Home » Smartphones-Tablets » Πώς Κάνω Αντιγραφή Εφαρμογών Android για Χρήση με Πολλαπλούς Λογαριασμούς

Πώς Κάνω Αντιγραφή Εφαρμογών Android για Χρήση με Πολλαπλούς Λογαριασμούς

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ένας από τους μεγαλύτερους περιορισμούς στο Android είναι ότι oι περισσότερες εφαρμογές δεν υποστηρίζουν την εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών λογαριασμών. Πολλοί από εμάς θα θέλαμε apps όπως το Facebook, οι εφαρμογές μηνυμάτων, αλλά και τα παιχνίδια, να εκτελούνται ταυτόχρονα στο κινητό. Δείτε πόσο εύκολο είναι να κάνουμε αντιγραφή εφαρμογών για χρήση σε πολλαπλούς λογαριασμούς.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Γιατί είναι χρήσιμη η αντιγραφή εφαρμογών

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα θέλαμε η ίδια εφαρμογή να εκτελείται δύο φορές στο κινητό μας, και να είμαστε σε θέση να έχουμε πρόσβαση σε πολλαπλούς online λογαριασμούς ταυτόχρονα.

Ο βασικότερος είναι είτε γιατί διατηρούμε διαφορετική επιχειρηματική και προσωπική ταυτότητα στο διαδίκτυο και θέλουμε να τις εναλλάσσουμε, είτε γιατί έχουμε ένα κινητό που δέχεται δύο κάρτες SIM.

Για παράδειγμα, είναι γνωστό σε όλους ότι είναι αδύνατο να τρέξουμε ταυτόχρονα δύο διαφορετικούς λογαριασμούς του Facebook μέσα στο κινητό μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τις περισσότερες εφαρμογές μηνυμάτων.

Υπάρχουν μερικές εφαρμογές, όπως το Instagram, που δίνουν τη δυνατότητα να προσθέσουμε πολλαπλούς λογαριασμούς από ένα και μόνο app. Ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές είναι ελάχιστες.

Όχι μόνο με root στη συσκευή

Μέχρι πρότινος, ο μόνος τρόπος για να διατηρούμε ταυτόχρονους λογαριασμούς μέσα στο ίδιο app, ήταν το root στη συσκευή.

Ωστόσο, νέες εφαρμογές του Android μπορούν να προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες του παράλληλου σύμπαντος των εφαρμογών του root.

Αντιγραφή Εφαρμογών

Parallel Space

Η πιο αξιόπιστη εφαρμογή που μας επιτρέπει να συνδεθούμε σε πολλαπλούς λογαριασμούς μέσα στο ίδιο app, ονομάζεται Parallel Space. Διατίθεται δωρεάν στο Google Play Store.

Για τις νεότερες Android συσκευές με την αρχιτεκτονική των 64-bit, θα πρέπει να κατεβάσουμε και το σχετικό plug-in για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Αν δεν γνωρίζουμε την αρχιτεκτονική της συσκευής μας, δεν υπάρχει πρόβλημα, θα μας ειδοποιήσει αργότερα η εφαρμογή να την κατεβάσουμε αυτόματα.

Τα ατού της εφαρμογής

  • Καταναλώνει ελάχιστη μνήμη
  • Μας επιτρέπει να μοιραστούμε πολλές φωτογραφίες και βίντεο ταυτόχρονα σε διαφορετικούς λογαριασμούς
  • Δυνατότητα για εκκίνηση του ίδιου παιχνιδιού ταυτόχρονα, επιτρέποντας έτσι δύο διαφορετικές εξελίξεις
  • Προσφέρει διαφορετικά θέματα εμφάνισης στις εφαρμογές

Εγκατάσταση του app

Ξεκινώντας η εφαρμογή θα κάνει μία γρήγορη περιήγηση των χαρακτηριστικών και των χρήσιμων δυνατοτήτων της.

Με το app μπορούμε να κλωνοποιήσουμε οποιαδήποτε εφαρμογή και παιχνίδι τρέχει μέσα στο κινητό. Ταυτόχρονα μας επιτρέπει να μοιραστούμε τη συσκευή με την οικογένειά μας, χωρίς να επηρεαστούν οι λογαριασμοί μας.

Πώς να χρησιμοποιήσουμε το app

Στη συνέχεια θα δούμε την πρώτη καρτέλα της εφαρμογής με τα κυριότερα προεπιλεγμένα apps, τα οποία είναι χρήσιμο να κλωνοποιηθούν. Στην ουσία το Parallel Space λειτουργεί ως ένα αυτόματο Sandbox, όπου οι εφαρμογές μπορούν να τρέξουν παράλληλα.

Πατώντας το “+” στο κάτω μέρος της οθόνης, επιλέγουμε τα apps που θέλουμε να προσθέσουμε. Στη συνέχεια η εφαρμογή θα κάνει τα μαγικά της.

Μπορούμε να προσθέσουμε όσες εφαρμογές θέλουμε και δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό που μπορούν να τρέξουν παράλληλα στη συσκευή. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι πρέπει να προσθέτουμε έως εννιά εφαρμογές κάθε φορά.

Κλωνοποίηση των αγαπημένων apps

Από το σημείο αυτό και μετά, όσες εφαρμογές έχουμε προσθέσει μέσα στο Parallel Space, είναι σαν να τις έχουμε εγκαταστήσει πρώτη φορά. Θα τρέχουν ανεξάρτητα από αυτές που βρίσκονται έξω από το sandbox του app.

Αν πατήσουμε παρατεταμένα πάνω σε οποιαδήποτε εφαρμογή, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε τη συντόμευσή της απευθείας στην οθόνη τη συσκευή μας.

Εμείς στις δοκιμές μας διαπιστώσαμε ότι μπορούσαμε να τρέχουμε ταυτόχρονα την ίδια εφαρμογή είτε μέσα από το Parallel Space με διαφορετικό λογαριασμό, είτε στο πραγματικό περιβάλλον της συσκευής με τον προηγούμενο λογαριασμό που είχαμε.

Είναι καλό να θυμόμαστε ότι η κλωνοποίηση σε μερικά apps της Google, όπως το Gmail, ίσως να μην είναι πολύ χρήσιμη. Η δημοφιλής εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιτρέπει με εύκολο τρόπο την εναλλαγή λογαριασμών χωρίς την απώλεια δεδομένων.

Επιπλέον, θα μας έρθουν αρκετές ειδοποιήσεις από την Google για να κάνουμε επιβεβαίωση αν είναι δικιά μας η συσκευή. Στην έρευνα διαπιστώσαμε ότι η εταιρεία δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με αυτές τις χρήσιμες εφαρμογές της κλωνοποίησης.

Ως εκ τούτου, πέρα από κάποιες εφαρμογές της Google, μπορούμε να κλωνοποιήσουμε όποιο άλλο app θέλουμε.

Οι λιγοστές ρυθμίσεις και τα θέματα εμφάνισης

Οι ρυθμίσεις του Parallel Space είναι ελάχιστες και παρότι είναι σε αγγλικό περιβάλλον, μπορούμε εύκολα να τις διαχειριστούμε.

Το app εκτός από την αντιγραφή εφαρμογών προσφέρει και άλλα μικρά και χρήσιμα εργαλεία. Διαθέτει κλείδωμα των εφαρμογών και επιτάχυνση της συσκευής με ένα πάτημα.

Επιπλέον, για τις περισσότερες εφαρμογές που τρέχουν μέσα στο Parallel Space, το app διαθέτει και διαφορετικά θέματα, έτσι ώστε να αλλάξουμε και την εμφάνιση των εφαρμογών.

GO Multiple – parallel account

Και αυτή η εφαρμογή κινείται ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με το Parallel Space που είδαμε προηγουμένως.

Αν έχουμε δύο λογαριασμούς μηνυμάτων και δεν θέλουμε συνέχεια να κάνουμε αποσύνδεση για να μπορούμε να δούμε τα διαφορετικά μηνύματα του κάθε λογαριασμού, το δωρεάν GO Multiple είναι ό,τι πρέπει για εμάς.

Τα ατού της εφαρμογής

  • Εύκολο στην εναλλαγή μεταξύ των δύο λογαριασμών
  • Ιδανικό για συσκευές που δέχονται δύο SIM
  • Δημιουργεί αυτόματα συντομεύσεις των κλώνων πάνω στην οθόνη
  • Καταναλώνει ελάχιστη επεξεργαστική ισχύ

Αυτόματη συντόμευση των κλώνων

Στο μόνο που διαφέρει το GO Multiple από την προηγούμενη εφαρμογή, είναι ότι μας παρέχει τη δυνατότητα της αυτοματοποιημένης συντόμευσης των εφαρμογών που κλωνοποιούμε, απευθείας πάνω στην οθόνη της συσκευής μας.

Οι κλώνοι έχουν ένα απαλό περίβλημα και το γράμμα “β”, έτσι ώστε να μπορούμε να τους ξεχωρίζουμε και να θυμόμαστε ότι πρόκειται για τον δευτερεύοντα λογαριασμό μας.

Πώς να χρησιμοποιήσουμε το app

Η εφαρμογή ξεκινά με μία μικρή περιήγηση στα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που προσφέρει.

Στη συνέχεια θα διαπιστώσουμε ότι είναι πολύ απλή στη χρήση της. Δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια για να κάνουμε την αντιγραφή εφαρμογών.

Γρήγορη κλωνοποίηση

Μόλις ανοίξει η κυρία καρτέλα της εφαρμογής, θα δούμε τα τρία προεπιλεγμένα apps που είναι ο συνήθης στόχος της κλωνοποίησης.

Κατόπιν, πατώντας στο “Add more apps” μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε άλλη αντιγραφή εφαρμογών επιθυμούμε μέσα στο περιβάλλον του GO Multiple.

Μόλις τελειώσουμε με τις επιλογές των εφαρμογών που θέλουμε να τρέχουν ταυτόχρονα στη συσκευή μας, πρέπει να πατήσουμε το “Enable”.

Κατόπιν το app θα κάνει αυτόματα την αντιγραφή εφαρμογών απευθείας πάνω στην αρχική οθόνη του κινητού.

Από εκεί και μετά είμαστε έτοιμοι να συνδεόμαστε σε δύο διαφορετικούς λογαριασμούς στην ίδια εφαρμογή. Μάλιστα χωρίς να φεύγουμε από την οθόνη στις οποίες θα βρίσκονται.

Οι ρυθμίσεις του GO Multiple είναι και αυτές πολύ απλές. Το app διαθέτει επιλογή για αυτόματη ειδοποίηση για μειωμένη μνήμη, καθώς επίσης και συντόμευση για επιτάχυνση της συσκευής με ένα πάτημα.

Αντιγραφή Εφαρμογών 18

Είναι χρήσιμη η κλωνοποίηση εφαρμογών?

Η αντιγραφή εφαρμογών είναι εύκολη όταν πρόκειται για υπολογιστές, αλλά στο Android ίσως μας ήταν άγνωστη έως τώρα.

Η κλωνοποίηση των apps είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν έχουμε διαφορετικούς λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα. Ταυτόχρονα μπορεί να γίνει βολική όταν θέλουμε να τερματίσουμε με διαφορετικό τρόπο το ίδιο παιχνίδι.

Επιπλέον, όλες οι εφαρμογές μηνυμάτων γίνονται ακόμη πιο χρήσιμες και αποδοτικές στη συσκευή που έχει δύο κάρτες SIM.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή έχετε να μας προτείνετε κάποιον άλλον τρόπο για την αντιγραφή εφαρμογών, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps