Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Windows 10 22H2 - Η Αναβάθμιση & Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζουμε
FEATURED Windows 10 22H2 Άμεση Αναβάθμιση & Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζουμε

Windows 10 22H2 – Η Αναβάθμιση & Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζουμε

Η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows 10 22H2 (2022 Update) και είναι ήδη διαθέσιμα για λήψη. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ενημέρωση του λειτουργικού φέτος και απευθύνεται κυρίως σε υπολογιστές που δεν είναι συμβατοί με τα Windows 11. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή την αναβάθμιση που πρέπει να ενεργοποιήσουμε με μη αυτόματο τρόπο.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Windows 10 22H2

Τα Windows 10 22H2 είναι διαθέσιμα από τις 18 Οκτωβρίου ως απλή αναβάθμιση για υπολογιστές που εκτελούν τις τρεις τελευταίες εκδόσεις 21H2, 21H1, και 20H2.

Δεδομένου ότι η νέα έκδοση 22H2 των Windows 10 βασίζεται στα ίδια αρχεία συστήματος που είναι διαθέσιμα στις προαναφερθείσες τρεις εκδόσεις, οι υπολογιστές που ήδη τις τρέχουν, θα λάβουν τη νέα ενημέρωση ως ένα μικρό πακέτο ενεργοποίησης χωρίς επανεγκατάσταση.

Ωστόσο, αυτό δεν θα συμβεί αυτόματα, καθώς πρόκειται για μια προαιρετική ενημέρωση που πρέπει να την ενεργοποιήσουμε χειροκίνητα από το Windows Update (Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια > Windows Update). Το πιο πιθανό είναι ότι θα μας εμφανίζεται ήδη μόλις πατήσουμε τον έλεγχο για ενημερώσεις.

Windows 10 22H2 1α

Εξαιρούνται μόνο οι συσκευές που εκτελούν μια έκδοση που πλησιάζει στο τέλος της υποστήριξης, όπως η έκδοση 20H2. Σε αυτή την περίπτωση, το Windows Update θα πραγματοποιήσει λήψη και εγκατάσταση της νέας έκδοσης αυτόματα.

Για τους υπολογιστές με Windows 10 2004 και κάτω, η αναβάθμιση θα αργήσει να υλοποιηθεί και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων. Επίσης, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι η αναβάθμιση από την έκδοση 1909 ή παλαιότερη απαιτεί επανεγκατάσταση.

Τέλος, αν η συσκευή είναι συμβατή με τα Windows 11, θα δούμε πρώτα μια επιλογή για αναβάθμιση στην νεότερη έκδοση των Windows 11 22Η2. Εφόσον, θέλουμε να συνεχίσουμε με τα Windows 10, απλά επιλέγουμε τη σχετική ένδειξη.

Αξίζει να αναβαθμίσω άμεσα;

Καθώς πρόκειται για μια πολύ νέα ενημέρωση, καλό είναι να περιμένουμε λίγο για να διορθωθούν πιθανά σφάλματα και άλλα προβλήματα κατά τις πρώτες μέρες.

Βέβαια, το πιο πιθανό είναι ότι στους περισσότερους υπολογιστές με τις τρεις εκδόσεις των Windows που αναφέραμε, δεν θα υπάρξουν τέτοια ζητήματα. Ως εκ τούτου, είναι στη διακριτική μας ευχέρεια να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση μέσα από το Windows Update.

Η αναβάθμιση θα δεσμεύσει 20GB αποθήκευσης στο σύστημά μας. Ωστόσο, μόλις την ολοκληρώσουμε επιτυχώς, μπορούμε να ανακτήσουμε τον χαμένο αποθηκευτικό χώρο με το  Storage Sense (Έλεγχος αποθήκευσης), μέσα από τις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Χώρος αποθήκευσης > Προσωρινά αρχεία.

Windows 10 22H2 1ακκ

Εκεί εντοπίζουμε την επιλογή για διαγραφή προηγούμενων εκδόσεων των Windows (Εκκαθάριση Windows Update).

Υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά στα Windows 10 22H2;

Παρότι πολλά ξένα έγκυρα site τους προηγούμενους μήνες ανέφεραν ότι τα Windows 10 22H2 ενδέχεται να φέρουν κάποια νέα χαρακτηριστικά, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει τελικά.

Τα Windows 10 22H2 είναι στην ουσία μια αθροιστική ενημέρωση που δεν εισάγει σημαντικές αλλαγές ή νέες δυνατότητες, καθώς η εταιρεία διατηρεί το λειτουργικό μόνο για τα PC που δεν πληρούν τις απαιτήσεις για αναβάθμιση σε Windows 11.

Featured Επίσημη Λήψη Windows 11 22H2 & Αναβάθμιση ή Καθαρή Εγκατάσταση Σε Συμβατό & Μη PC
Επίσημη Λήψη Windows 11 22H2 & Αναβάθμιση ή Καθαρή Εγκατάσταση Σε Συμβατό & Μη PC

Η νέα έκδοση των Windows διατίθεται επίσημα και η λήψη Windows 11 22H2 γίνεται απευθείας από τη Microsoft. Η εταιρεία κυκλοφορεί σταδιακά τη νέα έκδοση…

Επίσης, την ώρα που γράφαμε το κείμενο δεν υπάρχει επίσημη λίστα αλλαγών των Windows 10 22H2. Υπάρχει μόνο μια περιγραφή στο blog της εταιρείας για τα νέα πακέτα ασφαλείας της έκδοσης.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Microsoft, η ενημέρωση με την έκδοση 22H2 παρέχει ένα εύρος βελτιώσεων στους τομείς της ασφάλειας, παραγωγικότητας και διαχείρισης.

Οι εκδόσεις των Windows 10 22H2 Home και Pro θα λάβουν 18 μήνες συντήρησης, ενώ οι εκδόσεις Enterprise και Education θα εξυπηρετούνται για 30 μήνες.

Tα Windows 10 22H2 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται έως τις 14 Οκτωβρίου 2025. Ωστόσο, η υποστήριξη μερικών προηγούμενων εκδόσεων λήγει νωρίτερα.

Για την ακρίβεια, τα Windows 10 έκδοση 21H1 (όλες οι εκδόσεις) θα σταματήσουν να υποστηρίζονται στις 13 Δεκεμβρίου 2022, και οι εκδόσεις Enterprise / Education των Windows 10 20H2 στις 9 Μαΐου 2023.

Εσείς θα παραμείνετε στα Windows 10;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps