Ένας άλλος λόγος είναι ο μοναδικός σχεδιασμός της. Η ιδέα του U – σχήματος είναι εμπνευσμένη από την Αψίδα του Μ. Κωνσταντίνου στη Ρώμη.

Σύμφωνα με την Deepcool, το U – σχήμα συνδυάζει το μεγαλείο του μνημείου και την ιδέα για καλύτερη ψύξη σε ένα προϊόν.

Έχει βρεθεί ότι στα περισσότερα laptop, τα σημεία που ζεσταίνονται περισσότερο βρίσκονται στις άκρες, ενώ το κενό στη μέση επιταχύνει την απομάκρυνση του ζεστού αέρα.

Παράλληλα, η Deepcool U-Pal διαθέτει ειδικό μηχανισμό που προσαρμόζει τη γωνία θέσης του Laptop, εξασφαλίζοντας καλύτερη και εργονομική εργασία.

Μάλιστα έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ έξι διαφορετικών ρυθμιζόμενων θέσεων, κάτι το οποίο σπάνια συναντάμε σε άλλα παρόμοια προϊόντα.

Deepcool U-Pal

Επίσης, σημαντικό ρόλο στην επιλογή της συγκεκριμένης βάσης έπαιξε και η τιμή απόκτησής της.

Πρόκειται για μία πολύ οικονομική συσκευή, η οποία για τις δυνατότητες που προσφέρει πωλείται σε πολύ δελεαστική τιμή.

Χαρακτηριστικά και δυνατότητες

Η Deepcool U-Pal διαθέτει δύο μεγάλους ισχυρούς ανεμιστήρες με διάμετρο 140mm. H ταχύτητα περιστροφής τους ανέρχεται στις 1000±10%RPM, ενώ η μέγιστη ροή αέρα στα 92.22 CFM.

Τέτοιοι ανεμιστήρες τοποθετούνται συνήθως στα κουτιά σταθερών υπολογιστών. Μάλιστα είναι ιδιαίτερα αθόρυβοι, της τάξεως των 26.3 dB.

Το καλώδιο βάσης της Deepcool U-Pal διαθέτει ενσωματωμένη έξοδο USB, έτσι ώστε να μη στερηθούμε μία θύρα USB του υπολογιστή μας.

Μάλιστα η έξοδος είναι USB 3.0, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα υποβαθμιστούν οι ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

Η Deepcool U-Pal διαθέτει ποιοτικά μεταλλικά και πλαστικά μέρη, επιτυγχάνοντας καλύτερη απομάκρυνση της θερμότητας.

Επίσης, η επιφάνειά της που θυμίζει αυτή μιας κηρήθρας, εξασφαλίζει καλύτερη ροή αέρα.

Τέλος, διαθέτει αντιολισθητικές λεπτομέρειες. Οι αντιολισθητικές βάσεις και τα πόδια από καουτσούκ με υψηλά αντιολισθητικά στοιχεία εξασφαλίζουν την ασφάλεια του laptop σε κάθε θέση.

Αναλυτικά όλα τα χαρακτηριστικά της βάσης Deepcool U-Pal μπορούμε να τα βρούμε στην επίσημη σελίδα του κατασκευαστή.

Unboxing και πρώτες εντυπώσεις

To κουτί της βάσης Deepcool U-Pal είναι από ανακυκλώσιμο χαρτόνι.

Στην μπροστινή πλευρά βλέπουμε το προϊόν μαζί με τις βασικές δυνατότητές του.

Στο πίσω μέρος παρουσιάζονται κάποια χαρακτηριστικά και βασικές οδηγίες σε 13 διαφορετικές γλώσσες.

Ανοίγοντας τη συσκευασία, θα βρούμε τη βάση Deepcool U-Pal μέσα σε νάιλον, ενώ στις τέσσερις γωνιές υπάρχουν προστατευτικά από αφρολέξ.

Ουσιαστικά η συσκευασία, εκτός από τη βάση και μία κάρτα εγγύησης, δεν διαθέτει κάτι άλλο.

Φυλλάδιο οδηγιών δεν θα βρούμε, περιοριζόμαστε σε ό,τι αναγράφει εξωτερικά η συσκευασία. Άλλωστε δεν χρειάζεται να είναι κάποιος διάνοια για να χρησιμοποιήσει μια βάση.

Το USB καλώδιο σύνδεσης της βάσης με τον υπολογιστή είναι ενσωματωμένο πάνω της.

Στο πίσω μέρος επίσης είναι κολλημένο ένα αυτοκόλλητο γνησιότητας.

Στο μπροστινό μέρος, θα βρούμε τους δύο μεγάλους ανεμιστήρες, πίσω από ένα μεταλλικό πλέγμα, που καλύπτει όλη την επιφάνεια.

Όπως προείπαμε, το ιδιαίτερο με τη βάση Deepcool U-Pal είναι το γεγονός ότι μπορούμε να την προσαρμόσουμε σε διαφορετικές θέσεις. Ένα ειδικό σύστημα αναλαμβάνει να μεταβάλει την κλίση της βάσης.

Έτσι, μπορούμε να την προσαρμόσουμε από 0 έως 45 ο, ανάλογα με τι μας βολεύει.

Το USB καλώδιο της Deepcool U-Pal είναι αρκετά μακρύ, έτσι ώστε να φτάνει σε οποιαδήποτε θύρα του υπολογιστή μας.

Μάλιστα υπάρχει ειδική θέση στο πίσω μέρος της βάσης για να το αποκρύψουμε κατά τη μεταφορά.

Σε κάθε περίπτωση, η βάση Deepcool U-Pal είναι ποιοτική και στιβαρή. Μπορεί να δεχτεί άνετα το βάρος οποιουδήποτε laptop, τουλάχιστον μέχρι 15.6 ίντσες.

H βάση Deepcool U-Pal σε λειτουργία

Πάμε να συνδέσουμε τη βάση U-Pal στο laptop και να δούμε κατά πόσο ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας.

Για τις ανάγκες του οδηγού, χρησιμοποιήσαμε ενδεικτικά ένα laptop, το Dell Latitude E6320. Το συγκεκριμένο laptop δεν διαθέτει και το καλύτερο σύστημα ψύξης, ενώ εύκολα μπορεί να ανεβάσει υψηλές θερμοκρασίες.

Σε αυτό που θα εστιάσουμε είναι η θερμοκρασία του επεξεργαστή, αλλά και των δύο σκληρών δίσκων που διαθέτει.

Θα συγκρίνουμε τις θερμοκρασίες με και χωρίς τη βάση. Για να μετρήσουμε τη θερμοκρασία, χρησιμοποιήσαμε το HWMonitor Pro.

Θερμοκρασία Υπολογιστή - Πώς Να Τη Μετρήσουμε
Θερμοκρασία Υπολογιστή – Πώς να τη Μετρήσουμε

Η κατάλληλη θερμοκρασία υπολογιστή, και ειδικά η θερμοκρασία επεξεργαστή και κάρτας γραφικών, είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του. Σε κανονικές συνθήκες, οι ψύκτρες και…

Στα αποτελέσματα θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η δοκιμή γίνεται με θερμοκρασία περιβάλλοντος περίπου 26 oC .

Σε κατάσταση idle, δηλαδή όταν στο σύστημά μας εκτελούνται μόνο οι βασικές διεργασίες, οι θερμοκρασίες που μετρήσαμε σε κάθε περίπτωση είναι αυτές που φαίνονται στην παρακάτω εικόνα. Στα αριστερά βρίσκονται οι μετρήσεις με τη βάση, ενώ στα δεξιά χωρίς.

Σε κατάσταση φυσιολογικής χρήσης, οι μετρήσεις μας ήταν σαφώς αυξημένες.

Παρατηρούμε ότι σε κάθε περίπτωση έχουμε μία διαφορά περίπου 5-6 oC στον επεξεργαστή και περίπου 3-4 oC στους δίσκους. Επίσης, το εύρος των θερμοκρασιών χωρίς τη βάση ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Μπορεί η διαφορά να μην είναι τεράστια, αλλά σίγουρα είναι σημαντική. Σε κάθε περίπτωση όμως, η μεταβολή της θερμοκρασίας θα είναι διαφορετική σε κάθε laptop.

Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι δεν κατασκευάζονται όλα τα laptop από τα ίδια υλικά, ενώ διαθέτουν διαφορετικά συστήματα ψύξης και εξαερισμού.

Να αναφέρουμε ότι ο ήχος των δύο ανεμιστήρων της βάσης ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ουσιαστικά στο ίδιο επίπεδο με αυτό του laptop.

Πού μπορώ να βρω την βάση Deepcool U-Pal?

Την βάση Deepcool U-Pal μπορούμε να τη βρούμε τόσο σε ηλεκτρονικά, όσο και σε φυσικά καταστήματα. Μάλιστα η τιμή της είναι ιδιαίτερα ελκυστική και κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 15 – 20€.

Μπορούμε εύκολα να την προμηθευτούμε από το Public ή το e-Shop.

Πάντως όσοι απόκτησαν την παραπάνω συσκευή και από τα δύο καταστήματα, σύμφωνα με τα σχόλιά τους, έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.

Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξαμε να παρουσιάσουμε αυτό το προϊόν.

Να επισημάνουμε  ότι το προϊόν συνοδεύεται από διετή εγγύηση.

Τελικές Εντυπώσεις

Η βάση Deepcool U-Pal αποτελεί μία ποιοτική και αξιόπιστη λύση για να ψύξουμε επαρκώς το laptop μας.

Η Deepcool U-Pal είπαμε ότι μπορεί να ρυθμιστεί σε έξι διαφορετικές θέσεις, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη εργονομία και άνεση.

Μην ξεχνάμε ότι ιδανικά η οθόνη του υπολογιστή πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο των ματιών και όχι χαμηλότερα.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την πολύ καλή τιμή της Deepcool U-Pal, αποτελούν μία πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να συνδυάσουν την επαρκή ψύξη του laptop τους με την εργονομία.

Την προτείνουμε ανεπιφύλακτα για κάθε laptop.

Χρησιμοποιείτε κάποια βάση στο laptop σας ?

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη κάποια άλλη βάση για το laptop σας ή εάν έχετε κάποια ερώτηση για την Deepcool U-Pal, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps